-
Odp: najpopularniejszy sposob wykonywania frencha
ja jak roiłam pędzelkiem to mi bardzo nierówny wychodził a jak go wyrównywałam pędzelkiem to mi się takie mazy robiły nie wiem może pędzelek był zle wyczyszczony ale starałam się dobrze go wyczyścić a teraz robie sondą z małą kuleczką i mi wychodzi lepiej ale każda z nas ma swoje metody
-
ja także sondy w ręce nigdy nie trzymalam
robie pedzelkiem skośnym, ucze się a podobno NAUKA CZYNI MISTRZA...:) czas pokaże :win: hehe
-
ja juz probowalam robic frencha na wsztstkie mozliwe sposoby i najlepiej wychodzi mi gdy przemywam pierwsza warstwe zelu cleanerem jesli mam zadki zel to robie najpierw bardzo cienka przezroczysta warstwe pedzelekiem nr 6 lub wiekszym a drugim wyrownuje jesli jest taka potrzeba i druga warstwe daje kryjaca ale staram sie uzyc jak naj mniej zelu by nie wyszly grubasy.
-
ja sonda kiedys tylko zaznaczalam linie usmiechu i zamrazalam w lampie,potem konczylam pedzelkiem,na kursie uczono mnie skosnym pedzelkiem dziergac frencze i podciagac boczki ku gorze,teraz smigam kocim jezyczkiem,czasem tylko przetre od gory zeby wyostrzyc linie usmiechu i jestem zadowolona z efektu :P
-
zgadza się .. nie ważne czym, nie ważne jak, ważne żeby efekt było zadowalający
-
ja do frencha używam skośnego pędzelka i sondy naprzemiennie:) koleżanka nauczyła mnie żeby nie zmywać warstwy dyspresyjnej tylko odrazu malowach frencha i tego sie trzymam.
-
Hej, ja biały żel nakładam skośnym pędzelkiem, a potem drugim zamoczonym w cleanerze przecieram linię uśmiechu, żeby wyrównać niedoskonałości. Jeszcze nie zawsze wyjdzie mi równy i ładny, ale to kwestia wprawy - na razie robię pazurki tylko sobie, więc nie za często :)
-
mi coraz równiejszy wychodzi frenczyk :) robie go pędzelkiem - jeden szybki ruch i do lampki ;)
-
mi coś nawet pędzelkiem krzywo wychodzi:[ nei wiem jak to robić żeby chociaz ładnie wyglądało?moze jakas cenna rada dla poczatkujacej?;]
-
Cytat:
Napisał
ewek206
mi coś nawet pędzelkiem krzywo wychodzi:[ nei wiem jak to robić żeby chociaz ładnie wyglądało?moze jakas cenna rada dla poczatkujacej?;]
sprubuj sądą albo patyczkiem moze Ci bardziej podpasuje ;P
Przecieraj pędzelkiem linię uśmiechu :P Możesz zamoczyć pędzelek w cleanerze żeby nie był lepki od żelu.
a tak to przez cały czas:
ĆWICZENIA
ĆWICZENIA
ĆWICZENIA
;]
-
no ja nakladam bialy zel pedzelkiem prostym a pozniej przejezdzam po lini usmiechu jaka chce nadac (w zaleznosci od upodoban klientki) naprawde jest to szybki i latwy sposob bez problemu robie french na wszystkich paluszkach jednej dloni za jednym razem i dopiero do lampy
-
ja tam robie zawsze pedzelkiem, jak cos sie przez przypadek krzywo nałoży to mogę łatwo przetrzec usmiech a do tego jest on wtedy bardziej czyzty i wyraźny ;-)
-
Dziewczyny mam pytanko, robie frencha pędzelkiem i później przecieram wyrównując, ale ta moja linia uśmiechu nie jest taka wyraźnie ostro zarysowana. Jak uzyskać taki efekt?
-
ja nakładam sondą i uśmiech przecieram pędzelkiem skośnym nasączonym w cleanerze:)
-
ja podobnie - nakładam biały żelik sondą i ewentualne nierówności przeciągam pędzelkiem namoczonym w cleanerze - dla mnie sonda jest bardziej praktyczniejsza niż pędzelek :) zawsze można jeszcze dodać białe żelowe wywijaski za pomocą sondy np. na serdecznym i kciuku :)
-
Zdecydowanie pędzelek. :)
-
ja zawsze używałam do frencha pędzelka cieniutkiego i i przecierałam czystym. Niedawno spróbowałam sondą robić i stwierdzam, że jak dla mnie pędzelkiem robi sie o 100% lepiej :D i sondy już w tym temacie 'tykać' nie zamierzam :P
-
Ja używam tylko i wyłącznie pędzelka.
