plama na paznokciu, pomocy!
Dziewczyny pomocy!
Dziś chciałam dołożyć paznokcie i podpiłowując zauważyłam, że na jednym palcu pojawiło się brązowe przebarwienie, więc spiłowałam cały pazur co okazało się wielką brązową plamą (pod coverem nie było widoczne)!
Co to może być? Mam nadzieję, że to nie żaden grzybol ...
Pomocy ;(
Odp: plama na paznokciu, pomocy!
może w coś sie udeżyłaś lub walnęłaś?? chociaż wtedy zwykle jest takie czerwonawe :/: Miejmy nadzieję, że to nie jest grzybica... nie znam się niestety na chorobach :( ale może cos dziewczyny pomogą
tak myślałam, że może to siniak bo paznokieć był wcześniej dość "poturbowany" że tak powiem (trochę za mocno spiłowana płytka) :(
powikłania po tipse i zelowaniu ;) ;) mysle ze zrosnie Ci to razem z paznokciem i bedzie spokoj :*
Według mnie nie jest to grzyb, ani wylew po uderzeniu. Sprawdź czy przy delikatnym spiłowywaniu plamka zaczyna schodzić.
dla mnei to nieciekawie wygląda, wcale nie jak krwiak, bardziej jak grzybek, przejrzyj tematy może znajdziesz zdjęcie najbardziej podobne: Forum Paznokcie Wzorki.Info - Threads Tagged with choroby
tez jestem za tym by delikatnie jeszcze spiłowac... według mnie to powinno zniknac :)najlepiej zrobic to delikatnie, miejscowo po plamce frezarką tak by już nie uszkadzac naturalnej płytki
niestety nie znika, próbowałam. miejmy nadzieję, że to tylko siniak :(
No to możemy wykluczyć pałeczkę ropy błękitnej.