Z tego co zdazylam wyczytac to dziewczyny mieszaja firmy ale co z czym?,to moze One sam Ci podpowiedza
Printable View
Z tego co zdazylam wyczytac to dziewczyny mieszaja firmy ale co z czym?,to moze One sam Ci podpowiedza
Literki z cyferkami przy samplach oznaczają ich odpowiednik w dużych hybrydach. Na stronie firmy pod walutą z prawej strony masz wyszukiwarkę - wpisz tam te smbole a pokaże Ci odpowiednik w dużej hybrydzie.
Np." W01" - Indigo
Baza z shellacka pasuje do większości hybryd. ładnie łączy się też tak z Indigo.
dzięki za odpowiedź! ale jednak spróbuję z mm;) bo te kolory są boskie! a może potem coś pomieszam:P
Witam
Ja tak na gorącomam coś do napisania o Greenstyle Gel Polish. Kupiłam dziś na próbę dwa kolorki, ale nie pytajcie jakie, bo jak zaczęłam szukać w necie, to się te cyferki na buteleczkach z niczym nie zgadzały (różowy i czerwony, jak uda mi sie trzasnąć fotki, to wkleję do katalogu). Ogólnie ok, ale wydaje mi się, że maja w środku jakieś drobinki, jakieś zanieczyszczenia. No i są baaardzo rzadkie. Trzeba bardzo uważać, bo są takie dosłownie jak zwykły lakier. Zobaczymy jak z trwałością. Moja paznokcie są mocno zniszczone, do połowy już mi odrosły, ale na końcówkach mam ze dwa ostro przepiłowane (grrr).
Aha, a w poprzedni weekend byłam na targach w Warszawie i kupiłam Harmony kolor Pink Smoothie, ale to jak na razie najgorszy mój zakup i już go żałuję. Słabo się nim maluje, i ogólnie nie bardzo kolor. Kupiłam też Top. Na szczęście 10% taniej niż normalnie. (ale wyszło i tak drożej, bo przecież bilet na targi i parking słono kosztowały:))
Aha, i jeszcze jedno, co do tych hybrydek Greenstyle, pędzelek maja dosłownie taki sam jak Harmony (całkiem wygodny). Nawet buteleczka wygląda jak podróbka.
Dziewczynki ja mam takie pytanie czy robiła któraś może pazurki baza i topem z gelish i kolorem z ra?? :)
Bo chcę zamówić a nie wiem czy nie beda sie gryźć :D
oj... a mnie podłamała wiadomość od mojej znajomej, że shellacki, które jej zrobiłam na końcach paznokci poodpryskiwały juz za 2 dni... ;( oczywiście zabezpieczyłam wolny brzeg! o to chodzi, że do tej pory nosiła żele na jeden kolor i była zadowolona, ale była u niej jakaś koleżanka i pokazała hybrydy, więc kupiłam specjalnie dla niej!! ale tak jak pisałyście i ja jej tłumaczyłam, że pewnie nie będzie zadowolona, bo jest przyzwyczajona do "twardości" żelu, a hybryda tego nie zapewni... ale chciała! ja nosiłam 12 dni, moja współlokatorka też... a jej juz po 2 dniach?! a przecież powinno się jeszcze lepiej trzymać, bo nie spiłowałam do samego końca żelu z paznokci.. zostawiłam cieniutką warstwę. czy może jednak to było przyczyną? ale fakt, że ona paznokci nie oszczędza... teraz nie wiem, czy dalej w hybrydy inwestować? jak na razie wydałam 320 zł w błotko;/ myślę, że lepiej będzie na stopach.
Ja moge polecic Astonishing Gelosophy:ok: Trzymaja sie spokojnie 3 tygodnie nawet na slabych pazurkach. Trzeba sobie tylko wypracowac te hybrydy bo nie wszytkie kolorki dobrze kryja i przy zbyt grubej warstwie marszcza sie. No i maja malo kolorkow, zwlaszcza takich na wiosne szalonych :/ ale mam nadzieje ze to sie wkrotce zmieni i bedzie cos nowego :) Z innymi firmami nie laczylam. :)
hybrydy Asto trzymają się bardzo długo na pazurkach nawet do 4 tyg. Jeżeli kolor słabo kryje można położyć trzy warstwy, ale cieniutko ;) Nie próbowałam łączyć ich z innymi hybrydami, ale dziewczyny to robią i z tego co wyczytałam to nic się nie dzieje :)
mo ulubiony to 001 :D
dziewczyny a może używa któraś hybrydy z silcare,albo chociaż podkład/nabłyszczacz?
ostatnio zakupiłam podkład/nabłyszczacz(tylko taki mają w ofercie) ,bo akurat tuz obok mnie otworzyli hurtownię i masakra.
po przetarciu paznokcie nie mają polysku a dodatkowo miejscami wychodzą takie jeszcze bardziej matowe łatki...
koszmar jakiś.pomyślałam,ze moze wyjątkowo nakładać dwie warstwy tego nablyszczacza,ale czy cosś to zmieni??
może któraś spotkała sie z takim problemem?
sandrus a może za cienko nałożyłaś nabłyszczacz? spróbuj też przetrzeć bardzo mokrym wacikiem.
myslę,że ilość jaką nakładam jest w sam raz.kiedy spróbowałam dać więcej polało sie w skórki więc to chyba inny problem?
