Odp: Parafiniarka - zabiegi parafinowe
w sumie to czy tak czy siak to te parafiny sa podobne a parafiniarki identyczne, tylko róznica w cxenie i ilości parafiny, ja znalazłam jesczze z większą ilością parafiny bo prawie 3,4kg z dostawą to tez wyjdzie 170zł
3,4kg PARAFINA zestaw STUDIO parafinowy SUPER CENA (857427755) - Aukcje internetowe Allegro
a wszystko wg mie i tak na jedno kopyto... tylko cena różna i firma :)
a parafine chyba w aptece da sie kupic?
w każdym razie jeszcze raz powiele pytanie, czyli Aniu polecasz dać ze 4 kostki, a jak sie da mniej-powiedzmy te 2- spali się coś? czy te 4 wynikają z komfortu?
nie nic sie nie spali a 4 tak jak napisalas nie musisz sie martwic ze za chwile zabraknie...:)
no właśnie te w aptece parafiny chyba też mogą być, nie?
Przeczytałam posty z tego tematu i szczerze mówiąc jestem zachwycona parafiniarką i mam chęć ją zakupić.:rolleyes:
ja wykonuje parafinke w nastepujacy sposob
dezynfekcja rak
peeling
ampulka serum
maska ceramidowa
4 zanurzenia w parafince
20minut w frotkach i sciagam
a po co ten prparat do sciagania to pojecia nie mam:wow: przeciez cala parafinka zostaje na foliowkach^_^
asia w aptece jest patafina, ale plynna:) takiej w kostkach jeszcze nie spotkalam:)
zgadza sie agulusia to co napisalas takiej parafinerki nie dostaniesz w aptece,Ja w kazdym badz razie rowniez nie widzialam..i dobrze przeprowadzasz ten zabieg ale rowniez pamietaj o niedolacznej sprawie czyli masazu bo to bardzo wazna czynnosc..z tym trzymaniem w tych rekawicach jest roznie,czasami nawet po 10 minutach mozna juz sciagnac,u nie ktorych klientek ta parafinka ciagle podtrzymuje cieplo wiec najlepiej tak do 15minut i jest ok...
o tak masazyk jest najfajniejszy:D
ja trzymam w zaleznosci od ilosci zanurzen w parafiniarce jesli 3-4 to do 15minut jesli 5 to 20 minut bo wtedy bardzo dlugo trzyma cieplo:D
Aniu na jakiej firmie pracujesz, mozesz cos fajnego polecic ??
ja narazie ampulki i maski z norela uzywam
Ja uzywam z Cuucio,spa ritual,magnetic a ampuleczki z apteki wszystkie witaminy w ampulkach i jeszcze dla skory dojrzalej ampulki z kawiorem..
ja z cuccio uzywam tylko tabletek do manicure:D miodzioo:D
musze sie przejsc do apteki w takim razie bo za ampulki norela place jak za zloto:wow:;)
też tych tabletek używam czasem:)
byłam w aptece i się pytałam, kiedyś były takie w kostkach (sama pamietam:)), ale weszło zarządzenie że nie mogą być sprzedawane preparaty które są używane do receptur farmaceutycznych i ją wycofano ze sprzedaży z tego względu właśnie, że ją używają do wyrobu maści.
no własnie, a powiedzcie mi drogie dziewczynki ile kosztuja takie ampułki i ile ich tam jest, mój Gamoń i dał się wmanewrować w mój napoleoński plan i jade dzis po parafin iarkę :lol:
:skacze: :skacze: :skacze: :skacze: :skacze: cwana bestyja ze mnie :skacze: :skacze: :skacze: :skacze: :skacze:
jedna ampulka ok 35-40zl i maska ceramidowa 50-60zl
ja akurat kupuje norela
ale jesli chcemy miec zabiegi dla roznych typow skory to polecam zaopatrzyc sie w maski dla roznych typow i na jednej sie nie skonczy;)
dobra, ja już swoją przywiozałm, mam do tego rękawiczki, skarpety, fioliowe rękawiczki, pędzel, i taką kratkę, ale nie wiem do czego ona jest.
