dobrze zrozumiałaś, ten konkurs jest wiosenny, i rzęsy jak najbardziej mają być wiosenne, i szalone :) mnie zachwyca, że dziewczyny mają aż tyle pomysłów na wiosenne rzęsy :ok:
Printable View
dobrze zrozumiałaś, ten konkurs jest wiosenny, i rzęsy jak najbardziej mają być wiosenne, i szalone :) mnie zachwyca, że dziewczyny mają aż tyle pomysłów na wiosenne rzęsy :ok:
ostatnia praca też bardzo ładna, lecz zagłosowałam tak jak wcześniej :D
Miałam dylemat miedzy 2 pracami, ale już poszło :D
Gratuluję dziewczynki pomysłów - mi zabrakło odwagi ;)
Od razu zauważyłam pracę, która nie dość, że świetnie zrobiona, to jeszcze nawiązuje to rodzaju muzyki, który kocham :love: Nie zastanawiałam się długo i zagłosowałam ! :love:
prace bardzo ładne, kolorowe a nawet szalone :D
gratuluje wszystkim uczestniczkom udanych stylizacji :ok::ok:
uffff zdążyłam oddać swój głos
zapraszam po wyniki
http://forum.wzorki.info/rzesy/8913-...ew-wiosny.html
Gratulacje zwyciezczyniom :brawa:
Prace sa naprawde bardzo ladne, ciekawe i pomyslowe :)
ja rowniez gratuluje :) wszystkim bez wyjątku :)
zuzaneczka gratuluje miejsca na podium, Twoja praca podobała mi sie najbardzie, sama chetnie bym takie ponosila...oczywiscie gratki dla wszystkich wyroznionych prac, super dziewczynki..jeszcze raz gratulacje:)
Gratuluję Wszystkim uczestniczkom !!!!
super, że przedstawiłyście tak różnorodne, piękne,kolorowe prace
cieszę się ze mój faworyt jest na podium :skacze:
Gratulacje wszystkim. Piekne prace ,ciezko bylo sie zdecydowac :)
Ojej, jak mi miło, że moja praca się podobała :) konkurs był super, a WSZYSTKIE prace na baaardzo wysokim poziomie! Gratuluje zwycięzcom i pozostałym uczestnikom :)
Ja głosowałam na czwóreczkę, bo raz że śliczna, delikatna, a dwa sama gdybym miała króliczka i kolorowe rzęski zrobiłabym podobna pracę :D
Dziewczynki serdeczne gratulacje !!
i ja również gratuluję :*
Przyznać się kto jeszcze wysłał prace ?:)
o jejku, wczoraj miałam problemy z internetem, nie mogłam sprawdzić wyników. śniłam, że nie zajęłam żadnego miejsca, ale zostałam wyróżniona. a tu taka niespodzianka. Bardzo dziękuję!
Gratuluję wszystkim dziewczynom. Wielką przyjemnością było podziwianie waszych prac i pomysłów.
a przy okazji, kto jest autorką pracy nr 5, na którą głosowałam, i która urzekła mnie subtelnością? :kwiatek:
Gratulacje Marchewkowy, mistrzowska robota (przyjdę kiedyś do Ciebie na rzęsy, ojj tak!), ale mam pytanie, kto jest autorem pracy nr 6? Tęcza na rzęsach mnie urzekła!
najbardziej spodobaly mi sie rzeski,ktore zajely 2 miejsce :ok:,ale reszta tez sliczna ,GRATULACJE!!!!!!!!:piatka:
gratulacje :)
katerina15 dzięki za głosik :D
Ja osobiście głosowałam na wyróżnioną pracę :) Wszystkim wygranym serdecznie gratuluję :)
Gratulacje! wszystkie prace bardzo mi sie podobały i faktycznie trudny wybór :) wszystkie rewelacja :ok: marchewkowy ach te twoje firany mrrrr :D
i również bardzo dziękuję :kwiatek: ciesze sie ze moja praca również się podobała :)
Gratuluję wszystkim Dziewczynom,przepiękne prace :)
Graatki dziewczyny !! :*
Zuzaneczka Twoja praca istnie genialna ! Głosowałam na nią ! :D Też bym takie ponosiła :love:
Dziewczynki, Piękne wachlarzyki wykleiłyście! Wybór był trudny, nie wątpię! Zuuza, Twoje są moimi faworytami :ok:
Wszystkim goraco gratuluje:ok:
Emilia glosowalam na Twoja prace, ciesze sie ze dostala sie na podium:)
Gratuluję tym, które zajęły miejsca na podium, oraz tym wyróznionym.
