Odp: Podstawowe pojęcia przy przedłuzaniu paznokci-zdjęcia, opis
ja gdy kiedys bylam u kosmetyczki i robila mi paznokcie a zaklad miala juz czynny od 10 lat a robila wiecej to tez kazaa odwracac pazurek.a robila nawet wzglednie.wiec nikt mi nie powie ze to ne jest profesjonalne.kazdy ma inna metode robienia pazurkow.i niektorym dziewczynom jest latwiej poprostu gdy klientka odwroci lapke.
Koleżanka jest po świeżutkim kursie renomowanej firmy z naprawdę górnej półki za wysoka cenę, gdzie uczono je odwracać paluszek...dla mnie też jest to dziwne ale skoro fachury uczą w ten sposób...to chyba chodzi o efekt końcowy a nie sposób w jaki się go osiągnęło
Rozumiem, że odwrócenie paznokci odznacza skierowanie płytki paznokcia w stronę podłogi tak? Patrzenie na opuszki, na całą dłoń od środka? O to chodzi prawda? ;P
wiem, ze głupie pytanie :)
nie nie ;)
chodzi o odwrócenie całej dłoni ... czyli o 180 stopni ;)
No tak, czyli odwracamy ja tak, ze widzimy wewnętrzną cześć dłoni, prawda? ;>
Tak jak byśmy chciały żeby nam ktoś przybił piątkę ;P
Dokladnie tak powinnas obrocic dlon. Mozesz tez tak nawet chwile przytrzymac w lampce by sie lekko przymrozilo a potem juz normalnie trzymac :)
A to nie wiedziałam, nigdy tak nie robiłam (jako klientka).
Super - dzięki za odpowiedź dziewczyny ! :)
Cytat:
Napisał
Artlia
tak właśnie robię :D
Ja też :)
A jestem początkująca:)
Super forum!
Pozdrawiam:)
Witam Dziewczyny nie wiem czy dobry temat wybralam ale mam problem pracuje juz 8 lat jako stylistka i pracuje na hybryach Gelish Harmony i mam problem jak robie jasne kolory to sie brudza:( tzn wyglada to tak jakby farbowaly od ciemnych ubran i zastanawiam sie co mam z tym zrobic??? czy macie jakis p[omysl??? moze powinnam uzywac innego topa???pomozcie!!!!
Ja też pracuję głównie na Gelish Harmony, które kolory brudzą ci się i po jakim czasie? Wydaje mi się, że to normalne u większosci produktow, to tak jak z ubraniem , zalozysz białą marynarke i szybko jest brudna, inaczej w orzypadku czarnej ;] tzn. też się brudzi , ale nie jest to tak widoczne
Ja korzystalam, brudzi sie jedynie troszeczkę
A myślałam, ze tipsy to już przeżytek.
Witam zaczelam przygode z paznokciami metoda zelowa potrzebuje pomocy mianowicie po nalozeniu topu nĂ kolor I przemyciu cleanerem paznokiec zmarowil sie jak zrobic zeby sie blyszczal
Polecam tak jak tutaj pisza dziewczyny obejrzeć sobie filmiki z podstawami. Można się dużo w ten sposób dowiedzieć. No i potem trzeba ćwiczyć cwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Z każdym kolejnym manicure, bedzie to wychodziło o wiele lepiej.
Obecnie w darmarsklep jest dobra promocja na zestaw do robienia hybryd od Semilac. https://darmarsklep.pl/zestawy-do-ma...mpa-led-48-24w
Lampa jaka jest w tym zestawie jest obecnie jedna z lepszych lamp jakie mozna kupic. Utwardzi wszystko. Polecam unikać natomiast lamp typu mostek bo nie mają odpowiedniej mocy i mogą być problemy z utwardzeniem a stąd już bardzo krótka droga do alergii.
https://darmarsklep.pl/img/imagecach...60f474729e.jpg
Od siebie polecam jeszcze ten artykuł
https://www.miastokobiet.pl/dlaczego...rny-5-powodow/
Na stronie jest opisane na co zwracać uwagę, aby manicure dobrze się trzymał.
Co ma znaczenie w mojej opinii
Dobra jakość bazy i lakieru - najlepij jeśli są jednej firmy bo wtedy dobrze się ze soba zgrywają
Malowanie cienkimi warstwami - grube buły lakieru kiepsko się trzymaja na paznokciu
Utwardzanie w odpowiednim czasie w lampie
Oczyszczenie płytki paznokcia
No i nie zalewanie skórek.