nie wiedzialam ze musza byc specjalne bo gdzies przeczytalam ze moga byc normale wiec sie tylko pytam:D
Printable View
nie wiedzialam ze musza byc specjalne bo gdzies przeczytalam ze moga byc normale wiec sie tylko pytam:D
ja uzywam z konada ale jak cos zle zrobie to tez nie wychodzi
ja własnie przed chwilka zamowilam sobie zestawik konad z ich stronki ... z tego co slyszalam to lakiery konad do zdobien lub takie wlasnie stare geste lakiery sie dobrze sprawuja ...
mozliwe,wlasnie tez zamowilm nowa plytke i lakiery,ale za twoja wskazowka idac sprawdze stary lakier:P:P
KONAD - zdobienie paznokci, żele UV, wzory na paznokcie, zdobienie paznokci, stempelki
ja sobie ten zamowilam... ciekawe czY bede zadowolona
ja do plytek uzywam zwyklych lakierow takich po 3-4zl (tylko musza miec duzo pigmentu)albo linerkow nail art i wcale nie musza byc geste moje sa rzadkie i stempelki fajnie wychodza
czerwony jest robiony lakierem nail art (kosztowal 3,50zl) a czarny linerkiem za 2zl:D
Ja mam te specjalne lakiery do stempelków i jest ok. Ale używam też farbek akrylowych do odbijania wzorków.
Ja kupilam swojego Konada juz pare miesiecy temu tutaj w niemczech na aukcji ebay zaplacilam za niego 15 Euro i w zestaw wchodzi 8 blaszek ze wzorkami 7 lakierow stempelek i ta blaszka do zbierania lakieru jak na razie jestem bardzo zadowolona ale tez przewaznie stosuje go do Frencha!
ja na poczatku sie mega wkurzalam..bo wzorki mi sie nie odbijaly cale...a to dlatego ze nie zdjelam z blaszki folii ale jej tam w sumie nie widac gdybym gdzies nie przeczytala ze ona tam jest to pewnie bym sie meczyla do dzisiaj...
a lakierow uzywam zwyklych gesciejszych lub starych "glutkowatych" farbki akrylowe tez fajnie sie sprawdzaja ale te w tubce w sensie geste nie rozcienczone z woda :D...bo rzadsze niestety juz nie odbijaja calego wzoru:(
ja mam włąśnie takie farbki i po tym co dzis npisałyście spróbowałam... niestety!! mimo gęstych farbek wzorki mi sie wychodza:( próbowałą odbijać jeszce mokre, średnio podeschniete na blaszce i na spemplu, o całkiem suche:( niestety ani jedna metoda sie u ,mnie nie sprawdza chyba mam chu**we farbki;(
już kilka razy chciałam zakupic sobie ten zestawik ale za każdym razem sie rozmyśliłam dziewczyny jak myslicie opłaca się ?
pewnie że sie opłąca... nie siedzisz i nie ślęczysz nad kazdym wzorem tylko ciach ciach i odbite... nawet koronek sie nie wtapia tylko śmig i zrobione:D
jedyny problem to te lakiery, ja z konada nie kupuję ale trzeba sobie wytestować kilka, też używam gęstych takich co w czewie pani po McDolalds'em sprzedaje po 2,5zł i są dobre. dziś probówalam farbkami akrylowymi ale jak juz wczesniej pisałam (...) w skrócie DUPA BLADA... teraz przymierzam sie do kupna linerów z rapitografem, bo przyda sie i do konada i do samych kresek i rapitograf tez fajna sprawa;P
LAKIER Z RAPITOGRAFEM, ZDOBIENIE PAZNOKCI, LAKIERY (703262029) - Aukcje internetowe Allegro
to chyba jednak się skusze :)
---------- Dodano o godzinie 13:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:58 ----------
a z konwada zestawiki są najlepsze ?
ja mam orygina;lny z konada
HIT od SS - Rewolucja w zdobieniu paznokci KONAD ! (694266789) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem jakie maja dziewczyny ale sa jeszcze takie różowe
ENS Zestaw KONAD STEMPEL+ ZDRAPKA (702573538) - Aukcje internetowe Allegro
moj ma sredniej wielkości gąbkę (to zielone) do odbiajnia i np jak mam odbić koronkę na blaszce nr m60
Org. szablony KONAD 74 płytki EM-Nail-Design (693373698) - Aukcje internetowe Allegro
to cała sie nie zmieści, trochę zostanie, jakieś 2mm, ale generalnie to sobie chwalę
ta różowa z kolei wydaje mi sie że ma większą to gąbeczkę do odbiajnia i zmieszczą sie spokpjnie te duże wzory (koronki, lampary, zebry mozaiki i inne)
mimo wszystko konada polecam z czystym sercem
kiedys dostalam w prezencie nieoryginalny zestaw stempelkow i niestety nie dzialal:(, kupilam potem oryginal konada i jak zaczarowany juz pierwszy mi wyszedl, wiec nie polecam podrabianych stempelkow
dziękuje za rady :)
Ja właśnie tez zamawiam zestawik, myślę ze to fajny pomysł na pazurki i nie trzeba mieć zdolności artystycznych :D
dudejla ja się skusze na konada a ty ?
