Natalia bardzo fajnie to wygląda. Aż sama spróbuję :)
Printable View
Natalia bardzo fajnie to wygląda. Aż sama spróbuję :)
Natalia efekt naprawdę super:)
Natalia niezły pomysł trzeba bedzie spróbować :cwaniak2:
Odświeżę troszkę temat..
Ostatnio próbowałam w żelu zatapiać różne malowanki zrobione na lakierze i bez folii spożywczej się nie obędzie, bo odstaje z jednej strony, a później pęcherzyki się robią :ok:ale myślę, ze przy użyciu folii będzie elegancko :)
super pomysł, muszę wypróbować
Metoda jest dość stara- ja tak robiłam za dzieciaka i zawsze na mnie matka wyzywała, że koszulki na zeszyty niszczę :D Ale fajnie, że ktoś ją przypomniał- mnie również się wydawało, że wszyscy ją znają i nigdy nie wspominałam- dlatego dla pomysłodawczyni tego tematu- gratulacje :kwiatek: A co do samych wzorków- farbki akrylowe jak najbardziej. Ja osobiście uwielbiam, bo można z cieniutkim pędzelkiem zrobić cuda i cudeńka. Liner do oczu tez się sprawdza, ale musi dobrze wyschnąć. Ba, nawet niektóre mazaki po wyschnięciu na lakierze się ładnie trzymają- ostatnio mojej córci "podkradłam":haha2: i rysowałam. Ale dłużej schną, trzeba poprawiać i po wszystkim ja osobiście zamiast kłaść lakier bezbarwny popsikałam lakierem do włosów i dopiero na pazurku pomalowałam bezbarwnym. Co do sztuczek to często też wykorzystywałam to co znalazłam pod ręką- np małe suszone płatki niezapominajek itd i też wychodziło fajnie :D buziaczki dla wszystkich :D^_^
Macie na to jakis filmik?? :)
Czyli jeżeli dobrze wyczytałam można te wzorki malować i zwykłym lakierem i żelami i farbkami akrylowymi bądź akwarelowymi? ;>
A gdy malujecie farbkami i to dajecie na paznokieć i na to żel to nie rozmazuje się wzorek? ;>
mozna malowac tym sposobem normalnymi lakierami czy nie bardzo? czy tylko farbki akrylowe?
Mozna ;)
Akwarela chyba ciezko..
katiaa162 filmik na 3 stronie...
Dziewczyny jak dużo potrzeba np. zwykłego lakieru czerwonego aby ładnie odchodził od koszulki bo ja chyba coś robię nie tak wcale mi się to nie udaje z góry dziękuję i czekam za odpowiedź. Pozdrawiam
chyba musisz wyczuć, popróbować :) na pewno nie za grubo, bo nie wyschnie, nie za cienko, żeby nie rozerwać przy odklejaniu... i nie wiem czy to też nie zależy od rodzaju lakieru - czy wszystkie się nadają?
Zależy od lakieru,mi się sprawdzał z allepaznokcie ,a np vibo czy golden rose już nie.Kruszyły się.
Sama ostatnio postanowiłam zadbać o swoje paznokcie. Od jakiegos już czasu robię sobie sama manicure, jest to dla mnie znacznie wygodniejsze niz wyjście do kosmetyczki:) Przetestowalam kilka lakierów hybrydowych oraz najbardziej odpowiadają mi lakiery od Eclair. Dobre krycie, fajna konsystencja (nie są zbyt gęste, nie są również zbyt rzadkie). lubię delikatne pastelowe kolory. Ogólnie bywa trudno z tego typu kolorami, ale Eclair daje radę, nawet pastele kryją.
https://eclair-nail.com/pl/103-top-hybrydowy
Można przejrzeć sobie produkty na stronie ;)