-
Odp: odwarstwiający się żel
hmm... a może to wina kleju do tipsów, który mógł być już trochę stary (robi się wtedy taki gęsty, trochę glutowaty i nawet jeśli jest jeszcze sporo z buteleczce - trzeba go wymienić).
Choć mnie kiedyś zdarzył się również całkiem nowy (ze sprawdzonej firmy, używany przeze mnie od dawna), który po prostu od początku był felerny i bardzo słabo trzymał. Szybko się go pozbyłam.
Spróbuj wymiany tipsów lub kleju - mam nadzieję, że rozwiążesz swój problem :)
-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
matowię całego tipsa, spróbuję wymienić klej, ale to tylko na niektórych paznokciach, nie na wszystkich ;(
-
ciagle odpadajace paznokcie
Witajcie dziewczyny,
mam problem z jedna z moich klientek ktora przychodzi juz dosc dlugo do mnie i nie potrafie poradzic sobie z jej paznokciami. Jest przedszkolanka i niedba w pracy o paznokcie. Gdy do mnie trafila to byla maniakalna obgryzaczka paznokci i z tego powodu ma bardzo mala tzn. wysoko obgryzione paznokcie, ktore nie potrafia odrosnac. Przedluzalam jej juz metoda akrylowa a teraz robie zelowa na szablonie i przychodzi do mnie co 3 tyg. na uzupelnienie, i zawsze ma min. 5 paznokci wylamanych lub uszczerbnietych. Juz probowalam roznych zeli , nawet ostatnio zakupilam specjalny do problematycznych *Fiberglas gel* i nic. Jej pekaja na polaczeniu naturalnego paznokcia z wolnym brzegiem tzn przedluzona koncowka, wspomne jeszcze ze ma tak glebokie obgryzienie ze cieszko podlozyc szablon. A to jest moj jedyny taki przypadek, z zadna inna klientka nie mam takich problemow a potrafia przeciagnac trwalosc do 6 tyg. Wiec prosze o pomoc, bo juz nie wiem co robic. Dzisiaj juz jej przedluzylam Tipsami bo juz jestem bezsilna a walcze z tym problemem ponad rok i bez zadnego rezultatu. Wspomne jeszcze ze pracuje w Niemczech i na zelach jakie mam dostepne na naszym rynku. Z gory dziekuje za wszelkie propozycje i pomoc.
-
Odp: ciagle odpadajace paznokcie
Przejrzyj forum a znajdziesz poodpowiedzi jak rozwiązać swoje problemy :)
Nie zakładaj nowego tematu bo nie ma takiej potrzeby, poza tym mam wrażenie że już pare dni temu o to pytałaś?
-
Dziewczyny, w poniedziałek mam klientkę, ma akryl a chce żel. Czy mogę na akryl zrobić uzupełnienie żelem i jezeli tak to czy wygląda to tak samo jak przy uzupełnianiu żeli żelami ? :*
-
można . ja tak robię , nie ma problemu. ale..... robie tak jak wiem co użyłam. jak przyjdzie obca która nie wiadomo co ma na paznokciach to różnie może być.
a co do procedury :) nie wiem jak robisz uzupełnienie ;) ale tak samo rób
-
Dziękuje Ci za odpowiedź :) rozumiem, że frezarka da sobie rade z akrylem ?
-
oczywiscie że tak. to nie skała;)
-
Mam pytanie techniczne :) Jak przychodzi klientka i pytamy się czy robimy paznokcie metodą akrylową, czy żelową, pada pytanie a czym się różnią, co odpowiadacie tak jednym zdaniem, żeby to było jasne dla klientki. Wiem, że oczywiście to stylistka dobiera metodę odpowiednią dla płytki, itp., ale nie potrafię opisać metod tak jednym porównaniem zrozumiałym dla klientki. Proszę Was o pomoc :wstydek:
-
emila ja opdpowiadam,że obie metody są dobre,sa tylko wykonane inna masą,którą stylsta wybiera indywidualnie do płytki:)jesli drazy temat dalej to wchodzimy wsczegóły..
