trzeba sie wybrac ;]
Printable View
znalazlam fajna pasmanterie online tez maja duzy wybor:
Swarovski, koraliki, pasmanteria, dodatki do scrapbookingu, artykuły krawieckie - sklep BazarDekoracji.pl
ja polece spacer do kwiaciarni:D
ja sie tam zaopatruje w super fizelinowe siateczki a'la pajeczynki
arkusz 40cmx50cm kosztuje ok 3-4zl i sa w super kolorach:D
Piórka wtapiałam w akryl i wg mnie ejst je prościej wtopić właśnie w akryl niż w żel ;/
a w zel jak si wtapia ktos odpowie? ;(
Agulusia a masz moze jakieś fotki pazurków z tymi siateczkami?
Ja wtapialam taka pajeczynke zdjecie jest w mojej galerii(rozowa,czarna)
wlasnie nie mam, robilam z nia szpicka ale jak wzielam sie za zdobienie i ukladanie swiecidelek to cala siatke zakrylam brokatem:huh::)
jak wroce z wczasow to zrobie pazurka i wrzuce foto:D
A ja mam pytanko można takie zwykłe cekiny z pasmanterii zatapiać?a jak tak to najlepiej na której warstwie?Bo jest mega wybór i nie drogo i właśnie tak sobie pomyślałam.
ja zatapiam takie cekiny w 1 warstwie, tak jest dla mnie najwygodniej bo druga trzeba opilowywac.
Czyli cekiny się da,pani w pasmanterii tez tak twierdziła,ale oni czasem mówią to co klient chce usłyszeć,nie bardzo mając pojęcie.A wiec juterkiem pierwsze co zaliczę pasmanterie i na próbę kupie pare sztuk.:skacze::skacze:
no pewnie, napewno warto. jak to mowi tytul tematu-wszystko da sie wtopic:D
sprobowac napewno warto ale ogolnie czasem takie cekiny "puszczaja farbe", ale byc moze akurat trafisz na te fajne ;)
Mam nadzieję, że moje pytanie nie okaże się głupie, ale zapytam (a co mi tam ;-)):
Czy poprzez te wszystkie wtopione przedmioty, te paznokcie nie robią się grube i ciężkie optycznie?
Czasami odnoszę wrażenie, że niektóre prezentowane paznokcie, "ociekają" nieestetycznie wszystkim, co możliwe i jeszcze niemożliw ?!?
i więcej ozdób i im są grubsze, tym więcej żelu trzeba niestety nakładać aby je przykryć bo chyba nikt nie chce sypiącego się z paznokci brokatu i wypadających ozdóbek :D Rzeczywiście mogą się wydawać ciężkie, sama tak miałam jak robiłam pazurki na inny konkursik i dałam dużo ozdóbek więc musiałam dać te wiecej żelu. Dziwnie się trochę czułam jakby były takie cięzkie... szybko je zdjęłam :D
ja jak daję brokat, muszlę czy cokolwiek sypkiego to mieszam z żelem w innym słoiczku i w tym przypadku żel juest juz jakąś tam częścia pazurka więc na to daję cieniutką wartwę następnego i buduję "c". piłuje i wtedy nie są one tak grube:)
a ja jak klade 1-szą warstwe zelu to daje juz ozdoby potem buduje krzywa c i w ten sposob nie dokopie sie do ozdob.....nie wiem czy powinno sie tak wlasnie robic ale mi wychodzi ok
w zasadzie to grube są głównie przy problematycznych ozdobach, szczególnie twardych i sztywnych, albo np. gdy kwiatki mają być wtopione
mam tutaj takie wtopienie z bilonami :D (nie mojego autorstwa)
ostatnio właśnie sobie zakupilłam takie podarte 10zł, 20zł 50zł i 100zł i chyba wypróbuje porobić coś podobnego :)
Kurde fajny pomysł ale dla mnie te cyrkonie i french nie pasuje do tej kasy,może że tak jest dziwnie położony...nie wiem coś mi nie pasi:D Ale to tylko moje zdanie
wedlug mnie jest taki nielad tez nie bardzo mi pasuja a tam nie ma bulionu widze jedynie cyrkonie chyba ze niedowidze.
Mi tez nie pasuje kasa na frenczu :( ale pokaże Wam moja kasę na pazurkach ;P
oj sory, mój błąd :) chodziło mi o banknoty, no nic późna pora robi swoje.
chanti25 swietne te twoje pazurki :D
mi sie podobaja te frenche nawet bardzo,takie polaczenie suptelnosci z czyms niespotykanym jednak na pazurkach:good: