Odp: Stylizacje hybrydowe
Cytat:
Napisał
beata63
Chokolada ty masz rozeznanie bo masz dwie hybrydy ginter sushi i sweet morning dew gelisha czy one są bardzo podobne w realu, który ładniejszy?
chodzi mi o bardziej pastelowy bo nie mogę się zdecydować z kupnem
Porównam dziś wzorniki i zrobię fotę jak będę miała chwilkę wolną.
Załącznik 66789Załącznik 66790
Nie wiem czy dobrze widać , bo trudno mi bylo uchwycić kolory - od lewej Harmony, potem SPN i podobne do nich tylko jaśniejsze, pastelowe Reni Nails i Emi Nalis
ŻADEN Z NICH PO ZA EMI I RENI NIE JEST KOLOREM PASTELOWYM !
---------- Dodano o godzinie 14:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:29 ----------
Cytat:
Napisał
malinowa
Chocolata co to za żel first gel black? jaka firma?
To ten
http://shop.nailhousemilay.com/compo...de4f9335f9.jpg
FIRST GEL
Odp: Katalog hybryd/żelo-lakierów
Zawiodłam się na gelish'u :(
Zamówiłam czerwony kolor Rose Red, chciałam mieć odpowiednik Wildfire z Shellaca ale jest bieda, bo nie kryje...
3 warstwy i dalej prześwituje, więc nie polecam tego koloru.
http://img838.imageshack.us/img838/5...ishrosered.jpg
ps. nie widziałam wcześniej zdjęć tego koloru na paznokciach w tym temacie i efektów jego krycia/
re: biały można dać wiadomo, ale to bez sensu, idzie w kąt.... Zakupie Shellaca Wildfire.
Czy z
Cytat:
Napisał
Patrycja_92
Pati, a powiedz jak schodzi ten Estetiq? Zastanawiam się nad kupnem kilku kolorków, i ciekawa jestem czy trzeba się z nimi męczyć czy wystarczy zmatowić i odmoczyć. Bazy mam z Shellaca i MM to samo Top.
Trochę patrzyłam w innych tematach, ale nic nie mogłam na szybko wyszukać, za bardzo nie mam dostępu do netu ostatnio, także byłabym wdzięczna za odpowiedź. Z góry dziękuję :)
Szkoda że przed kupnem nie poczytałaś tego tematu uważnie ( w katalogu hybryd też chyba ktoś o tym pisał) Wielokrotnie było pisane ze ten kolor nie kryje.
u mnie estetiq schodzi zupełnie normalnie, czyli matowie i cyk. musze zdrapać często chyba że dłużej posiedzi w acetonie. ale tak mam i z mm i ata i alle.
EF neon carmine w realu bardziej soczysty taki letni :) klientki się w nim zakochały :)
Mistero Milano
Ciemniejszy - Śliwka węgierka 9410
Jaśniejszy - Cukierkowy róż 9413
Śliczne kolorki dziewczyny! U mnie Pani wymieniła miętę na “All Dahlia-ed Up” z wiosennej serii Gelish Harmony
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.n...73401556_n.jpg
Chocolata nie wiem czy u ciebie też jest tak z serią gelisha love im bloom ze są gęściejsze od innych ? Może że są takie kremowe ale z całej miłości do gelisha jednak troszkę trudniej mi się je nakłada albo coś sobie ubzdurałam :] Ale tą serię polecam z całego serca bo kolorki rozchodzą się jak ciepłe bułeczki :)
choco wielkie dzięki na ciebie zawsze można liczyć, kurna wszystkie ładne najchętniej to bym je wszystkie kupiła:))) ten sushi chyba wybiorę:)
Magdalenko, ta seria faktycznie jest jakby bardziej gęsta, kolory są b.mocno napigmentowane i trzeba uważać ile się nakłada, bo mi za pierwszym razem brzydko się marszczyły :/
Pierwsze to Gelish nazwy nie pamiętam, wkrótce uzupełnię
Shellac Cocoa z Brokacikiem
Shellac Wildfire z białymi kropeczkami (kropeczki Hybryda Charbonne :P)
Dalej bez zdobień..
Shellac Wildfire
Shellac Cocoa
Dalej MM listek Mięty i Morska Głębina
MM Grejpfrutowy sorbet.
Dokładnie seria gelisha love im bloom jest gęsciejsza trzeba troche wiecej wysiłku włożyć w jej nałożenie ,ale da sie okiełznać ;)
A jednak ! :)
Spokojnie daję sobie radę z kolorkami ale się zastanawiałam czy to tylko moje urojenia :)
No to dziewczynki odpowiedziały za mnie na pytanie o odmaczanie :D Ja osobiscie jeszce nie próbowałam, bo estetiqa am tylko 3 kolorki :)) a ten 42 aktualnie nosze :D
U mnie INS 64 na przedłużonych :)
http://1.bp.blogspot.com/-zYrTbWQWN5...00/justyny.jpg
KlaudiiS - daj 1 białą warstwę pod spód. ;) może dać trochę jaśniejszy efekt ale wyrówna krycie.
Może i ja coś wrzucę od siebie :)
Lakiery z Nail Design
1. Delikatna malina
2. Sunset pink
3. Metaliczny ametyst + brokatowy jasny wrzos
4. Dirty rose
Do Agnieszka-nails/...jaka to firma i nazwa hybryd.
Prace super.
Indigo Platinum Illumination 03 Mercury
Na czarnym podkładzie
Cytat:
Napisał
jadira37
Do Agnieszka-nails/...jaka to firma i nazwa hybryd.
Prace super.
Firma Nail Design- niestety kolory bardzo się różnią realnym kolorem a tym jakie podają na ich stronie internetowej, więc warto osobiście przejechać się do hurtowni i wybrać. Jedynym mankamentem jest to, że ceny na stronie internetowej są inne a w hurtowni na miejscu inne... Dodam, iż obsługa na miejscu jest nie zbyt miła :(
co do dokładnych nazw kolorów napiszę w poniedziałek bo muszę sprawdzić na buteleczkach :)
Cytat:
Napisał
magdalenasteinhof
Chocolata nie wiem czy u ciebie też jest tak z serią gelisha love im bloom ze są gęściejsze od innych ? Może że są takie kremowe ale z całej miłości do gelisha jednak troszkę trudniej mi się je nakłada albo coś sobie ubzdurałam :] Ale tą serię polecam z całego serca bo kolorki rozchodzą się jak ciepłe bułeczki :)
Tak, trzeba naprawdę cieniutko je nakładać. Bardzo mocno napigmentowane są. Te na focie też się lekko pomarszczyły, ale top ładnie wyrównał wszystko.
u mnie najbardziej gęsty jest pastelowy pomarańcz , wczoraj przed aplikacją zanurzyłam go dosłownie na chwile do ciepłej wody i pięknie się malowało . mam nadzieję że to nie wpłynie na jakość produktu, macie jakieś doświadczenia w tyk kierunku?
a tu moje zainspirowana pomysłem utalentowanej chocolady
czarny kolor IBD łososiowy swojej roboty
dokładną nazwę/ numer poprosimy