-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
a ja kupiłam zestaw la perla i narazie się nie wypowiem, bo zrobiłam jeden pazur powiem wam tak, chyba to w transporcie się stało,ale lakiery są strasznie zapowietrzone jak smaruje to takie mega wielkie grudy się robią jakby brud, to bąble powietrza i żeby to były miękkie, nie są twrde jak brud, nie wiem o co kaman napisałam czekam na odpowiedź, mam nadzieję, że to wina transportu i jak troszkę postoją w ciepełku to im przejdzie, bo jak nie tooooo;(
jutro wkleję na wzorniku kolorki i zobaczycie jakie grudeczki się robią
-
Ja też zdejmuje pilniczkiem 180 i żadna z Pań nie ma żadnych uszkodzeń. Po ponad 2 tyg. noszenia schodzi jak masło. Piszecie o tym spiłowywaniu tak demonicznie jakby Wam ktoś frezarką to robił;))
-
Ja mam MM, Indigo, Gelish i Artistic, najłatwiej w acetonie schodzi gelish (płyny do zdejmowania są na bazie acetonu), ja odmaczam, nie piłuję, jakoś szybciej mi idzie odmaczanie.
-
Ja pisze bo strasznie nie lubie pilowania a to dlatego ze po pierwsze mam masakrycznie przepilowana plytke a po drugie jak mi pilowala boki to az zabieralam reke no i naruszyla mi ksztalt paznokcia/plytki i teraz mam boki hmmm nie wiem jak to napisac,wytlumaczyc ze musze opilowywac z kazdej strony...zreszta niewazne,wolalabym zeby schodzi;y po odmoczeniu,mi nie zalezy na czasie
a co do pplynu do sciagania to,poprawcie mnie jesli sie myle,ale napewno jest na acetonie i to nic innego jak kolejny wymysl firm zeby zarobic,to tak jak zamiast cleanera mozna uzywac alkoholu,spirytusu czy zmywacza bezacetonowego czy innych a kaza kupowac cleaner bo niby tylko cleaner i tylko jednej firmy
zamowilam z modeny plyn do sciagania hybryd,malutki tylko po to zeby zobaczyc jaka jest roznica miedzy nim a acetonem no i sklad
-
Aceton to aceton - najszybciej schodzi oczywiście w czystym, ale też najbardziej wysusza paznokcie, aceton kosmetyczny - rozcieńczony z dodatkami nawilżającymi, natłuszczającymi (nie wiem po co, bo aceton to "zabija") witaminami, barwnikiem, zapachem etc. Płyny do ściągania masy - na bazie acetonu bądź pochodnych, wzbogacone znów jakimiś dodatkami.
Dokładnie jak z cleanerami - wszyscy wiemy, że to co działa to alkohol izopropylowy, zależnie od firmy w różnych stężęniach i dodatkami.
-
mam klika firm hybryd i najszybciej schodzi star nails 5 minut i robi sie galaretka:)
do frencha maja super mleczny roz identyczny jak w twardych zelach :)
-
Mi jak na razie najlepiej schodzą Gelishe acetonem, ale to też zależy bo ciemne kolory schodzą gorzej niż jasne.
-
Cytat:
Napisał
macaomoonlight
Wiecie może jaka firma ma lakier hybrydowy w czarnej butelce, a kolor oznaczony jest takimi kropkami przy gwincie - generalnie wszystkie butelki są czarne i tylko te kropki koloru blisko gwint są. Buteleczka pękata. Mam taki lakier na stopach ponad tydzień już i na razie trzyma mi się świetnie. Tylko nie wiem jaka firma...
To są hybrydy Young Nails :)
---------- Dodano o godzinie 17:34 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:43 ----------
Cześć dziewczyny http://e.pinger.pl/smile.gif
Ostatnio pokusiłam się o przetestowanie hybryd z firmy Nail Design.
Do firmy byłam bardzo sceptycznie i wrogo nastawiona po tym jak zakupiłam i obejrzałam film szkoleniowy z żelu- żenada!!! Jak chcecie się pośmiać- POLECAM :D
Wrogo odpadło a sceptycznie pozostało :P
Nie chciałam ich skreślać więc,postanowiłam przetestować ich hybrydy bo cena i kolory były zachęcające :)
Bardzo dobrze się rozprowadzały. W ich płynie "ala" aceton rewelacyjnie i szybko schodziły (zapach przyjemny) ;) Na tych pozytywach muszę skończyć. Niestety nie wytrzymały próby czasu (kilka dni), więc nie polecam http://e.pinger.pl/smile.gif
Standardowo używam kolorów Gelish'a, bazy i topa, cleanera- polecam :)
Co do cleanera to w ramach oszczędności zakupiłam do wypróbowania 100ml cleanera z EF, ale niestety nie dał rady. Top zrobił sie matowy :)
Na stopach Gelish trzyma się już ponad miesiąc bez odprysków, ale odrost zaczyna mi przeszkadzać :)
Pod kolory z Nail Design używałam bazy Gelish'a, topa i cleanera.
