W sobote będę miała dziewczyne z ogryzkami ;/ Boshe dla mnie forma to czarna magia :( Czy jest inny sposób aby zrobić takie nieszczesne pazurki??
PS: Ja to bym biła po łapeczkach laski które obgryzają pazury ajć... :P
27-01-2010, 11:39
asia
Odp: Rekonstrukcja paznokci obgryzionych
pinusia jak to inny?
27-01-2010, 11:56
madzivlek
eh i tak to sa dlugie pazurki w porownaniuz tym z czym ja sie spotkalam.. z 2,3 mm dlugosci paznokcia sie spotkalam.. i co radzicie wtedy zrobic?? jak plytka jest malusienka.. eh.. nie mam zdecia niestety..
27-01-2010, 17:01
pinusia6
Cytat:
Napisał asia
pinusia jak to inny?
No właśnie nie wiem :( Ja nigdy nie maiłam styczności z formą a na kursie to jakoś dużo nie miałam na ten temat. Jak się zabieram do położenia to jakoś mi sie wykręca schodzi w dół i w ogóle jest do niczego :(;(
27-01-2010, 20:31
asia
przeczytaj sobie temat o formach zobaczysz że ci się uda:) zroluj ją to bedzie dobrze
27-01-2010, 20:49
pinusia6
Cytat:
Napisał asia
przeczytaj sobie temat o formach zobaczysz że ci się uda:) zroluj ją to bedzie dobrze
Dogłębnie ją przeczytałam :) Bardzo dziękuję :) Jutro siostre pomaltretuje i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Asiu bardzo dziękuję :):*
01-02-2010, 00:35
vmajkav
Odp: Jak przedłużać obryzane paznokcie?
Ja takie mam- masakra :/ Przyzwyczajenie z dzieciństwa jeszcze nie minęło :/
01-02-2010, 07:22
cudzilo
dziewczyny błagam nie obgryzajcie paznokci a jak macie dzieci to robcie wszystko zeby tego nie robiły. deformacji płytki nie da sie cofnac:(
01-02-2010, 14:53
_kasiunia_4
sama coś o tym wiem..
obgryzałam 15 lat a teraz jak patrze na swoją płytkę to ach..
aż płakać się chce jest w takim stanie że szok..
mimo że od ok 8 miesięcy nie gryze to dalej jest cieniutka słaba no jak papierek mimo odżywek i witamin.
03-02-2010, 18:38
ewek206
ostatnio tez mialam klientke ktora dzwonila zeby sie umowic i pytala czy umie robic na paznokciach obgryzionych odrazu odpowiedzialalm ze tak nie zastanawiajac sie nad tym :] pozniej zaczelam myslec jak ja jej przełuze te pazurki skoro nei wiem jak sie do tego zabrac. oczywiscie przeszukałam tutaj cale forum zeby sie doiwedziec ciekawych rzeczy:] przedłuzam pazurki na tipsach poniewaz z forma nei moge sobei poradzic zawsze pozpstaje mi to wolne miejsce pod spodem:/wiec przyszla moja klientka i jej paznokcie byly w oplakanym stanie : faktycznie obgryzione paznokcie! i skorki strasznei zaniedbane. miałam nei lada wyczyn zeby sobei z tym poradzic. postanowilam ze skroce kieszonke jak najbardziej zeby mozna bylo przykleic tipsa. wiec tak wszystkie zrobiłam, przedłuzyłam łożysko kamuflażem i zrobiłam lekka koncówke z brokatu fioletowego:] klientka zadowolona:]
04-02-2010, 09:39
syiwka
najwazniejsze ze klientka zadowolona:) pokaze wam pare moich prac na ogryzkach , wszystkie robbione na formie bo ogolnie to nie lubie tpsow;) Załącznik 15629
zgadzam się z poprzedniczka cudne te rekonstrukcje
04-02-2010, 19:46
syiwka
:przytul:dzieki dziewczyny:)ja to mam pecha , duzo mam wlasnie takich paznokci , no ale co , trzeba zrobic , najwazniejsze zeby klientce sie podobalo:skacze:
najgorsze sa takie pazurki ktore sa obgryzione w prostej lini, trzeba wtedy dokladnie przyciac forme a to czasami jest czasochlonne:)
04-02-2010, 22:01
pa_pi1
Syiwka świetna robota :wow: rewelacyjna odmiana
05-02-2010, 09:11
kobietazpazurem
syiwka jak sama wesz jestes genialna w tym co robisz :)
05-02-2010, 15:17
pa_pi1
Może się komuś przyda :)
05-02-2010, 16:19
syiwka
suuper , naprawde sie przyda , swietna metamorfoza, ale miala troche roboty z tymipazurkami, okropne byly!!!
06-02-2010, 13:03
AgUsia950
syiwka, tworzysz cuda. :D
17-03-2010, 16:36
hassi
Syiwka, Twoje metamorfozy są ładniejsze. Bo na tych wyszły klientce straszne łopaty..;/
Moja przyjaciołka ma takie ogryzki i ciagle mnie molestuje bym jej zrobila, ale zawsze odmawialam bo nie wiedziałam jak i nie chcialam by byla potem niezadowolona a glupio przytakiwala glowa ze wszystko jest ok. Ale juz się z nią umówiłam i bede na niej ćwiczyć. Kiedyś wreszcie trzeba sie nauczyc i lepiej na psiapsiółce niż na obcej klientce która obsmaruje nas potem na pół miasta..
