Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Ja zawsze nakładam jeszcze warstwę żelu ale już nie aż tak grubą. Wtedy opiłowuję i na wierzch Quickfinish.
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Czy to budujący żel czy nie to i tak zawsze trzeba nałożyć żel clear w celu zbudowania odpowiedniej krzywizny paznokcia. Przecież po nałożeniu żelu cover i białego paznokieć nadal będzie płaski. I tym samym nieprawidłowo zbudowany.
Odp: paznokcie "zgniły" od nieutwardzonego żelu
Cytat:
Napisał
Milejdim
Witam. Zajmuje się pazurkami od dłuższego czasu, mam wiele zadowolonych stalych klientek. Jedna z nich nie przyszla na wizytę po czym napisała że ma zerwane dwa paznokcie poniewaz zgniły od nieutwardzonego żelu i że lekarz sam był w szoku, w sumie ja również. Była to moja stala klientka ktora robila u mnie pazurki juz kilka razy. tym razem jak przyszla miala jeden pazur przytrzaśnięty i było widać ze odchodzi od plytki a na drugim była czarna plamka (tez po uszkodzeniu) mimo to chciałą mieć zrobione paznokcie. A więc na życzenie je wykonałam. Proszę o pomoc ponieważ sama nie wiem co mam powiedzieć. Nigdy nie spotkałam się z takowym przypadkiem. Czy zle zastygnięty żel może tak uszkodzić płytkę paznokciową?
Witaj,
przy "odchodzącej: naturalnej płytce trzeba bardzo uważać, ponieważ pod nią dostają się bakterię, a po nałożeniu żelu zaczynają się namnażać i grzybica gotowa. Ona nie miała zgniłego paznokcia. Następnym razem przy jakichkolwiek plamkach na paznokciach, jeżeli klientka uprze się, że chce mieć zrobione paznokcie, poproś o podpisanie oświadczenia, że zdaje sobie sprawę z konsekwencji stylizacji na uszkodzonej płytce.
Rozumiem, że to ciężka sprawa dla Ciebie, trzymaj się :)
Czy to grzybica paznokci?
Witam. Powiedzcie mi dziewczyny czy to jest grzybica paznokci? Robie sobie sama akryl i dzisiaj przy odnowieniu zauważyłam ciemne plamy na paznokciach i sa one takie... gładkie... Wcześniej tego nie miałam...
Odp: Czy to grzybica paznokci?
A robisz sobie sama akryl i masz o tym pojęcie, czy robisz i nie wiesz za dużo w tym temacie ? Takie przebarwienia pojawiają się od wielu rzeczy, wiele czynników ma na to wpływ. M.in. źle przygotowana płytka paznokcia...
Proponuję zaprzestać robienia paznokci na jakiś czas.
poczytaj też w tematach o chorobach...
o matko kochana dlaczego dopuscilas do takiego stanu takie rzeczy nie tworza się w ciągu kilku dni masakra.
Sluchaj Marte bo ma racje i jest bardzo doswiadzcona stylistka.
bardzo przepraszam za podwojnie wstawiony post mój komputer szwankuje za co bardzo przepraszam dlatego jest wyjaśnienie.moje gamonstwo.:lookam: