Chanti miodzio ten twoj salonik (taki w moim stylu-jakbym kiedys miala miec to wlasnie cos takiego podobnego) SUPER. Zycze powodzenia i mnostwo klijenteli. :good:
Printable View
Chanti miodzio ten twoj salonik (taki w moim stylu-jakbym kiedys miala miec to wlasnie cos takiego podobnego) SUPER. Zycze powodzenia i mnostwo klijenteli. :good:
Marta jak dla mnie to pomieszczenie faktycznie wyglada jak salon, dodam profesjonalny :) pieknie wszystko wyglada, kolorki, ulozenie sprzetu itd., elegancko wykonczone...nic tylko sie tam zjawic na pierwsza wizyte :)
Gratulacje i powodzonka :)
Chanti - cudne, reszta to pikuś.
A gdzie otwierasz ten salonik:)
Dziękuje Wszystkim i trzymajcie kciuki ;)
Salon jest w Sulechowie na ul. Sikorskiego 24 :P zapraszam :D
jak tylko będe przelotnie w Sulechowie na pewno zajadę na kawkę
Marta serdeczne gratulacje!!!!!!!
dziewczyny jedziemy na parapetówke?:):):)
Bardzo ładnie i z klasą :)
życzę powodzenia :)
Zapraszam serdecznie kochana :*
A to ja w akcji hi hi hi
Załącznik 10024
i jeszcze jedno ;)
Załącznik 10025
kochana az Ci zazdroszcze!! piekny masz salonik!! powodzenia !! :*:*:*
kochana czy ja widzę na 2 zdjęciu szampana??:):):)
super:):) gratulacje, wczoraj pokazywałam mojemu kochanemu fotki i też powiedział że zaj**, z gustem urządzony:)
Dziękuje , ja jestem dzisiaj zmęczona i na maksa szczęśliwa,... a do tego gazeta chce artykól o mojim salonie i zdjęcia do końca listopada-"Akademia Paznokci" :skacze::jupi::jupi::jupi::szabelka::hura::hura::h ura: Jeszcze mam tylko jedno małe marzenie, ale to przyjdzie pora i czas na nie ... Ty wiesz o czy marzę Asiu :]
tak i trzymam kciuki i za to:):):)
świetnie że będziesz w ap!!
Kochane chciałabym Wam przedstawić jak to wgląda krok po kroku otwarcie salonu :)
Na wstępie chce zaznaczyć że nie dostałam dotacji, gdyż przed otwarciem salonu miałam już działalność dwa lata :(
Najważniejsza jest lokalizacja... ważne jest czy w centrum miasta ( jak u mnie :P ) czy jest parking przy salonie, i widoczna reklama.
Jak się ma wielu przyjaciół i klientów jest o wiele łatwiej , pod warunkiem ze robi się dobrze-bo jak wiadomo reklama droga pantoflowa jest najszybsza.
Ważną rzeczą jest wystrój salonu, do którego pasuje nazwa salonu oraz w którym będziemy się dobrze czuły jak i nasi klienci.
Co do sanepidu, to należy przestrzegać wszystkich zasad podanych już tu na forum i wszystko jest w porządku. ważna jest wysokość sufitu, ilość umywalek, wysokość kafelek przy umywalkach, jednorazowe kubeczki jak podajemy napoje ( oraz badanie kału i moczy-jeżeli chemy podawac napoje ). pomieszczenie socjalne-jak mamy pracownika , apteczka, gasnica i po 6 miesiacach od otwarcia nalezy zrobić szkolenie z przepisów BHP dla siebie i pracownika.
A oto mój salonik ... ;) jak macie pytania piszcie chetnie odpowiem :]
Załącznik 10027
Załącznik 10028
Załącznik 10029
Załącznik 10030
Załącznik 10031
No bajka :) Ehhh zazdroszcze...ja nie mam szans na takie bajery ;(
no no no :brawa: pięknie...
Gratuluję !! :*
woooooow nio slicznie Martusia!!!!!!!!!!!!!!
przejrzyscie i bardzo duzo miejsca!!!!!!!!
a gdzie te twoje fieranki co kupilas?
