-
Odp: Depilacja wąsików i podgrzewacze do wosku
10-15 minut zalezy od wosku
-
Odp: Depilacja zbiorczy - rodzaje, czego używasz, co polecasz
dzięki samaron za instrukcję:) ja nogi robię woskiem-już mnie to nie boli, wąsik przeżywam najbardziej, zanim oderwę pasek modle sie przed lustrem chwile,albo jak robi mi go "moja" Madzia to dostaję szczękościsku:)... pachy bolą,ale do przeżycia-o ile Madzia wyrywa. Bikini goliłam,ale wyprobuje sposób od samaronka-sama, bo wstydzę się Madzię prosić:)
-
ja używam depilatora ale na paszki maszynka;)
-
Hymm.. oczywiściue używam zwykłej żyletki [maszynki męskiej Dżilet]
Ale dalam wosk, bo testowąłam - dużo lepiej mi sie podoba :D A Ból można przezyć :)
-
ja ostatnio kupiłam podgrzewacz na wosk z rolka i jestem zadowolona nic nie brudzę wszystko jest łatwe ale ostatnio zużyłam aż 3 wkłady na kobitę... w życiu nie wiedziałam takiego zarostu!!!!... a jak kupiłam na puszki to się poparzyłam i do tego wszystko po fajdałam...masakra wiec myślę ze jak na początek to wosk z roleczką jest super....;););)
-
Cytat:
Napisał
natka_23
ja wąsik robie rolką ale tą z cieńkim aplikatorem, bardzo fajnei mi sie robi :)
a jedna rolka tak jak agulusi starcza mi na cale nogi + pachy + bikini :)
mam pytanko jak ty to wytrzymujesz?
ja przy nogach nie daje rady a co dopiero reszta;(
-
depilacja wasika boli bardziej niz nog przynajmniej mnie ale bol da sie zniesc nie jest taki koszmarny : zaszczypie przez chwile i szybko ustepuje :)
-
tez wlasnie kupułam zestawik z podgrzewaczem od Sami i sie zastanawiam czy sobie poradze:P
A czy wiecie ile takie zabiegi kosztuja w salonie? np. ile za depilacje ud, łydek, bikini?
i jeszcze jedno... czy jak wosk grzeje się cały czas, to czy się nie poparzę?
-
podgrzewacz do wosku- raz jeszcze?:)
Prosze was o rade. Chce kupic podgrzewacz do wosku ale nie taki na wklady bo ten juz mam lecz na puszki lub krazki/perelki. I teraz nie wiem na ktory sie zdecydowac .
tu jest link do oferty
http://www.fusspflege.com/aktuell/aktionsangebote.pdf
na 2 stronie w dolnym lewym rogu jest ten na kuleczki albo krazki(wyglada jak czajnik elektr), a na puszki to wiecie jak wyglada:) Ten do krazkow czy tam perelek ponoc bardzo szybko rozpuszcza ten wosk, wiec moze ten bylby lepszy? Co sadzicie?
-
Odp: podgrzewacz do wosku- raz jeszcze?:)
z tym na puszki nie pomogę :( tyle co wiem, to zeby był na puszki uniwersalnego rozmiaru, żeby na pewno weszła jak kupisz.
zakupiłam sobie od sami wosk, dziewczyny no po prostu jak wy tym woskiem sobie coś robicie?? na pierwszy ogień poszły paszki... że żyje to sie sama dziwie.. :D na nóżkach standardowo nic mnie nie boli, ale nie powiem co przy bikini...:D:D:D masochizm :D na razie popróbowałam sobie, już się dowiedziałam że dobrze jest talkiem sobie posypać aby skóry nie łapało, myślę że dziś ciąg dalszy zmagań. aha i krwinki mi wyskakują ...
dzoana powiem ci we wtorek z tymi cenami, bo u mnie są ale dokładnie nie pamiętam co do złotówki co za ile.
ten wosk się nagrzewa ale moim zdaniem ciężko jest się poparzyć
a i z doświadczenia, "resztki" najlepiej schodzą... olejem :D
-
Odp: Depilacja zbiorczy - rodzaje,czego używasz,co polecasz,podgrzewacze,produkty
juz po dylemacie:) kupilam od kolezanki na puszki, bo jej juz niepotrzebny:D
-
Odp: Depilacja zbiorczy - rodzaje,czego używasz,co polecasz,podgrzewacze,produkty
Dziewczyny chciałam poznać Waszą opinię. Co lepiej kupić?
