o jeziu jaki ja jestem sliczny :D aaaa........ cudo !!!!
a co do mnie ... after sprawdzilam i niby twarde ale sie ugina ( sprawdzilam koncówke ... czy mam sprawdzic cała ??).... cyce mnie bola i juz maja rozmiar Z chyba .. czy moge dziołszki test zrobic jesli sa te krwawienia ?
26-01-2010, 16:44
vanilla88
Odp: Forumkowe inkubatory
RUDI GRATULACJE KOCHANA:kwiatek::skacze:
Chanti tak wlasnie stwierdza ciaze ginekolog:) pozniej badania krwi itd.
Basiu ja zrobilabym na Twoim miejscu test(wynik pozytywny rzadko jest mylny)albo odrazu do lekarza i wszystko bedzie w 100%jasne.A tak tylko niepotrzebnie sie denerwujesz:przytul:.
A co do bolacych piersi to ja mialam strasznie wrazliwe sutki.Jak sie tylko chlodniej robilo to tak mnie bolaly ze nie moglam wytrzymac.Nawet wycieranie sie recznikiem po kapieli sprawialo mi bol.Na szczescie juz przeszlo...:)
26-01-2010, 16:54
barbara_kawka
no nic dziewuszki... zrobie ten test i uj.... zaraz bede jechac do klientki to po drodze apteka i tescik...
26-01-2010, 17:39
Chanti25
Rudi piękny dzidziuś i jaki już duży :D
A oto mój mały ufoludek :P Załącznik 15019 a to nie MEGA wielkie ucho tylko rączka hi hi hi pisze bo sama myślałam że to jakiś uszatek ha ha ha
26-01-2010, 19:34
vanilla88
Nie moge zlokalizowac na tym zdjeciu dzidzi:/: no patrze patrze i nic:[ moze jakies wskazowki??;)
26-01-2010, 19:54
Chanti25
vanilla nie Ty jedna ha ha ha Proszę oto instrukcja ;) Załącznik 15028
26-01-2010, 20:51
dudejla
Oj boskie te wasze maleństwa!!
Gratuluje wszystkim mamusiom. Dzieciaczki będą miały duuużo forumkowych cioć:)
A jak zaczniecie rodzić to my tu wszystkie (wszyscy) na zawal chyba padniemy:)
Ciekawe jak nasza Basia!
26-01-2010, 22:12
rudi80
chanti a ja myslalm ze tam gdzie glowka nozki i odwrotnie :)
do tych fotek trzeba miec wyobraznie, nie wiem jak lekarze tam cos widza, jak mi moj pokazywal ze to jednak chlopak bedzie wytrzeszczalam te oczy w monitor i nic tam nie widzialam-musialam uwierzyc na slowo.
26-01-2010, 23:16
afterglow
a tam madra :) wcale madra nei jestem :) sporo czytam po prostu o zmianach w ciazy :)
wlasnie po szyjce macicy lekarz jest w stanie stwierdzic czy jest ciaza lub nie, w bardzo wczesnym stadium :)
Basiu, testa rob i nie marudz!! i dawaj znac rano oczywiscie :D :*
Chantunia, niunia piekna :D
26-01-2010, 23:32
tusia
gratuluje przyszłym mamusiom;):D
26-01-2010, 23:49
afterglow
mnie sie humorki pokazuja juz... i cycki sa okropnie obolale...
rodzice za bardzo ingeruja w moje decyzje... sala odwolana, zalatwiona inna... moi rodzice wymyslili sobie, ze dla nich to pikus wywalic 30 tysiecy za sama sale i kucharza. a My zalatwilismy wszystko o polowe taniej... to jest bez sensu... ehhh
Wszyscy sie niby ciesza, ale czuje presje z ich strony... mama ma pretensje, ze moglam najpierw wziac slub a pozniej dziecko, i nie to ze sie nie cieszy, bo sie cieszy bardzo... ale jest to ale... ona chce slub chyba swoich marzen zrobic, a ja wole skromniej... bo po co pompe i sztuczny tlum? ehh.. obysmy to z dzidziulkiem przetrwali... oby do czwartku... maluch chyba sie rozpycha bo macica mnie strasznie boli ;p hehehehehe
27-01-2010, 00:12
vanilla88
Chanti odrazu lepiej wszystko widac xD a ta biala plamka przypomina mi puste pole jak z komiksu ;) tak jakby dzidzi cos sobie akurat myslalo:D dzieci sa boooskie :)
27-01-2010, 01:07
asia
chanti dzięki za wytłumaczenie:) cudowne sa wasze zdjęcia maluchów:)
27-01-2010, 07:55
barbara_kawka
dziewuszki zrobilam testa no i d*** ... poczekam sobie dalej...
27-01-2010, 08:05
vanilla88
Przynajmniej wiesz ze to nie to.Moze powinnas isc do lekarza jak masz takie dziwne krwawienia?
27-01-2010, 08:09
barbara_kawka
chyba juz sie przeksztalcily w normalne... no ale w sumie jeszcze tak dziwnie jakos nie mialam ...no trudno ... moze za miesiac Wam pokaze 2 krechy ;)
27-01-2010, 08:34
vanilla88
Bedziemy Basiu trzymac kciuki zebys dolaczyla do naszego grona ciezarowek:skacze::skacze:
27-01-2010, 10:28
Gość
Cytat:
Napisał barbara_kawka
dziewuszki zrobilam testa no i d*** ... poczekam sobie dalej...
droga Basiu, wiem że ostatnio miedzy nami nie "iskrzy sympatią" ale chociaż raz przeczytaj mój post od początku do końca i rusz tą swoja makówą i posłuchaj mnie i n ie tylko mnie bo dziewczyny pisały o tym wczesniej
tak więc Basiu, nie przejmuj się że wam nie wychodzi... podejdź o tego ze spokojem bedzie to bedzie, zwłaszca ze nie masz aż tylu lat że zegar biologiczny bije co 2 minuty.. jesteś jeszcze młoda, młodsza ode mnie o 2 lata... więć masz jeszcze czas...
a im częściej bedziesz tym myśleć tym częśćiej się bedziesz stresowac, a im częściej będziesz sie stresować tym mniejsze prawdopodobieństwo na zajscie w ciąże. jak wiesz stres też ma bardzo duży wpływ na cykl miesiączowy... kup sbie kwas foliowy i łykaj po jednej tabl dziennie, nie stersuj sie, przejdz na jakąś diete bogata w witaminy, ogranicz alkohol, ale zabdaj tez o męża: podkładaj mu jedzienie bogate w witaminy, o ilie pali niech tez ograniczy,
podejdz do tego na luzie ZAPOMNIJ SIE I MIEJ Z TEGO PRZYJEMNOŚĆ a po jakimś czasie samo przyjdzie!!
27-01-2010, 10:35
Elizabeth76
Cytat:
Napisał woszczur
droga Basiu, wiem że ostatnio miedzy nami nie "iskrzy sympatią" ale chociaż raz przeczytaj mój post od początku do końca i rusz tą swoja makówą i posłuchaj mnie i n ie tylko mnie bo dziewczyny pisały o tym wczesniej
tak więc Basiu, nie przejmuj się że wam nie wychodzi... podejdź o tego ze spokojem bedzie to bedzie, zwłaszca ze nie masz aż tylu lat że zegar biologiczny bije co 2 minuty.. jesteś jeszcze młoda, młodsza ode mnie o 2 lata... więć masz jeszcze czas...
a im częściej bedziesz tym myśleć tym częśćiej się bedziesz stresowac, a im częściej będziesz sie stresować tym mniejsze prawdopodobieństwo na zajscie w ciąże. jak wiesz stres też ma bardzo duży wpływ na cykl miesiączowy... kup sbie kwas foliowy i łykaj po jednej tabl dziennie, nie stersuj sie, przejdz na jakąś diete bogata w witaminy, ogranicz alkohol, ale zabdaj tez o męża: podkładaj mu jedzienie bogate w witaminy, o ilie pali niech tez ograniczy,
podejdz do tego na luzie ZAPOMNIJ SIE I MIEJ Z TEGO PRZYJEMNOŚĆ a po jakimś czasie samo przyjdzie!!
święte słowa;)
27-01-2010, 11:50
Chanti25
Cytat:
Napisał vanilla88
Chanti odrazu lepiej wszystko widac xD a ta biala plamka przypomina mi puste pole jak z komiksu ;) tak jakby dzidzi cos sobie akurat myslalo:D dzieci sa boooskie :)
Hi hi hi faktycznie nie zwróciłam uwagi-a to błysk od robienia zdjęcia telefonem ;) Ciekawe co chciało powiedzieć-" CO SIĘ TAK GAPICIE" hi hi hi
27-01-2010, 12:12
zyza
Rudi, Chanti poryczałam sie przez was... co ja się tu za 7 dni z moja fasolką pchać będę jak u was juz tak wszystko widać :D Vanilla ja nie mogłam stanika nosić na początku :D niestety tak bolało :D
a co do szyjki to mi lekarz badał taką kamerka i stwierdził zaczerwienienie macicy i mówi ze to ciąza bo o badaniu takim jak piszecie to też nie słyszałam :D
kazali mi pierwsze badania robić i cholera jasna kota w domu mam więc i toksoplazmoze... nie wazne że ja kociara jestem i tych kotów przez mój dom to z 10 juz było :D i najprawdopodobniej juz przeszłam tego pasożyta... a że toksoplazmoza i grupa krwi nie sa w kwestii lekarza rodzinnego to musze płacić... ech ale wole jednak ginekologa prywatnie...
