Oj nadiuszka żeby mnie ktoś taką klejącą 3h 1:1 do salonu (gdzie są chętne na rzęsy) chciał ;p to chociaż rękę bym sobie wyrobiła
jak robisz jeszcze pazury to zapraszam
3 h to nie tak aż źle. a my akurat dziewczyny szukamy ;)
21-03-2013, 21:00
bombelkowa
Odp: Cennik - przedłużanie rzęs
200zł za aplikacje jeszcze ujdzie, ja salonowo zeszłam do 150..
ale uzupełnienie za 130zł to stanowczo za dużo moim zdaniem.. u mnie 2;1 do 3 tyg 120zł.
Musiałam obniżyć ceny, bo chałupniczki szkolone na YT zabijają łódzki rynek :huh:
od końca stycznia mam nawał.. jak szalone przyłażą i kleję :) hehe.. :skacze:
wystawiłam grupera, wróciło 90% plus koleżanki :)
mimo obniżki cen mam 3 razy większy zarobek :)
tak to wygląda..
Pierwsza aplikacja:
1:1 - 150zł
3d - 200zł-250zł
100% norka syberyjska - 350zł
Cena uzupełnień dotyczy zabiegu do trzech tygodni po aplikacji. Za każdy następny tydzień, do podanej kwoty, należy doliczyć :
1:1 - 20zł
3d - 30zł
100% norka syberyjska 50zł
21-03-2013, 21:16
Cataleya 1981
Cytat:
Napisał bombelkowa
200zł za aplikacje jeszcze ujdzie, ja salonowo zeszłam do 150..
ale uzupełnienie za 130zł to stanowczo za dużo moim zdaniem..
Ja jeszcze nie do końca wiem ile powinnam brać za rzęski. Z jednej strony czuję, że brak doświadczenia sugeruje niższą cenę, np właśnie 150zł, z drugiej... nie chcę psuć rynku, zaniżać cen i potem tłumaczyć się z podwyżki. Co do uzupełnienia to instruktorka mi sugerowała, żeby w 3 tyg od aplikacji oczekiwać 80zł, w 4 tyg 100zł, w 5 tyg 130, po 6tyg raczej zmienić całość na nową aplikację. Więc tak podałam 100-130 bo laseczki przychodzą co mniej więcej 4-5 tyg. No ale przy cenie aplikacji 150zł to i tak byłoby za dużo.
Dzisiaj rozmawiałam z kilkoma króliczkami doświadczalnymi i przekazałam info, ze dla nich uzupełnienie to 50zł co 3 tyg, lub 60 co 4tyg. Nie zauważyłam sprzeciwu, więc może te materiały się zwracać będą i na piwo zostanie :skacze:
21-03-2013, 21:27
bombelkowa
tutaj robisz błąd..
Ja mówię, że wizyta co 3 tygodnie i się ładnie trzymają terminów.. i wtedy jest 80zł .. mniej klejenia, krótszy czas :) a Pani na oku cały czas ma efekt ładny :)
---------- Dodano o godzinie 21:27 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:25 ----------
cataleya.. pracujesz w domu ?
ile kosztują średnio rzęsy w Krakowie?
z Meraszką pogadaj.. ona też z Krakowa to może Ci lokalnie cennik doradzi :)
21-03-2013, 21:52
Cataleya 1981
Hmm.. w sumie to i słuszna uwaga...
Tak, na razie tak.
Rozpiętość cen w Krakowie jest olbrzymia. Począwszy od 70zł na gumtree z przyjazdem i pocałowaniem w rękę do 300zł za 1:1 w salonie. Ale ostatnio widziałam też nowo otwarty salonik z ceną 99zł.... i inny który znam od lat i dawniej mieli po 150zł a teraz po 99zł... rynek chyba bardzo się psuje.
Meraszkę znam.. tzn ja wiem kto ona, Ona nie wie kto ja :D od dawna podglądam jej stronę na FB i znam jej ceny.
i teraz zachodzę w głowę co to jest to średnie zagęszczenie - przyklejają do co drugiej/trzeciej rzęski ?
