Wiem że zabrakło bo wszystkie dziewuszki namawiałam na zakup tego nabłyszczacza :cwaniak2:bo jest naprawdę wyśmienity i każda polowała na niego.
Kochana następnym razem i daj znać koniecznie jak się sprawuje.
Printable View
jak dla mnie ten nabłyszczacz to żadna rewelacja... ;)
A ja go bardzo lubię, pazurki święcą się jak psiowe klejnociki :D z tym że trzeba odczekać parę minutek żeby go nie dotykać.
Każda lubi co innego i dzięki bogu bo byłoby za nudno na święcie ;)
Zamówiłam sobie dwa żele do szkieletu.
BASE ONE THICK CLEAR i Silcare BASIC żel Clear+
Ciekawa jestem jakie będą. Chodzi mi nie tylko o gęstość ale też o to jak się zachowują pod wpływem czasu. Miałam ostatnio jakiś żel , który po trzech tygodniach noszenia tak jakby się kruszył. Już nie był taki twardy i wytrzymały. Ciężko było robić na nim uzupełnienie. Bałam się , że pazurki już nie będą takie wytrzymałe...
A co powiecie o No Name UV gel clear-v?
Sylla ja ten clear -v mialam i jest ok :) tak jak cala reszta :D
noname violet jest super :) baardzo geeesty :)
Drapi violet jest gesty ?
uuups... jak dla mnie rzadki :skacze: ale to zalezy jaka jest temperatura w pomieszczeniu bo u mnie nawet czasami 23-24 stopnie :D
Ja mam Noname Violet Thick i dla mnie jest wystarczajaco gesty a trzymam go w szafie i wyciagam raz w miesiacu na pazury :P :)
jest gesty , u mnie temperatura 26-28 . moze ja mam inny violet?? hmmm no taki ze jak postawie to tak stoi :D i jak do gory nogami pudelko zostawie to i tak nie spadnie :) taka galareta albo hmmm plastelinka :)
mam jego caly kilogram i zeby go z wiaderka wydobyc musze szpatulka przekladac :)
też mam noname violet i jest rzeczwiście gęsty, idealny na szkielety, które super się trzymają, szczególnie u pań, które lubią machac rączkami i łamac pazurki ;)
dokladnie. wiec nie wiem jaki wy macie ten violet ale napewno nie ten co ja mam . :)
to może jakieś dwa różne są, bo mój też rzadki, nawet taki średni nie jest tylko rzadki, ale dawno kupowany, może teraz inne gęstości robią
ja mam violet thin i on jest rzadki, ale to seria Basic z Silcare :)
Bo "thin" to rzadkie a "thick" to geste...To tak jakby ktos nie wiedzial :)
Dokładnie. Choć i ja miałam jeden violet "thick" który latem lał się jak szalony, ale to raczej sprawka temperatury była, choć może i ktoś pomylił etykiety czy taka seria została wypuszczona.
Za to uwielbiam white thick z basic, tylko na nim pracuję :D
Przetestowałam ten żel . Super mi się nim pracowało. To jest moja gęstość <3Cytat:
A co powiecie o No Name UV gel clear-v?
dziewczyny a który to jest ten white thick? nie mogę go znaleźć, podajcie linka bo ja chyba ślepa jestem
a żel base one clear-v i base one thick violet maja taka samą konsystencje czy może któryś jest gęściejszy?
clear-v jest rzadszy niż thick violet.
Tak jest. Clear-v jest żelem średniogęstym z kolei Thick Violet to typowy gęścioch.
Dziewczyny wszystko jest napisane pod żelami, upewniajcie się przed zakupem żeby nie było niespodzianek bo faktycznie jest trochę tych żeli i można się pomylić.
Basic nie ma żelu Thick White :/: jest White rzadki ale gęściocha w tej serii nie ma.
Chyba się przeniosę całkowicie na tą markę . Testowałam już wiele żeli i te mi najbardziej odpowiadają. Że nie wspomnę , że cover Basic to moja miłość od pierwszego...
basic white jest taki bardzo bardzo biały - wrecz ekstremalnie :D
ja juz tej firmy nie zamienie na zadna inna.
byłam dzisiaj w sklepie stacjonarnym na zakupach :) ech... ciężko było stamtąd wyjść :D
White thick jest bardzo gęsty. ja tylko na nim pracuje, świetnie się nadaje na formę, dobrze się nim robi piękny uśmiech.. ja rzadkimi nie potrafię :P w sumie na nim się uczyłam i bez problemu póki co go kupuję. być może już został wycofany skoro u producenta nie widać.
wcześniej wrzucałam zdjęcie, ale wrzucę jeszcze raz :D
Aniuta27 a jaka jest cena tego żelu w sklepie, chodzi mi o ten ze zdjęcia które wstawiłaś powyżej? kto mi go kupi w sklepie stacjonarnym?
ja go kupowałam jakoś za 35-40zł za 15ml, zaraz poszukam to dam linka do sklepu może jeszcze mają :)
o proszę, jeszcze jest :)
http://www.emiga.pl/zeluvfrenchwhite...5g-p-4222.html
Ja kupiłam w MM angelo i właśnie jest takiej konsystencji, za cholerę nie wiem jak takim żelem można zrobić frencha - tzn jakość rzadkim to po palcu się robi ale te uśmiechy piękne głębokie i równy odcień bieli wszędzie.