Basiu mi tez lekarz powiedział że będzie ze mna problem z zajściem bo mam zrosty na prawym jajniku po przebytym zapaleniu otrzewnej jak miałam 4 latka... więc ja się nastwiałam na długie starania i podeszłam tak ja Woszczur mówi na luzie... a tu chop bęc troche za szybko bo w czerwcu czyli w 6 miesiącu mam egzamin :D
trzymam za ciebie kciuki bardzo mocno :D i jak to sie mówi cycki do góry i do przodu :D
27-01-2010, 13:08
vanilla88
Cytat:
Napisał Chanti25
Hi hi hi faktycznie nie zwróciłam uwagi-a to błysk od robienia zdjęcia telefonem ;) Ciekawe co chciało powiedzieć-" CO SIĘ TAK GAPICIE" hi hi hi
Mi by bardziej Chanti pasowalo: "O matko i znowu mi robia zdjecia,jakby w zyciu dziecka nie widzieli:blink:" albo "Ja nie chce byc modelem:porazka:" hehe a tak serio to ciekawe co taka niunia sobie mysli:)
Cytat:
Napisał zyza
Rudi, Chanti poryczałam sie przez was... co ja się tu za 7 dni z moja fasolką pchać będę jak u was juz tak wszystko widać :D Vanilla ja nie mogłam stanika nosić na początku :D niestety tak bolało :D
a co do szyjki to mi lekarz badał taką kamerka i stwierdził zaczerwienienie macicy i mówi ze to ciąza bo o badaniu takim jak piszecie to też nie słyszałam :D
kazali mi pierwsze badania robić i cholera jasna kota w domu mam więc i toksoplazmoze... nie wazne że ja kociara jestem i tych kotów przez mój dom to z 10 juz było :D i najprawdopodobniej juz przeszłam tego pasożyta... a że toksoplazmoza i grupa krwi nie sa w kwestii lekarza rodzinnego to musze płacić... ech ale wole jednak ginekologa prywatnie...
Basiu mi tez lekarz powiedział że będzie ze mna problem z zajściem bo mam zrosty na prawym jajniku po przebytym zapaleniu otrzewnej jak miałam 4 latka... więc ja się nastwiałam na długie starania i podeszłam tak ja Woszczur mówi na luzie... a tu chop bęc troche za szybko bo w czerwcu czyli w 6 miesiącu mam egzamin :D
trzymam za ciebie kciuki bardzo mocno :D i jak to sie mówi cycki do góry i do przodu :D
Wiesz Zyza to chyba zalezy od tego czy lekarz ma takie urzadzenie czy nie:) moj raczej nie mial bo tak mi powyciskal brzuch w kazdym miejscu ze myslalam ze go strzele:D a co do twojej fasolki to wszyscy napewno sa ciekawi jak wyglada i jak tam sobie w tobie plywa wiec jak tylko bedziesz miala zdjecie to odrazu wrzucaj tutaj:)
27-01-2010, 13:44
Chanti25
Zyza tu wszystkie fasolki są mile widziane :) więc jak będziesz miała zdjęcie swojej to wklejaj :) chętnie powitamy maleńka istotkę :*
27-01-2010, 17:48
zyza
spodobało mi się to pływanie fasolki vanilla :D hahahahha
alez ja mam zmiany nastroju i niedobrze mi bardzo cały dzień...
chyba na to za wcześnie co? na mdłości?
27-01-2010, 18:11
Chanti25
Zyza nie za wcześnie! Ja właśnie tak od 5 tyg do prawie 15 tyg miałam mdłości i to nawet całodniowe. Ale inne miały jeszcze gorzej, bo wymiotowały-a ja nie :)
27-01-2010, 18:24
Gość
Chanti ja bym powiedziała że niekoniecznie... każda ciąża jest inna i to możliwe że sie tak czuje. ja np bardzo xle się czułam od początku i juz na początku, jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży a rzygałam jak kot, mysałam że mi sie skórka z pomidora przykleiła... a z kolei moja siostra ciotecza przez całą ciąże nie odczuła ani jednej mdłośći...:)
27-01-2010, 19:42
afterglow
Cytat:
Napisał woszczur
Chanti ja bym powiedziała że niekoniecznie... każda ciąża jest inna i to możliwe że sie tak czuje. ja np bardzo xle się czułam od początku i juz na początku, jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży a rzygałam jak kot, mysałam że mi sie skórka z pomidora przykleiła... a z kolei moja siostra ciotecza przez całą ciąże nie odczuła ani jednej mdłośći...:)
zgadzam sie :) oczywiscie ze kazda ciaza jest inna. Ja np tylko siusiam. I gdyby nie te piersi to bym nie wiedziala, ze jestem w ciazy :) bo po nich sie skapnelam :) hehe
moja mama nie miala tez zadnych objawow, a babcia w ciazy z moja mama do lekarza poszla jak rodzic miala :D i mamka moja zdrowa jak ryba ;)
27-01-2010, 20:14
Chanti25
Cytat:
Napisał woszczur
Woszczur ale zyza spytała się czy nie za wcześnie że ma mdłości, to jej napisałam ze nie za wcześnie... A Ty piszesz że nie koniecznie czyli , że co za wcześnie ma mdłości-nie kumam :( A to że każda ciąża inna to wiadomo.
