-
Odp: Wszystko da się wtopić
oj nikt tu juz dawno nic nie pisal ale ja mam pytanko bo jakos tak jeszcze nie probowalam i sie boje hehe czy da sie pomalowac pazurka linerem zwyklym lakierem i na to polozyc zel czy sie rozmaze i czy jak zrobie stempelki konada i chce zelem pokryc to nie rozmaze sie ten lakier?
-
mozesz linerkiem i konadem ale zanim dasz nablyszczacz musi pozadnie wyschnac:D
-
ksenka to zaopatrz się w farbki akrylowe, wtedy będziesz miała pewność ze nic ci się nie rozmarze :)
-
niestety mi wlasnie farbki sie rozmazuja
,sa ciagle mokre,mimo ze nie daje wody
-
Cytat:
Napisał
Etna
ksenka to zaopatrz się w farbki akrylowe, wtedy będziesz miała pewność ze nic ci się nie rozmarze :)
wlasnie mam farbki akrylowe ale albo jestem totalne beztalencie albo jakies pedzelki mam zle bo jakos linerami sie wygodniej maluje niewiem od czego to zalezy jakos do tych farbek to nie mam cierpliwosci jak zaczne probowac i cos mi nie wychodzi to od razu zostawiam i ide robic co innego
-
Cytat:
Napisał
ksenka
wlasnie mam farbki akrylowe ale albo jestem totalne beztalencie albo jakies pedzelki mam zle bo jakos linerami sie wygodniej maluje niewiem od czego to zalezy jakos do tych farbek to nie mam cierpliwosci jak zaczne probowac i cos mi nie wychodzi to od razu zostawiam i ide robic co innego
prawdobodobnie masz zly pedzelek:D
takimi malujesz??
HIT!!3 CIENKIE PĘDZELKI DO ZDOBIEŃ-za 14zł (750110259) - Aukcje internetowe Allegro
tylko nimi uzyskasz efekt linerka i cieniutkich kresek :)
-
-
Cytat:
Napisał
kasiasssss
niestety mi wlasnie farbki sie rozmazuja
,sa ciagle mokre,mimo ze nie daje wody
A to dziwne, bo akrylowe to z reguły dosyć szybko schną,
a może masz jakieś inne? ja też kiedyś dostałam od kumpeli, która twierdziła, że akrylowe i malowałam, malowałam i po pół godz. nawet nie stygło, w końcu okazało się, że to gwasze...
-
napewno akrylki kupowalamw sklepie specjalnym:D
-
Cytat:
Napisał
kasiasssss
To nie wiem, może za gruba warstwa?
-
Cytat:
Napisał
kasiasssss
ja raz kupiłam farbki niby akrylowe itd.. ale w ogóle nie chciały schnac.. sopiero drugim razem jka kupiłam inne to schły... wiec widocznie wina farb
-
Odp: Ozdoby (folie)
Cytat:
Napisał
AguchaG
Folie tłoczoną "mocuje "się na szablonie i wtedy mamy wzór od spodu paznokcia.
-
Tzn? Odbija sie wzor taki jak na szablonie?
-
-
Bo wlasnie od jakiegos czasu zastanawiam sie ak dzialaja te szablony :D
-
tu możesz ja kupić
Akcesoria - Folia tłoczona do wygniatania wzorów w akrylu :: dobrarada
Nie wiem czy moge wstawić tutaj wątek z innego forum jak sobie poradzić z ta folia,ale ryzykuję.
nie można :aty: .. A jak nie wiemy czy coś można czy nie to czytamy regulamin.
-
Dzieki Sandra moze mi to pomoze :D ehhh te trudne poczatki :D
-
ja mam FOLIA PERMUTOWA i nie wiem jak sie z tym obejsc;/
-
Diamond niestety ta forma jest krucha twarda jak masa perlowa (ta jubilerska oczywiscie nie cień do oczu) i trzeba ją głeboko zatapiac, traktowac jak te plastikowe ozdoby typu kwiatki itd.... ja sobie kroje ją nozyczkami w rozne małe kawałki wtapiam a potem obrysowuję przy wykańczaniu pazurów.. ale malo mi ona idzie bo konkretnych kształtow nie wytne niestety...
