-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Diamond mi wygladaj na malowane.. tzn przed uzupelnieniem pewnie podmalowywala klientka a co za tym idzie tarla zmywala itd.... dlatego tez leca :) mam jedna notoryczna klientke ktora maca rzesy wszedzie gdzie jest i tego nie kontroluje, sama twierdzi ze ich nie dotyka ale jej kolezanki mowia mi co innego:)
-
Cytat:
Napisał
mini89
dzisiejsze, lewe troszkę pozlepiane przez łezki, ale posklejane nic na pewno nie jest:)
Jakie rowniutkie! Pieknie:)
-
Mini piękne są. Ja tez mam z tym problem trafiają mi się same mocno płaczące się klientki :huh:
A tu ode mnie. Troszkę ciężko było bo dziewczynie krzyżują się rzęski przez co wyglądają na krzywo przyklejone i nierozczesane i jeszcze łezki je posklejały :(
Macie jakieś sposób na klientki z takimi rzęsami??
-
Ja jak takie przyklejam to staram sie je kierowac w jednym ladnym kierunku. One sie jakos mi ladnie wtedy ukladaja i nie krzyzuja potem. Staram sie modelowac. :D
Oczywiscie podpisuje sie pod pytaniem, bo moze sa lepsze sposoby :):)
-
edytakon na podkrecone polecala termiczna zalotke wiec moze i tu by pomogla?
-
Korekta mojej mamy. Rzeski sie tak pokrzyzowaly :( Zauwazylam to dopiero po zgraniu zdjec eh :(
Brązowe B , 11
Załącznik 64009
Załącznik 64010
-
Honey wyglądają na trochę rzadkie... szczególnie w od zewnętrznej strony i faktycznie się pokrzyżowały :)
A jak to jest z tą termiczną zalotką? Kupiłam taką przez sklep Looksus Lashes i szczerze nie umiem nic z nia zrobić... podgrzewa sie trochę, ale niezależnie od tego w jaki sposób i jak długo nią operuje przy rzęsach nie zauważyłam, żeby dawała jakikolwiek efekt...
-
Wiem wlasnie :( Staralam sie do wszystkich przykleić, ale nie bylo ich chyba zbyt duzo :(
-
Dziewczyny, które miały do czynienia z termiczną zalotką proszę napiszcie coś o nich. Ja się przymierzam do zalotki takiej Sally Hansen. Proszę o pomoc, czy warto, czy to coś daje. Chciałabym ja używać dla klientek, które mają swoje na maksa proste lekko do dołu idące rzęsy.
-
Cytat:
Napisał
tomaszka
Dziewczyny, które miały do czynienia z termiczną zalotką proszę napiszcie coś o nich. Ja się przymierzam do zalotki takiej Sally Hansen. Proszę o pomoc, czy warto, czy to coś daje. Chciałabym ja używać dla klientek, które mają swoje na maksa proste lekko do dołu idące rzęsy.
500 razy już chyba pisano. wystarczy poczytać wątki rzęsowe... ;)
zalotka termiczna = lokówka do rzęs = urządzenie dla podkręcania rzęs. da się nią podkręcić przed aplikacją. trzymają się nawet przez godzinkę półtorej, czyli póki się rzęs nie wyklei. ale przy uzupełnieniu już się raczej nie da.
używam też przed trwałą na rzęsy.
ogólnie bardzo rzadko używam... mam ale mało to użyteczne, może komuś bardziej się przydaje.
-
silki evo C 13,12,11,9 grubosc mieszana 0,15 i 0,20
-
wyglądają na dużo dłuższe ;) podobają mi się :)
-
luska, ja jestem zwolenniczką krótszych rzęs :) aplikacja piękna. jeżeli będziesz brała udział w konkursach rzęsowych, wykorzystaj dziewczynę jako modelkę - ma bardzo ładne oczy i pokaźne rzęsy, na takich rzęskach wychodzą najładniejsze aplikacje.
-
marchewkowy-ja tez nie lubie przesadzac z dlugoscia ale jak widac dziewczyna ma bardzo dlugie naturalne rzesy i jesli bym jej zalozyla krotsze to jej rzesy bylyby bardzo widoczne.
ona chciala dlugie i mocno wykrecone.
nastepnym razem moze namowie ja na krotsze.
-
Moje ostatnie - córka i mama ;)
1. 2:1 dł. 8, 10, 12, 13, 14
2. mix 1:1 i 2:1 dł. 8, 10
w obu użyte silki evo skręt B
-
Wisienka-bardzo mi sie podoba Jak wykonczylas zewnetrzne kąciki. Tam są bardzo słabe rzęsy i mało ich tam jest.
Ja bym napewno miała z tym problem a u ciebie wyszło rewelacyjnie.