-
kiedyś jeszcze próbowałam patyczkiem, ale nie wyszło mi zbyt ciekawie, z tego co pamiętam. :)
teraz śmigam tylko pędzelkiem. :)
pamiętam, jak się kiedyś potwornie bałam french robić.. :P
-
Ja natomiast najpierw kłade akryl przezroczysty bądź różowy ewentualnie kryjący i dopiero wtedy nakladam biały akryl pozniej jeszcze przejeżdzam czystym pędzelkiem i jest super równo:)
-
Cytat:
Napisał
hairkama
Ja natomiast najpierw kłade akryl przezroczysty bądź różowy ewentualnie kryjący i dopiero wtedy nakladam biały akryl pozniej jeszcze przejeżdzam czystym pędzelkiem i jest super równo:)
No i bardzo ładnie to wygląda
-
Paznokietek1000 dziekuje bardzo:)
-
ja do niedawna uzywalam pedzelka, ale ostatnio przerzucilam sie na sonde i jest mi o wiele wygodniej :)
-
Ja też używam pędzelka- ale jak tak sobie tutaj czytam to chyba sprobuje ta sonda robic :) Przekonam się jak mi bedzie lepiej :)
-
Ładny uśmiech - french
Cześć dziewczyny.
Nie wiem, czy już nie było takiego tematu, ale nie znalazłam nigdzie.
Jakie macie sposoby, aby uśmiech frencha akrylem był ładniutki półokrągły. Mi zawsze wychodzi taki płaski, prawie prosty.:wstydek: Proszę o jakieś rady i wskazówki:]
-
Odp: Ładny uśmiech - french
gdzies był taki tamat, ale nie poamiętam gdzie
na razie proponuje pooglądc filmiki w twmacie
http://forum.wzorki.info/metoda-akry...-akrylowe.html
-
-
ja maluję frencha cieniutkim pędzelkiem, chyba nr 0 :) najpierw daję dwie kreski na skos, a później robię uśmiech :D wstawie malunek ale nie wiem czy jest czytelny :D
i oczyiście każdy paluszek z osobna i do lampy żeby się żel nie rozlał :)
-
Ja maluje pędzelkiem a pozniej drugim czystym jade ładny usmiech;) próbowałam keidys sondą ale w ogóle mi nie leży ta metoda;)
-
ja ostatnio robię sondą, a później wycieram pędzelkiem jak wyjadę :)
-
Pierwszy raz słysze, że sięrobi frencha sonda... Ja zawsze robię pędzelkiem :)
-
ja tez czesto robie sonda i naprawde super wychodzi lepiej niz pedzelkiem:))
-
a ja dziś dostałam ppaczuszkę z sondą i zobaczymy co mi z tego wyjdzie;P
-
ja robie frenchosa pędzelkiem i sondą(tą grubszą kulkę uzywam do nakładania większej ilości żelu, mniejszą kulkę do bardziej precyzyjnego rysowania usmiechu...jak coś krzywo wyjdzie przecieram uśmiech pędzelkiem
-
-
Nie wiem..nie wyobrażam sobie robić frencha sondą:) za dużo zabawy..pędzelkiem raz ciach ciach i już jest idealnie. No ale..wszystko kwestia gustu chyba:)
-
ja jak większość nakładam frencha pędzelkiem i drugim czystym pędzelkiem koryguje linię.. myśle że tak jest wygodniej.. ale nie wyobrażam sobie robić frencha akrylem dla mnie to magia xD miałam to w szkole ale.. omg;p
-
zawsze robiłam pedzelkiem ale sondom? nigdy i patyczkiem? równiez nie ale z tych filmików widać że patyczkiem nawet łatwo sie robi musze sprawdzić )))
-
chyba raczej wiekszosc osob robi pedzelkiem poniewaz na kursach ucza pedzelkami robic, przynajmniej u mnie nie bylo wyboru ;p
-
Ja dzis sonda sprobowalam . . :/:No i mi beznadziejnie wychodzilo, wiec do pedzla wrocilam.
Ale wiem, że to wszystko zalezy od wprawy, ja jednak oddaje glos na pedzelek