czy ta kratke wkłada sie na spód i na to parafinę czy jak??
kratka lezy na spodzie dla bezpieczenstwa ,jakby klientka niechcacy dotknela dna...
o dziękuję Aniu:kwiatek:
no tak włanie podejrzewałam, ale mysłałam nad tym czy się nie topi, ale skoro wypróbowane to już sie zabieram za próbe na sobie
---------- Dodano o godzinie 21:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:32 ----------
dobra!! ja juz sobie zrobiłam na 1 rękę żeby zobaczyc róznicę... muszę powiedzieć że róznica jest znaczna... nawet przy zastosowaniu peelingu z joanny JOANNA Naturia Pomarańcza 100ml - peeling myjący (834377588) - Aukcje internetowe Allegro i oliwkowej maski z ziaji ZIAJA OLIWKOWA MASKA DO RAK I PAZNOKCI (857969240) - Aukcje internetowe Allegro (kupiłam na próbe zeby sie nauczyć :) )
jesli chodzi o ilośc parafiny to:
są dwa poziomy- min i max
ja włozyłam 2 kostki po 450g i brakuje połowy do minimum.
więc:
- aby było minimum trzeba by (tak jak wczesniej pisała Ania) włożyć 4 kostki (ok 2000g=2kg)
- aby było max to na oko trzeba włozyć 6 kostek (ok 3kg)
woszczur polecam peeling z bielandy ideal skin :D kosztuje ok 50zl, ale jest genialny
jest w puszce 500g(tylko do uzytku profesjonalnego):D
Cytat:
Napisał
agulusia
woszczur polecam peeling z bielandy ideal skin :D kosztuje ok 50zl, ale jest genialny
jest w puszce 500g(tylko do uzytku profesjonalnego):D
Aga jakbyś link mogła podac bo zukam na allegro ale nie wiem który Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ja znalazłam wczoraj kapsułki z wit Ai E i keratyna al tez nie wiem czy się będą nadać KERATYNA DO PAZNOKCI, BRWI I RZĘS 24 PEREŁKI (855000496) - Aukcje internetowe Allegro
Cytat:
Napisał
woszczur
Te niebieskie nie mają w składzie keratyny, poszukaj w aptece jest sporo takich ampułek i o wiele tańszych.
Cytat:
Napisał
samaron
Te niebieskie nie mają w składzie keratyny, poszukaj w aptece jest sporo takich ampułek i o wiele tańszych.
wlasnie teraz zerknelam na sklad, to jest glownie gliceryna z olejkiem rycynowym czyli do bani;)
ogolnie do wszystkich rodzaji dloni szukaj produktow z kolagenem,ceramidami, nnkt, kwasem hialuronowym,wkt,aminokwasami i elastyna:)
A ja kiedyś dawno temu kupiłam sobie kilka półproduktów do odżywiania włosów i skóry, m.in jedwab, keratynę i kwas hialuronowy, a teraz wysmarowałam tym dłonie (z masażem) stałej klientki-koleżanki , ma bardzo wysuszone dłonie, pękające skórki i kruche paznokcie. Po jednym razie widać było różnicę, wszytsko kupiłam tutaj: MAZIDŁA SKLEP Z PÓŁPRODUKTAMI KOSMETYCZNYMI - Strona główna
niestety stosowanie kwasu hialuronowego bez nosnika mija sie z celem poniewaz nie przenika przez naskorek:) natomias ceramidy rewelacyjnie wchlaniaja sie i odbudowuja cement miedzykomorkowy
dlonie wygladzily sie bo zastosowalas jedwab i podejzewam ze keratyne hydrolizowana;)
natomiast jak pisalam kw.hialuronowy bez nosnika nie przeniknie i trzeba zawiesic go np w oleju lub innym nosniku np krzemian glinowo potasowy
acha dziewczyny do "produkcji"wlasnej roboty mazidel trzeba stosowac emulgatory