-
luska przeważnie w kącikach zjeżdżam do mniejszych rozmiarów i cieńsze rzęski daję ;)
-
-
luska bardzo ładne te rzęsiska :D
wisienka świetne aplikacje rodzinne :P
patka na tej ostatniej fotce nie bardzo można dostrzec szczegóły,ale pierwsze fotki bardzo fajne :)
ode mnie noreczki
-
Cytat:
Napisał
Iraa
luska bardzo ładne te rzęsiska :D
wisienka świetne aplikacje rodzinne :P
patka na tej ostatniej fotce nie bardzo można dostrzec szczegóły,ale pierwsze fotki bardzo fajne :)
ode mnie noreczki
superasne noreczki,,,
-
Iraa-sliczne te noreczki!
-
patka- ładnie profilujesz rzeski, nie ma bałaganu na oczach - mi sie podoba :)
Iraa - śliczne noreczki :)
-
Luśka aleś poszalała :) fajnie
Wisienka rzeczywiscie ładnie katy wykończone :) super oby tak dalej
Iraa no pieknoty widzialam juz na fb :) super
Tomaszka ja mam z Sally hansen bo wydawalo mi sie ze obojetnie jaka aby byla, ale powiem Ci ze profesjonalna (w granicach 60 zł a nie 15) jest rewelacyjna, Mocno grzeje i pięknie podkreca. i przy pierwszej aplikacji i przy uzupelnianiu, bo dlaczego by nie?:)
-
-
Cytat:
Napisał
edytakon
Mocno grzeje i pięknie podkreca. i przy pierwszej aplikacji i przy uzupelnianiu, bo dlaczego by nie?:)
a ni podgrzewa niepotrzebnie kleju na tych rzęsach które zostały? i jak to wygląda z podkręcaniem tych sztucznych?
Valia, mmmm ładniutkie...
w ogóle to widzę dziewczynki że dużo was teraz takich co piękne stylizacje robią... fajnie. w końcu rozkręca się ten polski rynek rzęsowy!
-
Edytko puść mi linka jak możesz do tej profesjonalnej zalotki, dzięki:]
-
-
luska-, ale trzaskasz rzesiska super:ok:
patka, ladne, rowniutkie aplikacje:ok:
ira, ale od linijki sliczniochy:ok:
Zuzaneczka, cudne i takie zalotne!
termiczna zalotka, ma zbyt malą temperaturę, (nawet ta lepsza i lepiej grzejąca), by rozpuscic czy stopić klej przy uzupełnieniach, mozna machac podkręcenie nawet na rzęsie przedluzanej, w sensie na ich częsci, bo przy uzupełnieniu. Chwilke trzeba odczekac przed przeczesaniem, aby rzęski ostygły i już-jest spoko,
a tu takie uzupełnienie, nie mam zdjęcia przed, ale babeczka uwielbia aby mieszac dlugosci na całym oku, tu 10, 11 i 12 mm C. Kącik wew 8 mm B
Czas operacyjny 50% ubytku-25 minut, płyta Kravitza w radiu leciała i kleiłam, kleiłam, babka wstała, popatrzyła dziwnie na mnie i powiedziała, że kupi mi Kravitza w prezencie, skoro tak na mnie działa, że "zmarnowałam" jej tylko pół godziny:D:D. Nie wiem jak wasze klientki, ale moje uwielbiają szybko. Jak najszybciej, a stałe klientki już nie patrzą podejrzanie, że jak szybko to pewnie nie wszystkie rzęsy wykleiłam, można oczywiście gmerać i udawać, że się klei coś czego nie ma, ale to chyba już kwestia zaufania.
Bo jak się tak człowiek zapamięta i w rytm wejdzie, a babior nie gada to idzie raz dwa. Kolejna, to cała aplikacja, czas operacyjny 1,10h. To taki pościk dla tych, które mówią, że się nie da poniżej 2h. Da się, tylko trzeba się skupić i wejść w trans. Podstawy Jogi??:D. Znam kobitki, które całe pazury z przedłużką trzaskają w 40 minut:))) (to tak na marginesie, bo to wątek rzęsowy nie pazurowy):D
-
pewnie ze sie da sie:D 1:1 calutkie max 1,20 a uzupelnienie max do 50minut
na poczatku klientki dziwnie patrzyly bo muslaly ze krotszy czas wiaze sie z tym ze lysieja i maja coraz mniej rzes:skacze: ale jak po widzialy sie w lustrze to doszly do wniosku ze chyba klej zmienilam i on tak szybko klei :D
nie wyprowadzalam ich z bledu ;)
-
Zuzaneczka-ache z niebieskimi:love::love::love:
Dzikakura-mam nadzieje ze kiedyś i ja dojde do takiej wprawy. Nowe robię w 3h a uzupełnienia ok 1,5h. Piękne te rzęski i to w tak krótkim czasie.
-
-
mala metamorfoza
B 0,20 12,11,10,9,8mm
-
Zuzaneczka świetnie oczka wyglądają z dodatkiem tego granatu.
agulusia ekstra i rzęski i makijaż :)
Dzikakurko, super aplikacje a czas ich zrobienia jeszcze lepszy, jak ja bym tak chciała śmigać :)
-
Oczywiście, że da się mniej niż w 2h. Ja co 2h mam umówione klientki, więc musi mi zostać chwila na podsumowanie zabiegu i wyjaśnienie zaleceń dot. pielęgnacji, danie szczoteczki, zmianę prześcieradła, uprzątnięcie stanowiska, rozprostowanie gnatów, na króciutką przerwę :kawa: Normalna stylizacja zajmuje mi 1,5h, jak b.dużo rzęs to dochodzi do 2, ale bywa 1h15min...
