-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Dobrze nigdy nie będzie tanio , tanio nigdy nie będzie porządnie..
Jeśli chcesz mieć satysfakcję z produktów, niestety czasem trzeba zainwestować. Mogę polecić jedynie Gelish Harmony ( top osobno, baza osobno) lubi się z kolorówką innych firm, łatwo go zdjąć i jest porządnym produktem. Ja odkąd mam hybrydy może dwa razy robiłam kolorowymi żelami i to na życzenie klientki.. reszta to hybrydy i to widać na pazurkach, że zalet ma więcej niż żel.
-
to chyba zrezygnuję z tego pomysłu :/
bo mam dosyć cienkie i rozdwajające się paznokcie, więc pewnie długo nie będzie mi się to trzymać. Szkoda zachodu, a nie chcę płacić takich dużych pieniążków i potem żałować :P chciałam spróbować czegoś w miarę niedrogiego, bo taka zabawa mijałaby się z celem, tym bardziej że na pazurkach nie zarabiam :)
-
Zgadzam się że nie warto oszczędzać na takich rzeczach :) Też walczyłam ostro z pokusą tanich hybryd które kuszą kolorystyką i złudnią niestety nadzieją że będą się trzymać ... Ja na poczatek może nie wydłąm majątku ale słyszałam dobre opinie o mieszance topu i bazy harmony z "hybrydami" bluesky schellac( około 45 zł) a o efektach napisze za jakiś czas :D
-
ja zainwestowałam na początek 350 zł w hybrydy Mistero Milano i nie żałuję. Nie ma co kupować taniochy i w ciemno brać jakąś firmę o której nikt nic nie wie...
-
Ale czy ja chcę kupić jakieś allegrowe "cudo"? Pytałam o Golden Nails, a to raczej znana firma i myślałam, że któraś z Was może na nich pracować.
Do własnego użytku nie mam zamiaru inwestować 350zł, bo normalnie w świecie to jest za dużo. Jak ktoś robi w salonie (albo i w domu) za pieniążki to wtedy rozumiem.
-
mialyscie moze te hybrydki????? Żel 4 Pro Nail Tech Prolix Soak Off Color Gel 15ml - Pink Reflection - 4ProNailTech - sklep internetowy ;)
jakie są no i moze ktos ma paletke kolorkow bo u nich jakies dziwne te zdjecia^_^
-
Ja mam jedną, kolor saphire ? (coś takiego) niebieski metaliczno perłowy.
Właściwości fizyczne - masakryczne, gęsta, glutowata konsystencja (być może akurat mi się taka trefna butelka trafiła) bardzo ciężka w nakładaniu, za to jak się już umęczysz to kolor rekompensuje wszystko :)
Aktualnie na stopach od jakiś ponad 2 tyg? zrobię fotkę, jak przyjdzie dzieweczka do zmiany (jeśli nie zapomnę) i wtedy też zobaczę jak reaguje na aceton.
Zamierzam potraktować ją izopropanolem ;)
-
dzieki sami no to kiszka bo meczyc mi sie nie chce ;D ale na zdjecie chetnie poczekam ;)
-
Cytat:
Napisał
Elizabeth76
Czy mozecie mi powiedzieć ile ważnosci maja hybrydy gelish harmony ??
ponawiam pytanie :P
-
Na opakowaniu jest informacja że 36 m-cy od otwarcia.
-
nie ma na opakowaniu konkretnej daty albo ilości miesięcy od otwarcia (taki pojemniczek) ?
-
Od jakiegoś czasu wraz z nowelizacją przepisów dotyczących produkcji i oznakowań wyrobów kosmetycznych producent nie ma obowiązku podawania konkretnej daty przydatności danego specyfiku, zastąpiono to znaczkiem otwartego słoiczka w którym powinna być ilość miesięcy. Toczyły się na ten temat dyskusje, że możliwe jest to wyłącznie dla opakowań, które mają np "zgrzewane sreberko" pod wieczkiem, gwarantujące klientowi, że to on pierwszy otworzył dane opakowanie, ale jak widać nie udało się.
Więc nikt nie sprawdza czy po danym okresie produkt nadaje się jeszcze do użytku... (w przeciwieństwie do leków), teoretycznie data produkcji powinna być zaszyfrowana w numerze partii, ale tego, że produkt nie był wcześniej otwierany nikt nie zagwarantuje oprócz "na słowo".
A do tego dochodzą jeszcze prawidłowe warunki przechowywania, które decydują o tym jak zmieniają się właściwości tegoż produktu w czasie.
-
Dzień dobry wszystkim, Chciałabym zapytać o zdobienia w manicure hybrydowym. W którym momencie wykonujecie zdobienie? cyrkonie to nie problem, ale np. naklejkę wodną, albo jakies ręczne malpwanie? Próbowałam w sosób taki ze zmyłam warstwę dyspersyjną z ostatniej warstwy koloru i delikatnie zmatowiłam, żeby top sie lepiej trzymał, ale niestety kolor troszke się poździerał (może za mocno to zrobiłam),?? może macie jakies zdjęcia zdobień, albo podzielicie sie swoja wiedzą i doświadczzeniem jak Wy zdobicie hybrydy?
-
Tak, adzia tutaj mamy temacik ze zdobieniami w hybrydach: http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...hybrydowe.html
-
hej :) podsumowując, co kupić Gleish czy Shellac? chciałabym cos dobrego, zeby długo sie trzymało i łatwo zdejmowało :)
-
-
A z harmony gelish jakie kolory u Was królują :D Ze 3 kolory które mi wpadły w oko na pewno kupie ,ale jakos co do wiekszosci kolorów to mnie nie zauroczyły . Przegladam i przegladam co tu jeszcze wybrać moze wy cos polecicie ?? ;)
-
Cytat:
Napisał
Elizabeth76
A z harmony gelish jakie kolory u Was królują :D Ze 3 kolory które mi wpadły w oko na pewno kupie ,ale jakos co do wiekszosci kolorów to mnie nie zauroczyły . Przegladam i przegladam co tu jeszcze wybrać moze wy cos polecicie ?? ;)
Czytałam w necie, że najciekawszą i największą kolorówkę ma gelish, ale tak jak piszesz - przeglądałam zdjęcia i w zachwyt nie wpadałam.
W ostatnią sobotę wybrałam się na targi kosmetyczne aby w końcu w realu i na własne oczy obejrzeć kolory. Z tego co było na próbnikach ...a niestety ilością tych próbników byłam bardzo rozczarowana, najlepsze kolory miał gelish. Żywe, "głębokie", ciekawe ...i inne niż moje wyobrażenie na podstawie zdjęć. Naprawdę jestem pod wrażenie (czyt. mnie zauroczyły :love: ). Same kolory to oczywiście kwestia gustu. Jednak przypuszczam, że jeśli po otwarciu, kolor nie będzie idealnie tym, którego oczekiwałyśmy, to jednak mało prawdopodobne aby był rozczarowaniem. Gelish jest "czystym" żelem. Mam kilka "podstawowych" kolorów a ponieważ tylko na własny użytek, więc ilość (w ml) zmieniam na wielość odcieni ...dodając białego :D i "tworząc" własne odcienie.
-
Samaron dziękuje Ci serdecznie :):D
-
ja zdecydowalam sie na shellac tylko teraz czy zamawiac z allegro czy z jakiejs strony w internecie macie propozycje dziecwyzny??