21-03-2013, 23:08
meraszka
często tak jest- np. pełne 100rzęs/oko, średnie 70 na oko... ostatnio klientka opowiadała mi o salonie (po którym nota bene ją ratowałam- dramat :( ), w którym laska liczyła ile rzęs jej nakleja... niestety nadal są salony i stylistki potrafiące uzyskiwać różne efekty stylizacyjne tylko ilością rzęs ktore nakleja :(
**edit
Cataleya 1981 nie ładnie tak podglądać :P co do cen w krk są i salony, w których 1:1 zrobimy za 400, 500zł itd... nie zauważyłam konkretnej górnej granicy... ja się swoich cen trzymam i opinie słyszę różne- że tanio, zwłaszcza uzupełnienia, a czasem że drogo... ale taka polska mentalność, że wszystko powinno być za 5zł :nie_powiem:
mnie się moje sprawdzają, chociaż uważam że powinnyśmy wyceniać swoją pracę lepiej, ale ponieważ duża część stylistek tak nie uważa, to się nie da i już- chyba że w jakimś topowym miejscu w salonie, to jak widać po krakowskim rynku można rzęsy partolić, wyrywać laskom klientki i liczyć bajońskie sumy za coś, co tylko z nazwy jest 1:1 i dalej mieć klientki...dramat :/ chociaż ja na ilość klientek nie mam co narzekać, chyba że w drugą stronę ;) hihi
23-03-2013, 19:48
cubaro
Odp: Trudne klientki rzęsowe
Dziewczyny, a ile kasujecie za norki, te najprawdziwsze z prawdziwych :P?
23-03-2013, 21:24
Agnieszka Praska
350zl :)
24-03-2013, 19:33
bombelkowa
tak samo..
24-03-2013, 21:28
cubaro
Dzięki bardzo, ja w takim razie mam promocję :o bo 300
25-03-2013, 11:09
Mysiaczeq
Mam znajomą, która na początku miesiąca robiła u mnie rzęski. tydzień temu zadzwoniła, że na jednym oku się trzymają a z drugiego odpadły, tylko 4 zostały, dziś dzwoni, że nie ma żadnej. Teraz chce się umówić na rzęsy z norek i żąda zrobienia rzęs za cenę materiału, z powodu tego, że tamte wypadły przedwcześnie. Doradźcie mi, proszę, jeszcze nie kleiłam norek, nie wiem ile tego idzie na pare oczu i jak to sie przelicza na koszta. Mam norki z SL kupione za 200zł.
25-03-2013, 12:17
nanami7
Mysiaczeq, najpierw zastanow sie czy ona nie chce cie naciagnac... Duzo jest takich babek, ktore chca oszukac i moze specjalnie tak mowi bo chce miec teraz te norki...
Ja juz sie nie daje naciagac i podchodze sceptycznie do takich rzeczy. Wprawdzie nie robie rzes, ale wiem jak to jest w pazurach. :)
25-03-2013, 15:27
nadiuszka
A z jakie racji masz jej robić za cenę materiałów? Możesz założyć za cenę uzupełnienia i tyle.
25-03-2013, 15:39
Agnieszka Praska
nadiuszka dobrze pisze ;) zrob jej w cenie uzupelnienia norek:)
25-03-2013, 16:38
kiwaczek2
Mysiaczeq - skoro robila na początku miesiaca to jakby nie patrzec 3 tyg minęły, więc dziewczyny dobrze radzą
26-03-2013, 19:28
Mysiaczeq
ona stale u mnie robi, nigdy sie nie skarżyla, a o norkach dowiedziala sie dlugo po tym jak dowiedzialam sie ze polecialy jej wsystkie rzeski. Kurcze ale tez dziwnie, że po 3 tygodniach zgubiła wsystko :( myslalam wstepnie o 80 zł. Ona kiedys przyszla do mnie na uzupełnienie i po aplikacji stwierdziła, że ma tylko 30zł w portfelu ;/ praktyki mi załatwiła, więc myśli, że teraz się będę w nieskonczoność odwdzięczać ;/ mam totalny mentlik w glowie, nie wiem jak se radzic z takimi ludzmi
26-03-2013, 19:36
kiwaczek2
nie wiesz czy jej odpadły czy przyczynila się do ich wypadnięcia. wiem , ciężko jest być asertywnym. ale ona chce norki za 80zł? no co ty! nie daj się
26-03-2013, 19:49
bombelkowa
150zł to już BARDZO dobra promocja na norki..
