Odp: Przedłużanie paznokci metodą fiberglass - dyskusje, porady
autorka poprzedniego postu juz raczej tego nie przeczyta ale napisze:P nie ma opcji zeby polozyc frencha na ktorejs z warstw poniewaz widac włókna jedwabne i beda przeswitywały dlatego lepiej zakryc jest ciemniejszym lakierem, a żeby "włozyc" zel lub akryl pod spód to jakos mi sie to nie widzi... pokombinowac mozna:P mam zestaw do fiberglassu z NewNails i chetnie go sprzedam, jest praktycznie nowy, zrobiłam nim jednego pazurka także dla kogos kto chce spróbować super:)
Ja natomiast robiłam wiele lat temu szkolenie z La Femme - również z metody fiberglass, tzn. przedłużałyśmy na tipsie i utwardzany był fiberglass. Włókna nie były widoczne - z tego co pamiętam, jeśli były widoczne to coś było nie tak zrobione.
Czytałam sporo na ten temat i nawet ostatnio w 31 numerze akademii paznokcia str 22 była wzmianka ze zwykle wlókna sa widoczne wiec nie wiem od czego to zalezy, ja zawsze je widziałam:PP
Może zależy to od firmy... już długo nie robiłam, mogło się coś zmienić ;)
W Nail Expercie ostatnim, tzn. 26 jest też stepik. Opis do kleju : "Klej do włókna 3g - dokładne zwilżenie sprawia, że siateczka włókna jest niewidoczna. Przed nałożeniem resiny klej musi wyschnąć."
http://www.lf.pl/page,product,pid,30...,pl,index.php5
Cytat:
Napisał
Malyyyyna
Czytałam sporo na ten temat i nawet ostatnio w 31 numerze akademii paznokcia str 22 była wzmianka ze zwykle wlókna sa widoczne wiec nie wiem od czego to zalezy, ja zawsze je widziałam:PP
a to artykuł naszej Asi :P :ok:
Ja mialam wykonane paznokcie ta metoda (pierwszy modelarz w zyciu) jakies 7 lat temu.
Mysle, ze ta metoda juz jest nieco zapomniana, zostala wyparta przez akryl i zel i to chyba dobrze, bo w moim odczuciu paznokcie nie byly trwale.
Moze, jak ktos chce tylko wzmocnic naturalka...sama nie wiem.
To moje jedyne doswiadczenie z fiberglasem i wiecej chyba nie potrzebuje.
przy prawidlowo wykonanych apznokcia metoda fiberglas nie ma prawa widac wlokien.
Paznokcie wykonane ta metoda sa rowniez bardzo trwale, fakt metoda zapomniana - mysle ze z powodu ograniczonego zdobnictwa.
Czyli dobrze pamiętałam ;)
Ja z mojego szkolenia pamietam,ze sa rozne rodzaje włókniny.Jedne widac,inne nie.Nie widac chyba jedwabnej.
Odp: Przedłużanie metodą fiberglass Video
mam pytanko, co do tej metody, kupilam sobie zestawik, ale nie ma w nim zadnego kleju. jaki klej mam uzyc? :huh:
Odp: Przedłużanie metodą fiberglass Video
Klej do tipsów, najlepiej z pędzelkiem,bo wygodniej się aplikuje.