Gratulacje:) Jak juz mówiłam świetny jest:) i atmosfera pewnie też świetna w Twoim saloniku:)
Bardzo ladny salon,powodzonka i sukcesow:):*
bardzo ci dziękuję:) czy przed otwarciem trzeba zaprosić kogoś z sanepidu? jak to wygląda?
gratuluje Chanti i życze Tobie dużo sukcesów i przede wszystkim klientek :kwiatek:
Piękny, elegancki bardzo mi się podoba tylko pozazdrościć :good:
świetny, na pewno do takiego saloniku miło przychodzić.
chanti dzięki wielkie za opis, deklaracje pomocy dziewczynom i gratuluje z całego serca, że ci się udało,
http://forum.wzorki.info/uwagi-o-for...html#post30318
wiem jakie masz dobre serducho i że byś chciała ale nie można :P
Ok Kamisku, nie wiedziałam ;)
no jak juz pisalam Salonik sie prezentuje superancko i profesjonalnie :)
Szefowa w tym wdzianku jak na zdjeciu tez niczego sobie :p pewnie nie jeden przystojny pan sie tam zjawi by podziwiac...oczywiscie prace naszej Marty :)
jeszcze`raz Powodzonka :good::kwiatek:
a to ja mam kolejne pytanie:) jeśli to nie tajemnica:) wynajmujesz lokal od kogoś, czy brałaś udział w przetargu miejskim? jeżeli tak to jakie dokumenty trzeba przygotować?:) (będę cię teraz męczyć, od kogoś z doświadczeniem najlepiej się dowiadywać:) )
świetna cena!!!!!! u mnie za stanowisko/pokoik 6-10m jest 1000zł.. więc ponownie gratuluję:) i bardzo fajnie ci się złożyło że znajomy miał lokal w dobrym punkcie:)
a na przykład straż pożarna sprawdzała? czy to się robi tylko raz przy oddawaniu lokalu na samym początku?
i czy np masz podpisaną umowę z agencją ochrony? (wiesz że jak się ktoś próbuje wkraść do włącza się alarm i oni przyjeżdżają szybko)
A więc tak o straż powinnam wziąć-to się jakoś nazywa ( PE POŻ), ale to jest koszt ok 1200-1500zł i księgowa powiedziała ze na razie nie trzeba , bo to większość nie ma... A co do ochrony to ja nie brałam , bo nad salonem od grudnia będę mieszkać, więc nie ma potrzeby :D Tylko alarm zamontowałam taki namniejszy za 1000zł, zeby czuc się bezpiecznie :)
o kurcze to już w ogóle wspaniale ci się składa:)
jak jeszcze mi coś przyjdzie do głowy to napiszę:)
a ja mam takie małe pytanko można by bylo rozbić tak ze działanośc była by na adres zamieszkania (czyli w moim przypadku Tczew )a ja robiła bym wyjazdowo pazurki i wydzierzawiala u kogos stanowisko w Gdansku? bo nie wiem jak sie za to zabrac bo chce otworzyc dzialanosc ale nie mam stalego miejsca "urzedowanie"
piękny salon:) stylowy, przyjemny i elegancki, jak w nazwie:)
ah tylko pozazdrościć;)
Jakiś czas temu kilka osób szukało inspiracji na wybór nazwy salonu. Teraz podobny dylemat mam ja. W najbliższym tygodniu będę załatwiać formalności i muszę coś wymyślić. Najpierw chciałam, aby salon miał taką nazwę jak mój nick czyli Ivonna. Jednak rodzina mi tego odradza, bo uważają, że nazwa jest zimna. Salonik będzie na razie mały, bo będę podnajmowała pomieszczenie w salinie fryzjerskim, ale będzie to oddzielny pokój. Chciałabym stworzyć ciepłą atmosferę. Lubię szydełkowe prace i chciałabym stworzyć aurę przytulności z dawnej epoki. Dlatego nazwa musi do tego pasować. Najgorsze jest to, że nic mi do głowy nie przychodzi.
Dlatego zwracam się z prośbą do Was kochani o pomoc. Macie wspaniałe, a czasem i szalone pomysły, i dlatego liczę na to, że coś wymyślicie:)