Tak :-) mlecznym buduję całego pazurka.
Printable View
Tak :-) mlecznym buduję całego pazurka.
przyszla mi paszuszka wszystko elegancko i do tego dostalam duzo ozdobek w gratisie :) dzisiaj robie probe mam nadzieje ze wyjdzie super :)
stefcia daj znac co i jak ;)
Ja w tamtym tygodniu dostałam od nich zamówienie. quick finish jest suuuperowy :ok: Ta bomba witaminowa również, normalnie mi paznokcie zaczęły rosnąć po zdjęciu żeli, bo wcześniej od razu się łamały, a pomalowałam nią sobie tylko raz :wow: Zamówiłam też czarny żelik i jest fantastyczny super się nakłada i elegancko kryje za pierwszym razem, jeśli inne kolory mają też taki pigment, a myślę, że mają, to nie mam po co szukać innej firmy. (białego jeszcze nie rozpakowałam).
Hmm dziewczyny, ale kusicie tymi opiniami :D. Ja tak wchodzę w ten temat i myślę skąd znam nazwę tej firmy, a w tamtym tygodniu zamówiłam u nich kuferek na moje paznokciowe czary :love:.
Jest o wiele ładniejszy niż na zdjęciach, polecam :D.
Ela fajny kuferek :)
Ja się zakochałam w modenie ;) Nie zamienię jej na inny żelik :) Dziewczyny tylko mam do was pytanko czy któraś z was robiła tymi żelkami na formie? Bo nie wiem po ilu sekundach zacisnąć tunel. Póki co nie zaciskam bo boję się że mi pęknie albo cóś :(
oj dziewczyny szczerze przyznaje Wam racje i podpisuje sie w pełni pod samymi pochwałami :)
Kamuflażu za nic w świecie nie oddam ! :) - jak go otworzyłam trochę się przeraziłam koloru ale jak nałożyłam na pazurka po prostu extra ;]
clear -również super
polecam serdecznie :) - zamawiam więcej ;]
dodaje zdjęcie/ kiepskie;/ (na frenchu pewnie lepiej byłoby widać) :)
http://republika.pl/blog_at_4521823/...atuszki_bl.jpg
ela mamy takie z Asieńka tylko czarne i też mogę śmiało polecić ;) świetna jakość za przystępną cenę :)
a czy można z nimi zawrzeć współpracę na przedstawicielstwo, lub sklep firmowy... wie ktoś??:kwiatek:
ja juz sie wystarczajaco naczytalam i wiem ze jak mi się pokończą żele to lecę jak w dym do nich i zamawiam ! .. W sumie to nie mogę się doczekac az wszystko mi sie pokończy hahaha :D
ja zamawiałam ze strony zamówiłam w niedziele a we wtorek/albo srode:P juz były :)
na allegro :)
przekonałyscie mnie:ok:zamawiam:Dprzeczytałam cały wątek,a powiedzcie mi jescze czy biały da sie nałozyc na 5 paluszków i do lampy czy trzeba przymrażać?:]
ja mam z modeny biały tylko - nie mogę sie do niego przyzwyczaić , za rzadki jest , trzeba dać 2 warstwy bo pierwsza nie kryje a jak daje grubiej to kiepsko się utwardza ,
Ja białym french robię na zmianę :) Raz jeden pazurek do lampki i biorę się u drugiej rączki :) Ja nakładam 1 warstwę i świetnie mi kryje i french nie jest gruby :) Wygląda bardzo dobrze :)
ja kupilam dzisiaj, clear gesty, baze wposmagajaca przyczepnosc, bialy, kamuflaz, pilniki, tipsy, przezroczyste formy i.. rano wysylalam pioeniadze, dzwonie ok 13 i mowie, ze chcialabym domowic jeszcze zarowki do lampy.. za pozno.. juz wyslali, tacy szybcy sa w tej modenie:skacze:
kura to daj znac jak konsystencja tego gestego ja kupilam clear sredniogesty ale za szybko podjaralam sie konsystencja bo od razu z mrozu jak listonosz przyniosl to byla super a postal troche w temp. pokojowej i jest ciut za rzadki dla mnie i chce sprobowa tego gestego :huh:
dam znac, wyprobuję jak tylkop przyjde eluś
no to napiszę do źródła, tez zmieniam na modenę:]
mam wreszcie glossa z modeny
więc moja relacja -minusy: gloss nie nadaje się farbki , kruszy sie na farbce , powierzchnia glossa łatwo sie rysuje - mam go od wczoraj i już jest bardzo porysowany , do piłowania używam rękawiczek więc nie wiem nawet gdzie go tak porysowałam ,
a z plusów to : nie spływa na skórki - daje go oszczędnie , bardzo szybki efekt wykończenia pazurka żelowego czy akrylowego , szybko sie utwardza i nie pozostawia matowych placków
ja go mam na farbkach i mi nic się nie kruszy ani nie rysuje (klientkom też)... może dałaś za-oszczędnie? albo przy farbach nie otuliłaś brzegu?
