Muszę się Wam przyznać, że gdy zobaczyłam te rzęski, coś mnie, gdzieś tam ukuło z zazdrości. Chciałbym mieć swoje rzęsy takie gęste jak te, które dzisiaj przedstawiam. Bardzo przyjemnie pracuje się na takich oczkach, gdyż efekt jest oszałamiający. Ta aplikacja jest dowodem na to, że
nie długość tworzy spektakularny efekt lecz właśnie ich
gęstość. Tym razem rzęsy były raczej krótkie, ale za to silne i zadbane.
Dzisiaj, u mnie, w roli głównej - rzęsy Pani Agnieszki. Do tej aplikacji wykorzystałam rzęsy Silk Diamond o skręcie B. Troszkę przeplatałam grubości 0,15 i 0,20. Starałam się, by uzyskać efekt otwartego oka - tak by je ładne powiększyć ale jednocześnie dopasować do możliwości naturalnych rzęs. Najkrótsze rzęsy, które były wykorzystane podczas aplikacji, to 8mm a największe 10mm.
Zakładanie rzęs nie jest pracą łatwą - ale satysfakcja z osiągniętych efektów, dodaje chęci by być w tym jak najlepszym. Cieszę się bardzo, że efekt, zachwycił klientkę.
ps.1
Drogie Panie - zdjęcia, które przedstawiam na moim blogu, są mojego autorstwa. Nie wykorzystuję zdjęć innych stylistek ani też nie podciągam zdjęć przy użyciu Photoshopa. Nie dorysowuję rzęs, nie zmieniam koloru tęczówki, nie wygładzam skóry klientek. Podczas wykonywania zdjęć nie używam specjalistycznego oświetlenia ani też nie zakładam na aparat filtrów. Zdjęcia bywają ciemne, gdyż bywa iż wykonywane są wieczorową porą.
Zdjęcie oczywiście przechodzi pewną obróbkę ale jest to:
przycięcie ( przedstawiam tylko fragment zdjęcia, gdzie widać efekt mojej pracy, chyba, że klientka zgadza się pokazać całą twarz),
rozświetlenie ( w przypadku, gdy wychodzi zbyt ciemne) i e
wentualnie zmianę nasycenie barw.
Do tej pory także ustawiałam znak wodny na zdjęciach, jednakże ze względu, iż zdjęcia bywają wykorzystywane wbrew wiedzy i woli autora, od dziś
wszystkie zdjęcia będą podpisane wyraźnie - tak by nikt ich nie wykorzystywał bez mojej wiedzy.
ps.2
Przy okazji - gdy zobaczycie na rożnych portalach ogłoszenia "stylistek" - zwróćcie uwagę jakie zdjęcia załącza do ogłoszenia - jeżeli cała galeria składa się ze zdjęć na których widać tylko 1 oko - może trzeba się zastanowić, czy przypadkiem zdjęcie nie zostało komuś skradzione a następnie obrobione tak, by nie było widać podpisu.
Czytaj Więcej...