Odp: Wszelkie KOLOROWE PAZURKI
Róż z ognikami (łezkami).
Załącznik 78568
http://pliki.wzorki.info/images/Y03b.jpg
A ja wam wstawiam tutaj link jak wykonać taki efekt paznokci jak jest pokazany na zdjęciu powyżej :) Może komuś się przyda :)
https://www.youtube.com/watch?v=GBe3Jvvgizk
Tylko ze to jest jakimiś atramentami specjalnymi robione. Czy u nas są takie dostępne? Chętnie bym takie zakupiła, ale nawet nie wiem jak w Polsce ich szukać. Jak to się utrzyma na pazurku?
Tusze atramentowe, a utrzymuje sie ok:)
Takie zwykłe? Z papierniczego? I jakikolwiek alkohol? Najpierw baza a potem cgba przetrzec na sucho czy jak?
dokładnie:) nakładasz bazę potem kolor , przebywasz a później wzór robisz :)
dziś wszystko w brokacie :)
nailsecret pomysłowe i ślicznie wykonane :)
megi22241 cudne prace, takie wychuchane :)
i kilka ode mnie..
Dziewczyny piękne prace!!!!!!! <3
kilka moich:
Oj jakie piękne!!! Wszystkie bez wyjątku.! Sandrus jakiego używasz żelu do budowania? 😊
Piąta fotka od dołu, z jakiej to firmy czerwień? Jest boska.
sandrus świetne prace.
A tu parę moich ...
sandus, sylla piękne zdobienia! :)
a tu coś ode mnie. Na wzorniczku próby sugar effect ;)
ależ cudeńka powstawiałyście :o
Bożenka piękne wzory :) !
a cóż to za efekt syrenki?????? :)
Dziewczyny, zarąbiste prace :ok: może ja jakaś zacofana jestem ale jak Wy robicie te rajstopkowe pazurki?
ja robię tak że maluję np beżowym potem na tym wzorki czarne farbką następnie przezroczysty żel mieszam z odrobiną czarnego żelu pokrywam ,odtłuszczam,matowię i nabłyszczam glosem.
syrenkę robi się poprzez nałożenie tzw. syreniego pyłu na utwardzoną warstwę dyspersyjną kolororu, potem podobno niektórzy utwardzają, ja nie utwardzałam, na to top. FINITOja syrenkę robiłam nakładając sypki opalizujący cień do oczu. Ale podobno inaczej wygląda niż oryginalny taki pyłek, który teraz ciężko dostać. a poniżej włąsnie moja syrenka w wersji z cieniem opalizującym na niebiesko. trochę słabo zdjęcie zrobione, ale efekt śliczny. zwłaszcza w słońcu
Meggi a czemu nie nakładasz od razu glosa tylko przemywasz i matowisz?
To i ja się podepnę do pytania na temat efektu syrenki, gdzie taki pyłek kupić??? :)
Witam serdecznie.To chyba moje pierwsze pazurki wstawione tutaj.Jestem początkująca,wiem,że jeszcze sporo pracy,aby były perfekcyjne. Jeżeli chodzi o opalizujące pyłki,to polecam pyłki z Kobo,dostępne w Naturze,zwłaszcza opalizujący na złoto-różowo o nazwie Sea Shell,jest też fioletowy i niebieski,piękne są,jeszcze nie próbowałam ich,ale napewno to zrobię,bo efekt syrenki jest śliczny.Pozdrawiam
Sandrus jak uzyskać efekt z drugiego zdjęcia oraz z ostatniego posta efekt syrenki?
---------- Dodano o godzinie 07:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 07:38 ----------
Cytat:
Napisał
sandrus
Sandrus jak uzyskać efekt z drugiego zdjęcia oraz efekt syrenki?
wiadomość!!!! od wczoraj syreni pył jest dostępny w ineternetowym sklepie indigo w dziale ozdoby
Już go nie ma, żenujące....
kachna i kasiiia
te "mazaje"to nic innego jak nakładanie kilku klorów obok siebie i takie rozcieranie/rozmazywanie ich w zalezności jaki efekt chce się osiągnąć.
Syrenka jest w indigo,a raczej była przez chwilę bo wszystko zostało wykupione.
trzeba sprawdzac.
Dziewczyny używające efektu syrenki.
Jak to wygląda? Bo ja kupiłam na miejscu w Łodzi w siedzibie i albo mi pani pomyliła albo to jest zwykły brokat biały opalizujący na złoto i pomarańczowo. Nałożyłam dziś na paznokcie i jest!em mega rozczarowana bo efekt jest jak posypane zwykłym blokatem i na dodatek jedna warstwa topu tego nie kryje bo paznokieć się zahacza. Więc musiałam zmatowić top, wszystko wyrównać i nałożyć jeszcze raz. Ja myślałam, że to będzie takie sypkie i miękkie jak pigment a to lipa. Poza tym to w ogóle nie przypomina efektem na zdjęciach tego które wrzucacie,np. Sandrus wrzucała efekt syrenki, u mnie na zdjęciu ewidentnie widać że to brokat
mam gdzies w foto w słoiczku to jak bede bardziej czasowa to wrzucę.
zapewne zle nakładasz.Ten pyłek trzeba wetrzeć w warstwe dyspersyjną koloru.
Co za tym idzie efekt jest różny w zależnosci od tego jaką warstwe zostawia kolor.Zauważyłam,ze im mniej lepiąca warstwa tym efekt lepszy i paznokieć bardziej gładki w samym dotyku.
Ja nakładam pyłek opuszkiem tj.opuszek do pyłku później pyłek na paznokiec i wcieram.Samo położenie i nie wcieranie pyłku nie da fajnego efektu.
no i nie na każdym kolorze wygląda ok.