-
ja robie jak zyza ,ogolnie nie lubie tej foli .maly kawalek jak chcesz wyciac ,to potem ciezko od tego papierka odkleic ,jak wiekszy to ujdzie jeszcze .
-
tu filmik z wykorzystaniem folii perłowej(muszli)
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ThxIRViq3G4&feature=autoplay&list=ULLMGRaC zc8-8&playnext=19]Passion & Flames - YouTube[/ame]
-
a tu moja koroneczka ;d wycięta z majtek :D
-
fajna koronka :) jak ją mocowałaś i w którą warstwę żelu?Dałaś najpierw cienką?
-
-
jeszcze wtedy pracowałam tylko na tipsie, więc opracowanego tipsa, zagruntowanego, pokryłam minimalna warstwa covera, utwardziłam, przemyłam i posmarowałam klejem, przyłożyłam od gory i przykleilam dociskajac od gory do wolnego palcem, a to co mialam za dlugie przycięłam rowno z koncem paznokcia i też na klej, zwinęłam na boczki, żeby nie bylo widac tipsa i coverka :)
potem tradycyjnie, dalam spowrotem cover zeby poprawic krycie na łożu i zbudowałam budującym :) minusem był sterczący bulion, ale bez niego też byłoby ladnie, z samym kwiatkiem :) buziaczki :)
Uważam że rownie ładnie byłoby bez warstwy covera pod koronką, ale ja chciałam żeby nie było widac tipsa, dlatego pokryłam :)
-
dziecwzyny nie wiem, gdzie to dać, więc pisze tutaj.
Która z Was wie gdzie kupić takie dżety, ćwieki?
Zdjęcia użytkownika Slawomir Wos | Facebook
-
Chyba zuzaneczka takie robiła jeśli dobrze kojarzę:P pewnie będzie wiedzieć, gdzie je dostać :)
-
-
to co wrzuciła Kasiek to jest taka naklejka w pasku (a przynajmniej tak mi się wydaje że to to :P ). Nie wiem w sumie jakby takie diamenty wyglądały ;)
-
właśnie ciężko dojrzeć co to dokładnie jest ;)
-
kurcze juz ktorys raz to widze, i wydaje mi sie ze to nie jest naklejka tylko odstajace kolce tylko takie malutkie :) cos w podobie do tych diamencikow, co wrzucila Nataszka
-
ja mam fajne metalowe półkoliste ćwieki od Dobrej Rady :
Czapeczki metalowe półperły (bombki) cza14 srebrne błyszczące (małe) :: dobrarada
super to wygląda na pazurku , tu na stopach :
-
a może to poprostu złote cyrkonie?
-
o wilczuś :D też to mam chyba od roku, ale jeszcze nie wtapiałam bo w pudełeczku jakieś mi się to nijakie wydawało :D
-
Cytat:
Napisał
nataszka
a może to poprostu złote cyrkonie?
ja tez tam widzę cyrkonie ;)
-
Witam! Mam pytanie, na które odpowiedz już tu padła jednakże nie moge jej znalezdz. Jestem początkujący i ogromny problem mam z zatopiniem nitek hologramowych, jak sie do tego zabrać? Z góry dziękuje za odpowiedz
-
zatapiamy pod warstwe budujaca jesli cos nie chce ladnie lezec i odstaje to zawijamy palec folia streczowa i do lampy ;)
-
Dziękuje. A jak zrobić żeby te kawaleczki układały sie tak jak bym chciala a nie jak popadnie :/: ?
-
Ja robię tak : kładę warstwe budującego i patyczkiem do szaszłykow nakladam po 2 nitki-3, zalezy czy zależy mi na konkretnym ksztalcie ulozonym z nitek, czy po prostu ma byc misz masz, wtedy nakladam po więcej potem do lampy i na to znowu warstwa budującego zeby zakryc i do lampy :)
-
agulusia a czy mogłabyś mi to troszeczkę bardziej rozjaśnić? zaciekawiła mnie Twoja metoda ;p