-
Odp: Co sadzicie o przedluzaniu wlosow?
rozlana keratyna? :o to gdzie Ty te włosy robiłaś? Poza tym nie słyszałam w życiu odkąd tym się zajmuje i jeszcze dłużej o uczuleniu na keratynę- to naturalny budulec włosa przecież (takiego jak nam na głowie rosną). Chyba, że osoba, która Ci to robiła była naprawdę niekompetentna (poza brakiem odpowiedniej wiedzy kupowała produkty z najniższej półki, których jakośćpozostawiała wiele do życzenia)... Poza tym przy suchych lub zniszczonych włosach absolutnie nie wolno wykonywac takiego zabiegu! Wyłącznie na zdrowych włosach, a to jedynie może je obciążyć i nic więcej.
-
Robiłam je w profesjonalnym zakładzie długo szukałam dobrego zakładu naczytałam się tyle o wszystkim na temat włosków aż w końcu postawiłam na swoim i przedłuzyłam je ...I może masz rację ze z jakieś niższej półki były produkty nie znam się na tym ale wiem że ja nie byłam sama z tego zakładu o miała włosy u tej pani przedłużane i wiem także że tak też spotkało młodą dziewczynę też z nią się działo co ze mną także nie wiem z jakich produktów czerpała ta fryzjerka wiem tylko jedno ja się teraz przez taką niedouczoną osobę cierpię....
-
Hanka wiesz często idąc do fryzjera wychodzimy oszpecone... Niby jest tak, że jak idziemy do salonu to mamy gwarancje zadowolenia,a to nieprawda... Nieważne czy to salon czy dom czy cokolwiek innego, ale ważne jest to jakie doświadczenie, kompetencje, podejście do pracy i produkty ma osoba wykonująca zabiegi...
Do mnie raz trafiła kobieta,która miała przedłużane włosy w Warszawie (a ja mieszkam koło Wrocławia) w renomowanym salonie (nie chcę pisać jakim) włosami słowiańskimi za 4000 zł na keratynę. Kobieta na stałe mieszka w Anglii, w moim mieście i w Warszawie ma rodzinę. Umówiła się ze mną miesiąc wcześniej,powiedziała, że nie wie czy się podejmę ściągnięcia tego co ma na głowie (przedłużenie keratynowe). Powiedziałam,że na mnie nie ma mocnych;) W umówiony dzień przyszła- ja miałam już wszystko przygotowane- płyn do ściąganie keratyny, 150 pasemek włosów do przyczepienia na ringi 65 cm, farbę (bo umówiłam się na zmiane koloru jej włosów) itd. Gdy zobaczyłam co ta kobieta miała na głowie to zamarłam- JEDEN WIELKI KOŁTUN. Przeznaczyłam dla niej cały dzień- ponad 4 godziny ściągałam to coś coś i rozplątywałam kołtun (normalnie ściągam włosy w pół godziny...). Jej naturalne włosy miały ok 12 cm. Potem farbowanie, maska regeneracyjna i ponowne zakładanie włosów. Piękne włosy do pasa:) Na sam koniec pozwoliłam jej się zobaczyć w lustrze i dostałam najlepsze w życiu wynagrodzenie- zaczęła płakać jak dziecko i przytulać się do mnie. Była tak bardzo zadowolona, nigdy nie widziałam jeszcze takiej reakcji. Zapłaciła za zabieg 1200 zł a na dodatek dostałam 200 zł napiwku:) Po pół roku przyleciała do Polski na ściąganie włosów- nadal wyglądały pięknie. Zostawiła je sobie i powiedziała, że na ponowne zakładanie umówi się za jakiś czas, gdy jej włoski odpoczną. A ja dostałam perfumy i sukienkę w prezencie:)
-
katherinne tak to czasami bywa człowiek chce pięknie wyglądać i nie ważne za jaką cenę a z tego co napisałaś o tej pani to aż się za głowę złapałam że mozna aż tyle kasy wydać na włosy i być nie zadowolonym.Z tego co widzę to naprawdę musisz włoski pięknie zakładać bo skoro taka radość była tej pani z włosków....ja już mam nauczkę i nie ważne żeby były nawet za darmo nie dam się na zakładanie namówić taki mam wstręt do tego ....mam nadzieję że ktoś w końcu mi pomoże ze skórą głowy bo to co się na niej robi to szok...dermatolodzy dosłownie nic nie pomagają załamuję ręce nie wiem do kogo się udać i prosić o radę na wyleczenie mnie.przypomnę że po przedłużeniu skóra na głowie zaczęła mi płatami odchodzić i łuszczyć sie i do tego te swędzenie takie że masakra...kochane jak macie na to radę i potraficie pomóc albo same to przechodziłyście to dajcie znać.............
