Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
wed³ug mnie i pewnie wiele innych dziewczyn sie ze mna zgodzi ze pazurki na szablonach duzo lepeij wygladaja:)
04-08-2011, 11:39
katarynka89
na te formy trzeba bardzo uwarzaæ bo pêkaj± :/ na kursie sie nimi bawi³am i przy podgiêciu pod pazurka pêka na ¶rodku i potem tunel wychodzi krzywy :/ poza tym we¼ to odka¿aj co pazury :/ moim zdanem nie warte zachodu
04-08-2011, 12:14
Paulka
w sumie moze i masz racje, tam gdzie ja je robilam za czesto ich nie uwywaja bo robia na tipsie, ale faktycznie jak sie zlamia te druciki, albo peknie i ta dezynfekcja, z zasady powinno sie stosowac raczej rzeczy ktore sa jednorazowego uzytku....ja dlatego nie mam okreslonego stanowiska co do tychform, milo sie na nich robi ale, jest ale....
21-08-2011, 19:21
ann_85
Przeczyta³am stertê artyku³ów o prawid³owym podk³adaniu formy,jednak szkielet zawija siê do do³u tworz±c krogulca,masakra:((((:placz: dorad¼cie bo ju¿ wymiêkam ,jak zlikwidowaæ ten schodek? szczególnie tworzy siê na kciuku,szablon podk³adam pod maksymalnie króciutki pazurek,wg wszystkich porad jest idealnie,a po zdjêciu katastrofa....a mo¿e szkielecik taki ma byæ?
22-08-2011, 09:51
Paulka
wydaje mi sie ze skoro tak ci sie dzieje to powinnas bardziej zwrocic uwage na to jak podklejasz forme na paluszku, nie tam dzie wolny brzeg tylko gdzie przyklejasz do palca, jak naciagniesz mocniej, wiecej skleisz pod palcem to gora Ci sie podniesie...nie wiem czy dobrze wytlumaczylma ale mam nadzieje ze za³apiesz... :)
22-08-2011, 11:36
natalia268
a ja myslê ¿e powinna¶ przyci±æ formê
22-08-2011, 12:58
DiamondShine
ja uzywam tylko i wylacznie szablonow. chyba, ze ktos zyczy sobie tipsa. nie jestem przekonana do tipsow. wole szablon ;):ok:
31-08-2011, 08:45
Ladli
Ja robiê tylko na szablonie, tipsy wyrzuci³am miesi±c po kursie;)
02-09-2011, 11:54
malinowa
dziewczyny a czy lepiej jest rozrywaæ formê przed pod³o¿eniem czy nie? jak wy robicie?
02-09-2011, 14:52
nanami7
ja do tej pory nie rozrywa³am, w tym artykule na pocz±tku tego tematu, gdzie Ania O wstawi³a skany jest napisane, ¿eby nie rozrywaæ, z kolei Ania K w temacie o kszta³t pipe pisze,¿e lepiej rozrywaæ formê i ju¿ mam mêtlik w g³owie, ale chyba zacznê rozrywaæ, bo uzasadnienie Ani K mnie przekonuje
02-09-2011, 18:32
coralick
jak robisz pipka to rozrywasz zeby foma szla troche do gory, a jak normalnie to nie rozrywasz. czy ja cos pokielbasilam?
02-09-2011, 19:31
malinowa
coralick z ta form± do pipe to pewnie rozrywanie jest wskazane, a co do kwadratów to nie wiem od czego to zale¿y, bo widzê, ¿e niektórzy rozrywaj± a niektórzy nie, wiec jak to ma byæ? mo¿e kto¶ fachowo wyt³umaczy jak z tym rozrywaniem formy jest?
02-09-2011, 19:36
samaron
To ja Wam wyt³umaczê fachowo: jak komu wygodniej ;)
05-09-2011, 10:26
hersa
nigdy siê nie zastanawia³am nad rozrywaniem... to jak±¶ ró¿nicê robi? zawsze rozrywam, jako¶ lepiej mi siê podk³ada i lepiej pó¼niej ¶ci±ga
05-09-2011, 10:35
Paulka
ja od pewnego czasu zawsze rozrywam bo zauwazylam ze duzo lepiej wtedy wygladaja moje pazurki bo ladniej mi sie ja podklada:D
05-09-2011, 12:18
emila
Ja tak samo :D
05-09-2011, 12:33
malinowa
Prawid³owe pod³o¿enie formy cz2 tu jest uzasadnienie do nie rozrywanie formy z pierwszej strony tego tematu, dlatego mnie zainteresowa³o jak z tym rozrywanie formy jest, bo widzê ¿e wiêkszo¶æ rozrywa formê, a tu jest napisane, ¿e lepiej nie rozrywaæ, pewnie wszystko zale¿y od wprawy i od tego pod jaki kszta³t podk³adamy no i pod jakie paznokcie, ja teraz spróbuje rozrywaæ formy
05-09-2011, 12:49
olao
No wlasnie pod jaki ksztalt.Z tego co ja wiem to pod edge,pipe rozrywamy ,bo przedluzany ma isc lekko w gore.Z kolei pod szpice musi byc skierowana forma lekko w dol,wiec czasem na palcu trzeba forme lekko skleic.Pod kwadrat,czy migdal to zalezy jak idzie naturalek.Jesli sa to krogulcze paznokcie to rozrywamy ,zeby nie szla forma w dol.
Takie sa moje informacje,ale moge sie mylic.
Ann 85 moze wlasnie na kciuku powinnas forme rozerwac,skoro wychodzi krogulec tzn ze idzie w dol.
Na pomoc jak usunac post?!
19-09-2011, 10:01
trendy77
Odp: Wszystko o paznokciach zelowych,produktach itd
dziewczyny pomó¿cie kupi³am kiedys fajne szablony i teraz chcia³am ponownie zamowic a nie pamietam nazwy firmy ro¿owy napis la lili,la lyly,czy cos takiego?:placz:
19-09-2011, 11:14
olao
Odp: Wszystko o paznokciach zelowych,produktach itd
olao dzieks kochana :przytul:
20-09-2011, 13:43
malinowa
jest osobny temat o la lill, mo¿na wpisaæ co komu odpowiada³o z tego sklepu, co polecacie je¶li kto¶ u¿ywa³,
a o których szablonach mowa?
30-09-2011, 21:35
Aguss
Dziewczyny pomó¿cie mi :( w³a¶nie chce zamowic formy z SF ale tam maja tylko takie przezroczyste. Mo¿e która¶ z was pracowala juz na nich? bo nie wiem czy beda dobre..
30-09-2011, 22:05
asia
te prezroczyste dobre sa tylko do ¿elu, akryl sie do nich przyczepia. dla mnie slabo sie kleja i wole takie normalne :)