widziałam, widziałam może się skuszę jak będzie jakiś przypływ gotówki:D mogłoby się jakieś polskie wydawnictwo pokusić i zrobić przekład ;)
Printable View
widziałam, widziałam może się skuszę jak będzie jakiś przypływ gotówki:D mogłoby się jakieś polskie wydawnictwo pokusić i zrobić przekład ;)
czytałam i pierwszą i drugą część, nie spodobały mi się, nie są warte swojej ceny.
Mnie dziś laska wystawiła :/: Wychodziła 2 tyg temu ode mnie zadowolona, od razu się umówiła. W międzyczasie nie zgłaszała problemów z rzęskami. Ja sprintem z pracy, w dzikim galopie żeby wszystko przygotować, a tu taka niespodzianka niemiła. Nie odebrała telefonu, na sms nie odpisała. Wkurzona jestem bo siedzę i tracę tylko czas teraz :zly:
Z kolei martwię się o drugą - tą co mi przyszła ze strasznymi sklejkami po kimś innym. Po uzupełnieniu 2 dni później zadzwoniła że coś ją lekko kłuje i w tym miejscu powieka podpuchła. Akurat byłam w drodze do innego miasta i nie miałam jej jak pomóc, ale podejrzewam że jedną rzęskę za blisko założyłam :huh::aty: Powiedziałam jej do razu co podejrzewam, poradziłam wapno na wszelki wypadek i miejscowo fenistil. Prosiłam żeby przyszła w niedziele wieczorem (mieszka 2 bloki obok) że w 5 min poprawimy. Niestety na następny dzień kiedy wysłałam sms z pytaniem jak z tą powieką - brak odpowiedzi :(. Wróciłam specjalnie wcześniej z weekendu - nie przyszła ;(.
Chyba obie poszły się....:placz:
Z czasem bywa roznie 1:1 zazwyczaj 1,5-2h zalezy od klientki ,kleju, objetosciowe tez roznie 1,5-3h pisze o zalozeniu nowego seta :)
Co do removera to ja uwielbiam ,zelowe :)
Cataleya 1981 Takie klientki niestety zdażają się często ... więc się nie załamuj... będą nowe... :przytul:
u mnie to samo - ale mnie nie wystawily jedynie odwołały, ale aż 3. eh ta majówka
u mnie podobnie.. 1,5-2h 1:1 , 2-2,5h 2:1 :)
co do removera.. w gelu dla mnie najlepszy i starcza na baardzo długo :)
Dziś miałam kolejną modelkę na której mogłam sobie pokleić...cóż nadal aplikacja nie jest taka jak tutaj widzę u Was dziewczyny bo po pierwsze jeszcze nie potrafię wkleić się do każdeluśkiej rzęski, mam problem z zachowaniem jednej odległości od powieki i mam wrażenie, że będę musiała zmienić ten klej czym prędzej bo za długo schnie i za często zbiera mi nie te rzęski co trzeba do siebie,a potem trzeba szarpać...:/: Miałam dziewczynę z gęstymi długimi rzęsami i dziubałam 4h....hesus...widzę mikro minimalną poprawę estetyczności, ale może to złudzenie i chęć podbudowania się :P zastosowałam raczej zasadę większego zagęszczenie niż mega długości i lalowatego efektu...cóż,mimo wszystko nie wgrywam foty bo i tak będzie zj....ka :P przy takich perfekcyjnych wachlarzach jak ja tu oglądam. Za to muszę się pochwalić, że wyszarpałam od kumpei fajne łóżko kosmetyczne, również składane za stówkę :skacze: fajny kącik sobie machnęłam w mieszkaniu na rzęsowe ćwiczenia ;)
chic.chick jeżeli nie masz kontaktu ze swoją instruktorka, wklejaj zdjęcia. Kobiety tutaj nie opitalają bez potrzeby. Zawsze można liczyć na fachową pomoc i konstruktywna ocenę. Ja miałam super szkoleniowca - meraszkę - każdą pracę mi sprawdzała po szkoleniu i udzielała potrzebnych wskazówek.