Podgrzewacz + wosk + paski, np. takie:
ERBEL - nowy ZESTAW- E6- PODGRZEWACZ + WOSK (1085187593) - Aukcje internetowe Allegro
Czy wosk bezpaskowy, np. taki:ERBEL WOSK na GORĄCO 1000g (1094378513) - Aukcje internetowe Allegro
Mam zamiar tym katować tylko siebie ;).
Od razu mówię - gotowe plastry z woskiem wyrywają mi 3 włosy na krzyż, a depilatorem jestem w stanie potraktować łydki i nic więcej. A chciałabym móc też 'załatwić' bikini i pachy, bo maszynka niestety je koszmarnie wzmacnia - uroki ciemnych i mocnych włosów.
Dźwięczna będę za rady :).
-
asiu jak krwinki wyskakuja to zle naciagasz skore;)
dzoana podgrzewacz ma wbudowany termostat:D
-
aguluśku już doszłam do tego :D:D :*:* techniki opracowane, już "działa" :D:D
-
-
ja mam pozostalosc po corce:D alantan, ale podejrzewam ze nawet maka kartoflana spelni zadanie. Oczywiscie mozesz kupic"specjalny", ale mysle ze cudow w nim nie ma:)
-
ja nie wiem czy juz pisalam ale dla kobitek ktore wyrywaja owlosienie strasznie polecam Ziaji zel kasztanowy do nog... on kosztuje raptem moze 5zl a rewelacyjnie lagodzi objawy podepilacyjne jak czerwone krostki itd... nie wiem jak sie sprawdza po goleniu ale po depilacji rewelka :D
-
OO dzieki za rade ja na pewno skorzystam:)
-
hej dziewczyny...
ja mam pytane dotyczące wosku tego z rolki...
chce sobie zakupić:D taki podgrzewacz i wosk i sobie stosować..:skacze:
jakich firm macie woski i gdzie je kupujecie?? allegro czy w sklepie?:]
i jakie zapachy ?? ;p
pozdrawiam:D
-
ja kupiłam u naszej sami :)
wszystkie dla mnie ładne prócz zielonej herbaty :D
-
ja również kupiłam u Sami.
Ale trzeba strasznie przy nim uważać, bo jak jechałam tą rolką z tyłu na udzie, to rolka się obsunęła i cały wosk wylał mi się na nogę i się oparzyłam ;( także trzeba być strasznie ostrożnym...
-
dla mnie wosk to najtrudniejszy temat:( nogi zrobie wasik bez problemow ale pachy jakos nie potrafie jeszcze jak ktos ma takie ze kazdy w ina strona rosnie ehhh moze ktos mi udzieli pomocy w woskowaniu pach ???
-
Albo jestem ślepa albo nie ma takiego tematu. Chodzi mi o depilacje brwi woskie, szukam podgrzewarki do wosku, oglądnęłam parę ale czy to są jakieś specjalne do brwi czy to nie ma znaczenia? Jak robicie depilacje woskiem "brwi" to napiszcie z jakiej firmy produktów używacie.
Czy firma Depileve jest dobra?
-
Nigdy jeszcze nie "robiłam" brwi woskiem. Ale moja koleżanka miała taki zabieg. Niestety nie mogę się wypowiedzieć na ten temat.
Jeżeli chodzi o nogi to wystarczy dobry depilator i jazda. Tego samego dnia nogi są jak pogryzione przez mrówki ale już następnego dnia jest pięknie:).
Jak miałam stary zabytkowy depilator(10 lat) to urywał mi włoski i był taki se efekt. Ale teraz przy nowym nie ma żadnego problemu. Tylko czasami mnie wkurzają powrastane włoski . Nie wiecie jak temu zaradzić....?
