asia - smakowicie wyglądają:D, aż chciało by się je zjeść :)
Printable View
asia - smakowicie wyglądają:D, aż chciało by się je zjeść :)
o matko tak sie naczytałam, że teraz nie wiem za co się zabrać, najchętniej zrobiłabym wszystko :D Smakowite...
wczoraj omordowalam sie z tortem dla MArcela a i tak krzywy HAHAHAHA
oooo wow Dymcia jaka fura:wow: zdolna bestia z Ciebie:D:master:
oooooo :wow: Bosski Dymciu! Mały musiał być zadowolony? Zdolniacha z Ciebie.
HEHE DZIEKI :p JeSZCZE NIE "DMUCHAL" :]
dzis ma urodzinki :)
To wszystkiego naj!!! To na pewno będzie zadowolony:)
dzieki! :]
same pysznosci a ja zapomniałam i do galaretki wrzucilam kiwi, i tak galaretka została wylana do kibla :P
---------- Dodano o godzinie 05:58 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 10:52 ----------
http://www.ciasta.net/graph/ciasto-z-orzechami-z3.jpg
Składniki:
- CIASTO
- 1/2 kg mąki (3 szklanki)
- 1/2 kostki margaryny
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 jajka
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka sody
- POLEWA ORZECHOWA
- 30 dag orzechów włoskich
- 1/2 kostki margaryny
- 2 łyżki miodu
- 1/2 szklanki cukru
- KREM
- 1/2 litra mleka
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki budyniu śmietankowego
- 1 kostka masła
- 2/3 szklanki cukru pudru
Przepis na ciasto: Zagnieść ciasto z wszystkich składników. Podzielić na 2 części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Przepis na polewę orzechową: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier - wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty. Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Utrzeć, aż będzie puszyste. Przekładanie ciasta: Ciasto bez polewy - krem - ciasto z polewą orzechową.
musze spróbować:]
mmmmmmmm... też bym zjadła bo ładnie wygląda choć orzechów nie lubie
ja chyba se dziś zrobie sernik na zimno bo tak mi sie czegoś słodkiego chce że pypcia dostane:D
naoglądałam się tych Waszych pyszności a teraz mam taką ochotę na słodkie że szok :D hehe chyba dzisiaj coś też przygotuję tylko co? ;) :D
a ja szaleje za mufinkami nadal, wczoraj zrobiłam z budyniem waniliowym i wiśniami z syropu:D
brzmi super :) hehe podzieliłabyś się z nami :D
a ja mam pytanie:] czy ma któraś z Was przepis na ciasto pleśniak ale chodzi mi o sprawdzony przepis:P bo z netu to ja sobie moge sama...:D Jakoś mam pecha do tego ciasta, bo nie wychodzi mi:( a uwielbiam je:slina:
co to za ciasto?
przepyszne ciasto z dzemem z czarnej porzeczki:slina:
a ja wczoraj zrobiłam ten sernik na zimno :) tylko go przymrażałam w lodówce i nie wyszły mi warstrwy galaretki wiec zdjęcia nie wstawie:P:P
o Tuuusiu ja też uwielbiam pleśniaka ale jeszcze nigdy sama nie robiłam także przepis teżby mnie interesował.
Oprócz tego potrzeba mi sprawdzonego przepisu na biszkopt:P
I ogolnie jak miałybyście jakieś przepisy na ciasta "suche" tzn bez kremu babki czy coś:)
dudejla mam kilka dobrych sprawdzonych przepisów ;) na biszkopt moja mama sama sobie praktycznie przepis ułożyła bo ma specjalną dietę.. w smaku nie różni się od normalnego :) jest naprawdę dobry :) i na babki też mam przepisy które sama robię ;) zawsze świetnie wychodzą ;) poskanuje jutro i wam wstawię ;)
w takim razie czekamy na przepisy:)
żadna nie ma przepisu na pleśnkaka?;(aaaaaaaaa
no niestety nie mam:(
dziewczyny skaner mi się zrąbał ..
musicie poczekać na przepisy :)
jutro ma wpaść kuzyn i zobaczyć co i jak :D
jeszcze nie mam tego pleśniaka, ale od razu jak będe mieć to napisze