Tak, faktycznie pro10 dobrze trzyma, sprawdzony przeze mnie (na moich oczach zresztą), ale pro5 też może być, tylko minimalnie go czułam.
Printable View
Tak, faktycznie pro10 dobrze trzyma, sprawdzony przeze mnie (na moich oczach zresztą), ale pro5 też może być, tylko minimalnie go czułam.
a ja z takim pytankiem, można zrobić Blinka klejem D+ na zamkniętych oczach? :skacze:
czemu nie? pod warunkiem, że zdejmiesz aplikację po 2 tygodniach, by nie zniszczyć rzęs klientce.
myslalam bardziej o sobie, bo zazdroszcze wszystkim klejonym przeze mnie osobom :D a oddac w czyjes rece jakos sie boje
Mysiaczeq, ja znam dziewczyny, które sobie potrafią zrobić 1:1 :wow: ja też próbowałam, ale skończyło się to łzami, doklejonymi do skóry rzęsami, spuchniętymi powiekami, i za każdym razem mówiłam: "nigdy więcej". dobrze, że mam teraz mnóstwo koleżanek, które mogą zrobić mi rzęsy :D
jeżeli chcesz sobie robić blinka, lepiej kup klej dla alergików, bo na otwartym oku ładniej zaaplikujesz rzęsę, nadasz jej odpowiedni kierunek. ale spróbować możesz na zamkniętym oku D+ i się przekonasz, czy tobie to odpowiada :)
wczoraj próbowałam zabrać się za przedłużanie 1:1, ale oko mi drga jak mam jedno zakmniete a drugie otwarte i nie da rady nawet rzesy odseparowac ;p a na klej dla alergików na razie mnie nie stac, bo planuje zakup kilku paletek rzes :((
Mysiaczeq - ale Cię wzięło :P, nawet 1:1 próbować na sobie, to mi nie przyszło do głowy, a ja miewam takie różne eksperymentowe zapędy :D
Sobie robiłam kilka razy blinka i nawet na dole próbowałam ;)
ja totalnie zachorowałam na wszystko co rzęsowe, marzę o rzęskach, snię o nich :) taka tam moja mała mania prześladowcza, muszę sę sprawić :P
kochane macie juz klej faworyt do blinka?
tak AD 3 ml za 36zl
Hej dziewczyny mam pytanie od niedawna zaczęłam robić rzęsy metodą blink&go i 1:1 ostatnio chciałam wypróbować dolne rzęsy sama na sobie a parę godzin przed zrobiłam hennę i kiedy przyklejałam rzęsę do naturalnej strasznie zaczęło mnie szczypać że nie mogłam dalej tego robić i pytanie jest takie czy to wina kleju że ma za mocne opary czy tego że była henna robiona bo teraz aż sie boje robić klientkom a jeśli to jakie kleje polecacie bo niedługo sylwester mam zapisy a nie chce aby klientce oczy wypłynęły ;D
najlepiej klejem ktory jestb przeznaczony do pracy na otwartym oku;) np AD
Wielkie dzięki bo ten też niby miał być delikatny dla oczu a tu o aż strach
Wlasnie zapisalam sie na szkolenie z tej metody:)
Postanowilam zaplacic z gory za rzesy i szkolenie.
Problem w tym, ze dziewczyna zaproponowala mi rzesy J 0,20 12,11,10 i C 0,25(7-14).
Zastanawiam sie czy dobrze dobrala mi te rozmiary... ? Powiadziala, ze J sa najlepsze do Blinka ... Prawda to?
J-tki są najwygodniejsze do blinka, ale niekoniecznie dobrze wygladaja
ale nie rozumiem, chce naraz zakladac te C i J, czy to byly dwie opcje do wyboru?
Akurat te rozmiary zaproponowala mi do zestawu. A jakie rozmiary najlepiej kupic?
mi od samego poczatku kariery moze zdazyly sie ze 2 osoby, ktore chcialy miec tak proste rzesy (j), moim zdaniem lepiej zamiast j wziac B, będzie naturalnie, ale już o niebo lepiej z tym skretem.