-
zrób peeling przed ;) powinno troszkę pomóc ;)
ja też teraz depilatorem robię :)
spokój mam na jakiś czas a czerwone kropeczki znikają w ciągu nocy :) ;)
-
Najlepiej podgrzać wosk w puszce , zakładasz taki specjalny kołnierzyk żeby nie rozlewał się na boki (bo czasem tak się niestety dzieje)
Łamiesz drewniany patyczek na pół nakładasz delikatnie wosku tylko na miejsce gdzie chcesz wyrwać , wycinasz mniejszy kawałek paska do depilacji i musisz pamiętać że nigdy nie próbuj wyrywać drugiego miejsca tym samym paskiem jak to ma miejsce na nogach :P Bo jak zostanie Ci trochę wosku na pasku i przyłożysz go w drugie miejsce , to możesz wyrwać niepożądane włoski ^_^
Aha no i Ja polecam firmę Depiflax http://www.activeshop.com.pl/depilacja-c-135.html znajdziesz go np w ACTIV , w szkole miałam te podgrzewacze tanie z allepaznokcie to chyba była GABBI i były koszmarne podczas pracy bomblują i dosłownie strzelają z aplikatora (mówię o tych z rolką) masakra , bo można się nieźle polać , zabrudzić prześcieradło , fartuch , albo nie daj Boże klientkę :P
-
-
Ja myślę że spokojnie na luzie Ci starczy i jeszcze na nogi będziesz mogła używać :)
Tylko nie wiem czy ta szpatułka nie będzie za duża ... najlepiej kupić te patyczki drewniane , jak się przełamie jednego na pół to ma wtedy idealne wymiary do nałożenia na brew , to jednak mały obszar i trzeba na prawdę precyzyjnie nakładać
-
Aha no ok dziękuje bardzo. I z tego normalnie nogi też mogę dopiłować? W sumie wątpię że będę to robiła no ale może sobie kiedyś zrobię :)
-
tak ,ale nogi to już najlepiej nakładać ta szpachelką metalową , bo patyczkiem się zamęczysz ^_^
-
A mam jeszcze pytanie o depilacje pęsetą. Czy są jakieś dobre środki chłodzące żeby dać na brwi osobą które wyją z bólu na łóżku ?
-
Najlepsze to kostki lodu :D
-
-
wystarczy w odpowiednich punktach uciskac i odpowiednio naciagac skore :)
przychodza do mnie czesto babki z ulicy i mowia ze one z tych placzacych i krzyczacych po depilacji brwi sa zdziwione ze ani jedna lezka nie poleciala;)
-
Zauważyłam właśnie jak robiłam kuzynce depilacje że jak uciskałam i naciągałam skórę wokół brwi to ten ból się rozkładał i nie czuła tego tak. :)
-
Też polecan napiąc sóre :ok:
-
Chłodzi się, bo to obkurcza naczynka krwionośne, a napina się skórę, ponieważ kiedy się wyrywa włosa to skóra zostaje na swoim miejscu, natomiast kiedy jest rozluźniona to "szarpie się" z włosem i boli. Miałam przez rok co 3 dzień robione autoszczepionki i tak samo, żeby nie bolała ręka, to pielęgniarka mocno uciskała skórę obok i faktycznie, bolało tylko tak gdzie złapała, a samego kłucia nie czułam ;)
-
-
Wiecie co ja dzisiaj zrobiłam :D hahaha, chciałam wydepilować duże paluchy u nóg, nie wiem czemu to wpadło mi do głowy, ale..zrobiłam karmel (gdzieś zobaczyłam depilację pastą cukrową) no i nałożyłam na palce, w efekcie otrzymałam dwa wielkie bąble po poparzeniu, ale włosów nie ma :D:leze:
-
a slyszala ktoras z Was moze o nowym urządzeniu ipl philips lumea.
Philips.Live - The wonder of Philips Lumea
Czy ktoras z Was miala moze okazje wyprobowac? A jesli nie, to co sadzicie o tym urzadzeniu??