ale ja bym się takiej babie nie uginała.. bo wykorzystuje ewidentnie..
27-03-2013, 00:09
AnastazjaB
Raz można pójść na rękę (ale tez w granicach rozsądku). Jeżeli dziwne sytuacje powtarzają się, kobieta kręci, nie ma pieniędzy, chce taniej albo nagle jest niezadowolona tak od tak sobie to trzeba grzecznie i stanowczo odmówić. Wytłumaczyć co i jak, powiedzieć to kosztuje tyle i tyle i nie mogę bezustannie iść komuś na rękę, bo za chwile wszyscy będą chcieli.
Cennik jest jaki jest, jeżeli klient jest niezadowolony z usługi i nie da się udobruchać "poprawionym" następnym zabiegiem - idzie gdzie indziej.
Co to za jakies dziwne manipulacje, ani to mądre, ani zdrowe, nie pozwalaj na to nikomu, bo zaraz Ci więcej osób na głowę wejdzie...
27-03-2013, 20:13
Cataleya 1981
Dziś miałam pierwszy telefon od obcej mi dziewczyny w sprawie rzęsek. Zobaczyła na mojej koleżance i zachciała też :ok: Powiedziałam 150zł, uzupełnienie po 2 tyg 60zł, po 3 tyg 80zł, po 4 tyg 100zł. Umówiona na przyszłą sobotę :skacze:
Teraz muszę dokupić 0,10 0,07 i 0,2. Wolę się przygotować na każdą ewentualność :skacze:
27-03-2013, 20:18
nadiuszka
Cataleya :ok:
Oby tak dalej!
01-04-2013, 22:32
Star Lash Academy
Cateleya bardzo dobre ceny :) trzymaj sie swojego cennika a napewno bedziesz miec duzo klientek ;) Od czasu do czasu zrob jakas promocje kobitki to kochaja :D
03-04-2013, 08:30
Cataleya 1981
Z kolei dziś mi zrejterowała koleżanka. Za 1 aplikację nic od niej nie wzięłam bo była ćwiczeniowa. Za kilka dni przyjezdza jej chłop i ma przyjść na uzupełnienie za 30zł (50% ceny normalnej) a potem chce zdjąć bo ją koszta przerażają... :blink:
Wkurzona jestem bo ma takie rzęsy że aż miło wyklejać. Na uzupełnieniu planowałam jej dołożyć trochę 0,2 i zwiększyć długość do 14stek, potem będzie mi aż żal ściągać ;(
Dziewczyna cały czas zachwycona, nic nie ciągnie, nie wypada. Jej siostry i mama też. Rzęski oglądałam kilka dni temu bo pracuje u mnie pod domem - wszystko ok. Naprawdę 30zł raz na 3 tyg to dużo ? no bez jaj :blink:
03-04-2013, 08:41
bombelkowa
moje 3d płacą 120zł co 3 tygodnie i żadna nie narzeka :D
ciężko jest na początku podnieść ceny :(
03-04-2013, 08:53
dzikakura
Cataleya, podnieś cenę od 4 tygodni nieobecnosci, albo zrób ją regulowaną- w zależności od ubytków. Po 4 tygodniach, jak dobry okres wzrostu rzesy się trafi babeczka może Ci przyjść z 60 % rzęs, jak zły, albo jak skubie, przyjdzie Ci z 3-ma rzęsami i zażąda od Ciebie uzupełnienia za stówę, które będzie pełną aplikacją dodatkowo jeszcze ze ściągnięciem tych resztek. . sugerowałabym mówienie przez telefon, że 4 tygodnie ZACZYNAJĄ się od 100 złotych, albo łagodniej "gdzieś ok 100 złotych, wszystko zależy od ubytków" i wytłumacz na czym ubytki polegają. Takie podejście sprawia, że kobiety dbają o rzęsy. Jak 4 tygodnie za stówę, ech.. to można powykręcać. To metoda nagradzania klientki za pielęgnację rzęs przedłużanych i dbanie o nie- w moim wypadku się sprawdza