możesz jeszcze spróbować nałożyć dwie warstwy. Jeżeli to nie wyeliminuje problemu to proponowałabym kupić top z innej firmy ;) bo jeżeli wszystko robisz dobrze to wina może leżeć w produkcie
ja używając hybryd asto nie miałam nigdy takiego problemu nawet po przetarciu koloru, namalowaniu wzorku i nabłyszczeniu ;)
no własnie ja również nigdy wcześniej takiego problemu nie miałam.
cóż,może jakaś inna koleżanka ma ten nabłyszczacz i patent na niego:P
Witam,
pracowałam w sumie to nadal jeszcze pracuję na hybrydach CND niestety kolor fedora mi odpada :( nie wiem czemu, nieważne. Ale zastanawiam się nad hybrydami Orly gel Fx, bo była u mnie dziewczyna, która miała je na paznokciach, fajnie się zdejmowało, miała odrost a lakier wyglądał jak nowy. W związku z tym powiedzcie mi coś więcej o hybrydach Orly, ktoras z Was pracuje? Jak się trzyma, jak zdejmuje? Czym odtłuszczacie płytkę? Ja do tej pory używałam scrub fresha i wg mnie jest rewelacyjny, nie chcialabym od niego odchodzić ;P
Z Orly mam tylko 'Chocoholic" i dawalam ją na bazę Indigo, pokryłam Topem Indigo. Trzymało się swietnie. Ja przed nałożeniem hybryd używam Płynu do zmiękczania skórek Milano, Cleanera i Primera Indigo
SANDRUS a spróbuj dwa razy utwardzic. Ja mialam kiedys podobna sytuację z jakimś nablyszczaczem i utwardzila chyba z 6 minut hehe i wtedy po przetarciu było ok i od razu wymieniłam żarówki w lampce ;)
---------- Dodano o godzinie 21:32 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:27 ----------
A miałyście może takie hybrydki??
Ciekawe buteleczki i kolorki
HYBRYDA Lakierożel CHARBONNE VIP jak SHELLAC 15 ml (2205001979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
http://www.gabriellenails.pl/allegro/foto/3892.jpg
no wlasnie,ktos juz testowal ta nowosc?
Mialyscie moze okazje cos slyszec badz pracowac na lakierozelach Lady´s nails cosmetics,bo tylko na ich stronce sa opinie (bo za te opinie sa punkty) a tak poza tym to nigdzie ani widu ani slychu ?? jest nawet tutaj jeden temat ale tam nikt nic nie pisze,takze nie wiem:/:
---------- Dodano o godzinie 07:17 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 07:12 ----------
te Charbone sa tez w tym sklepie http://www.sklep.gabriellenails.pl/c...FcVF3wodWxoyMQ niby pisza ze trzymaja sie od 2-5 tyg ale jak jest takk naprawde?
Generalnie przyjmuje się, że top coat i base coat musi być ten samej firmy, lakier nie ma większego znaczenia. Dużo zależy od gęstości i "chemii" użytej w buteleczce. Słabe, już dogorywające żarówki mogą mieć problem z utwardzaniem.
Wiesz co większość lakierów hybrydowych trzyma 2-3 tygodnie i są ściągane ponieważ masz już odrost na pół paznokcia i to poprostu brzydko wygląda:P lub poprostu wcześniej znudzi się kolor :DCytat:
te Charbone sa tez w tym sklepie http://www.sklep.gabriellenails.pl/c...FcVF3wodWxoyMQ niby pisza ze trzymaja sie od 2-5 tyg ale jak jest takk naprawde?
Wiem ze odrost wyglada okropnie ale chodzilo mi o to czy nie odchodza po paru dniach
Katia, ja mam 3 hybrydy kolorowe z LNC i do tego bazę i top 2w1 i jeśli o mnie chodzi to sprawdzają się super!! Pisałam juz o tym tutaj w temacie jakiś czas temu, ale powtórzę. Gęstość jak dla mnie ok, baza i top 2 w 1 super, wystarczy minimalną ilość nanieść na pazurka bo jest dość rzadkawa i przy tym wydajna bardzo. Błysk jest super. Jedyny problem miałam z hybrydą Baby pink, jest to bardzo jasny róż, delikatny ale kryjący i niestety po wyjęciu z lampy pazurki nie były różowe tylko prawie białe... Nie wiem dlaczego, ale zmieszałam go z czerwoną hybrydą i teraz jest ok :P Poza tym mogę polecić śmiało.
najbardziej interesuje mnie primer super bonder tej firmy,bo zastanawiam sie czy go zamowic,baze/top wezme na pewno a laczysz je z innymi hybrydami?
ni łączyłam z innymi bo nie miałam potrzeby, gdyż posiadam bazę i top ^_^ co do primera nie pomogę bo nie znam
to czy jest dobry,niewatpie ale nie wiem czy mi bedzie potrzebny...mojej plyki zele raczej sie nie trzymaly albo nie trafilam na dobra stylistke...chyba raczej go wezme
Widzisz przewetowalam caly watek i nie znalazlam jednej osoby co by uzywala produktow tej firmy,Twojej pdpowiedzi tez nie widzialam,nawet na tym forum na ich temacie nikt nic nie pisze :( a mi,nie wiem dlaczego,wpadla w oko ;)