to musisz robić na prawdę ładne pazurki jak dostajesz napiwki:) może nam pokażesz jakieś swoje prace?:)
Printable View
to musisz robić na prawdę ładne pazurki jak dostajesz napiwki:) może nam pokażesz jakieś swoje prace?:)
Ja ostatnio mialam dwie klientki i tak zawsze wolam za pierwsze pazurki 18f(chociarz wiele osob twierdzi ze to za malo)bo w salonach biora nawet 45f.I zawsze jak mowilam ze 18f to dostawalam 20f:)Ale najlepsza to byla angielka juz drugi raz taka aparatka.Robilam jej tym razem zelki z pylkiem na koncowce,po skonczonej pracy pyta sie mnie ile no to ja jej 20f,a ona ze mi tyle nie da..ja galy na wierzch a ona daje mi 30f i jeszcze 10f dla moich corek na slodycze(oj takie klientki to bym chciala miec caly czas)Byla i jest bardzo zadowolona:)i ja tez oczywiscie,hihi
hersa ja tez jestem ciekawa jakie prace robisz, pokaz nam je :)
---------- Dodano o godzinie 09:52 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:51 ----------
Jade w takim razie klientka byla naprawde super babka
To prawda jest bardzo sympatyczna kobietka:)
a ja mam tak:
40 - 45 akryl (czysty french - zdobienie)
50 - 55 żel (czysty french - zdobienie)
u mnie jest różnie, za frencha 50 zł, czasem doliczę dodatkowo cover 5,10 zł- a czasem nie, zalezy czy bidna studencka, czy pani w zlocie....
, ale widze, że nie poruszyłyście istotnej kwestii różnica między uzupełnieniem, a odnową. Generalnie przy uzupełnieniu sciaga sie 30% zelu, przy odnowie nawet do 90%, nasze klientki przychodza najczesciej nie po 3,4 tygodniach, tylko i po poltora miesiaca sie zdarza. Apex przesuniety, caly pazur zwisa smetnie do dolu, odkruszone to i owo,
za uzupelnienie biore 3 dychy
za odnowe 40 dyszki, a jak jest zmiana wzoru to i wiecej
nie wiem już sama gdzie, ale gdzieś o tym rozprawiałyśmy:) ja na początku brałam tyle samo, ale po czasie okazało się że sporo klientek przychodzi po baaardzo długim czaasie i do tego zmiana wzoru i nie fair byłoby od takiego przyjemnego uzupełnienia wziąć tyle samo
Ja biore
Czyst akryl 15funtow
Kolorowy z ozdobami 20funtow
Frencz uzupelnienie 15funt
jesli tylko czysty akryl to 10funt
Za kwiaty akrylowe 1funt sztuka
Pracuje u siebie w domu i bardzo mi to odpowiada:DAha robie tylko akrylki , bo nie chce mi sie bawic zelkami ( jak narazie) a pozniej zobaczymy:)
Coś takiego dzisiaj zmajstrowałam.... Co o tym sądzicie?
jaki sliczny
Ladyss śliczne!! a mam pytanie co to jest frencz permanentny? (w cenniku jest pernamentny) czymś innym niż lakier? zaciekawiło mnie to strasznie:)
asiu zrobiłam tam literówkę - powinno być permanentny:D to po prostu french żelowy czyli "na stałe" bo nie robię nic lakierami.
już myślałam że jakieś sztuczki masz ciekawe:) ale sama nazwa - profesjonalnie i super brzmi:)
Nie wiedziałam jak inaczej ładnie to napisać a chciałam żeby wszystko było jasne;)
New Nails - Pink & White or Natural (1h30min) 310.00
Full Set - Pink & White or Natural (1h30min) 280.00
Overlays - Pink & White or Natural (1h) 250.00
Rebalance1 - (1h) 140.00
Rebalance2 - (1h) 150.00
Rebalance3 - (1h) 160.00
Rebalance4 - (1h) 170.00
Rebalance5 - (1h) 180.00
French Rebalance - (1h30min) 200.00
Per Week Extra - 10.00
Buff & Polish - Natural or Colour (30min) 50.00
Buff & Polish - French (30min) 60.00
Repairs (10min) 10.00 - 30.00
*There is a 2 week guarantee on all nail treatments*
Dzisiaj na Facebook uk znalazlam taki cennik to wszystko w funtach,masakra a zdjec nie bylo czyli mozemy sie domyslac jakie sa pazurki.
a il ot jest tak pi razy oko na polskie?
funt jest cos kolo 5zeta:D wiec kwota x okolo 5zl:wow:
o matko swieta
przeprowadzam sie i to zaraz
Mi tez wyszly oczy z orbit jak zobaczylam te ceny ale niestety jak pisalam nie bylo zdjec a stronki juz nie pamietam:(
ponad 2 lata temu u siebie w salonie płaciłam 100 za nowy set(tipsy bez coveraa french malowany lakierm) rok temu płaciłam 60 zł u dziewczynki w domu, która dorabiała sobie do pensji otrzymywanej w salonie. Zamieszczam zdjecia tych pazurków... nr 1 salonowe nr 2 i 3 domowe.