Poniżej zdjęcia ubytków po 6 tygodniach. Tyle rzęs zostało, bo dobry okres się trafił. Wzięłam od dziewczyny za uzupełnienie 110 złotych. Została nagrodzona za dobrą pielęgnację, uzupełnienie zajęło mi 50 minut. Bądźmy w porządku do swoich klientek, będziemy się z tym czuć dobrze. Ukarajmy za nieszanowanie naszej pracy, nagrodźmy za dobry do niej stosunek.
Wierz mi , oprzyj się na moim doświadczeniu jeśli:
-Dziewczę chce od Ciebie wykonania zbyt ciężkiej niedostosowanej do stanu rzęs naturalnej aplikacji- nie masz co liczyć na to, że po 4 tygodniach aplikacja będzie do korekty
- jak do Ciebie przyjdzie a jej rzęsy przedłużane trzymają się na tuszu do rzęs(niektóre dziewczyny mocno tuszują rzęsy przedłużane, ściągniesz to i cała konstrukcja tuszowa się posypie), to zanim powiesz cenę usuń jej makijaż i dopiero podetknij lusterko i powiedz cenę, wcześniej nie.
- jeśli dziewczę jest z kategorii "pani Zosiu, mam 80 złotych", powiedz jej lojalnie, ale u mnie kosztuje to tyle i tyle. za 80 złotych mogę zrobić Pani (80% uzupełnienia?, 90% uzupełnienia?-wszystko zalezy od ubytku)
Taka postawa świadczy o tym, że wiesz co robisz, kobietki wiedzą, że jesteś specjalistką i nie dasz się zrobić w jajko:)
03-04-2013, 09:48
Cataleya 1981
Na razie jeszcze nie mam problemu z czymś takim. Póki co robiłam rzęski koleżankom ćwiczeniowo za darmo. 2 z nich chcą przychodzić na uzupełnienia i zapłacić, reszta liczy na "stałą współpracę za darmo". Nawet zwrot kosztów materiałów i na przysłowiowe piwo - "cena zabija" :blink: Liczyłam, że preferencyjna cena i zadowolenie z rzęs będzie silniejsze niż ta "wygórowana kwota" :leze: i że będą moją reklamą. Obawiam się że za chwilę dziewczyny się wykruszą, z reklamy nici, a zainwestowane w te aplikacje materiały pójdą w kosz.
Dziś uzupełniam mamę za free - wiadomo, w niedzielę chce przyjść moja modelka ze szkolenia na nową aplikację (zaproponowałam jej 50zł po starej znajomości), w sobotę mam mieć 1 klientkę tak normalnie. Mam nadzieję że zostanie ze mną na stałe.
03-04-2013, 11:31
nadiuszka
Cataleya, dlatego właśnie za darmo nie ma!!!!!! Kiedyś miałam taką jedną od pazurków co mi miała napędzać klientelę, doświadczenie bezcenne! Kupę pracy - zero efektu.
Ucz klientki od początku że nie jesteś tania i łatwa. Na początek może i będziesz ich miała mniej ale nie będą próbowały się na Tobie przejechać.