no to jest fakt... ja jak dokupowałąm to miałam ograniczone fundusze zwłaszcza ze jak sie potem che dokupić blaszki to po 20zł za sztuke:wow:
pisałam to też w lakierowych szaleństwach bo też pasuje ale:
ja dzis kupiła w moim zawierciańskim FIKUSIE lakier do paznokci!! jest naprawe za******y!! kryje za jednym pociąnieciem, bardzo dobrze ktyjące, szybko wysychai są zajeb**te kolory polecam wam lakiery z firmy silcare bo sa nawet lepsze od INGLOTa, a pracuje na nim długo... te z silcare są świetne też do konada:good: wypróbowałam sama na sobie
są właśnie w fazie tesowania na ścierlaność i zmywalność na pazurkach mojej córci;P
Silcare - Twoja hurtownia kosmetyczna
Witam.
A powiedzcie mi Drogie Panie jak to wyglada z polaczeniem Konada i zelu ? kiedy powinno sie nalozyc wzorek ? i zapewne juz nie zelowac bo z tego co wiem nie mozna zelowac paznokci jesli jest lakier na nich. Ale zastanawia mnie to- widzialam na wielu fotkach Konada i kolo Konada jakies koleczka bulion itd... To przeciez zeby jakos ladnie nanies ozdoby to trzeba najpierw dac wzorek ... i tu jest moja rozterka :)
Ktos sie orientuje :)? pozdrawiam
Unita w tych nieoryginalnych sa plytko wyciete te wzorki a plytka ma na sobie ochronna folie i chocbys nie wiem jak robila to Ci sie nie odbije nic dopoki tej folii nie sciagniesz...jej tam nie widac ale ona jest :D....
ja narazie szukam lakierow bo plytki i wszystko mam ale kurcze jakos mi szkoda dac 15zl za 1 lakier :P..i testuje inne....widze ze Woszczur jakies znalazl:P...
ja się czaje na orginalny mini zestaw KONAD:) jak na początek:D patent z farbkami akrylowymi zamiast lakieru jest naprawde niezły:good: jak zakupie to na pewno wypróbuje;)
aha i tak sobie przypomniałam, jakie numery płytek polecacie?(wiem wiem ,ze to kwestia gustu ale jednak zapytam:D)
Ja mam S8 dużą Załącznik 10680
ooo ta płyteczka ma ładne wzorki:)
ja juz sobie pozaznaczalam w katalogu kolejne plytki,wzorki sa boskei,no i chcialabym niebieski lakier,ktoras z kolezanek na forum robila niebieski wzorek konadzikiem,rozkosz dla oczu:D
moje drogie ,mam dla was nowinke stempelkowa ,ktora otrzymalam poczta w ofercie swiatecznej firmy jet-set. Otoz maja oni specjalny lakier(ale podobno dziala tez zwykly lub klej), ktorym odbija sie wzor z plytki , na to dajemy folie i otrzymujemy np takie oto cudo:D (zdjecie ze str. jet-set)
niestety nie mam lepszego zdjecia , bo tylko takie na stronce mieli. Wzor moze byc jakikolwiek z konada, chodzi o idee z folia holo :D
tu jest link do strony Jet-Set-Cosmetic
Efekt jest świetny, tylko jak to się robi?? Nie znam niemieckiego. Przydałoby się krok po kroku.
juz sluze pomoca, smarujemy plytke tym lakierem/klejem, odbijamy na paznokciu i na to przykladamy folie, po ok 5s folie odklejamy i zostaje nam na paznokciu hologramowy wzor konada:)
na niemieckim forum doczytalam, ze dziewczyny uzywaja zamiast tego kleju, farb/lakierow modelarskich , bo dluzej schna:)
Bardzo dziękuję. Domyślam się, że potrzebna jest folia konkretnie tej firmy, bo jest bardzo delikatna.
nie, niekoniecznie, mozna sprobowac z innymi:good:
woow unita świetny sposób:good::D