Będzie lepiej - a klej zmieniaj szybko bo przez nieodpowiedni klej się tylko bardziej zniechęcisz niż nabierzesz dobrego doświadczenia
Jednak odetchnęłam z ulgą. Lasce się terminy popierniczyły. Przeprosiła i przyjechała na 21.30. Dosłownie przed chwilą wyszła. Zapisana na za 2 tygodnie ponownie :skacze:
Druga napisała sms że już jest ok. Wprawdzie bardzo łzawiła i pojechała na pogotowie się pokazać, dostała krople i pomogło. No to teraz głupia już jestem. Krople do oczu by nie pomogły na za blisko przyklejoną rzęsę. Chyba że złagodziły, a przez te 3 dni odrosła i przestała dokuczać ?
Okej wkleję, wklęję :) Niestety tak jak do szkolenia z pazurków nie mogę mieć zastrzeżeń, bo było intensywne, pracowite i mam kontakt z szkoleniowcem o tyle z rzęs (700pln, myślałam że było ok, dopóki nie trafiłam na to genialne forum) była omówiona oczywista teoria, potem aplikacja w systemie najpierw jedno potem drugie oko (tak też robię, bo nie mogę się przestawić na inny tryb) i finito ariwederczi...w sumie skończyłyśmy o g.14 a miało być do 17, no ale przecież skoro się "wyrobiłyśmy" to można iść do domu, bo ściąganie albo może następna aplikacja niepotrzebna..no i kontaktu z instruktorką niet. Na szczęście mam koelżanki które chętnie przychodzą na moje ćwiczenia za symboliczną kwotę, przynajmniej za materiały się zwraca, więc i tak się cieszę :) Narzaie staram się nie zniechęcać
zakupiłam krzesło które polecałyście, Siodelkowe z regulacją wysokości, z oparciem,regulowane w 3 płaszczyznach i jestem nim zachwycona. Jedyny minus to cena, zapłaciłam za nie prawie 250 euro;( no ale coś za coś:tuptup::):) W każdym bądź razie dziękuje za polecenie :)
Agula - a jakie to krzesełko? Też potrzebuję kupić i nie wiem jakie?
Agula Hol dobrze zrobiłaś będziesz zadowolona.
Dziewczyny mam problem z jedną klientką. Na początku napiszę, że mam szkolenie, ale jestem początkująca. Klientka korzysta z przedłużania rzęs od tamtych wakacji. Chodziła do stylistki i było wszystko ok , aż do marca tego roku. Rzęsy zaczęły jej wypadać. Same, bez naturalnej. Już kilka godzin po aplikacji kilka jej wypadało. Nie poddawała się i dalej chodziła, co 2 tygodnie na dopełnienie. Robi u mnie paznokcie, więc mnie zagadała o rzęsy. Ja robię za 60 zł z dojazdem, bo tylko za produkty biorę. Zrobiłam jej teraz na kleju sensitive z Noble, rzęski Noble mieszane z Laura Vito. Grubości 0,15 i 0,20 skręty C i B, długości 8,10,11,12. starałam się ładnie wyklejać, pewnie nie wszystkie wykleiłam, ale mija tydzień os stylizacji, a ona mi pisze, że połowy nie ma :huh: Na prawym oku miała gęściej tych malutkich baby lashes więc wyszło ładniej, na lewym gorzej. Rzęski jednak się kleiły bez problemu. Odtłuszczałam, primer, demakijaż wszystko zrobiłam. Nie było wiele do zdejmowania po poprzedniej, bo po lekkim dotknięciu same odpadały. Nie wiem co robić:placz: jakie są przyczyny takiego stanu rzeczy? W środę zrobię zdjęcia tych resztek, a niżej wstawiam zdjęcie moich wypocin. Kobieta się już nie maluje, ale ma tłustą cerę, używa kredki czarnej na oczy, jak 90% moich klientek, więc nie wiem na co zwalić.