Co do nagradzanie za dbanie to Kura ma rację! Też mam podobną zasadę. Do 4 tyg 120-150. Po 4 150 i więcej. Mam jedną co chodzi co 2 tygodnie i wczoraj właśnie po raz pierwszy zapłaciła 100zł bo ekstra się wszystko trzymało. Nawet zdziwiona nie była że mniej zapłaciła. Potraktowała to jakoś równo...
03-04-2013, 12:18
kiwaczek2
Mysiaczeq - i jak tam z tą Twoją naciągaczką? jak się sprawa potoczyla?
03-04-2013, 14:01
Mysiaczeq
jeszcze sie nie potoczyla, bo przelozyla na po swietach :P
03-04-2013, 17:42
Cataleya 1981
Cytat:
Napisał nadiuszka
Cataleya, dlatego właśnie za darmo nie ma!!!!!! Kiedyś miałam taką jedną od pazurków co mi miała napędzać klientelę, doświadczenie bezcenne! Kupę pracy - zero efektu.
Ucz klientki od początku że nie jesteś tania i łatwa. Na początek może i będziesz ich miała mniej ale nie będą próbowały się na Tobie przejechać.
Co do nagradzanie za dbanie to Kura ma rację! Też mam podobną zasadę. Do 4 tyg 120-150. Po 4 150 i więcej. Mam jedną co chodzi co 2 tygodnie i wczoraj właśnie po raz pierwszy zapłaciła 100zł bo ekstra się wszystko trzymało. Nawet zdziwiona nie była że mniej zapłaciła. Potraktowała to jakoś równo...
No teraz już nie ma za darmo :) Myślę, że w ciągu 2 tyg się co nieco wyklaruje z dziewczynami. I dzięki za sugestię dostosowania ceny do stanu rzęs. Ma sens ^_^
04-04-2013, 01:25
Evcianka
Mysiaczeq ha dobre pewnie przeciągnie czasowo , przyjdzie po6 tygodniach i masz jej zrobić nowe... mają tupet laski
05-04-2013, 15:21
Mysiaczeq
Cytat:
Napisał Evcianka
Mysiaczeq ha dobre pewnie przeciągnie czasowo , przyjdzie po6 tygodniach i masz jej zrobić nowe... mają tupet laski
a jak pewnie ze nie inaczej :P
13-04-2013, 15:37
Chantelle
hej:) na dniach idę na kurs rzęsowy 1:1. na początku na kilku osobach będę robić za darmo, ale później chciałabym narzucić jakąś kwotę. Nie mam dg, będę szukać zatrudnienia(zaczęłam też przygodę z paznokciami), dlatego żeby nikt mnie nie podkablował chciałabym pobierać opłatę tylko za wykorzystane materiały- tak chyba będzie najsprawiedliwiej. Tylko nie wiem jaka to miałaby być kwota... :( Pomożecie?
edit:ale jestem super :aty:dwie strony wstecz dzikakura podała wszyściutko...nie wiem jak czytałam, ze mi umknęło - moze dlatego, ze na raty i strone minęłam.tak czy siak. przepraszam za zaśmiecanie. już wszystko wiem:wstydek:
16-04-2013, 20:09
Cataleya 1981
A ja się cieszę :) Jeszcze jedno uzupełnienie i zwróci mi się cały koszt szkolenia 1:1 :skacze: Wprawdzie niemal wszystko wkładam w spłatę pożyczki na kurs i uzupełnienie materiałów, ale w tym tygodniu dokładam permanentną maskarę, bo mi się prawie wszystkie laski dopominają, że chcą na dolne :D Myślę, że z jej pomocą za kolejny miesiąc zwróci się jeszcze kurs z powieki dolnej i może coś zostanie na przyszłe 2:1. Muszę jeszcze kupić jakąś mega wygodną podusię dla dziewczyn, kocyk i prześcieradło kosmetyczne :skacze: Podusia się przyda tez mnie, bo d... boli od siedzenia :P
Obecne ceny to:
1 aplikacja 150zł
uzupełnianie do 2 tyg 60zł, każdy kolejny tydzien + 20zł
maskara na dolne rzęsy będzie chyba za 15-20zł (???)