-
Napisz mi wszystkie objawy jakie masz, zmiany skórne. Jeśli to to co myślę, to napiszę Ci nazwę leku....
-
katherinne.dziękuję ci za pomoc ...Otóż moje objawy są takie:na skórze głowy nad czołem zaczęła mi się łuszczyć skóra a zaraz potem z tyłu głowy zaczęło mi się robić coś takiego co z początku myślałam ,że to łupież ale okazało się że to nie to bo skóra głowy zaczęła mi się robić czerwona i i jak nie smarowałam tymi robionymi maściami to dosłownie w szybkim tempie rozlewało mi się na całej powierzchni skóry głowy.skóra odłaziła płatami wyglądałam jak koszmarnie wstydziłam się z domu wychodzić bo tak to było widać.płaty skóry sypały mi się na odzież.Katherinne była bym dozgonnie wdzięczna jak byś znała lekarstwo na to przekleństwo moje.Dodam ,że włosów to pozostała mi garstka na głowie a na dodatek miejscami widzę zakola masakra aż się żyć nie chce.kochana załamuję ręce dosłownie
-
Hmmm łuszczyca.... Idź do apteki, powiedz farmaceucie, że skończył Ci się Diprosalic,pokaż co masz na głowie i powiedz, że wizyte masz dopiero za 2 tygodnie, a jeśli przerwiesz leczenie to będziesz miała większy nawrót. Ten lek Ci nie poszkodzi, najpierw spróbuj smarować w jednym małym miejscu, żeby sprawdzić czy działa (przez 5 dni 2 razy dziennie rano i wieczorem na niedużym odcinku skóry) i czy nie podrażnia. Pamiętaj, że nie wolno go wylewać abslutnie na całą głowę! Tylko miejscowo.
Jeśli się obawiasz idź najpierw do dremtologa lub lekarza 1 kontkatku i niech Ci wypisze i powie co i jak.
Poza tym każdy lek traktuj ostrożnie, bo ja nie ponoszę odpowiedzialności za negatywne skutki kuracji- nie jestem lekarzem, tylko daje Ci rade.
Da się wyleczyć tą chorobę, ale jest ciężko... Najważniejsze jest to, żebyś nie drapała tego co masz na głowie i żeby nie powstawały Ci strupy.
-
katherinne dziękuję ci jeszcze raz zrobię tak jak mówisz a potem zobaczę jakie są efekty mam nadzieję ze to pomoże mi............
-
oby Ci pomogło...
poza tym zaznaczam, iż przedłużenie Ci tego nie spowodowało- tylko nieumiejętność fryzjerki przy przedłużaniu. Wylewając keratynę na włosy robiła to wbrew wszelakim normom, bo najpierw robi się bezpiecznie końcówkę keratynową pod zgrzew (zanim się zbliży do włosów klientki), a potem się zgrzewa.... Jeśli ona stała nad Tobą z gorącą keratyną, to współczuję Ci.... ehhh i właśnie dzięki tak kompetentnym osobom jak ta fryzjerka później słyszymy najgorsze opinie na temat naszej pracy....
Hanka trzymam kciuku za Twoją skórę i włoski!