Ja kupiłam tego typu Taboret Kosmetyczny Regulacja W 3 Płaszczyznach (3139166202) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. niestety w Holandii wszytsko droższe niż w PL:/::/:
sztynka, używanie kredki (która jest tłusta o ile nie jest żelowa) wskazuje, że klientka o rzęsy nie dba i nie szanuje twojej pracy. a z takim podejściem może robić wiele rzeczy, do których oczywiście się nie przyzna, ale które mogą mieć wpływ na krótszy czas trzymania się rzęs.
to, ze ty za swoją pracę z dojazdem bierzesz 60zł wskazuje, że nie szanujesz własnego czasu i zdrowia. ale jestem pewna, że wiesz o tym i już nie raz o tym myślałaś, kiedy po aplikacji plecki bolały lub oczy były zmęczone, prawda? :przytul:
klej sensitive nie należy do klejów o długim czasie wiązania. spróbuj dla tej klientki Hs-4 albo Ultra Plus B, aczkolwiek są to kleje o wyczuwalnych oparach i nie wskazane dla wrażliwych oczu.
Hej. Dziewczynki używałyście do podklejenia dolnej powieki zamiast platków żelowy i taśmy medycznej - taśmyochronnej do paznokci, tej miękkiej? Mi sie ostatnio na klientce skonczyly i platki i taśma medyczna i klops. Mysle, mysle i wzielam do reki tą taśmę ochronna i wycięlam łuk i dawaj na oko... A klienka po aplikacji powiedziala ze od dzis zawsze chce tą taśmę hhehe ;) Mowi ze bardzo przyjemna ona jest. Platków nie lubi, taśma medyczna nie zawsze przypasi i ta ochronna jest do gustu przypadła :skacze::skacze::skacze:
ale ona przecież włochata jest
Ale większość moich klientek używa kredek i żelowych eyelinerów i u nich trzyma się bardzo ładnie.
Na razie się uczę i nie mogę więcej brać za rzęsy, bo nie mam chętnych, rzęsy wyglądają nie za ciekawie , trzymają się różnie.
Jestem uczulona na wszystkie kleje , które mają jakiekolwiek opary, zostaje mi tylko sensitive :/:
Przyklejając ją mialam obawy i podglądałam dość cześto czy sie nie skleja.Ze 3-4 razy mi sie rzesa sztuczna przykliła do tej taśmy a tak poza tym bylo ok. Teraz juz mam znow platki zelowe ale jak mi sie skoncza to znow sięgnę po tą taśme i zobacze znow czy bedzie ok. :) Moze kształt oka był odpowiedni, nie wiem... hehe (ale wymyśliłam z tym kształtem ;)) Fakt ze bylo to uzupelnienie rzęs. Ciekawe czy przy aplikacji calych rzes nie by nie sprawiała problemu... Napewno jeszcze wyprobuje... Bo klientkamega zadowolona z tej taśmy. Dlugo nosi rzeski wiec juz wie co jak i gdzie wiec swoje do powiedzenia ma...
sztynka, skoro skazana jesteś na kleje nieoparowe, które są wolnoschnące, sięgnij po kleje Nouveau Lashes. one mają naprawdę długi czas wiązania, co prawda też są droższe. spróbuj. możesz zadzwonić do nich i się zapytać, czy mając certyfikat innej firmy mogłabyś kupić ich klej. nie powinni robić problemu :)
Evelina a co to za taśma? ja paznokci nie robie więc zielonego pojęcia nie mam, a mam klientki, które mają uczulenie na płatki, zdejmowanie taśmy jest bardzo bolesne, może by taką kosmatą dał na powiekę i na to taśme medyczną ....
a to sa jakies rozne?
czesc dziewczyn jestem tu pierwszy raz niedawno skończyłam kurs z 1:1 miałam swoja modelkę, zakupiłam sobie zestaw i chciałam dokończyć swojej modelce rzęski w domku bo na szkoleniu wszystkich nie zrobiła bo mało czasu było a wiadomo ile to zajmuje jak się robi pierwszy raz :) (ja jak wzięłam pincetę do reki nie umiałam siebie lewą łapka rodzielic rzęs teraz idzie mi lepiej pocwiczylam na facecie ;d) wiec w domu wziełam zestaw i spotkało mnie nie mile zjawisko a mianowicie mój klej był tak twardy ze nie nie mogłam z niego wydusić :( ( klej ultra bonding 5 ml- secretlasheczy tez spotkaliście sie z takim czyms ??? dodam ze nacisnełam mocniej na klej i pekło pudeleczko wrrr. mam nadzieje ze klej nie poszedł sie je... przełozyłam go do podełeczka od ozdóbek na paznokcie myślicie ze sie nie zeschnie ?? pozdrawiam kinia
Kingak jak to nie dokończyłaś aplikacji na kursie? Ile czasu w takim razie trwał kurs? Nie jestem instruktorką ale wydaje mi się że to nie dopuszczalne. Mi pełna aplikacja na kursie zajęła 4,5 godz, miałam jeszcze pokazane ściąganie i uzupełnianie. A co do kleju to możesz zamawiać nowy bo ten będzie do niczego, napisz maila do Sl z reklamacją, powinni rozpatrzyć.
klej do rzęs nie powinien tak się zachowywać, złożyć reklamację lub kupić nowy.
