-
Odp: Nazwa dla hurtowni/sklepu/salonu ?
hej dziewczyny ja zamierzam otworzyc mały kącik przy fryzjerce, musze zalozyc wlasna dzialalosc .. Salon ma juz nazwe: ANNA. I ja też muszę miec jakąś nazwę.. bo przy wypelnianiu tych dokumentów chyba muszę podac jakas nazwę.. Będę robiła tam pazurki i makijaz..
-
nie musisz - możesz mieć własną nazwę (a wręcz jest to wskazane) :)
-
dziękuję za odp.Emilko;)
W takim razie myślę nad nazwą..i nie wiem..może coś takiego:
'Studio wizażu i Stylizacji Paznokci' też podoba mi się nazwa Obsession..;)
mam jeszcze ORCHIDEA, VIVIEN, GRACJA..
To jest mały kącik to może lepiej pasowało by poprostu "Kącik urody"? ;)
-
Podoba mi się Vivien i do tego jakaś czcionka typu starofrancuskie druki... :)
-
Cytat:
Napisał
samaron
Podoba mi się Vivien i do tego jakaś czcionka typu starofrancuskie druki... :)
Chyba będzie: "kącik wizażu i stylizacji paznokci"
-
Ale mozesz to nazwać " VIVIEN kącik wizażu i stylizacji paznokci " Wówczas Vivien będzie nazwą główną i charakterystyczną a jednocześnie nazwą skróconą firmy :) Będziesz bardziej rozpoznawalna dla potencjalnych klientek, łatwiej im będzie powiedzieć "wiesz Genowefa ja chodzę na pazurki do Vivien...." niż "wiesz ja chodzę na paznokcie do kącika bla bla " i tak na prawdę nie wiadomo gdzie :) Dobrze mieć jakaś jedno-dwuczłonową nazwe główna a do tego można dołożyć reszte :) Bardzo dużo salonów tak robi (pokusze sie nawet o stwierdzenie że prawie wszystkie) :)
Ja mam np Salon Stylizacji Paznokci "Panterosssa Nails", z czego Panterosssa to nazwa skrócona a jednocześnie rozpoznawalna dla klientek, bo salonów stylizacji jest mnóstwo a Panterosssa tylko jedna :P :D
-
uwazam ze emilka ma racje, VIVIEN fajnie pasuje:)
-
Masz rację Emilko, sam 'kącik' brzmi nijak..;)
I jeśli uda mi się znależć lokal to będzie coś t takim stylu.Biegam jak głupia po tych salonach fryzjerskich..i jak narazie się zastanawiają. Wcale nie tak łatwo coś znależć;) ale nie poddaje się :D
-
nie poddawaj ;d ja kiedys tez bym chciala cos otworzyc ale niewiem czy by sie oplacaloo placic czynsz i te sprawy
-
Vivien - super nazwa, wpada w ucho, podoba mi się! A Panterosssa - tego nawet nie komentuję jako miłośniczka panterki i wszystkiego co panterkopodobne! :love: To jest strzał w dziesiątke :ok:
-
Mi tez sie Vivien podoba ... zostaje w glowie :)
-
tez bym chciala miec dla siebie jakas nazwe i nic mi do glowy nie przychodzi ta panterossa strasznie mi sie podoba hihi ;) ej a dla mnie wymyslicie cos?:>
-
masakraaaa znalezc nazwe dla gabinetu kosmetycznego zeby nie był banał, oklepany albu wydufany lub nie za nowoczesny
na razie na mysli mam:
Ariadna -nic ariadny co Tezeusza prowadziła
Mariza - połaczenie mojego imienia i Marzeny
hebe - bogini młodosci
selene -bogini ksiezyca
driada -nimfa
kirke -czarodziejka to z mitologi
chic
coco
eliksir, chociaz eliksirow sporo na rynlku cykoria
fuksja
cos mi ta hebe chodzi po łbie ale musi jeszcze wspolniczka sie wypowiedziec... co myslicie?
-
Ariadnę odradzam, bo jest ich sporo. ;) Chic brzmi nieco... *szuka ładnego określenia* oklepanie. Fuksja bardziej jak dla kwiaciarni, chyba że np. tyczyłoby się to wystroju. Kirke nieco za ostro brzmi. A eliksir... to też niezbyt. I driada jakoś mnie nie przekonuje.
Mój głos pada na: Mariza, Coco, Hebe, Selene.
Oczywiście mówi to osoba, która kompletnie nie zna się na marketingu itd. :D Ale estetka się we mnie odezwała, więc napisałam, co sądzę.
-
wspólniczka podsuneła manea, mira, kordula, nazania, nemezja, nunila, dula. co o tym myslicie?
-
manea bardzo mi się podoba :)
-
Nemezja mmm takie zmysłowe :D
i Mariza też:)
-
Manea - ładne. delikatne :)
Mariza to mi się kojarzy z firma z kosmetykami ;)
Nemezja- ładne, ale chyba trochę za długie i może być ciężkie do zapamiętania
Hebe- nie podoba mi się. Takie.. suche :P
Mira - bardzo ładne :) Spodobało mi się ;)
Selene - ładne, ale czy nie zbyt oklepane ?
Coco - no Francja elegancja :D
Kirke - to też mi się podoba :)
-
chyba zostanie Mariza...
nemezja to nemesis a ta ma troche wredna nature :) niby my obie świete nie jesteśmy ale chyba az tak jadowite nie zeby nemesis byc :)
-
Moje drogie. W przyszlym roku prawdopodobnie w domu bede miala swoj kącik swoj pokoj ;) bo bedziemy powiekszac dom. Noi mąż moj zaproponował abym wymyslila sobie nazwe jakas zwiazana z pantera a on sie wystrojem zajmie bo ma koncepcje ;) noi pomozcie mi ;)
-
-
-
no tak my juz na forum mamy panterosse ;d Emilke i jak bym sobie inna nazwe wziela podobna do niech mysle ze by sie nie pogniewala;)
-
Cytat:
Napisał
DiamondShine
no tak my juz na forum mamy panterosse ;d Emilke i jak bym sobie inna nazwe wziela podobna do niech mysle ze by sie nie pogniewala;)
Napewno nie ;) Chyba że postawisz salon tuż koło nich heheh ;)
-
Odp: hurtownia kosmetyczna - nazwa :)
No i wiec ja prosze o pomoc.....
Musze nazwac dosyc szybkoa niestety nie mam nic w głowie....chcialam cos z imieniem mojego dziecka (liliana) i tez mi nic nie przychodi do głowy...\Moze pomożecie?