Niedługo znów będę testowała hybrydy. być może z La Perl, więc dam znać :)
-
czekam na relacje z la perl,co do nail design to tez mam taka sama opinie jak Ty
zawsze mozna miec dobra baze i top a kolorki mieszac roznych firm
-
Na razie zamówiłam jeden kolor z LaPerl (letnia bryza 238). Dobrze, że mam testerkę :D
---------- Dodano o godzinie 21:02 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:47 ----------
Dziewczyny dodatkowo chciałam jeszcze pociągnąć wątek hybryd coverów do frencha :)
Czy oprócz tego, który zarejestrowałam we wcześniejszym poście http://www.udanezakupy.com.pl/images/gel-laq/39.jpg jesteście w stanie polecić covery z innych firm? :) Mam nadzieję, że macie rozeznanie w tym temacie :) :kwiatek:
-
my zamawialysmy dosc spora ilosc z jappee... jesli ktos nie lbi pilowania nie polecam... aceton ich nie rusza ni w ząb...
dl mnie to zwykle żele w pedzelku chociaz producent zapewnia ze schodzą w acetonie hahahaha :) jaapee :: LACCO UV - Nowość!
chociaz kolory super mocno napigmentowane i wgl...
-
Cytat:
Napisał
zyza
my zamawialysmy dosc spora ilosc z jappee... jesli ktos nie lbi pilowania nie polecam... aceton ich nie rusza ni w ząb...
dl mnie to zwykle żele w pedzelku chociaz producent zapewnia ze schodzą w acetonie hahahaha :)
jaapee :: LACCO UV - Nowość!
chociaz kolory super mocno napigmentowane i wgl...
a jak z wytrzymałością? :cwaniak2:
-
mam ta letnia bryze z la perl i mam jakies taki dziwne odczucia pisalam wyżej co mnie boli;p
dostalam info od la perl ze to wina niskiej temperatury te babelki niewiele myslac wlozylam do wrzatku jeden lakier na momencik i teraz jest prawie idealnie, a co do pazurka wszytsko nim robilam doslownie i o dziwo jeszcze nie pekl i nie skruszyl sie :) narazie jestem coraz bardziej pozytywnie nastawiona
-
Ile się na razie u Ciebie trzyma? :)
-
No to super bo cene maja fajna to i kolorkow by mozna miec wiecej
-
Piszecie o roznych lakierach hybrydowych ,ale tak naprawde ciezko domyslec sie ktora firma jest najlepsza ,badz dobra :).Dziewczyny poradzcie bo chce zakupic sobie hybrydy ,jaka firme wybrac ?? ktora jest godna polecenia?? .Nie chce pieniedzy wyrzucic w bloto bo to nie jest tania inwestycja ...
-
dziewczyny czy ktoras z was uzywala lakierow hybrydowych firmy estetiq?
wlasnie szefowa zamowila do salonu.. sa baaardzo tanie bo kosztuja ok 25 zl
-
Wystarczy, że wejdziesz w galerię :D
Zobaczysz tam tylko Gelish'a, Ra Nails, Mistero Milano, Indigo i Artistic ;) samo mówi za siebie :D
Ja mogę dorzucić jeszcze, że miałam okazję przetestować hybrydy od NSI. Fakt też dobrze się trzymały, ale były gęste i ciężko się nimi pracowało. Reklamowałam je, bo okazało się że w buteleczkach były różne ilości hybrydy. W jednej było może koło 30 % zawartości...Reklamacja uwzględniona, ale wolałam wymienić je na Gelish'a i raczej już do nich nie wrócę ;)
A o Estetiq nic nie słyszałam. Ja bym nie zaryzykowała kupna pełnego kompletu...zwłaszcza po takiej cenie i zwłaszcza do salonu. Ja kupuje po 1 max 2 kolorach i testuje na rodzinie- bezpieczniej ;)
-
souki ten kolorek co masz na pazurku to jaki jest? podoba mi sie a pokazesz reszte?
la perl ma jeden do frencha ale zaden z tych kolorow nie jest pokazany na tipsie ani pazurku a ja chcem polprzezroczysty
-
To ja również czekam na dalszą opinie la perl mają ładne kolorki i cena też super :) I jeszcze jestem ciekawa jak się odmaczają ?
-
paznokieć robiłam 4dni tdmu, normalnie w mojej robocie, już by dawno zwykły odpadł czy skruszył się a ten o dziwo się jeszcze 3ma;p na pazurku mam kolorek orzech tutaj daje wam probki kolorow ktore kupilam :)
jak do tej pory jestem zadowolona i z nablyszczacza tez bo swieci sie jak psu jajca
kolorki La perl to te aznaczone Lp ;p
-
souki a ten od gory fioletowy i ten obok szary co to za hybrydy. Ten fiolet to w realu jest taki przydymiony ?? :)
-
podoba mi sie orzech,naturalny kolorek a czy masz moze tego ich do frencha,chyba byl lila?bo nie wiem czy to bardziej jak cover czy transparentny
Elizabeth tam jest chyba napisane c&c fiolet i brudna szarosc
-
dokładnie c&c ale numerow nie pamietam bo ktos mi z buteleczek pozrywal a kolorki sa prawie jak w realu tutaj mam na tej fotce kolorki z c&c i powiem ze byly ladne
-
souki a powiedz mi jak Ci sie trzymaja te z c&c?? bo ja też mam dwa kolory i powiem szczerze, że żadna rewelacja;/ o wiele lepsze z indigo.
mialam tez ochote kupić z MM kilka kolorów ale niestety by to było wyrzucenie kasy w bloto bo ja nie mam chetnych na hybrydowy...