Jesli macie takie życzenie opiszemy każdą z prac biorących udział w konkursie (błędy i zalety) i umotywujemy nasz wybór. Chcecie?
chcemyyyyy :)
tak, wiele prac niezwykle starannych, prześlicznych, warto to opisać :skacze:
ja też głosowałam na marchewkowy las. doskonale wykonane. wszystkim Wam gratuluję!! piękne prace!!
Będzie szczerze może aż zanadto:skacze:
Jesteśmy z Edytakon i Samaron zgodne co do oceny prac, ale jeśli czegoś nie napisałam albo nie zauważyłam na pewno coś dopiszą:skacze:
Wiedzcie dziewczyny jedno, gdyby odczepić te wszystkie piórka, cyrkonki i różne takie -to okazałoby się, że same stylizacje i stylistki biorące udział w tym konkursie powinny być z siebie dumne, a ich klientki powinny piszczeć z uciechy, że wyszły spod takich zdolnych i świetnych technicznie rąk , a Wasza konkurencja? No więc... nie macie konkurencji:skacze:
praca nr 1
Bardzo staranna stylizacja wykonana metodą podwójnej rzęsy. Świetne osadzenie kolorystyczne w konwencji konkursu (wiosna to żywe kolory) Rzęsy syntetyczne każda bez wyjątku idą prostopadle do powieki (tak powinno być), Sama stylizacja oka rzęsą też bardzo umiejętnie dobrana do jego kształtu cieszę się, że stylistka nie bała się pokazać na fotkach np z boku oka "nie ubranego. Przez co widać drobne błędy np zbyt nisko doczepiony kącik wewnętrzny w stosunku do całej aplikacji (na środku oka, bardzo wysoko pieknie zaaplikowana rzęsa, ale kąciki leciuteńko niedociągnięte do powieki, choć ładnie równo przyklejone) Nad kącikami stylistka powinna popracować
praca nr 2
Aplikacja w metodzie 1:1 dobre kolorystycznie upiększenie i żelazna konsekwencja (rzęsy zielone i cyrkonie też, czerwone i cyrkonie etc ...) widać, że stylistka miała zamysł i konsekwntnie go realizowała. Widać to na zdjęciu tzw "artystycznym" te paznokietki wpasowujące się konwencję, brawo!!! Rzęsa prostopadle prowadzona do powieki. Jednak da się zauważyć, że nie każda rzęsa jest wyklejona, widać to np w lewym kąciku wewnętrznym. Trzeba popracować w tym przypadku nad cierpliwością i 100% wyklejeniem rzęsek
praca nr 3
Aplikacja metodą 1:1, poprawna. W kąciku jednak widać , że rzęsa nie dała się wyczesać, a to dlatego droga stylistko że prawdopodobnie nie dostrzegłaś tzw baby lashes, małych rzęsek wokół, które ciągną tę niepokorną rzęsę w bok. Zamysł samej wiosennej stylizacji był szlachetny (ozdóbki fimo) Fajnie to wygląda na otwartym oku. Jednak z boku widać druciki, czy kabelki, na którym fimo są poumieszczane to niestety burzy estetykę. Trzeba w tym przypadku popracować nad separacją rzęs.
praca nr 4
Pięknie dobrany rozmizar rzęsy i stopniowanie do kształtu oka, nic nie wystaje, wszystko jest płynnie, Widok z przodu całej twarzy pokazuje tę płynność. Fajnie rozmieszczona "tęcza" w postaci rzęs kolorowych. Szwankuje jednak zewnętrzny kącik, widać, że rzęsy tam się krzyżują, co nie oznacza, że są sklejone, prawdopodobnie w trakcie aplikacji rzęsy naturalne w tym kąciku nie szły prostopadle do powieki. Popracować nad tym trzeba. Rzęsa naturalna musi iść prostopadle do powieki nie może być nad nią, ani pod nią żadnej innej rzęsy naturalnej, bo zrobi nam się bałagan.