27-01-2010, 20:31
barbara_kawka
oh ja bym mogla rzygac dzien i noc zeby tylko fasolka byla ... wczoraj bylam u klientki ktorej corka miala termin na 26.01. i mi pokazywala te wszystkie maluskie ciuszki ;( ehhh ;(
27-01-2010, 20:44
Gość
Chanti, juz wyjaśniam :) chodziło mi o to że całkiem możliwe jest to że zyza może się źle czuć... tak jak pisałam wcześniej ja zanim sie dowiedziałam że jestem w ciąży czyli między 2-4 tygodniem rzygałam strasznie i myśłałam że to skórka od pomidora mi sie przykleiła do żołądka (bo jeszcze nie czas na okres był...) dopiero ja mi sie zaczął spóxniać ponad 14 dni to zrobiłam test i i tak wyszedł negatywny,a w ciązy już byłam i dopiero lekarz "wykrył" ciążę :przytul:
a tak co do testów to powiem wam że ja maiłam tak mało hormonów że z czystej ciekawośći zrobiłam sobie test będąc w 8 miesiącu ciąży i wyszedł negatywny, czujecie?? ja to jestem jakiś ewenement spod ciemnej gwiazdy :lol:
27-01-2010, 21:26
barbara_kawka
te testy izo to zgubne sa niekiedy ... a no i dzieki za dobre slowo .. niestety tak jak juz pisalam ciezko jest nie myslec gdy sie chce
27-01-2010, 21:32
Gość
rozumiem cię Basiu. ale głowa do góry
widzisz niektóre 15to 16to czy 17latki nie myślą o tym a wpadka sie zdarza, więc wniosek nasuwa siem sam :)
27-01-2010, 21:55
barbara_kawka
no wlasnie ... ale ... juz za mies mam zamiar wam 2 krechy pokazac :D i mnie to nie interere :D hyhy
28-01-2010, 00:21
afterglow
sprobowalabys nie ;p lajzo jedna :D oczywiscie, ale bzykanko musi byc codziennie zeby dzidzi byla, bo mozesz miec owulacje zaraz po okresie... wszystko zalezy jaki masz org :) oby kolejna fasoleczka dolaczyla do nas :) :*
28-01-2010, 08:28
zyza
after mi lekarz powiedział że niekoniecznie codziennie... że lepiej zrobic sobie test owulacyjny i zkumulowane wysiłki przeznaczyć na raz a porządnie...
my np. co 2-3 dzień celowaliśmy że się tak wyrażę...
moja mamuśka powiedziała swojej kumpeli która mieszka w USA że będzie ciocią-babcią na to ona nie wiele myśląc poleciała do sklepu nakupowała spioszków, buteleczek kocyków i sliniaczki z napisem 'I:serce: my daddy' kwiczałam ze smiechu tak się wydzierały na skypie :D no w końcu muszą głośno mówić bo do ameryki jest daleko :D hahahaha
28-01-2010, 11:23
Chanti25
Zyza ma racje nie co dziennie bzykanko... bo wtedy "nektar" nie jest treściwy :P tak mi mówił lekarz ;)
28-01-2010, 12:14
zyza
no i ja zafasolkowałam własnie takim spokojnym bzykankiem :D
28-01-2010, 14:39
Gość
mnie mówila kuzynka gamonia-położna- to samo co piszecie... nalepiej co 2-3dni, bo "im rzadziej tym częściej" tzn im rzadziej tenterenten tym cześciej w ciąże zajssc można, bo jak sie codziennie sialala to jak to pisze Chanti "nektar" jest słaby bo nie nadążąją się produkować nitkowe ludki jak się je czesto wypuszcza i jąderka puściutkie, a tak jak co kilka dni to one ie nakumulują i strzelają z większym natężęniem :P
28-01-2010, 16:03
vanilla88
Jeszcze troche i trzeba bedzie zmienic nazwe tematu:wstydek::skacze::skacze: hi hi hi
28-01-2010, 16:19
tusia
ehehehe, można się nieźle obśmiac czytając Was:D "tenterenten" powaliło mnie:D