Cena powinna być adekwatna do usługi i 100 zł czy nawet te 60 w domu które zapłaciłaś powinny jednak do czegoś zobowiązywać. Absolutnie nie chcę krytykować nikogo prac ale niektórym stylistkom szczególnie tym pracującym w zawodzie przydałoby się trochę samokrytyki i chęci do dalszego doszkalania się.
zgadzam się z Tobą. Z tego co pamietam te panie nie miały zielonego pojecia co to cover albo krzywa c....
zgadzam się z wami, pamiętaj jednak że ponad 2 lata temu cover używany był głównie do maskowania niedoskonałości, zdobnictwo idzie do przodu w szybkim tempie:):) być może te panie teraz już inaczej robią::)
jedna robila mi przed rokiem ;)
Tak przeczytałam ten temacik, bo zaczynam myśleć o tym, żeby zacząć robić pazurki komuś więcej niż sobie. Generalnie zajmuję się pazurkami od maja/czerwca i mam mały dylemat...stworzyłam sobie już wstępny cennik i nie wiem, czy nie za dużo zawołam. U nas w salonie za pazurki płaci się od 60 do 150 zł, a ja myślałam, żeby brać tak:
Przedłużenie paznokci na formie – 1 kolor – 20 zł Przedłużenie paznokci na formie – frencz – 25 zł
Przedłużenie paznokci na formie – zdobienie trwałe (brokat, hologramy, itp.) – 30 zł
Przedłużenie paznokci na formie – french + zdobienie – 35 zł
Przedłużenie paznokci na formie + zdobienie akrylowe (cieniowanie, panterka, wtapiane kwiatki 3D, wypukłe kwiatki) – 35 zł
Żelowanie naturalnych paznokci – 15 zł
Żelowanie naturalnych paznokci + french/zdobienie – 20-25 zł
Cyrkonie Swarovskiego – 0,40 zł/szt.
Cyrkonie zwykłe – 0,10 zł/szt.
Korekta – 10 zł
Odnowa (zmiana wzoru) – french, zdobienie – 15-20 zł
Zdjęcie żelu + odżywka – 15 zł
Zdjęcie żelu przed nałożeniem nowych paznokci – 10 zł
Naprawa 1 paznokcia – 5-8 zł
Myślę, żeby z czasem podnieść ceny. Nie mam jeszcze skończonego kursu (planuję zrobić na wiosnę), ale byłam już 2 razy na warsztatach doszkalających, które uważam, dużo mi dały. Myślę więc, żeby teraz zacząć, a wiosną po kursiku podnieść troszkę ceny. Nie wiem, czy to do końca dobry pomysł, ale na razie takie mam plany.
dziewczyno jak dla mnie to za malo!!jesli czujesz sie na silach i wiesz ze dobrze robisz to cen sie od samego poczatku bo uwierz mi , pozniej bedzie Ci baaardzo trudno podniesc ceny...
ja właśnie dziś zmieniłam cennik, i wygląda teraz tak:
Żel
Przedłużanie na tipsie lub formie 40 zł (+cena zdobienia)
French żelowy+ 35 zł
Zdobienia + 30 zł do 35 zł
Odnowa 30 zł (+cena zdobienia)
Akryl
Przedłużanie na tipsie lub formie 50 zł (+ cena zdobienia)
Zdobienia + 30 zł do 35zł
Odnowa 40 zł (+ cena zdobienia)
Nowy paznokieć 5 zł.
Zdjęcie tipsów25 zł.
Kwiatek akrylowy 2 zł./szt. ; 15 zł./10szt.
Cyrkonia Sv 1 zł./szt. ; 5 zł./10 szt.
Cyrkonie akrylowe 0,20 zł/szt
Wszelkie zdobienia wyceniane są indywidualnie i zależne są od rodzaju ozdób, ich ilości oraz od długości paznokci, dodatkowo brana jest pod uwagę ilość cyrkonii Sv. Zdobienia pracochłonne są wyceniane wyżej od standardowych!\
brałam inaczej, dużo więcej i nie maiłam klientek bo panie w domówkach psują rynek biorąc po 30 zł za paznokcie z mega zdobieniem, i cóz robić, jak mam nie wiec klientów to lepiej troszkę zniżyć cenę i mieć ich choć kilka
a ceny miałam tak
żel 80-100
odnowa 70-90
akryl 90-110
odnowa 80 - 100
panie mówiły żeby chodziły ale za drogo, i tak mnie październik zmusił, bo zęby w salonie mieć 8 klitek przez caly miesiąc to tylko usisasc i płakać
ja tam sie cenie , powiedzialam sobie ze jesli nie odpowiada klientka cena to niech ida do kogos za 30zl i zobaczymy ktore sie lepiej beda trzymac... kochana jak dla mnie za to ze jestes szkoleniowcem powinnas juz brac wiecej, a te baby co sie przekonaly to i tak beda do Ciebie chodzic bez wzgledu na to ze bedziesz brac 10 zl czy 20 zl wiecej niz kto inny!!