Dokladnie. Wlasnie mam takie same zdanie:)
Do blinka zakladam B z evo Efekt jest super i klientek na to z dnia na dzien coraz więcej :)
Wysłane z mojego GT-I9300
marchewkowy_las a co sądzisz o blinku? bo ja wiem że trzyma się z 3 tyg i jest doklejany inaczej niż 1:1. a wiem też ze strony biar beauty group że jest dystrybutorem blinka? a jak przeglądałam salony kosmetyczne to mało ma w swojej ofercie blinka? co sadzisz które lepiej Sobie zrobić?
smarzena, ja miałam robione blink & go na sylwestra, bardzo fajna sprawa bo pani Ci je robi od 20 do 40 minut w zalezności jaki chcesz mieć efekt bardziej ekstremalne czy naturalne:) trzymały mi sie 3 tyg i potem poszłam je sciągnąć :) nie miałam swoich zniszczonych ani powyrywanych ale muszę przyznać że dostałam depresji jak zobaczyłam znowu moje krótkie jasne rzęsy :( jeśli chcesz na codzień to lepsze są 1:1 bo chodzisz Sobie na uzupełnianie i nie musisz ich ściągać i są dodatkowo bardziej delikatne i wyglądają jak by były to Twoje naturalne rzęsy :) a blinki jednak są cięższe ale jak nagle dowiadujesz sie że masz ważne wyjście i chcesz wyglądać zjawiskowo to blinki są rewelacyjne bo każda kosmetyczka która je robi jest wstanie szybko Ci je zrobić a jednak 1:1 wymagaja wiecej czasu. więc musisz Sama zdecydować :)
Wg mnie blink to maks 2 tygodnie, dłużej nosisz - Twoje rzęsy będą powykrzywiane i stan ich jest jak po złej, nieprawidłowo wykonanej aplikacji 1:1. Zdecydowanie namawiam na 1:1, a kleje z NL są bdb dobrej jakości :D
gdy wyszłam po szkoleniu z blinka to wiedziałam, że takie przedłużanie rzęs jest nie dla mnie. ja stawiam na precyzję i komfort klientki, a w blinku atutem jest krótki czas aplikacji. każda z moich klientek, która nosiła 1:1 i spróbowała blinka, powiedziała, że blinka już nie założy, bo takich rzęs nie można czesać. u mnie zapotrzebowanie na blinka jest tylko przed sylwestrem i w okresie ślubów. co do szkoleń, to Biar Beauty Group mają bardzo dobre szkolenia z blinka - porządna teoria, w ćwiczeniach praktycznych wszystkie etapy aplikacji, małe grupy 4-6 osobowe.
dzięki za odpowiedz :) w końcu się zdecydowałam zrobić rzęski i zrobiłam blinka w Biar Beauty Group bo dziewczyny zachwalały na forach i rzeczywiście się nie zawiodłam pełen profesjonalizm i miła atmosfera! :) mam już te rzęski 5 dni na Sobie i naprawdę fajnie się je nosi, oko zaraz nabrało innego wyrazu i największy plus to to że mogę spać dużej, bo nie tracę czasu na malowanie :D jak ściągnę Sobie blinki to zrobię potem 1:1 żeby mieć porównanie w ich noszeniu:) dziewczyny a jak z klejem czy tego samego się używa do 1:1? bo ten do blinka mnie nie uczulił a mam wrażliwe oczy a wiem że do 1:1 używa się mocniejszego,tak?
Do Blinka używa się kleju delikatnego, dla alergików o słabszym wiązaniu, do 1:1 używa się dużo mocniejszego kleju, który można używać tylko na zamkniętych oczach.
Hej dziewczyny :) od dłuższego czasu nurtuje mnie pytanie czy można przedłużyć dolne rzęsy blinkiem a górne metodą 1:1? Jak potem wygląda ściąganie rzęs dolnych (po 2 tyg), podczas gdy górne chcemy uzupełnić... A może nie powinno się łączyć tych metod? Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.... :(
też się nad tym zastanaewiałam
no, przebrnęłam... eh. Dużo do czytania było.
No więc... zakładam blinka od ponad dwóch lat, u Agnieszki Brody w Beauty Biar się uczyłam. Dolnych nie lubię zakładać, bo to jest jednak deko użeranie się z klientkami, które muszą patrzeć w górę. Ale jak już jest takie życzenie klientki, założę. Przecież nie odmówię.