Dziekuje Wam dziewczyny za wszystkie materialu, baardzo duzo się dowiedziałam, a na ile skorzystałam... hehe to wam pokaze wkrótce, mam nadzieje ze jakoś to wyjdzie :)
18-03-2010, 21:25
Zuuzaneczka
Syiwka udowodniłaś że nawet najgorsze paznokcie mogą stać się piękne ^_^ wielkie brawa za te metamorfozy! W takim przypadku trzeba zdać się na profesjonalistkę, nie na pseudostylistkę, która nie ma pojęcia o kamuflażu czy optycznym wyszczupleniu płytki :/:
21-03-2010, 19:15
kobietazpazurem
pseudostylistka moze tylko pogorszyc stan takich paznokci
19-04-2010, 13:57
meja
To ja wrzucę też moja rekonstrukcję ..płytka byla obgryziona do połowy macierzy. Rekonstrukcja akrylem cover , końcówka - muszla:)
19-04-2010, 14:03
Emilia B.
ładne :) szkoda ze nie ma fotki przed ;)
19-04-2010, 14:07
Tuskaaa
Kiedyś zrobiłam koleżance na formie właśnie pazurki bo miała wygryzione prawie całe , po dwóch dniach zadzwoniła i powiedziała że nudziło jej się w szkole i je zgryzła :cisza::cisza:. Myślałam że ja ukatrupię :P
19-04-2010, 14:09
meja
Cytat:
Napisał Emilia B.
ładne :) szkoda ze nie ma fotki przed ;)
Zawsze zapominam :cisza: Poprawię się:)
I dziękuję:)
01-05-2010, 12:56
Zuuzaneczka
Pazurki nie tyle obgryzione (paznokcie u stóp jakoś mi nie smakują haha :D) co bardzo łamliwe i słabe... Mam z nimi duży kłopot :placz: jednego palucha musiałam przedłużyć na formie (!) drugiego tylko nadlałam żelem, na to czerwony lakier.
01-05-2010, 19:18
xsunnyolciax
zdolniara :)
02-05-2010, 10:49
Emilia B.
ten poprawiany wyszedł ślicznie :) taki kwadracik- to i drugi mogłaś odrazu na kwadrat zrobić ;) to już wogóle miodzio by było :)
02-05-2010, 12:30
jolanta
Syiwka przesliczne metamorfozy a w szczegolnosci mi sie podoba ta pierwsza w tonacji niebieskiej.
02-05-2010, 13:03
Yasumi
mega ogryzki -tutaj po 2 uzupelnieniu,nie moge znalezc niestety pazurkow przed metamorfoza :(,dlonie mojej szwagierki :)
na ostatnim pazurku lewej reki widac jakie cudenka byly przed przedluzeniem :),tym razem juz bez coverka
02-05-2010, 13:09
Emilia B.
już pisałam w galerii że świetna linia uśmiechu :ok:tylko zamiast grubego brokatu lepiej by wyglądał pyłek :) domyślam się jak wyglądały przed stylizacją ;)
21-05-2010, 17:42
marta2166
slicznie:)
24-05-2010, 22:25
monika22121979
no nto nm,oze i ja kilka wkleje moivch ogryzkow
te bialo fioletowe plonienie byly masakryczne, jednego w ogole nie bylo
te frenche PRZED to efekt pracy innej stylistki na tipsach. Moje szablon
25-05-2010, 09:17
julcia88
bardzo ładnie wyglądają ;)
25-05-2010, 09:26
glamorous_diva
super podoba mi się ujęłaś problem i od razu podałaś jak sobie z nim radzić!!! zaraz to wypróbuje, bo takich klientek jest mulimulti, a własnie co z panami w tej sytuacji?
25-05-2010, 10:02
Emist
Cytat:
Napisał glamorous_diva
super podoba mi się ujęłaś problem i od razu podałaś jak sobie z nim radzić!!! zaraz to wypróbuje, bo takich klientek jest mulimulti, a własnie co z panami w tej sytuacji?
Ogryzki to problem, owszem, ale pamiętajcie dziewczyny o delikatności podczas podkładania formy (i dalszej stylizacji też, oczywiście).
Pamiętam, gdy sama miałam ogryzki i poszłam zrobić pazurki na ślub kuzynki. Sama stylizacja byłaby bezbolesna, gdybym nie miała form wciśniętych pod paznokcie tak strasznie mocno... miałam minimalny wolny brzeg, więc moje hyponychium naprawdę cierpiało, myślałam, że się rozpłaczę, jak dziewczyna położyła primer :placz:.
Sama też rekonstruuję ogryzki, stosunkowo często w zasadzie ale zawsze, zawsze robię zakładkę nawet, jeśli wydaje się, że forma wejdzie. Jest to tylko troszkę bardziej pracochłonne, ale za to zawsze słyszę na koniec pełną zdziwienia pochwałę, że nic nie bolało, podczas, gdy "jak kiedyś robiły", to owszem.
27-05-2010, 15:37
agasol78
Dziewczyny - SZACUNECZEK SIĘ WAM NALEŻY!!!!:master::master: Takie cuda potraficie stworzyć z niczego. Mój mąż strasznie obgryza paznokcie, ale to strasznie. Wezmę się za niego kiedyś (tylko muszę nad nim "popracować" ahahahhaha).