może za oszczędnie , spróbuje jeszcze grubiej dać następnym razem
dziewczyny ja juz sporo czasu robię na modena nasil i jest świetny polecam w 100% cover świetnie kryje.. a do tego mleczny różowy wiec paznokcie wyglądają naturalnie:):) :ok:
losek, ja też daję glossa na farbki i nic się z nim jak na razie nie działo. Może Emilia ma rację, spróbuj mniej oszczędnie i czekamy na relację :):):)
Ja mam wszystkie żele z modeny w tym glossa i jestem bardzo zadowolona :)
Ale nie można go też dać za dużo bo ten nablyszczacz jest typu żeli twardych i jeśli da się go za dużo to będzie pękał i odpryskiwal. Także trzeba uważać :)
Dziewczyny ja wlasnie chcialam zapytać o glossa a tu akurat piszecie.
mam juz tylko ten nabłyszczacz wiec na drugi tanszy ktory mialam nie moge zrzucić
Plusy
wydajny - bo rzadki, ładny polysk
minusy
coś mi się ostatnio wzorki ścierają - tzn nie mnie ale klientki narzekaja ze wzorek im się sciera i nie wiem o co chodzi :( duzo dac nie mozna ale za cieko tez nie. Laski narzekaja, ze cętki i Konad się scierają :(
Mnie sie nic nie sciera. Mam gloss z modeny juz od miesiaca. Tylko ze ja z tych oszczednych to nie jestem, czasem dam za duzo i mi sie robie te kuleczki, wtedy blok i jeszcze raz, nie peka, nic sie z nim nie dzieje
kamuflaz z modeny, super-gestszy niz z elio, a na pewno bardziej gesty niz z alle pazury, kryje w 100% robie trzy pazury na raz kamuflazem i nic nie scieka, a ja robie tak, ze daje od razu grubsza warstwe i formuje jajko.
Zel baza.. tu zobaczymy, na razie jestem zadwolona, bo szukalam takiej fajnej rzadzizny, zobaczymy, czy faktycznie zwieksza przyczepnosc do pazurka
zel-jednofazowy budujacy... dla mnie super.. chyba szukalam takiej wlasnie kosnystencji zelu, bo alle uzywam i dla mnie za gesty, za szybko chyba robie i dosc dlugo czekam, az sie wypoziomuje.. na formy, jak ktos niewprawny-jako szkielet chyba za rzadki, ale na budowe jest super
bialy-rzadki, ale ladnie kryjacy-mnei sie podoba
Ja używam wszystkich żeli z modeny ,zależy co robię ale na szablon najlepszy jest clear pink-jest fajny gęsty.
Wykańczam glosem, a przy frenchu nabłyszczam stop yellow.
Ja robię niemal zawsze na formie tymi żelami, nigdy mi nic nie pękło, myślę że dociskam po ok. 10-15 sek czyli standardowo :P zależy też od stanu żarówek :)
Haha ja też bym chciała być ich przedstawicielem, ale... nie mam własnej działalności więc chyba szanse zerowe, może kiedyś :(
ja tez uzywam nablyszczacza i jest swietny, pasuje mi w 100%
a mozecie mi powiedziec czy to kryje : żele uv, tipsy - ozdoby, akryl, akcesoria do paznokc - sklep modena nails - Żel Jednofazowy, Mleczno - Różowy FRENCH PINK 5g
elax.. da sie zrobic szkielet z cleara spokojnie, ale jak szpice np to sie troche trzeba nagimnastykować
asia-nie kryje w 100%
Mleczno - różowy jest taki lekko kryjący, na pewno nie jak cover, ale ładnie maskuje jakieś małe plamki czy ryski :)
po dłuższym wypróbowaniu nabłyszczającego jednak przyznam że jest ok :ok:, widziałam na razie pazurki po tygodniu i po 2 tyg. ładny połysk ,żel utwardza sie bez problemu i zapewnia naprawdę szybkie wykończenie , jeszcze nakładanie na wzorki farbkowe opanować
czy używałyscie tej dużej oliwki z zakraplaczem z modeny ??
tak mam ją, ladnie pachnie, klientki ją lubią
też mam - frezjowa i klientki ją uwielbiają :D ja zresztą też ;)
JA kupilam ostatanio cyrkonie i uwazam ze sa doskonale, bardzo dobrze wykonane, piekny połysk i szlif no i cena ABSOLUTNIE PRZYSTEPNA :ok: