Odp: Jak uzyskać taki efekt?/ czym te paznokcie są zrobione - zbiorowy ;)
bardzo ładnie ci wyszło :D
28-09-2010, 22:15
wilczus
Gordani - szkielet jest robiony galaretką , ale tu raczej chodziło mi o to by mi żel nie spływał z formy / o jego gęstość .... wszystko jedno jakim clearem zrobisz :)
robimy szkielety clearem , na szkieletach robimy jaja z covera , przy coverze dajemy ciut srebrnego pyłu i opiłki metaliczne srebrne ( ja kupiłam u slaydi na allegro ) i wszystko zalewamy żelem , opracowujemy masę , na linii uśmiechu robimy kropeczki białą farbką akrylową - przy pomocy sondy .... i nabłyszczamy glosem ( ja tylko z wierzchu nabłyszczam ) - spody przecieram clearem ....
16-10-2010, 13:53
kasandra262
są takie pękające lakiery.... ale tez może być malowana folia i jak ją rozciągasz to sie tak robi (czasami jak sa po jakiś produktach spożywczych), albo samemu można pomalować folie spożywcza i rozciągnąć jak przeschnie. Tak mi się wydaję ale może jest jakaś inna metoda.
16-10-2010, 14:37
samaron
Zgadza się, są to lakiery Krackpolish Nail Art - KrackPolish
ale tutaj zdaje się użyto czegoś bardziej "wyrafinowanego" czyli preparatów do spękań takich jak stosowane w decoupagu np.
16-10-2010, 16:44
klanat
Ja niewiem czym ,ale te pazurki są okropne ,w ogole mi sie nie podobaja a wam sie podobaja?? Moze ja jakas dziwna jestem :)
16-10-2010, 23:10
asia
moim zdaniem ten efekt nie jest na co dzień, ale do jakiejś konkretnej aranżacji- jak najbadziej :D mam taki sam klej do decoupae i za każdym razem zapominam żeby spróbować dać go na lakier czy farbke
16-10-2010, 23:54
zlotko87
Cytat:
Napisał klanat
Ja niewiem czym ,ale te pazurki są okropne ,w ogole mi sie nie podobaja a wam sie podobaja?? Moze ja jakas dziwna jestem :)
to ja wtedy też jestem dziwna... Nie obrażając nikogo straszne są.
10-03-2011, 18:08
sztynka
mi sie wydaje ze taki brokat bedzie troszke przeswitywal i tym samym zrobi sie bardziej blady na pazurku. sprobuj pod brokat dac podklad rozowy tzn zel lub akryl wtedy napewno wyjdzie Ci taki efekt. ja juz tak wlasnie robilam i bylo ok. albo trzeba dac chociaz ze dwie warstwy brokatu, ale to i tak nie wiem czy cos pomoze.
10-03-2011, 19:08
Evelyn.
No wiesz, te 3-cie to naszej Emilki i należą Ci się :aty: :aty: za umieszczenie ich w takim towarzystwie :P
oraz też jestem zdania żeby dać neonowy akryl bądź żel pod ten brokat albo nawet zamiast.
10-03-2011, 19:13
edusia777
o kurde wyzsza szkola jazdy...:) pewnie to akryl ale w jaki sposob robione byly to nawet nie mam pomyslu...
10-03-2011, 19:13
samaron
Chciałabym wiedzieć czy w ogóle miałyście do czynienia z lakierami tego typu i czy warto w taki zainwestować? Bo efekt na zdj. mi się podoba, ale czy taki będzie naprawdę? Czy to paznokciowa magia photoshop'a? :P
Proszę o odpowiedzi ^_^
18-03-2011, 17:12
patisia
Dwa, trzy lata temu była moda na lakiery typu krackpolish- efekt spękania. allepaznokcie chyba to teraz wznawia ale nie wiem jak z prawdziwością efektu. Krackpolish bodajże firmy Flexbrush był całkiem całkiem niezły, zarówno w kwestii jakości jak i efektu. Sama ich używałam i byłam zadowolona, choć sprawiały troszkę problemów. Wbrew ulotce nie na każdym lakierze efekt był zadowalający. Mnie najlepiej wychodziło malowanie wieczorem podkładem a rano krackpolish'em. Z rego, co wiem z flexbrush można kupić w necie. Sama niekoniecznie kupowałabym z alle... jakościowo mnie nie pasują. poszukaj w necie, z flexbrush są chyba w podobnej cenie, a firma jakościowo wg mnie jest lepsza niż alle
22-03-2011, 21:14
asia
ja mam taki lakierek i jest super, na dniach wrzucę fotki
23-03-2011, 14:37
edusia777
niech mnie ktos uswiadomi czym to jest zrobione bo zakochalam sie w tych pazurkach! oczywiscie z rosyjskiego forum:)
23-03-2011, 14:40
Emilia B.
moim zdaniem fioletowy,różowy i biały (lub perłowy) żel/akryl i na to na łączeniu masa perłowa w kolorze perły :) albo ten biały (perłowy) to masa perłowa :)
23-03-2011, 14:43
edusia777
wlasnie sie tak zastanawialam co to moze byc ta perelka:) kurcze super wycieniowane
05-04-2011, 14:39
natalia268
Cytat:
Napisał patisia
Dwa, trzy lata temu była moda na lakiery typu krackpolish- efekt spękania. allepaznokcie chyba to teraz wznawia ale nie wiem jak z prawdziwością efektu. Krackpolish bodajże firmy Flexbrush był całkiem całkiem niezły, zarówno w kwestii jakości jak i efektu. Sama ich używałam i byłam zadowolona, choć sprawiały troszkę problemów. Wbrew ulotce nie na każdym lakierze efekt był zadowalający. Mnie najlepiej wychodziło malowanie wieczorem podkładem a rano krackpolish'em. Z rego, co wiem z flexbrush można kupić w necie. Sama niekoniecznie kupowałabym z alle... jakościowo mnie nie pasują. poszukaj w necie, z flexbrush są chyba w podobnej cenie, a firma jakościowo wg mnie jest lepsza niż alle
Ja niedawno kupiłam taki czarny lakier z firmy Claire's. Kosztował mnie dokladnie 17,90zł. Na wielu blogach itd czytałam ze ogólnie te 'pekajace' lakiery nie trzymaja sie długo i trzeba je potraktowac nabłyszczaczem. Ja pomalowałam swoje pazurki które nosiłam juz z 2 dni.. później moje pazurki + lakier spekajacy = wytrzymało z 3 dni i później jeszcze potraktowałam go matowym lakierem i mi sie trzymało i trzymało.. nic nie odpryskiwało.. tylko przy wolnym brzegu juz sie scierał. Ogólnie polecam :)
05-04-2011, 19:21
sztynka
Cytat:
Napisał samaron
No wiesz, te 3-cie to naszej Emilki i należą Ci się :aty: :aty: za umieszczenie ich w takim towarzystwie :P
oraz też jestem zdania żeby dać neonowy akryl bądź żel pod ten brokat albo nawet zamiast.
Ojej przepraszam to było przez nieuwagę:placz: ehh Emilka to akurat moje guru , więc to pomyłka miałam na myśli tamte wyżej. :( No, ale dałam, mam nadzieję, że się nie pogniewała, bo jej frenczos wisi u mnie nad głowa jako inspiracja ;(
06-04-2011, 09:56
Emilia B.
a czemu miałabym się pogniewać? :D fajnie sie tak zobaczyć hehe ;)
26-04-2011, 15:49
syrena16
potrzebuje rady .... chce uzyskac taki kolor żelu lub za pomoca farbek lub barwników. Szukam także Akrylu kolorowego o tej barwie - Kocham ten kolor.
Jesli któraś z Pań natrafiła to błagam o linka... pozdrawiam
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Dziewczyny mam problem ale nie wiem gdzie to umieścić... mianowicie klientka przesłała mi zdjęcie paznokci jakie by chciała żebym jej zrobiła (tylko kolory inne biel i srebro) I tu moje pytanie czy najpierw dawać brokat czy biały żel??
09-06-2011, 20:54
samaron
Gdzieś w którejś gazecie pokazywali, najpierw był żel a potem "wzór" malowany żelem i posypany brokatem, ale najlepiej jak sobie zrobisz próbkę ;)
Chociaż tak myślę teraz, dla zachowania czystości bieli, zrobiłabym najpierw brokatowe tło a potem namalowała białym żelem wzorek.
09-06-2011, 20:55
vica
Jak dla mnie to najpierw żel, później brokat. Robiłam coś podobnego, ale foty nie mam, bo wtedy nie fociłam. Jak sie dobrze przyjrzeć, to nawet tam widać brokat na czarnym żeliku.
Dpoisuje:
Trzeba tylko mieć równo formę, bo będzie górki widać.
09-06-2011, 20:59
rudzia1985
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Ja tu widze, ze najpierw jest kolorowka polozona i pozniej brokacik miedzy nim :)
Gdyby bylo odwrotnie to brokat bylby przykryty i byloby wyrazniej go widac :)
I tez bym tak zrobila, zel najpierw i pozniej brokat bo jak zamrozisz zel to latwiej bedzie rozprowadzc po nim brokat, a jakbys dala odwrotnie to bedzie ciezko wyrownac linie kolorowki na brokacie bo nie ma sliskiej powierzchni i moze byc nierowno :)
Ale zamotalam :D
09-06-2011, 21:09
sztynka
Najpierw żel, potem brokat kochana, bo po brokacie będzie Ci źle malować bielą, będzie się odznaczał brokat, będą nierówności.
09-06-2011, 21:13
milenka_olsztyn
dzięki dziewczyny. Tak też myślałam:)
09-06-2011, 21:57
barbara_kawka
ewentualnie mozesz najpierw brokat potem cienka warstwa cleara i potem kolor . wtedy nie bedzie nierownosci widac :)
11-06-2011, 00:11
katarynka89
ja też bym najpierw brokat dała :/ bo zawsze mi się gdzieś rozsypie i "plamy" są brokatowe :D a tak to sobie spokojnie rozłożysz brokacik a potem białym żelem dorobisz:D a jak masz żel brokatowy to może takim właśnie :D Ja na akrylu robie i dałabym cienką warstwę akrylu brokatowego a na to wzorek
12-06-2011, 19:24
stefcia92
ostatnio któraś z Was wstawiła zdjęcie z rosyjskiego forum.