Przetrwać przetrwa ale wątpie żeby zachował swoje właściwości, jak dla niektórych klejów nawet zła temperatura ma znaczenie, dla mnie to wątpliwe bym nie ryzykowała zwłaszcza że to Twoje początki i nie będziesz wiedziała czy Ty coś zrobiłaś źle czy to wina kleju, polecam kleje 3ml np evolashes, noblelashes, magnitica
a gdzie mam składac ta reklamacje ?? jutro zadzwonie do hurtowni bo kurcze nie stac mnie teraz na nowy klej a 60 zł piechota nie chodzi
zazwyczaj składa się reklamacje tam gdzie się kupiło.
lepiej wydać parę złotych niż złym klejem próbować coś zrobić.
zadzwoniłam do hurtowni i muszę czekać na przedstawiciela :( zeby nie stac tak z robota ;d i szkolic sie dalej zamówiłam nowy klej z firmy Royal lashes macie jakies opinie na jego temat ?
Kinga z opinią o tym kleju Ci nie pomogę - bo go nie znam, ale jeśli jeszcze tego nie zrobiłaś to polecę Ci przeczytanie wątków rzęsowych na tym forum. Wiem że trochę tego jest ale wierz mi trochę poświęcisz czasu a zyskasz ogrom wiedzy. Tym bardziej że chyba robiłaś kurs w SL, tak? Nie wiem jak jest teraz ale nie podejrzewam żeby się dużo zmieniło. Ja też robiłam tam kurs 1:1 i tak sobie myśle że gdyby nie to forum to pewnie rzuciłabym to wszystko w cholerę. Starałam się robić wszystko dokładnie tak jak pokazywała mi instruktorka nie wiedząc że można robić inaczej, lepiej, łatwiej. Znajdziesz tu wiele odpowiedzi na pytania, które Cie zastanawiają jak i odpowiedzi na te na które nawet byś nie wpadła żeby zapytać;] Znacznie ułatwi Ci to start.
jesli klej wymienia na swierzy to bedziesz zadowolona :) na SL pracowalam dlugo i co jak co nie mam im nic do zarzucenia:)
jesli szukasz innego dobrego kleju to przejzyj tematy firmowe, oglaszaja sie tam rozne firmy(wkoncu sa po to zalozone zeby reklamami nie spamowac calego forum);]
a czy twój klej z SL tez był taki twardy ?? mojego nawet nie dało sie nacisnac. juz sobie mysle ze nie umiałam sie nim obsłużyc ;]
aaaa i nie miałam kursu w SL tylko w jednej z firm szkoleniowej
---------- Dodano o godzinie 12:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:58 ----------
czytam was wczoraj i oglądam wasze cudne prace dopiero trafiłam na to forum troche mi to zajmie zanim przebrnę przez wszystkie posty ale czytam was bardzo chętnie mam nadzieje ze dużo sie od was dowiem bo jeszcze jak by nie bylo jestem zielona ;/
Kingak- czas kursu bardzo krótki, nie dziwię się że nie skończyłaś aplikacji, powinnyście ją dokończyć na kursie bo to trochę dziwnie że modelka wyszła z niedokończoną aplikacją. Kleju na Twoim miejscu bym nie używała, co do tego nowego który kupiłaś to nie mam pojęcia bo nigdy go nie miałam.
ja na sl pracowalam i bylam zadowolona
dziewczyny duzo z was zachwala klej d + to o tej chodzi ? klej do rzęs
Moj u+ z sl byl rzadki jak woda:)
To prawda co do skonczonej aplikacji jesli kursantka nie ma juz sily powinien instruktor skonczyc :)