-
pewnie ze sie da szybko ale u niekorych nadal schodzi mi 3! tyle rzęs do wyklejenia :)
wiekszosc robie w 2 :) i ciagle zmniejszam czas...
pierwsze evo minki
drugie nory mamuski w ktorych sie kocham dziko i namietnie
trzecie fioletowy akcent :)
-
Dzięki dziewczątka, w mojej opinii czas pracy to ważny temat, przede wszystkim liczy się dokładność, ale czas jest zaraz po niej. Mnie klientki uciekały ze względu na zbyt długi czas aplikacji.
Moim glównym klientem jest kobieta pracująca, ok 30 tu lat, zarabiająca w przedziale 2-4 tysiące złotych, często dzieciata. Czytaj- robi rzęsy najczęściej po pracy, przed albo po zakupach , potem goni do dzieci i do męża. Dwie, trzy godziny to dla niej stanowczo za długo, bo ona ma masę obowiązków! Mam parę zaledwie klientek, z tych "leżących i pachnących", z mocno wypchanym portfelem swojego męża/przyjaciela, dla których czas nie gra roli. Takie, ktore czasu nie liczą są fajnymi klientkami, bo często napiwek zostawią, nie przeliczają grosza na pieluchy, albo czesne za przedszkole, ale to promil -przynajmniej wśród mojej klienteli. Zresztą jesli mnie poleca, to ten czas to główny atut, który podają klientki- czyli to brzmi mniej więcej tak w słuchawce: Dzień dobry, ja jestem z polecenia Zosi, ona ma takie łądne rzęsy, słyszałam, że pani robi SZYBKO i dokładnie.
A co wy słyszycie w słuchawce dziewczyny?
To są niby szczegóły, ale te szczegóły sprawiają, że można się wyspecjalizować nawet w tak wąskiej dziedzinie jaką są rzęsy. Ja jestem specjalistką od czasu, od starszych pań i od rzęs 3d, praktycznie nie robię już 1:1, bo to się robi na każdym rogu, a wy od czego jesteście specjalistkami? No dzielcie się dzielcie, jesteście naprawdę biegłe w te klocki, czas się wyspecjalizować:D można być specjalistką nawet od miłej atmosfery(to nie żart, wiecie ile babek przychodzi do Was bo im atmosfera odpowiada?) gadać mi tu szybko:D
Wracając do tematu:
Powiem tak, ja nie wiem jak wy, ale ja nie wyleżę dwoch godzin na aplikacji, nie ma takiego chińskiego Boga, który by mnie zmusił, a rzęsy mam robione od okazji do okazji i nie wyobrażam sobie leżenia co miesiąc 2 godziny na łózku kosmetycznym, boby mnie szlag jakiś trafił, ale to ja, chociaż jak się pytam kobitek, to mówią, że gnaty bolą jak się leży dłużej niż godzinę, więc znaczy, że nie tylko mnie!:D:D:D. Dlatego robcie dziewczyny, klejcie to czas się Wam sam bedzie skracał, a jak się nie skraca to znaczy, że wykonujecie jakieś mini czynności, które jak się je zsumuje wydłużają czas pracy, to może być wszystko:
poprawianie każdej zaaplikowanej rzęsy pincetą czy trzeba czy nie trzeba
parokrotne maczanie rzesy w kleju, klej w złym miejscu
nieumiejętność szukania wolnych rzęs, które są jeszcze nie zaaplikowane
złe ułożenie rzęs do aplikacji
złe podklejenie podkładek czy taśm, które trzeba co rusz poprawiać i wybija człowieka z rytmu klejenia
złe ułożenie nadgarstków, które się przy entej rzęsie męczą i człowiek czy chce czy nie chce-zwalnia
powodów moga być dziesiątki
Agulusia, ale super sexi oko, zupełnie inna dziewczyna!
zyza, super norasy, norasy to jest to! Nikt mi nie powie! W noszeniu przede wszystkim. :ok:
ale się rozpisałam, widocznie mam za dużo czasu!:)
-
teraz juz wiem na co mam zwracac uwage by troche skrocic czas. dziekuje kura:przytul:
-
Kuro, może i pisałaś już gdzieś ale powiedz proszę jaka jest u Ciebie różnica cenowa między 3d a 1:1?
-
A mi dużo czasu zajmuje czyszczenie tj. przygotowanie rzęs do klejenia (przy dopełnieniach).
O co chodzi z tym 3D, czy w galerii były zdjęcia tą metodą? Nie zauważyłam, a powinnam, jakaś różnica chyba musi być, rzęski-materiał widziałam ale stylizacji nie :huh:
-
przyszla do mnie opani z takimi rzeskami.
Naturalne rzesy bardzo slabe sam meszek.Zrobilam co moglam.
2:1 i 1;1 mink 11,10,8 B