laski powiedzcie jak można otworzyć własny salon kosmetyczny
-co jest potrzebne do tego
- jak dostać dofinansowania
- pomóżcie z wyborem nazwy
heh nie mam pomysłu pierwszy raz:)
Printable View
laski powiedzcie jak można otworzyć własny salon kosmetyczny
-co jest potrzebne do tego
- jak dostać dofinansowania
- pomóżcie z wyborem nazwy
heh nie mam pomysłu pierwszy raz:)
kruca fix :P do pisiowej to tylko jakas walnieta nazwa pasowac bedzie ( w pozytywnym znaczeniu tego stwierdzenia oczywiscie ) ...
kurde a ja chcialabym cos swojego otworzyc ... kasa w sumie by sie znalazla ... ale problem tego typu ze planujemy dziecko ... wiec nie bede sie w salon pakowac... buuuu
Pisiowa dobrze kombinujesz :D powodzenia :*
hehehe kamis to ma pomysly ... kurdeee ja tez chce cos otworzyc ... ale najpierw to bym musiala w jakies fajne kursy zainwestowac.... zeby te moje pazury byly cool :)
A moze jeszcze cos takiego jako nazwe MOOI oznacza piekny i sliczny to w jezyku NL a czyta sie tak jak pisze tylko z jednym O
Chociaz mi tez COCO chodzilo po glowie jak czytalam te wasze posty.
a ja siedze i robie kosztorys biznesplan itd
i juz mi sie nie chce...
dziewczyny czy uważacie ze lasencja co nie ma rzadnych kursów,robi pazurki tylko 5miesięcy ma szanse z studiem paznokci....no i jeszcze solarka
ah eh nie wierze w swe siły
dziewczynki jak macie jakieś pojęcie to pomóżcie..
Mam biznesplan z kosztorysem i bede składać do urzedu pracy,ale sie zastanawiam czy oprócz tego trzeba jakies inne dok????i czy jeszcze sie gdzieś o dofinansowanie składa
Słońce!! Z tego co mi wiadomo, to jeśli starasz się o dotację na założenie firmy musisz mieć kurs, bo takie są wymogi unijne. Jest jeszcze druga opcja, ale musisz w swoim urzędzie zapytać, bo nie w każdym na to pozwalają. W momencie gdy już założysz firmę, możesz znaleźć placówkę szkolącą i złożyć w urzędzie wniosek o dofinansowanie kursu, który jest Ci niezbędny do pracy.
właśnie już patrzyłam w UP i jest tam ze mozna oddać wnioski razem i kurs mozna robić juz w tracie:)
no a wogóle to chciałam solarke odrazu otworzyc bo u nas babki musza 4km jechac do miasta
takze jakby nie jedno to drugie
Masz rację, bo taka opcja też jest. Ja teraz też na kolejny kurs chodzę i powiedzieli, że gdybym w trakcie rozpoczęła pracę, to mogę kurs dokończyć na ich koszt. Teraz nawet stypendium szkoleniowe jest dużo wyższe, a najbardziej opłaca się osobą bez prawa do zasiłku, bo to 120% zasiłku.
A co do solarium to jasne, że dobry pomysł. Tylko musisz się zastanowić jakie?? Nowe czy używane, a z używanym też trzeba uważać, aby się nie naciąć na złom.
ja juz z desperacji sie za to wszystko wziełam.Ja nie pracuje niestety i w dodatku moj tez stracił prace;(
nie mamy oby dwoje prawa do zasiłku.
A orientuesz sie ivoko oprócz biznesplanu i kosztorysu co jeszcze trzeba zanieść do UP??
Skarbie, pod tym adresem jest cały regulamin odnośnie spełnienia warunków
http://www.pup-lodz.pl/images/storie...lamin_2009.pdf
Mam nadzieję, że się przyda.
---------- Dodano o godzinie 08:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:04 ----------
A ja muszę znikać, bo na kurs idę. I znowu 8 godzinek, ale szkoleniowiec jest rewelka, więc z przyjemnością się chodzi na zajęcia.:good::)
byłam laski dziś w Urzedzie Pracy.Napisałam wniosek o indywidualny kurs stylizacji żel akryl.Mam rozmowe w piątek:)
Jak dobrze pójdzie ide na kurs 27maj:)
Reszta potoczy sie sama może uda mi sie mini studio pazur otworzyć:)
pisiowa trzymam kciuki :ok:
ja też trzymam kciuki uda się na pewno:) :good:
niestety nie mam kasy żeby sama sobie zafundować taki kurs wiec napisałam wniosek do urzedu pracy
dzięki wszystkim za wsparcie
co ja bym bez was zrobiła:*:*:*:*:*
super Pisiowa :*:* gratuluje :) bizneswoman bedzie z Ciebie dobra :D
ja też trzymam kciuki :) powodzenia
pisiowa trzymam kciuki ;) kurcze ja tez chce ;(