praca nr 5
W mojej opinii "wielka przegrana" tego konkursu. Być może nawet pretendentka do miejsca na pudle....Szkoda, bo sama aplikacja prawie doskonała(poza paroma rzęskami niedoklejonymi w kąciku wewnętrznym, ale się przecież nie czepiam), świetnie dobrana stylizacja do kształtu oka. Umiejętne zagęszczenie . Tylko...... nie ma w tej stylizacji nic co by wskazywało na fakt,że jest to konkurs.... i to wiosenny. Coś tam pełga na niebiesko w zewnętrznym kąciku, ale nie wiadomo co. Czy to kwiatki, czy to cyrkonki, chyba widze jeszcze pare niebieskich rzęs na środku, ale głowy nie dam. Zbyt oszczędne zdobienie jak na pracę konkursową. Rada dla stylistki-puścić wodze fantazji, to co na konkurs nie musi być poprawne politycznie, mogą być pióra w pupie, obsceniczno-sceniczne makijaże , Drugs, sex i rock nad roll, gołe baby jako modelki i na co tylko droga stylistko wpadniesz.
praca nr 6
świetne kolory. Dziewczę -modelka wygląda bombowo. Jednak znów aplikacja nie doklejona w 100%, wiem, że rzęsy żółte wyglądają tak, że prześwituje rzęsa naturalna, ale mimo wszystko się upieram nie ma 100%. Tu też trochę jest tak, że praca zbyt oszczędna jak na konkurs. Powiem tak, tęczowa stylizacja to świetny pomysł, ale nie przy rzęsie 1:1, jasne kolory rzęs skuionych wokół siebie powodują, że stylizacja wygląda "łyso". Chciałoby się czegoś więcej, makijażu, rzes wielokrotnie doczepionych(rzęsy 3d). Rada dla stylistki-patrz jak prowadzisz rzęse, widać na prawym oku w kąciku wew że się rzęski żółte krzyżują
praca nr 7
Aplikacja 3d ( wymieszane trzy techniki) Jak zobaczyłam tę pracę to umarłam. Elegancka,stonowana, nie ma wioski ani jarmarku, dwa kolory i to kontrastowe dają po oczach aż miło. Te tulipany, i te rzesy nad nimi. Artystycznie wyszło po prostu pięknie. Technicznie prawie doskonała, świetnie płynnie rzesy okalają oko. Jednak.... droga stylistko podspodni rząd rzęsek w niektórych miejscach odrobinkę za nisko zawieszony lub zbyt niedokładnie wyczesany, nie wiem tego, bo zdjęcie rzęs z boku nie jest na otwartym oku. Jeśli mogłabym się przyczepić to jeszcze tylko do tego, że kolorystyka jest bardziej jesienna niż wiosenna, choć te tulipany mówią wszystko :))) brawo
praca nr 8
Aplikacja 1:1 i tu duże brawa za wybranie tego własnie rodzaju stylizacji. Rzęsa 3d jest spektakularna i.. pozwala na .....ukrycie błędów stylizacyjnych,(o czym dziewczyny stosujące tę technikę doskonale wiedzą:skacze:) w 1:1 dość trudno to zrobić. Sama kolorystyka dobrana ze smakiem, widać żelazną konsekwencję i zamysł artystyczny ( w kącikach zew kolory piór te same co rzęsy w kącikach wewnętrznych). Modelka w tej stylizacji wygląda naprawdę uroczo. Tendencja do aplikowania rzęs trochę zbyt daleko od powieki, przez co widać maciupeńką łunę. Rada dla stylistki, dosuwamy bardziej rzęsę do powieki
gratuluje Wam kochane, ja głosowałam na rzęski w stylu regge:D
mamy na tym forum tak wszechstronnie utalentowane kobiety, ze az glowa boli:)
moj faworytka wygrała-7- gratuluję
rzęski wyglądają na bardzo naturalne, gęste i w zupełności nigdy bym nie pomyślała że są sztuczne.
Ponosiłabym je:)
akurat w swoje urodziny dostałam niespodziankę - nagrodę :skacze: Bardzo się cieszę, produkty bardzo mi się przydadzą, nawet już jutro w pracy, dziękuję serdecznie :D
a czy dostaniemy piękne dyplomy w formie elektronicznej?