jesli juz masz ywbierac to lepiej zacz±c od dwuletniej bo chociaz technika masz a po rocznej co? to w tym wypadku jesli bez technika to lepsze kursy :D
ale w dwuletniej nauczysz sie wiecej :D
Printable View
jesli juz masz ywbierac to lepiej zacz±c od dwuletniej bo chociaz technika masz a po rocznej co? to w tym wypadku jesli bez technika to lepsze kursy :D
ale w dwuletniej nauczysz sie wiecej :D
znalazłam ostatnio szkołę w Katowicach moze byc 1 lub 2 letnia i mozna dokonczyc licencjatem, taka czarna strona i na dole miala NFU OH.. i tez myslalam nad nia.. tylko nie pamietam adresu..
---------- Dodano o godzinie 16:24 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:22 ----------
aha i jeszcze w tej szkole byla mozliwosc przez 2 lata zdobyc dwa tytuly, np stylistka i wizazystka.. :)
Mam pytanko do dziewczyn z województwa ¶l±skiego:
Znacie może jak±¶ dobre studium kosmetyczne?
Może w Katowicach jest jaka¶ dobra szkoła?
w częstochowie:P na moim roku mamy 6 dziewczyn z katowic:D
szkola swietna i super wyposarzona no i za friko:skacze:
ogolnie to sama jestem bardzo zdziwiona bo na 25 osob w mojej grupie 5 jest z czestochowy a reszta dojezdza wlasnie nawet po 60km w jedna strone:wow:
aguliusia a jaki¶ link do tej szkoły albo namiary :P można prosić:P?
szkola nazywa sie cosinus:D
nie wiem jak inne kierunki, ale kosmetyke w czewie mamy wypas:good:
pracujemy glownie na kosmetykach norela:)
nie powiem latwo nie jest bo przed sesja tyle kucia ze sie odechciewa wszystkiego ale warto bo jak tylko wchodze na pracownie to usmiech od ucha do ucha sie pojawia:D
ja chodze do teb edukacja
Ja najprawdopodobniej przeprowadzę się do Jaworzna więc szukam czego¶ w tych okolicach.Mama mojego chłopaka uczy się w AP edukacja w Katowicach,ale ciekawa jestem czy może jeszcze jest co¶ innego:)
Aga w lublinie jest kosmetyka za darmo 4 semestry. Jak ci sie nie spooba zawsze mozesz przerwac:) kasy nie stracisz.
ja powiem szczerze robilam TEB edukacje w zielonej gorze i odradzam stanowczo...
wszytsko zalezy od kadry my jako wychowawczynie mialysmy babke ktora tylko caly dzien ogladala sie w lustrze i sprawdzala sobie paznokcie jak tylko mogla to odwolywala zajecia... na nasyzm roku przypadl jej rozwod takze to tez sie odbilo na naszych zajeciach... poza tym w innych szkolach dziewczyny mialy na zajeciach z fizykoterapii zajecia z masazu... my nie mialysmy ani jednego! dopiero na pracowni masaz twarzy i to tyle...
ale nie weim jak TEB wypada w innych miastach u nas tragedia... :D psycholozka mowila do nas per pani Izuniu pani Magdusiu jak do dzieci i najwazniejsze na psychologii bylo co to jest cecha a co to jest zaleta... zero intrukcji jak sobie dac rade z klientka w gabinecie.. :D
ja juz pislam w jakims emacie najlepiej spytac sie kogo¶ z tej szkoly ktora wybierzesz na naszej klasie :D
ja własnie też po technikum wybieram się do szkoły albo cosinus albo AP edukacja bo jak czytałam na ich stronie to brzmi ciekawie i czuję że dużo się nauczę i wiem że chce i¶c w tym kierunku a nie że wybrałam hotelarstwo bo nie wiedziałam gdzie i¶ć;p i tylko tutaj poszłam bo praktyki s± w Grecji ;p
zyza ja jestem z Częstochowskim TEBie i tutaj jak najbardziej polecam szkołę. Kosmetykę maj± na wysokim poziomie, jestem w 100% zadowolona choć nie powiem - czasami daj± nam w ko¶ć ale w gruncie rzeczy to dobrze:) zauważyłam że marudz± tylko dziewczyny którym nie chce się uczyć, no ale cóż, papierka za nic nie dostan± i to je boli. Wszystko zależy od wykładowców, niestety nie wszędzie s± kompetentni:/:
u mnie teb edukacje polecam na pracownii robilam masaz twarzy szyi i dekoltu dloni i stop zabiegi na cialo ( cellulit biust ipd)henna jonoforeze darsonwal i inne zabiegi z pradami mikrodermabrazje zabiegi wybielajace peeling kawitacyjny no i wiele wiele innych rzeczy jeszcze bede miala wizaz no a na fizykoterapii tez mialam masaz :) wiec ja jestem zadowolona :)
to jednak naprawde zalezy od danej filii w miescie nie jest tak wszedzie wiec musialabys sie popytac kogos :)
powiem Ci tak ja mam kurs ale do szkoly tez poszlam i pojde jeszcze dalej bo w czerwcu koncze jeden kierunek i ide zaraz na nastepny ;) wiec przyda sie i szkola i kursy
Ja już w pierwszym semestrze miałam masaż twarzy, stóp, dłoni i pleców bo tak naprawdę masaż wykorzystujemy przy każdym zabiegu - nawet przy nałożeniu podkładu uczono mnie żeby to wykorzystywać. Więc dziwi mnie to co się dzieje w innych szkołach:/:
oczywiscie masaz dloni i stop tez mialysmy ale chodzilo mi tylko o filie zielonogorska...
ponoc z tym rokiem kadra sie porpawila i ja wolalbym zeby mnie pogonili troche ale niestety u nas wyszlo szydlo z worka na koniec na egzamin jak polowa prawie nie zdala egzaminu :D takze polecma podpytać kogos z bylej szkol wlasnie przez NK albo innymi sposobami
ja własnie do Zielonej Góry sie wybieram ale na AP edukacja a nie na TEB;p no i do COSINUS ;]
Znalazłam wczoraj w AP edukacja miesięczny kurs stylizacji paznokci pierwszego stopnia.Był kto¶ może na takim kursie?Bo je¶li cena będzie w miarę dla mnie przystępna to się chyba wybiorę...
no własnie na ten kursik chce się wybrać jak snonczę szkołę i tez jestem ciekawa ;]
---------- Dodano o godzinie 14:21 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:18 ----------
Mam pytanie takie... Jak jestem teraz w tech. hot. i potem chciałabym i¶c do Szkoły Policealnej http://cosinus.pl/Ofertaedukacyjna/C.../DirTyp/2.aspx to mogę i¶c? Bo ktos mi mówił że nie opłaca mi się bo tak jakbym sie cofała... ;/
a ja np chciałam i¶ć do tej szkoły :) uważam, że plan zajęć jest bardzo ciekawy :) już miałam składać papiery jak się okazało, że znów będę mam± :) ale co się odwlecze to nie uciecze :)
moje znajome sobie chwal± te szkoły :) no i nic nie ryzykujesz,bo sa za darmo ;):good:
a że niby te płatne lepsze??? taaaaaaaaaa ;)
kochana u mnie w grupie sa dziewczyny po studiach:D
Agulusia a TY do cosinusa chodzisz?? :D
http://www.medyk.katowice.pl/ to jest zachwalana szkoła, gdzie rok w trybie dziennym kosztuje 120zł tylko, bo na Radę Słuchaczy:)
Ja zdecydowałam, że pójdę na studia(chyba ta filologia) a pazurków i tak sobie nie odpuszczę:D jak sie uda to wybiore się na kursik