16-04-2013, 21:24
nadiuszka
chyba lepiej 20 z tych dwóch ;)
dawaj malusińską kropelkę i strzeż buteleczki żeby się nie zepsuła za szybko.
17-04-2013, 13:12
Zuuzaneczka
Cytat:
Napisał agulusia
350zl :)
Eee to ja też podniosłam do 350zł :P miałam 300 a jednej klientce zrobiłam raz za 250 ale młode dziewczę i czesto przychodzi, więc pal licho. Teraz będzie 350 :D
Cytat:
Napisał Mysiaczeq
Mam znajomą, która na początku miesiąca robiła u mnie rzęski. tydzień temu zadzwoniła, że na jednym oku się trzymają a z drugiego odpadły, tylko 4 zostały, dziś dzwoni, że nie ma żadnej. Teraz chce się umówić na rzęsy z norek i żąda zrobienia rzęs za cenę materiału, z powodu tego, że tamte wypadły przedwcześnie. Doradźcie mi, proszę, jeszcze nie kleiłam norek, nie wiem ile tego idzie na pare oczu i jak to sie przelicza na koszta. Mam norki z SL kupione za 200zł.
Śmierdzi mi to naciąganiem :/:
20-04-2013, 13:30
Marz_g
Ja popieram dziewczyny, że trzeba się cenić od samego początku, ja kilka ładnych lat temu kiedy paznokcie robiły się dopiero modne postanowiłam spróbować swoich umiejętności. Ponieważ byłam początkująca, młoda itd stwierdziłam, że koleżankom będę robić za darmo lub symbolicznie za 20 zł - na jakąś imprezkę (wtedy to na gimnazjalno/licealna impreze starczało :P) no i tak zostało, bo później było mi głupio od koleżanek brać więcej, a jak już od kogoś chciałam więcej to one twierdziły, że za drogo i inne głupie wymówki. Niestety zwyczajnie na tym traciłam... tylko dokładałam do interesu, fakt faktem sprawiało mi to mega frajdę, ale z czasem nawet jak coś nawet sprawia przyjemność a pieniążków nie ma - zraża. Stanęło na tym że pazurki robię tylko sobie, mamie i siostrze od czasu do czasu...
Dlatego też z rzęsami stwierdziłam, że robię do końca maja promocję na pierwszą aplikację 100zł i pierwsze uzupełnienie 50zł.
;D
a póżniej już sezon wakacyjno/ślubny - mam nadzieję że się rozkręci
26-05-2013, 19:00
Patios
Natomiast ja nie patrzę ile dni temu była u mnie klientka. Nie chce mi się tego liczyć :P Mój sposób jest taki:
za cała aplikacje 1:1 klientki płacą u mnie 150 zł. Za uzupełnienie, z którym wyrobię się do godziny czasu 60 zł. Każde następne 10 minut to 10 zł.
Czyli jeśli uzupełnienie zajmie mi godzinę i 30 minut klientka zapłaci 90 zł.
wychodzi na to, że biorę mniej więcej 1 zł za 1 minutę pracy :D haha :D
28-05-2013, 17:37
meraszka
Patios- no ja nie wiem... niby to jakaś opcja ale zawsze masz czasowo tak samo? nie miewasz gorszych i lepszych dni? klientki też różne rzesy własne mają..poza tym jak klientka wrażliwa i np łzawi i trzeba suszyć w kółko, to też Ci wyjdzie więcej nie ze względu na ubytek rzęs u klientki... a jak zejdziesz z czasu aplikacji? i zamast w 1godz 30min wykleisz w godzinę? klientka ubytek ten sam, material Twoj i praca też, tylko czas inny, to co wtedy? osobiście jeszcze nie słyszałam, żeby tak ktoś cenę uzupełnienia wyliczał, a i klientki mogą patrzeć krzywo, że np pracujesz sobie wolniej, bo więcej zarobisz...