Blinki mi się powoli nudzą, jeśli chodzi o ich aplikację.
I tak, w sezonie tak jak teraz - ślubnym, mam dużo zamówień na tzw pakiety - makijaż z rzęsami. Fajna sprawa, dużo panien młodych się na to godzi. Blinki też są dobre na wakacje dłuższe itp itd, jak ktoś nie będzie chciał malować się, a po prostu wstać i wyjść w miasto :)
Ja się zastanwiam nad szkoleniem 1:1 i 2:1,bardzo mi się podobają i dużo moich klientek pyta czemu jeszcze tego nie robię. W sumie sama nie wiem... :)
Blinki to łatwa sprawa, ale faktycznie, trzeba dobrze klientki nastawić i wbić im do głowy, że MUSZĄ przyjść na ściągnięcie, by nie miały potem makabry na oczach i rzęs z ubytkami. Moja znajoma, jeden z pierwszych mych "królików" doświadczalnych, nie przyszła do mnie na ściągniecie i wydłubała sobie te rzęsy z klejem. Już tam miałyście napisane, że w blinku robi się swego rodzaju stelarz. To wyobraźcie sobie teraz jej rzęsy - miała co 5mm przerwę i słabe maleńkie prawie niewidoczne swoje. Wyrwała po prostu swoje własne rzęsy! :/ zawiodła mnie... więcej blinków na niej nie ćwiczyłam, bo wiem, z czym to się wiąże - poczta pantoflowa... eh...
Przy blinkach używam kleju PRO 5 i kupuję u Beauty Biar, ale intryguje mnie ten, o którym tutaj wspominacie, z AD za ok 40zł. Zastanawiam się, gdzie go można zakupić? Bo nie ukrywam, w Beauty Biar mają mega drogie produkty. Rzęsy zamawiam na allegro u sprawdzonego sprzedwcy :) i różne długości i grubości i skręty zakładam. Najlepiej jednak mi się pracuje na C. Na B raz tylko miałam klientkę. Ale poćwiczę zaś na znajomej B jeszcze raz :)
Poniżej dodaję kilka zdjęć, te z fioletowymi rzęsami, to pod reklamę blinków moich które wykonuję. Na sesji kleiłam na klej DUO modelce, by nie nosiła 2-3 tyg fioletowych rzęs :D:D:D:D
renatko odpowiedzialam ci tutaj :) http://forum.wzorki.info/dystrybutor...tml#post384851
co do stylizacji rzes najpierw polecam odbycie szkolenia z metody 1:1, dojscia do wprawy, a pozniej myslenie o bardziej zaawansowanych technikach objetosciowych ;)
Dzięki za linka do artykułów. A co do szkolenia, właśnie, znacie jakieś instruktorki ode mnie z Zagłębia, które szkolą 1:1? pomijając Katowicką Beauty Biar? chciałabym nawet z czystej ciekawości zrobić kurs u innej osoby niż u Agi Brody, chociażby dla porównania :)
wejdz sobie tutaj w podforum rzęsowe i na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Dziewczyny tak jakoś chyb a bym sie chciała zabrać za blinka i zastanawiam sie czy nie mozna do tej metody użyć zwykłego kleju szybkoschnącego jak do 1:1 tylko przy zamkniętym oku przy zabezpieczeniu dolnych taśmą żeby sie nie posklejały ? co sadzicie?
metoda ekspresowa z założenia robi się na oczach otwartych co wyklucza użycie kleju oparowego.
jaka jest cena takiego zabiegu?
Ja slyszalam o tym ze niektóre klientki kleja na zamkniętym i tak się da.
Madziorkowa - ja biorę 70 zł dużo/ nie dużo? zajmuje mi to około 30 minut :)
można i na zamkniętym, ale sens metody ekspresowej w tym żeby była ekspresowa i tania. Podklejanie powieki i odklejanie zajmuje czas.
bez przesady z tym czasem, podklejam oczy w kilkanascie sekund, mozna na zamknietych jak najbardziej, wiem ze sa klientki, ktore nie dadza sobie nic na otwartym oku zrobic i zaczynaja strasznie mrugac, wtedy podklejenie skraca czas pracy ;)