ile srednio lakier na aallegro patryzlam 67zl:)
-
ja zamowilam wczoraj 3 lakiery, baze i top shellac, jak do mnie dotra, to od razu dam znac. Cena cos ok 67zl za jeden :)
-
o no wlasnie ale zamawialas z allegro??:)
-
Hand&Nail Harmony Gelish Mogę dać w Listopadzie na nie 10% upustu dodatkowo, jak będę robiła zamówienie pod warsztaty styczniowe;)
Tu z wyprzedaży może Was jakieś zainteresują
http://forum.wzorki.info/ogloszenia/...d-zele-mm.html
-
Chocolata oooojjjj macisz mi w glowieee:) hehehe
jak sie juz zdecydowalam na shellaca a mnie kusisz na gelish:P
ciagle nei wem ktore wybrac..:(
-
Cytat:
Napisał
malutkaistotkaa
Chocolata oooojjjj macisz mi w glowieee:) hehehe
jak sie juz zdecydowalam na shellaca a mnie kusisz na gelish:P
ciagle nei wem ktore wybrac..:(
Ja używając shellac i gelish jestem jednak fanką shellac. Żałuję tylko że baza kolorów nie jest większa. Moim zdaniem shellac nie tylko najlepiej się nakłada ale i najlepiej zdejmuje. Ale to moja osobista opinia:)
-
tak zamówiłam na allegro, u e-paznokcie, dam znac jak juz je dostane :)
-
Witam
Chciałam się podzielić moimi testami :D
Posiadam hybrydy z firm nsi , harmony , estetiq
testowałam na mojej fryzjerce ( i nie tylko) ogólnie nic jej się na płytce nie trzyma
a więc tak : nsi trzymały się 2 albo 3 dni
harmony jakieś 3 tyg bardzo je lubię choć nie są tanie
estetiq lubię najbardziej super cena trzymały się do 2 tyg na trudnej płytce normalnie nawet do miesiąca z max odrostem
Koleżanka testowała bluesky trzymały się ok 3 tyg a shellac tylko tydz
-
Czy ktos ma gelish harmony ORANGE CREAM DREAM czy to żywy pomarańczowy czy raczej taka brzoskwinka cos w ten deseń ?? :D
-
violcias, a te estetiq na ich oryginalnej bazie miałaś?
-
Cytat:
Napisał
Elizabeth76
Czy ktos ma gelish harmony ORANGE CREAM DREAM czy to żywy pomarańczowy czy raczej taka brzoskwinka cos w ten deseń ?? :D
Ela katalogi są tutaj http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...tml#post354287
sama nazwa "cream" wskazuje że nie jest to kolor ostry i wyrazisty tylko zgaszony, kremowy.
-
Odp: Katalog hybryd/żelo-lakierów
Widzę, ze sporo z was używa ins, dobrze się trzymają? Czy można kłaść je na podkład innej firmy?
-
Ja mam na naturalkach ins, baza mistero, nabłyszczacz ledowy mistero, wszystko trzyma się drugi tydzień idzie :)
-
Ja INS kupiłam wyłącznie do przedłużonych lub utwardzonych czymś wcześniej pazurków (zamiast kolorowych żeli), bałabym się dać to komuś na naturalki po opiniach jakie słyszałam. Wszystkie jakie mam kolory różnych firm daję na bazę i pod top Harmony i świetnie się trzymają.
-
chocolatko i jak się sprawują jako kolorowe żele? polecasz? ^_^
i jaki dajesz nabłyszczacz do chybryd czy np żeli? i czy np można takie hybrydy zalać żelem? tak z ciekawości pytam bo zainteresowała mnie twoja wypowiedź, z góry dziekuje za odp
-
Tak jak pisałam, bazę i top daję z Harmony bo je najbardziej przetestowałam i sprawdziłam, że lubi się z innymi firmami. Jako żele- super - dobre krycie, nie ma garba przy wale paznokciowym przy odroście, trzymają się jak zwykła kolorówka. Zdejmowanie ich jest też dużo łatwiejsze niż kolorowych żeli. Nakładam je zwykłym pędzelkiem do żelu #2 bo mi wygodniej, ponieważ sa b. geste.
-
szybko zwięźle i na temat bardzo Tobie dziękuje :hi:
-
Cytat:
Napisał
Askar
violcias, a te estetiq na ich oryginalnej bazie miałaś?
Tak na ich bazie ,
tak jak napisałam ich używam najwięcej jedynie nie trzymał mi się kolor nr 4 - na kilku osobach
z reszta nie miałam problemu
-
violcias, Dzięki za odp :)
Może się skuszę :rolleyes:
-
skuś się skuś i daj znać im więcej opinii tym lepiej :) sama jestem ich ciekawa ;]
-
mam ibd just by the gel baza i top i jest ok. i dwa kolory. w tym jeden mocha pink kryje przy trzeciej warstwie ale mi to w niczym nie przeszkadza:ok:
co do ins...
baza i top tzn 2w1 to zwykly lakier niestety, nie trzeba utwardzac w lampie, poszedl do smieci...
z ins mam dwa kolorki mint i cafe latte, kryją pięknie, idealnie nasycone kolory
wytestowalam na sobie mint kolor zszedl w trzecim dniu:(:(. ten drugi wytestuje :) mam nadzieje ze bezie dobrze! te kolory... :):) mmm...