-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Cytat:
Napisał
germana
sliwka - jak masz już baze z harmony to radze Ci dokupić topa. na prawde jest meeeega wydajny jak dajesz cieniutko... i kosztuje 80 zł ;p a nie 120 jak baza... (mi baza i top starczyły na rok a robię pazurki 1-2 razy na tydzien mneij wiecej. Kolorki możesz mieszać z innych firm ( ja mam kolory z MM. PB, artistica i harmony) i wszystkei super wspolgrają z baza i topem. przynajmneij nei zmarnujesz bazy. :) bo szkoda takiej bazy na krycie lakierem ;p
Chyba zakupię. Strasznie mnie rozsmieszyło, że wciskałam sprzedawczyni takie kity (oczywiście z pełnym przekonaniem) ze w Harmony top i baza są 2w1. A jak wróciłam do domu, zaczęłam to przeglądac i sprawdzac jeszcze w necie i się okazało, ze wcale nie. Ale ta laska powiedziała, że mam racje:haha:
-
Możesz iść bez zamawiania w sklepie internetowym. ;)
Ja osobiście lubeie Harmony to mój nr 1. Testowałam już kilka ale zawsze wracam do niego.
Oczywiście nie wszystkim może przypasować. Ja np. nie lubei shellaca raz użyłam i po prostu mówię mu nie :P
tak samo noszenie mam klientka której wytrzymują do 1,5-2 tygodni tylko
a inne twardo trzymają się 4-6 tygodni bez minimalnej ryski.
ogólnie uważam że trzeba testować różne, żeby wiedzieć jaki się okaże tym jedynym ^_^
-
Stan na dziś, a więc po 7 dni noszenia Shellac paznokcie wyglądają tak:
[IMG]http://images43.fotosik.pl/1417/163d64bb1f03f4fcm.jpg[/IMG]
-
Cytat:
Napisał
germana
jumpi - jak chcesz szellaca to zamiast do ekert pisać, kup w CS MOON. Tam maja oryginały i kontakt miły i dobry i nie ma problemów z papierami.
toż właśnie bez łaski kupiłam gdzie indziej ;)
-
Popieram kolezanke sama zakupilam shellac'i W Centrum stylizacji Moon, zrobili na mnie wspaniale wrazenie, dobre zainteresowanie klientek produkt super wiec maja Poki co u mnie duzego plusa.
-
^_^
a macie jakieś informacje lub testowałyście hybrydy magnetyczne?? :wow: właśnie dostałam email od hormony i dogrzebałam się filmiku.albo znacie jakies inne firmy posiadające takie??
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=eUPxnfOOr-Y[/ame]
Załącznik 52510
-
Już były zwykłe lakiery i żele magnetyczne, szału nie zrobiły, teraz pora na żelaki http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...e-lakiery.html
-
szczerze ... nie przekonuja mnie :]
-
No właśnie ja mam mieszane uczucia... z jednej strony lubię próbować nowych rzeczy ale z drugiej str to tak nie to samo co gładki, śliczny lakier ^_^
lakieru magnetycznego nie próbowałam bo właśnie meni nie przekonał jak i pękające.
a to jest drugie podejście.... i tak sama już nie wiem:huh:
moze to taka fajna opcja ale tylko "na raz" :P
-
dokladnie... pekajace to tez byl szal na jedna noc a teraz u 80-90-ciu% lezy nieruszone...
-
Cytat:
Napisał
germana
No właśnie ja mam mieszane uczucia...
mam takie samo zdanie
-
Moim zdaniem szkoda kasy na taki "wynalazek" :)
-
wygląda to ciekawie -nie powiem
ale myśląc trzeźwo to równiez jestem przekonana
że podzielą los "pękaczy "
własnie teraz sobie tak analizuje
robię dużo hybryd i....
może 1-2 osoby skusiłyby się
na taka stylizacje
-
Ja dziś widziałam na żywo u koleżanki. Hybryda, ale z ładnym wzorkiem. Jak dla mnie, tylko dla odważnych. Kolor był zielony.
-
A miała któraś z Was do czynienia z hybrydami LaPerl?
http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../77/2195387739
fota z allegro sprzedawcy laperl_pl
-
-
Na filmiku reklamowym paznokieć jest lekko szlifowany a zmycie polega na włożeniu rąk do miski z acetonem..
-
macaomoonlight ale że o co chodzi?:))) Do czego ta wypowiedź się odnosi?
-
Chocolata, odpowiedz odnosi sie do laperl. Kolory fajne, sama chętnie bym wypróbowała, gdybym nie musiała piłować płytki. Cenowo nie najtańszy, więc przynajmniej po tym można sądzić że powinien być ok. Filmik reklamowy jaki oglądałam do tych lakierów, pokazuje, że płytkę należy lekko zmatowić (to może jeszcze mnie nie przeraża aż tak), natomiast przy fazie zmywania ręce lądują w acetonie z miską. Ale tak czy siak chętnie poczytam opinie tych, które go używały.
-
Chyba wkoncu sie zdecydowalam co do firmy-LNC ale jeszcze nie jestem pewna czy hybryda czy quick off,hybryda trwalsza ale przeraza mnie jej sciaganie...
modena zdecydowanie odpada,slyszalam ze baza sie nie utwardza,a moze pokombinowac,baza z lnc a kolorki z modeny lub innych firm???jak to sie ma w praktyce???
---------- Dodano o godzinie 13:39 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 22:07 ----------
Dziewczyny pomozcie,ogladam probki z indigo i nie wiem jak wybrac kolory
-
http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...-lakierow.html
Warto na pewno mieć czerwień( R02) róż do frencha - trzy odcienie do wyboru, biały, ślicznie wygląda Koralowy Róż. Na wiosnę modne będą żółcie, pomarańcze, róże - można je rozbielać białą hybrydą dla uzyskania delikatniejszych odcieni.
Zapraszam na PW to może więcej doradzę :) i dam jakiś upust.
-
podoba mi sie nude french,napewno chcem biel no i baza,zamiast czerwienie wolalabym czarny ale co te litery na probkach oznaczaja?? bo kolorow nie widac
-
moje shellacki ponosiłam z koleżanką 12 dni... u mnie oprócz odrostu jeden taki odprysk malutki był, u niej większy się zrobił, bo dłuższe paznokcie i odrost mega!! już mam nowe;)
-
Modena jest do bani baza. Kolorki takie sobie. Nie wiem jak z inną bazą. Jeśli masz ochotę wypróbować mam do sprzedania prawie nowe po 15 zł/15 ml. Kolory czerwień, blady róż, brąz, biały i bazę gratis bym oddała. Ja zamknęłam salon i stoją nieużywane.
-
a jak z mieszaniem firm? baza z shellaca a kolory modeny?