-
katherinne dziękuję myślę że coś w końcu powinno mi pomóc bo jak nie to się załamie totalnie a co do tej fryzjerki i zakładaniu mi włosów to juz się nie wypowiem bo brak mi słów naprawdę.Kurcze tak myslę sobie ze ja to mam naprawdę pecha co do fryzjerek a staram się wybrać zawsze renomowany salon i tak to bywa że ten peszek mnie nie opuszcza jakos.Gdybym trafiła na ciebie to pewnie była bym dziś zadowolona klientką a nie załamaną prawie łysiejącą kobiecinką.......pozdrawiam katherinne cieplutko
-
Cytat:
Napisał
Hanka123
katherinne dziękuję myślę że coś w końcu powinno mi pomóc bo jak nie to się załamie totalnie a co do tej fryzjerki i zakładaniu mi włosów to juz się nie wypowiem bo brak mi słów naprawdę.Kurcze tak myslę sobie ze ja to mam naprawdę pecha co do fryzjerek a staram się wybrać zawsze renomowany salon i tak to bywa że ten peszek mnie nie opuszcza jakos.Gdybym trafiła na ciebie to pewnie była bym dziś zadowolona klientką a nie załamaną prawie łysiejącą kobiecinką.......pozdrawiam katherinne cieplutko
dziewczyny narzekacie :) trzeba być większymi optymistkami
jestem pewna że Hanka nie jesteś załamaną prawie łysiejącą kobiecinką :)
-
Poszukuje kogoś co przedłuża włosy metodą tulejek lub ringami oczywiście z silikonem. Interesuje mnie przedłużenie samego dołu głowy np. do okolic uszu. Wiadomo,że włoski naturalne. Okolice Katowic:P
Proszę o PW z ceną takiego zabiegu.
-
mam pytanie do dziewczyn które zajmują się przedłużaniem włosów.
Osobiście miałam 2 razy przedłużone za pierwszym razem zamówiłam ringi a doczepć kazałam mamie , puściłam jej kilka filmów i zrobła to rewelacyjnie , nosiłam 4mce nic nie odleciało:)
2 raz to już ciocia która ma salon zrobiła kurs więc zamówiłam włost TEJ SAMEJ firmy lecz pod zgrzewarkę i po tygodniu był jeden wieki kołtun, jak poszłam żeby mi to zdjęli topłyn do usuwania był nie potrzebny bo same spawy odchodziły:O
teraz chce zamówić włosy pod zgrzewarkę ale nie mam pojęcia jakiej firmy , ciotka w salonie robi na jakiejś drogiej firmie ok 8-9zł za pasemko jak katalogi oglądałam więc mnie nie stać. Napiszcie na jakich produktach pracujecie.
-
Smeggi www.beautik.pl pamietaj ze wlosy przedluzone nie lubia ciepej wody i moze dlatego zrobil ci sie "koltun" osobiscie polecam bardziej ringi niz zgrzewy nie ingeruja tak w strukture wlosa ;]
-
kobieta z pazurem
persze włosy miałam dośc długo jak na przedłużane ok. 4 mcy i były w super stanie, pielęgnowałam tak samo( szampony i odżywki do przedłużanych, jedwabie, specjalna szczotka itd).
No i wyobraź sobie żeby zgrzewy schodziły bez użycia płynu ani nawet cążek?>
To już trudniej było ringi zdjąć :/
ale zaglądne na tą stronkę jeszcze wyczytałam dziś w gazecie w salonie fryzjerskim o firmie rocoo czy coś takiego :/
-
Może Wam sie przyda ;)
Pielęgnacja włosów przedłużonych:
- przed umyciem włosy nalezy rozczesać szczotka z naturalnego włosia przytrzymując wolną ręką za łączenia. Nie należy włosów szarpać. Czeszemy rozpoczynając od rozczesania końców i stopniowo przesuwamy się do góry głowy.
- Włosy myjemy letnią wodą. Zbyt ciepła woda może rozpuścić karnitynę a poza tym otwiera łuski włosa przez co mogą one się bardziej plątać.
- Nie należy myć włosów przedłużanych głową w dół. Ich duża ilość razem z łączeniami i wodą mogłaby za bardzo obciążyć skórę głowy. Z tego powodu włosy najlepiej jest myć pod prysznicem – włosy będą opierać się na ramionach.
- Nie należy włosów czochrać podczas mycia. Najlepiej jest delikatnie przesuwać po nich dłońmi z szamponem od góry do dołu.
- Odżywki nie należy nakładać w okolice ringów (łączenia) ponieważ gdyby dostała się do środka włosy mogłyby się wyślizgnąć i całe pasemko trzeba by było zakładać ponownie. Odżywkę należy dobrze spłukać.
- Mokrych włosów nie wolno czesać! Jeśli są bardzo splątane możemy je przeczesać delikatnie palcami rozdzielając od siebie pasma. Możemy je uczesać później jak będą już troszkę przesuszone.
- Podczas wycierania włosów przedłużanych nie wolno ich czochrać. Zalecane jest ugniatanie ich przez ręcznik. Po „wygnieceniu” nadmiaru wody, włosy można zawinąć w ręcznik. Turban szybko pochłonie nadmiar wilgoci.
- Należy unikać stosowania suszarek, które bardzo przesuszają włosy. Włosy przedłużane i tak są suche. Nie wolno ich dodatkowo przesuszać. Jeśli mamy czas pozwólmy włosom wyschnąć w sposób naturalny.
- Po wyschnięciu włosów zalecane jest użycie jedwabiu, który zapobiega puszeniu się włosów i je ładnie wygładza.
- Włosy z naturalnego włosia można kręcić, prostować i farbować w przeciwieństwie do włosów syntetycznych. Lokówki ani prostownicy nie używamy w pobliżu łączeń pasemek – ciepło mogłoby je uszkodzić.
- Po użyciu prostownicy czy lokówki należy użyć wosk lub jedwab – włosy będą nawilżone oraz będą ładnie błyszczały.
-
a ja wlasnie jutro ide na szkolonko. I juz jestem peła obaw :( czy podołam i znów czeka mnie wybieranie i szukanie dobrych produktów... ehhh ale bardzo się cieszę:)
-
to nie jest nic strasznego, sama mam takie szkolenie i teraz mam przedłużone włoski- grunt to cierpliwość :)
-
rzesy kleje wiec i przy tym bedę cierpliwa :) ale jestem ciekawa tych wszystkich zasad co do dzielenia włosób odległosci wielkosci i ilości pasemek
-
ja mam przedłużone i jestem bardzo zadowolona - nikt nie zauważył że nie sa to moje włoski (mam naturalne) tylko osoby które mnie dłużej znały to sie zastanawiały co one tak podejrzanie szybko urosły hehe :P efekt jest super :) i ja uważam że to jak z pazurami - wszystko zależy od jakości roboty i jak sie dba tak sie ma :)
-
kobitki ktore szkolenie mozecie mi polecic odnosnie przedluzania wlosow jaka metode myslalam o ringach silikonowych
czy ktoras z was moglaby mnie przeszkolic w przedluzaniu wloskow?
jestem z warszawy ale moge do was dojechac jezeli mieszkacie niedaleko:papa:
-
ja kiedys przedluzalam sobie na ringach wlosy:) kupowalam najtansze na allegro niby naturalne jedno pasemko po 1,30zl. i kolezanka mi przedluzala ktora miala kurs ale potem nasze drogi sie rozeszly i szwagierka mi przedluzala ktora miala 14 lat! ale porządnie zaciskala mi je :) ale musialam codziennie prostowac i zrezeygnowałam... chcialabym kurs zrobic sobie taki z przedluzania wlosow ale chyba dosc drogi jest co nie?
-
dziewczyny chce przedluzyc wlosy bo moje mnie juz do szalu doprowadzaja:/:
znalazlam juz osobe ktora mi to zrobi, napiszcie mi co jest lepsze ringi czy keratyna??
i bardzo mnie nurtujace pytanie:D
czy naprawde podczas lezenia bardzo mocno uwieraja?? bo chyba nie zniose jak nie bede mogla zasnac bo mnie bedzie cos gniotlo w glowe:placz:
-
ringi mniej "ingerują" we włos, ale ile osób tyle opinii. Ja miałam i na tym i na tym i chyba wole ringi (mniej inwazyjne,łatwiej się podciąga/ściąga) :)
na początku uwierają bo włosy muszą się ułożyć a głowa przyzwyczaić - pierwsze 3 dni będziesz spać jak w wałkach :D
-
o kurde:huh:
bede spac twarza w poduszce:haha: nie zniese uwierania
-
Ja bym zrobiła na keratyne. Bardziej trwałe moim zdaniem. I zgadzam się z Emilką co do spania:)
-
niekoniecznie - co do trwałości można sie spierać :) obie metody maja swoje plusy i minusy.
-
ja ostatnio czyli dwa tygodnie temu przedłużyłam sobie włosy clip in on. Jestem zadowolona od razu czułam się lepiej. Mam tylko problem bo zakupiłam włosy naturalne i od szyi zaczęły mi się kołtunić. Dbam o mnie jak o swoje ale czy nie za często je pielęgnuje ( odżywki, jedwab ,serum) Pomóżcie mi je doprowadzić do ładu Wstawiam zdjęcie we włosach clip in on.