-
Cytat:
Napisał
emila
Mam pytanie techniczne :) Jak przychodzi klientka i pytamy się czy robimy paznokcie metodą akrylową, czy żelową, pada pytanie a czym się różnią, co odpowiadacie tak jednym zdaniem, żeby to było jasne dla klientki. Wiem, że oczywiście to stylistka dobiera metodę odpowiednią dla płytki, itp., ale nie potrafię opisać metod tak jednym porównaniem zrozumiałym dla klientki. Proszę Was o pomoc :wstydek:
Żel i akryl to dwie różne masy. Akryl jest twardszy ale i bardziej kruchy. Żel jest miekki i bardziej elastyczny. Dobór zależy od płytki i oczekiwań klienta. Tyle :)
-
Odp: Krok po kroku
hey dziewczęta!
Mam kilka pytań dotyczących przedłużania paznokci na szablonie żelem
A więc..
przygotowuję płytke podkładam szablon i zaczynam nakładać pierwszą wartwę żelu robiąc szkielet. Czy żel nakładać na całą płytkę paznokcia czy tylko na część np 1/3 płytki? Dodam, że po tym kładę cover i robię frencha
i drugie pytanie
jak lepiej robić frencha
podkładam szablon i robię szkielet z przezroczystego żelu potem nakładam cover i white czy lepiej od razu na szablonie przedłużam łoże coverem utwardzam i wtedy dodaję white i tworzę krzywą przezroczystym ?
-
Odp: Krok po kroku
ja przeciągam lekko po naturalnym ale cienka warstwa
a druga rzecz - i tak i tam, zależy jakie mamy produkty, jak nam wygodniej, itp
-
mi lepiej jest zrobić szkielet przezroczystym, ale jak nałoże wtedy cover i frencha i zaczynam piłować by nadać kształt to french po bokach mi się ściera razem z pilnikiem i na końcówkach też czasem tak się dzieje. Nakładam za dużo żelu na boki ?
-
Zrob jajo coverem doloz bialy, zbuduj budujacym i dopiero piluj.lub zbuduj wszystko przezroczystym i.zrob french.hybryda.
-
zaraz idę spróbować ;)
dam znać jak efekty :)
Zrobiłam, wydaje mi się, że nie najgorzej wyszło :)
Może linia uśmiechu mogłaby być bardziej uśmiechnięta, ale mi się podoba :)
Faktycznie pomogło to co napisałaś ;)tak będę robić ;)
-
Ja tam ni ejakas znawczyni ale jak pilujesz boki i spilowujesz bialy to ja mialam taki sam problem bo nie zaciskalam tunelu odpowiednio jak zaczelam to robic problem znikl, takze polecam zaciskanie :)
-
Nie mam zaciskarki, dopiero będę zamawiać... :( także, nie mam jak spróbować, jak dojdzie to będę próbowała zaciskać ;]
-
To sprobuj chociaz palcami albo duza penseta jak masz :)
-
dziewczyny nie wiem co się dzieje że mam powietrze pod tipsem zmieniłam klej na modeny w pędzelku czy to ma coś z tym wspólnego???
-
Danus możesz palcami zacisnąć, ja zaciskam palcami właśnie, ale przez gąbeczkę silikonową, wtedy lepiej czuję nacisk niż zaciskarką. Co do Twoim wcześniejszych pytań, to jak przedłużasz pazurek, to nie musisz na cały naturalny kłaść żelu clear, chyba że nie dałaś żelu bazowego (pod cover i żele kolorowe musisz mieć bazę lub żel clear, bo inaczej się zapowietrzy). Po zrobieniu szkieletu możesz sobie lekko opracować paznokieć, wtedy jest mniejsze ryzyko, że wypiłujesz frencha. A z doświadczenia wiem, że jak się wypiłowuje french, to albo paznokieć nie zaciśnięty, albo nieprawidłowa technika piłowania.
-
ja tez nie mam zaciskarki. peseta sprawdza sie ok.
klej z modeny miałam-nic się nie działo oprócz tego że nie moglam go odkrecic :)
-
Z modeny klej tez mi sie nigdy odkręcić nie chciał jakby sie wylewał. Jak nie miałam zaciskarki robiłam to dwoma sxpatulkami drewnianymi tez było ok.
-
Odp: czemu się tak dzieje
FAJNY temat bo dzieje mi się to samo niestety choć staramm sie jak moge :(
-
Znalazłam pęsetę i spróbowałam zacisnąć, było coś lepiej, ale jak mówisz, że może być problem przy piłowaniu to może to źle robię ? W sumie opracowuję szkielet przed nałożeniem covera i frencha żeby było lepiej.. Muszę poczytać jak dobrze zaciskać tunel i coś na temat piłowania :) może się poprawi :) bo mimo wszystko te moje kwadraty to zaokrąglone wychodzą..
-
Jak dobrze zacisniesz szkielet to wyobraz sobie, ze on tak otacza jakby opuszek i jak nalozysz bialy a pozniej na to budujacy to jak bedziesz boczki pilowala rownolegle trzymajac pilnik do walow bocznych to nie ma bata zebys dokopala sie do bialego ;) w ktoryms temacie jest na rysunkach dokladnie pokazane jak pilowac mi to bardzo pomoglo ale juz nie pamietam gdzie to bylo ;)
-
Oto temat o piłowaniu http://forum.wzorki.info/showthread.php?t=519 :)
Wysłane z mojego ALCATEL_ONE_TOUCH_6030X_Orange przy użyciu Tapatalka
-
Wiem wiem, zaraz po przeczytaniu posta z tym piłowaniem przeszukałam całe forum i znalazłam włąśnie w tym temacie jak piłować na pierwszej stronie świetne zdjęcie co po kolei i jak piłować. Takiej techniki nie miałam nigdy dotąd, więc od razu zaczęłam piłować te pazurki co mam i od razu jest ten efekt równiejszych paznokci.. Może to nie jest jeszcze ideał ale chyba już jestem coraz bliżej. Grunt to ćwiczyć i się nie poddawać!
Co ja bym bez Was zrobiła :) <3
-
Nie sądzę, aby była to wina zbyt dużej ilości glossa czy topa.
Prędzej stawiała bym na zbyt mocno spiłowany bok paznokcia, tudzież zbyt mała ilość masy przy wale bocznym:-)
Też mi się tak kiedyś robiło gdy miałam położona za cienką warstwę na boku:-) Nie może być grubo, wiadomo, ale musisz wyczuć:-)
-
Dziewczyny ratunku!
Robiłam sobie paznokcie, ale jak to przy dziecku, musiałam isc nakarmić :-) zostawiłam na ten czas żel na pędzelku (mały się rozryczał, musiałam biec;-)) i w tym czasie wyszło słońce i świeciło na pędzel..
Czy da się go jakoś uratować czy trzeba wyrzucić?:-)
-
możesz moczyć, wyskubać resztki, ale raczej do wyrzucenia.
-
przepraszam za podwójny post.
Pytam z ciekawości, bo pędzelek kosztował całe 4zł:D ale po prostu świetnie mi się nim pracowało:-) dzięki:-)
-
Hahaha, cóż za kosztowna strata - takie niepozorne rzeczy czasem właśnie są najlepsze :D
-
sami no normalnie nie odżałuję tych 4zł:D A tak na poważnie to był koci język ale używałam do żelu:-) I pracowało się super:-) no cóż.. idzie w kosz;-)
A miał taka piękną, ozdobna raczke:-)
Jeszcze raz dzięki:-)
-
wiatm
ja mam ten sam problem ....niewiem co robie zle tylko po bokach tak odchodzi okropne :(((
-
być może za cieńko masy kładziesz?
Ja właśnie robiłam wczoraj sobie jedną rękę, i za mocno wypiłowałam bok jeden i podchodzi mi tam powietrze:-)
Musisz wypróbować i wyśrodkować ilość masy przy wałach.. Nie za mało i nie za dużo:-)
-
Jako że poprzedni post to odpowiedź a tutaj mam pytanie, to nie edytowałam poprzedniego postu. Proszę krzyczeć jeśli jednak mam edytować;-)
Dziewczyny czym usuwacie cyrkonie z paznokci? Kobiecie ostatnio robiłam wzór z cyrkonii i dzisiaj ściągałam - stępiłam 2 pikniki (no bo to szkło, nie...?). Nie mam frezarki.. czy ktoś ma jakiś patent na usuwanie tego;-)? Czy tylko pikniki zostały;-)
-
ja usuwam starymi cążkami do skórek
-
markotka o! to jest super pomysł!! Nie wpadłam na to:-) Akurat miałam wyrzucać a "zostawię, może się przydadzą" i proszę!:-) Super:-)
-
A jakim klejem przykleiłaś, że tak dobrze się trzyma? Szukam takiego;)