:*Dziekuje Ci bardzo za rade,z tym pilowaniem boczkow to faktycznie mam problemik,jeden jest prosto a inny krzywo.Ale z czasem sie naucze:)
Printable View
na tym forum zawsze można liczyć na dobrą rade :)
powiem Wam szczerze że nie wszystkie fora pazurkowo-urodowe takie są.. niestety..
zalogowałam się też na innym (nazwy nie będę tu używać :P) i atmosfera tam panująca była okropna.. nie można było liczyć na żadną pomoc! zawsze odpowiedzi do samouków były w stylu "żenujące te paznokcie, nic nie potrafisz, idz na kurs" itp..
a tutaj po prostu świetnie!
dziękuje Wam wszystkim :) :*
w sumie na żadnym innym forum nie byłam ale na pewno nie ma takiego drugiego :P
---------- Dodano o godzinie 20:50 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:49 ----------
Basiu może byc nawet taka do naczyń tylko sobie pociąc na mniejsze kawałeczki trza :D
Moje, zrobione 2tygodnie temu. Piszcie nad czym muszę popracować ^_^
ps. jestem samoukiem, a pazurki robię kilka miesięcy, więc wiecie.. ;)
hehehe :P
Ja przede wszystkim użyłabym kamuflażam i bardziej "uśmiechnęła" frencha :D Po za tym według mnie wszystko jest OK, ale wolny brzeg pazurków wydaje się być nierówny, ale to może być wina zdjęcia. Czepiłabym się trochę kwiatków, dałabym mniejsze kuleczki, a troszkę więcej i mocniej bym je "rozklepała" xD Nie znam się tak bardzo na kwiatuszkach, no ale wyraziłam swoją opinie :) tyle, że nie ma wogule zdjęć krzywej C, ani tunelu.
bardzo proszę o opinie... co jest jeszcze do poprawy w tych pazurkach?
dla mnie miodzio
Wydaje mi sie ze musisz jeszcze troszeczke popracowac nad linia usmiechu,krzywa C oraz boczki bardziej spiłowac ale nie martw sie ja do dzisiaj mam problemy z boczkami technika czyni mistrza czym wiecej robisz tym lepiej wychodzi
---------- Dodano o godzinie 21:29 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:28 ----------
tekst tyczony do agaty 19 11
to też aż się palę do pracy ;) tylko klientek narazie mało... ale z czasem dojdę do wprawy :) (mam nadzieję) ;)
hmmm... myślałam że to do mnie :D ten ostatni post :D ale też muszę ćwiczyć więc może też być i do mnie :)
Nie nie ,mysle ze paznokietki ok.co do cwiczen to ja tez cwicze intensywnie bo tez mi duzo brakuje do ideału ale cos ostatnio mam lenia do paznokci
To moje pierwsze samodzielnie paznokcie. Wiem, że jeszcze dużo mnie pracy czeka, ale mam nadzieję, że w końcu osiągnę zamierzony efekt.
Jak na początki to nie jest tak źle:ok:. Razi tylko paznokieć, na którym są zatopione ozdoby, bo jest grubszy od pozostałych i nie dopracowany przy tylnym wale.:)
Jeszcz troszke pracy przed tobą, jak widzisz na koncówkach wyszedł efekt 'bułeczek'. jezeli masz gesty biały zel warto zrobic dwie ciensze warstwy niz jedna gruba. Warto tez zainwestowac w kamuflaz by paznokcie wyglądały bardziej estetycznie i smuklej (przez wydłuzenie łozyska). Popracuj tez na kształtem pazurków by był jednakowy no i nad krzywa C-przy krótkich pazurkach lepiej robic mniejsza wtedy unikniesz efektu 'grubasków' :)
Popieram poprzedniczke.Wprawa czyni cuda cwiczyc i tylko cwiczyc
Uzupełnienie poprzednich żelków. Mam wrażenie, że tym razem wyszło lepiej. Ale może się mylę... Peoszę o komentarz:)
Wlasnie je skonczylam
Ewelinko bardzo ladne paznokcie...sa zrobione na szablonie czy na tpsie...??
---------- Dodano o godzinie 20:32 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:27 ----------
jkasia ladne te pazurki ale pamietaj aby dopracowac boczki aby byly bardziej wypilowane na prosto bo maja wyglad delikatnie zaokraglonych i szerokich...
Te są dzisiejsze. Jak je oceniacie? Klientka chciala delikatne, ale z tą dlugoscia to one zbyt delikatne to nie sa prawda :skacze:
dziewczyny dodawajcie zdjecia krzywej c i tunelu jesli to szablon
w tym temacie oceniamy cala budowe paznokci
Ja robie na tipsie pazurki :)
Evelina.J myślałam że to tips frenczowy ;) ale jeśli jest to tips przeźroczysty to spróbuj coverem przedłużyć nieco płytkę naturalną co przy tej długości pazurków będzie świetnie wyglądało :) wg mnie najfajniej wygląda jak płytka przedłużona jest nie więcej niż łuk palca, wtedy wygląda bardzo naturalnie :)
ja też jeszcze się uczę i to tylko z forum :) ale tu zamieszczam próbkę żebyś zobaczyła różnicę ;)
dziewczyny w temacie paznokcie do oceny proszę wklejać paznokcie z każdego profilu tzn
krzywa c,tunel, profil
w tym temacie oceniamy jak paznokcie są zrobione-technika
a nie zdobienia
kwiatki akrylowe, frenche, tipsy i wzorki oceniamy w tematach do tego przeznaczonych.
dokładam tunel i krzywą C ;)
krzywa jest ciut za bardzo przesunieta do przodu
powinna isc gladko od skorek
czyli muszę kłaść więcej akrylu troszkę bliżej skórek ?
ciut
postaraj sie zeby krzywa byla bardziej plynna
ona nie musi byc wielka ale plynna
bo u viebie jest prosto i nagle tam gdzie sie zaczyna frenchos taka gorka
niechona idzie plynnie
Evelina.J poczytaj sobie, a jak byś czegoś jeszcze nie widziała to pytaj :) ja od chyba już ponad roku nadal jestem początkująca ;) ale dużo czytam na forach, pytam i oglądam You Tube i z tych źródeł się uczę :) powodzenia :*
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...e-o-pomoc.html
http://forum.wzorki.info/metoda-zelo...o-frencha.html
hej dziewczyny...
sorki że odbiegne od tematu ale nie moge wkleić zdjęć;(
pomóżcie
:kwiatek:
http://forum.wzorki.info/%5BURL=http...G%5D%5B/URL%5D
Proszę martita :) http://forum.wzorki.info/uwagi-o-forum/162-jak-wgrywac-zdjecia-do-wiadomo-ci.html najlepiej sobie otwórz przez youtube tam można na cały ekran filmik otworzyć :)
dobrze zrobiona krzywa C?
mam nadzieje że w końcu tak :D
hmmm jeśli chodzi o moje zdanie to jeszcze troszke musisz popracować na małym i środkowym paluszku jest troszke nie równo
basia40 ja też się dopiero uczę ale bym ją trochę przesunęła do skórek tylko nie za dużo ;)