-
Ja od kilku lat przedłużam sobie włosy z małymi przerwami:) To bardzo uzależnia ;)
Najpierw miałam 3 razy na zgrzewy keratynowe, ale to była porażka...kołtuny straszne, w szczególności latem. Przeszłam na ringi, ostatnio słyszałam, że to przeżytek hehe, ale jak dla mnie nie ma lepszej metody!!
Można się szybko przyzwyczaić, 2-3 dni są najgorsze, bo głowa przyzwyczaja się do tego "żelastwa":) Ale potem jest ok. Takie włosy można nosić nawet do 4-5 miesięcy, oczywiście jeśli są odpowiednio pielęgnowane.
Polecam wszystkim!
Sama przedłużam, więc zapraszam chętne z okolic Koszalina:)
-
pianka na końce trzeba dawać na prawdę dużo odzywki i delikatnie myć same końce. Ponieważ naturalne włosy same nawilżają się od cebulek i skóry głowę, a te doczepiane trzeba intensywnie wspomagać. Zasada jest taka ze jedwabiu i innych odzywek nie żałujemy na przedłużone włosy przy czym nie nakładamy je w okolicach spawów keratynowych i ringów :)
Jak sie dba to na prawdę można długo się cieszyć przedłużanymi włosami :)
-
ja w przyszłym tygodniu atakuje łeb kumpeli
przedłużam ringami. Ciekawe jak wyjdzie bo wcześniej przyczepiałam tylko pojedyncze a tu będzie cały łep :love:
włosów ma w cholerę... super grube i mocne więc nie boi się nawet jak cos wypadnie :D
bo po 3 miesiącach w warkoczykach strasznie mało jej wypadło...
więc jesteśmy pełne optymizmu... :ok:
-
to jeszcze podpytam :D nie widzialam sie z moja dziewczyna od wlosow
mam klasycznego boba, najkrotsze wlosy maja 4,5cm a najdluzsze wlosy ok 13cm
czy mozliwe jest przedluzenie wlosow na takiej fryzurce??
mam teraz takie cus(tylko boczki krotsze niz na fotce) a chcialabym mniej wiecej siegajace za ramiona i nie dluzsze niz do lopatek
http://galeria.tipy.pl/3097,20324,zd...yzura-bob.html
-
na moje oko ( laika) te 4,5 mogą być za krótkie...
np warkocze z takich lubią się zsuwać badań nad ringami jeszcze nie prowadziłam ^_^
-
a ja sobie na allegro zamówiłam 5 pasemek jasnego brązu i 5 pasemek ciemnego brązu... zobacze, ktore lepsze i sobie zamówie i koleżanka mi przyczepi na ringach na praktykach i zafarbuje na jednolity kolor.
-
czekam na relacje :cwaniak2:
-
oki;d jak tylko zrobie to dodam zdjecia :)
-
agusia może byc widać ringi przy takiej długości ale nie jest powiedziane że nie można :) musisz spróbować :)
Diamond a po co farbować doczepiane włosy?? dobiera sie ze wzornika kolor do tych które mamy na głowie i obchodzi sie bez farbowania,moim zdaniem szkoda kupionych włosów (jak wiadomo one sie nie nawilżają same tak jak nasze a farba dodatkowo je moze wysuszyć, zwłaszcza w mniej doświadczonych rękach) i może sie zdarzyć tak że kolor będzie sie zachowywał inaczej na tych przedłużonych a inaczej na naszych, więc ja bym nie ryzykowała :)
-
wczoraj mi przyszly te dwa kolory co zamowilam i jasny braz pasuje ideanie;] wiec masz racje nie bede farbowac;) jak tylko kasiorka bedzie to zamawiam reszte
-
Dziewczyny mam pytanie do tych co zajmuja sie przdluzaniem wlosow... jesli ktos tu zaglada prosze odezwijcie sie na PW:) z gory wielkie dzieki...
Agulusia tez zlapalas zajawke na dlugie wloski?? koniecznie pokaz sie nam tutaj jak juz bedziesz po przedluzeniu:)
-
W końcu zrobiłam koleżance :love:
Załącznik 50014
pasemka 55 i 45 cm
sztuk jakieś 150 ;p