Ja myśle, że to trzeba na ten klej na gorąco taki z pistoletu.
Printable View
Ja myśle, że to trzeba na ten klej na gorąco taki z pistoletu.
oby nie :(:(:(
ja takie coś mam zamiar robić właśnie klejem na gorąco z pistoletu, wydaje mi się, że będzie tym najlepiej trzymać, chociaż może sprawdziłby się też klej magic, córcia różne cuda w szkole tym kleiła i trzyma nieźle :D
Alez nie ma za co.. tylko pogartulować :brawa: :*
mam coś dla Was moze sie coś przyda... :)
- Kartka świąteczna !! super efekt... ale ja nie rozkminiam tych łuków jakiś co sie cyrklem wykreśla, za szybko i za daleko pokazane.. nic dopatrzec sie nie moge a chciałam zrobić ;(Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl (jakby ktoś rozkminił niech mi napisz i pomoże :])
- świąteczny aniołek... słodki :) i prostyZrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl
- !! MEGA !! Świąteczna miska z lodu !! robi wrazenie... tylko w sumie nie przydatne.... nie ma sensu kłaść na stół wigilijny miski lodowej bo pare minut i zostanie sama woda + kwiatki itd...Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl
- Bombki z żarówek... hmmm ciekawe ;] chociaż paru czynów tej pani na filmiku nie rozumiem.. np. czemu kazdego 'cekina' nakłada z osobna jakby nie mogła 'zamoczyć' tej żarówki w tych świecidełkach... :blink: no ale cóż... aktorka z niej marna w kazdym bądź razie Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl
- ozdobna gwiazdka jaką się przykleja na prezenty.. niezły bajer.. takie czary mary :D Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl
- papierowa ozdobna choinka Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl
- kula śniegowa :) Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl urocze ;] choć ja słyszałam że jednak modeline lepiej upiec w piekarniku a nie we wrzacej wodzie bo może powstać osad i to nie ładnie wyglada.. ale w sumie skoro te choinki sa w wodzie to nie ma wiekszego znaczenia (?)
- i na koniec choinka z bibuły... taka średniawa ale zawsze choinka :D Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl
:skacze:
juz ci mówię o co chodzi, bierzesz cyrkiel, ustawiasz na powiedzmy 5cm, wbijasz igiełkę w krawędź i rysujesz łuk. potem wbijasz w pkt krawędzi kartki i luku pooprzednio narysowanego. wycvhodzą sekwencyjnie gałęzie choinki, które łączysz liniami żeby nadać choince krawędzie
Jak zrobić opakowania na prezenty pod choinkę? - tipy.pl
Jak zrobić słomkowe gwiazdy na choinkę? - tipy.pl
Aranżacje, dekoracje, inspiracje - Cztery Kąty - wszystko o urządzaniu wnętrz
Zrób to sama - bloog.pl
---------- Dodano o godzinie 11:13 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:55 ----------
Zrób sam(a) czarodziejską kulę Magia Świąt Bożego Narodzenia
Zrób to sam - prezent pod choinkę
Zrób sam(a) ozdoby na choinkę Magia Świąt Bożego Narodzenia
Oryginalne świece zrób sama - dekoracja domu, jak - Sama - Zrób to - dlarodzinki.pl
Świąteczne bombki i zawieszki - Zrób sama!
Dekoracje z poinsecji - Zrób sama!
Świąteczne dekoracje na choinkę. Zrób sama
Owocowe dekoracje na święta
Moje inspiracje zimowe to wykonywane witrażyki :D Powodzenia innym w dekoracjach Świątecznych :good: Powodzenia
rudzia zemdlałam jak zobaczyłam cene bombki:D 40 złotych?:o szok
znalazłam stronke krok po kroku tej bombki
róbcie dziewczyny wszystko można w pasmanterii kupić
Bombka wstążkowa
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
fotka bombki z tej stronkiZałącznik 12843
śliczna jest :)
muszę spróbować może mi się uda ją zrobić ;D
a tutaj "eko bombki":D
z żarówek... ciekawe:)
autor НЭТАЛИ. Załącznik 12856
Załącznik 12857Załącznik 12858Załącznik 12859
Załącznik 12860Załącznik 12861
oraz B. Bolkoba Załącznik 12862
Natus takie kulki mozna kupić w sklepach dla plastyków i w pasmanterii
szpilki zwykłe albo takie krótkie do cekinów
kulki można kupić w zwykłej pasmanterii, właśnie byłam :D mają też dzwonki styropianowe i jeszcze inne kształty więc można poszaleć, na razie siadam do bombek :D
goonis czekam na fotki:D ja jakoś nie mogę dotrzeć do pasmanterii:[ :D
byłam w niedziele na targach kgw pod tytułem pokaz stołów wigilijnych i panie spod lidzbarka miały takie cudeńka (nie kupowałam, ale fotkę zrobiłam), to wieniec z maleńkich szyszeczek
śliczny ten wieniec :D a to moje wersje wstążkowej bombki :)
śliczne bombki:D brawo:)
:wstydek:dzięki starałam się :)
opuszki nie bolą od szpilek?:D
troszeczkę :D
O jaaa dziewczyny przepraszam hehe dopiero teraz weszłam na wątek ihhihih oczywiście to klej na gorąco i kupicie bez problemu w castoramie za 9 zł i pistolet i klej a uzupełnienie kosztuje ok 3 zł wiec grosze ale troszkę tego kleju schodzi..na takie choinki to ten z kompletu mi poszedł i dwa dodatkowe komplety kleju jakoś...takich z 10 lasek jak nic..heh
Dzisiaj bede robiła choinke z sianka, zrobie tutek ;)
Dariuniunia piekny stroik
piękna ta wstążkowa bombka;D
goonis przepiękne!!!! u mnei nei było bombek styropianowych ponoć wczoraj się skończyły:(
a po ile są w pasmanterii ? to jutro pójdę i zebym wiedziała na ile mam sie przygotowac? i ile kosztuje wstążka ? bo się nie orientuje... :]
to zależy od grubości i od pasmanterii, ale jakieś 2,5zł za metr.
Dziewczyny pokaże wam pierwszą część mojej choinki z siana....uffff miałam za każdym razem robić fotki ale się tak z mężem umęczyliśmy z tym sianem że nie miałam jak...heh
1. Zrobiłam stożek z brystolu..
2. Miałam doniczkę i kupilam badyl od miotły heh uciełam go do konkretnej długości...
3. Wypchałam żeby było sztywniejsze gazetami w środku stożka..
4. Potem szło siano,...ufff ale była jazda..ja cała w sianie...mąż też hahaha dzieciaki w domu więc nie mozna było zrealizować fantazji siankowych bo mozliwość była hahaha
Mąż układał pasma siana od góry a ja obwijałam drutem naokoło aż do dołu...potem wykorzystałam ratafię...chyba tak to się nazywa i pozwiązywałam bardziej żeby jak najmniej siana wystawało..no i potem jeszcze wstążeczką :) Potem poobcinałam to co zbędne i efekt na fotce... na razie stoi nie ozdobiona bo juz nie mam siły haha jutro bedzie ciąg dalszy ;)
I musze męża poprosić o gips do doniczki żeby była sztywna bo jest dość duza i cięzko ja ustawić równo :)
aaa i mój stroik :D Też dzisiaj zrobiłam..taki sobie :P A na ostatniej fotce choinka znajomej, jestem nią zachwycona!!!!
jeśli chodzi o cenę kulek to średnica 8 cm kosztuje 2,50-3 złote (zależy od pasmanterii) a metr tasiemki 2,5 cm szerokiej kosztuje 0,95 zł/metr, kupiłam teraz mniejsze 5-6 cm i te były 1,40-2,50 zł i do tego wzięłam 1,5 cm tasiemkę bo 2,5 cm była za szeroka. Węższa tasiemka była po 0,65/metr :D
---------- Dodano o godzinie 21:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:10 ----------
Agusia dałaś czadu z tą choineczką :D świetny pomysł :D
o to u mnei droższe tasiemki, te co piszesz 2-2,5
agusia świetny pomysł z ta choinką:D no i choinka znajomej jest rewelacyjna:good:
Agusiu skąd ty bierzesz te pomysły???? Rewelacyjna ta choinka!!! Kto by pomyślał ze można taką samemu w domu stworzyć:good:
widziałam taką ostatnio na wystawie w jakimś sklepie:) Agusia świetna jest !! Ty to potrafisz:)
Asia to poszukaj inną pasmanterię :) bo tej tasiemki idzie po około 3m z 1 koloru :D
---------- Dodano o godzinie 07:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 06:41 ----------
a na allegro znalazłam, może masz niedaleko, odbiór osobisty :D Wstążka Atłasowa SUPER JAKOŚĆ 25mm 85kolorów (842251230) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
goonis ciekawy użytkownik, niestety nie ma adresu a ja wyjeżdżam zaraz, na przyszłość mi się przyda:) dorwałam styropianowe bombki, jutro z rana lece po tasiemke:)
Al. Krakowska 159 ;]
to jest niedaleko Okęcia.. bo pamietam ten budynek.. :P
hehe:) akurat dziś tam będę albo mój, ale już zamknięte będzie pewnie:) wrzucam fotę gwiazdy, mój kochany wczoraj zrobił, ja ozdoby robię dziś/jutro to powrzucam jak wrobię:)
Co do choinki to też taką mam, ale przyzdobiłam ją jeszcze dodatkowo wysuszonymi plasterkami pomarańczy i innych suszonych owoców. Jak dokończę ją to wkleje