nio wiem, ale cóż... początki muszę z ciągnąc jakoś klienta niestety
No właśnie ja dopiero zaczynam, jak już pisałam nie mam jeszcze skończonego kursu i muszę jakoś ściągnąć klientki, żeby potem móc podnosić ceny.
Cały czas się zastanawiam nad tym cennikiem, ale muszę się w końcu określić, bo chcę zacząć właśnie przed świętami, bo to okazja na podłapanie choć kilku osób - niby jednorazowo, ale mam nadzieję, że się im spodoba i wrócą potem. M. in. też dlatego chcę zacząć od niższych cen.
ja do tej pory robiłam paznokcie za 50-60zł, w domu, bez kursu i nie miałam takiego sprecyzowanego cennika mysle by zrobić coś takiego
Tipsy mleczne/clear 40zł
Tipsy french 45zł
Tipsy french +zdobienie 50zł
Tipsy french +kamuflaż+zdobienie 60zł
Tipsy kolorowe(brokat, hologramy itp.) 65zł
Cyrkonie Swarovskiego 0,50zł/1szt.
Uzupełnienie 35zł
Odnowa/zmiana wzoru 50zł,
jeżeli macie jakies propozycje zmiany czy dodania czegoś to proszę piszcie.
u mnie w miescie są salony które stawiają gigantyczne plakaty przed wejsciem TIPSY 45zł, ale moża spotkać salony gdzie pracują naprawdę wykwalifikowane stylistki biorące 80-160zł więc rozbieżność cenowa w jednym miescie jest duża, ale mimo to znajdują sie klientki które mimo tego, że zajmuję sie pazurkami w domu przyjeżdzają i wolą to niż salon.
ja też nie, przecież pracuje się nie tylko dla przyjemności, ale także aby przeźyć. a pamiętaj że produkty będziesz musiała kupowac
a ja mam za to pytanie, jak robicie zdobienie, nie wiem, brokaty, muszle itp itd, dajecie gratis, czy +10zł czy tam ileś i jaka jest granica, co za 10 co za 15 itp -przy zdobieniu
asiu ja sobie ustaliłam tak: małe zdobienie (4 palce) - jako gratis, a zdobienie większe (czyli wszystkie paznokcie) 5-10 zł. Myślę że zdobienie zdobieniu nie równe dlatego zróżnicowałam ceny:)
kurcze no własnie, ja zawsze miałam z tym problem i jak takie coś naprawdę nic, to gratris, a tak to +10-15zł, a takie grube do 30. ale ciężko jest wyznaczyć granicę. wkrótce będę nowy cennik robić i myślę aby to udoskonalić. tak samo jak z uzupełnieniami, bo mi klietki przychodziły po 5 tyg na uzup (chciały kase oszczędzić)
dziękuję za odp:)
Metoda żelowa forma/tips
Przedłużenie paznokci clear lub natural - 50zł
Przedłuzenie paznokci z końcówką french+cover-60zł
Przedłużenie paznokci z końcówką french color+cover-65zł
Zdobienia
Zatapianie ozdób w żelu- + 5/10zł ( brokat, folia cięta, bulion, muszla, konfetti, kolorowe nitki, hologramy,ozdoby materiałowe, kwiatki, kółka CD, pazłotka,zwykłe cyrkonie)
Zatapianie cyrkonii Swarovskiego (małe) w żelu - 0,5 gr/ sztuka
Zatapianie cyrkonii Swarovskiego (duże) w żelu - 1zł/sztuka
Odnowa paznokci
Odnowa clear lub natural - 40zł
Odnowa z końcówką french+cover-50zł
Odnowa z końcówką french color+cover-55zł
Odnowa+zmiana zdobienia- cena paznokci clear+zdobienie
Paznokcie przedluzam w domu w dosc malym miescie.
Eva myślę, że Twoje ceny są w sam raz, nie za wysokie nie za niskie :)
tez tak uwazam nie moglam odstraszyc cenami bo u mnie w miescie dziewczyny od 15 zl zakladaja ale wiadomo jaki jest efekt koncowy:P ale tez nie bede z tego powodu zanizac bo produkty tez kosztuja:)