donnka mnie mozesz zgwalcic jesli sobie tez dasz robic hahahah
przyjezdzaj w niedziele bdziemy dzialac
Printable View
donnka mnie mozesz zgwalcic jesli sobie tez dasz robic hahahah
przyjezdzaj w niedziele bdziemy dzialac
świetny pomysł mała :) chętnie zobaczę co z tego wam wyjdzie :] zizia od tego jest ten temat żeby pytać, przy okazji inne dziewczyny mogą skorzystać z odpowiedzi.
prseczy samo sobie:wstydek::PCytat:
Paznokcie mają być użytkowe
Z długością szpiców, edzi możecie zaszaleć do woli
troche zagmatwaliscie z regulaminem:P i wyjasnie dlaczego:D bo teraz to ja sama zglupialam o co w tym chodzi:P i co wkoncu trzeba na konkurs wykonac
paznokcie nieuzytkowe to nie tylko te z odstajacymi ozdobami to rowniez dlugieeee szpice/sztylety, edge i kwadraty:)
natomiast to co jest pokazane jako nieuzytkowe oczywiscie sa takie, ale sa to paznokcie konkursowe mistrzowskie tzn wykonywane na mistrzostwa:)
a paznokcie konkursowe uzytkowe jesli dobrze pamietam sa do 1cm dlugosci
byl kiedys na ten temat artykul dlatego pytam o jakie wkoncu chodzi:D;)bo regulamin zaprzecza sam sobie;)
to sa paznokcie haute conture czyli nieuzytkowe konkursowe (nie mylic z konkursowymi mistrzowskimi z odstajacymi duperelami) i jak widac zadnych odstajacych przedmiotow nie posiadaja
ja zglupialam:wstydek:
Agulusia. Tu chodzi o to że nie może być odstających ozdób. Owszem kwiatki i cyrkonie pewnie mogą być, ale napewno jakieś figurki i odstające róże czy inne duperele odpadają. Jeśli chodzi o długość to może być dowolna i taka długa jak my chcemy. Nie wiem kto to wymyślił że pazurki powyżej 1 cm są nieużytkowe. Wiele kobitek nosi szpice które mają po 5, 6 czy nawet i 7 cm a robią wszystkie prace domowe, sprzątają, pracują, piszą na komputerze.... więc to czy pazurki będę użytkowe czy nie zalezy już od ciebie (tutaj mówię o długości)
---------- Dodano o godzinie 09:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:11 ----------
to jest konkurs na szpice i Edzie, a wiadomo że w szczególności szpice nie wyglądają łądnie jak są króciutkie, tylko im dłuższe tym ładniejsze ;P (według mnie :D)
Dziewczynki długość paznokci może przekraczać 1cm i powinna być dostosowana maksymalnie do długości formy.
To co jest napisane w regulaminie jest wiążące, natomiast FAQ nie.
Faq ma służyć jako pomoc dla osób które nie śledzą tego wątku na bieżąco, z tym szaleniem do woli to trochę niefortunne sformułowanie było po prostu.
Również uważam tak jak szpilka że krótkie szpice są brzydkie a my chcemy ładne prace na konkursik :)
dopiero wróciłam a tu taki fajny konkursik na wstępie:) zabieram się za myślenie nad projektem:)
ja też postaram się coś stworzyć!!!:D
to forma przedłużona jajkiem nie wchodzi w grę??
kurcze ja już właśnie takie pazurki zrobiłam
Woszczurku to jakie formy polecasz bo własnie chce kupić na ten konkurs.
gdzies to pisałam ale n ie pamietam gdzie... jako zboczeniec trochę zboczę z tematu. ja mam takiei świtnie mi sie pracuje na nich Załącznik 9317 , ą jeszcze takie same tylko zamias SUMMER mają NAILS FORM i sa ciut miękksze, ale też dobre, z racji braku summerów teraz pracuje na nails form:)
ja mam "tradycyjne" złote formy i nawet nie bede robiła do oporu tylko do 5 albo 6 :)
a jak szpice beda w anielskich kolorach?:D to juz sie nie zaliczają do grzesznych?:(
Dzieki Woszczurku :*:* Anielskie... może, niegrzeczne aniołki? :D
chodzi o to czy kolor koniecznie musi byc czerwony, czarny...ogolnie grzeszny ?:D czy moze byc delikatny?:)
to chyba bede musiala dodac grzeszne dodatki :)Cytat:
ja dla mnie to troche odbiega od niegrzecznej grzesznicy:P
Buahahahahhaha Woszczurku, Ty to potrafisz czlowiekowi banana z gęby zrobić w 3 sekundy:D
hahahhah Teraz wiemy co robi woszczurek gdy jest niegrzeczny hahhahha przebiera sie za hanibala :D:D:D
noooooooooooo... to już dupa... kunkursu nie wygram... wydało sie... chciałam wtopić sama siebie w mojej skromniutkiej maseczce:)
oj i siw wydało kto ma jakie fantazje, haha
a ja mam białe pazuraski, ale jak tak czytam co piszecie, to chyba będę robiła nowe, bo gdzie ja z takimi pazurkami do was
a ja moje będe jutro kończyła:)
Wy juz coś zrobiłyście łaaaał ja dzis pierwsze dwa paluchy sztuczne próbne wykonałam i nadal nie wiem nic
Po burzliwych konsultacjach zdecydowaliśmy, że zezwalamy na prace na przedłużonej formie.
Uznaliśmy że paznokcie o długości do +-5 cm(z łożyskiem) również mogą być użytkowe, mam nadzieję, że będzie to dla was podniesieniem poprzeczki i mobilizacją do eksperymentów. ([takie z jakimi uważasz że mogłabyś funkcjonować])
W naszym rozumieniu paznokcie użytkowe nie mogą mieć zbyt wystających zdobień i tego będziemy starali się dopilnować.
Decyzja nie podlega apelacji.
Pamiętajcie że w konkursie prace wybierają użytkownicy nie jury więc ważny jest efekt końcowy nie tyle technika czy szczegóły dotyczące długości.
Noo Kamis to mi dowaliłeś bo ja w życiu nie przedłużałam na jajku ha ha mobilizacja dla mnie 100% aby to zrobic pierwszy raz;]
No a jak :skacze: Jak hardcore to HARDCORE!!
:ave::ave::ave::ave::ave:
---------- Dodano o godzinie 20:04 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:02 ----------
A teraz pytanie : Czy można zrobić na konkurs taki Kształt jaki zrobiła Ania ?? :D
http://i449.photobucket.com/albums/q...ZNOKCIE/6a.jpg
szpilko a umiesz taki kształt zrobić ?
szpila sprobujesz co nie??
Jezuu to ja chyba na pręcie drucianym zaczne przedłużaj jak wy tak tu piszecie o tych jajkach i 2 formach jezdem przerazona!!:porazka:
Ad4 Kształt pazurków to SZPICE lub Edge
hehehe :D Ja to czytam w Twoich myślach.... masz grzeszne myśli człeczyno... więc często nie zagladam :skacze:
---------- Dodano o godzinie 20:21 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:21 ----------
Ale przecierz to też szpice tylko takie na górze kanciaste ;P wychodzi prawie na to samo :D
edge to też niby szpice tylko troche kanciaste
Bridge to przecież połączone Edge i szpice:)
tak że chyba mogą być:) licze na to bo robie podobne:D