Aniuta na formę w sensie przedłużasz nim na przeźroczystej?
Buduję szkielet i na tym szkielecie właśnie robię białym końcówkę. A zaleta też taka że można zrobić wszystkie paznokcie i dopiero do lampy włożyć, nic nie spływa. ale to jak kto woli :)
A to myslałam, że na przeźroczytej formie białą końcówką delikatnie przedłużasz.
No nie wiem, ja takim to góry doliny tworzę i nawet jak potem paznokieć jest zbudowany to mi się wydaje, że nierównomiernie jest rozłożony biały a rzadki nieco sam się wypoziomuje a uśmiech to można nim pod skórki podciągnąc :> ale tak jak napisałaś, co kto woli
wiesz co można i prosto na formie, producent napisał że do tego się nadaje. ale ja zawsze szkielecik sobie robiłam z racji tej że tak mnie nauczono :)
A muszę spróbować normalnie, prosto z formy :P
Ja też robię nim góry i doły, ale jak już się wszystko zaleje, opracuje to nie widać nierówności :)
Promocja zelu violet i clear 50 g na allegro;)
Żel UV - No Name Jednofazowy Violet 50g. (2877510096) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Znaczy nie mówię, że jest zły. Używam go.
Ale są lepsze ;)
A teraz dalszy ciąg moich recenzji...
NIE POLECAM ! :
- wacików - rozwarstwiają się że hoho.
- szamponu Uniqe DAY BY DAY - za pierwszym razem jak go użyłam, myślałam, że znowu pomyliłam się i użyłam odżywki. W ogóle się nie pieni. Podobno te szapony, które się wcale albo bardzo mało pienią są dobre, ale jak tym umyć głowę? zupełie sie nie da. Trzeba wylać tyle, że tą pojemnością umyłabym głowę jeszcze z 3-5 razy. A i szampon ma bardziej męski zapach ;)
ŚREDNIO POLECAM :
- Szampon VOLUME - ma przyjemniejszy zapach (bardziej kobiecy :P) i minimalnie jest lepszy od tego wyżej
- Maska do włosów Uniqe HYDRO czekoladowa - hm... czekoladowego zapachu to tam tyle, że więcej potarfię sobie wyobrazić i poczuć, ale jest nawet nawet. Włosy są miłe w odtyku i w ogóle ;) czyli mniej wiecej jako maska spełnia oczekiwania. Choć u mojej mamy zadziałała niezbyt przyjemnie ! - swędzenie głowy.
POLECAM :
- Żele kolorowe (linia Base One Neon) - neon green i neon violet są ekstra. Dwie lub cieniutkie 3 warstwy wystarczą by uzyskac kolor. Nie trzeba dawać białego pod spód by wybić ten kolor ! Inne kolorki widziałam na wzorniku i są ekstra !
Tutaj neon green i neon violet (dwie warstwy)
obok fioletowego kolor Apricot Muss (Linia Base One Color) - również bez zastrzeżen :)
dziewczyny a wiecie może czym różni się Base One Quick Finish od Base One Finish?
Ja zakupiłam teraz żel z linii Affinity, ale zapomniałam sprzedawcy napisać, że chcę Violet i przysłał mi Clear i nie wiem czy nie będzie on żółkł, tak jak klasyczny clear z serii No Name? Ale opakowanie cudne :D
Dziewczyny, a jaki dobry nabłyszczacz, taki żeby się pięknie błyszczał, tak krystalicznie? ja miałam ten z no name
NO NAME ŻEL UV 15ML QUICK FINISH NABŁYSZCZENIE (2886362303) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
, ale powiem że miałam i mam z nim same problemy. jest strasznie gęsty, i zawsze jak go nakładam to robią mi się w nim dziurki :/
już próbowałam cieniej to znowu takie pręgi się robią i trzeba bloczkiem równać i od nowa :/
nie wiem gdzie robię błąd., a szkoda mi go wyrzucić że tak powiem nie przelewa mi się, chciałabym choć na sobie go zużyć ale z ładnym efektem końcowym :D
no nie!! a ja właśnie ten żel kupiłam ;) mam nadzieje że nie bede miała z nim problemu
niezła ta promocja na allegro. Ciekawe tylko dlaczego mają taniej niz w hurtownio? wogole na stronie silcare nie ma dostepnej pojemnosci 50ml :/ może podroba? zastanawiam sie czy zamowic, co o tym myślicie?
---------- Dodano o godzinie 22:45 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:36 ----------
seria affinity też jest w promocji- 30ml wychodzi za tyle co 15 ml w hurtowni
Ja myślę że może być to oryginał. Z racji tej że Seria zmieniła nazwę z NO NAME na BASE ONE, może wycofali żel o pojemności 50g. Albo ktoś zamówił u nich żele o pojemności 50ml.. wydaje mi się że może być taka opcja
:D
Ja widzę że na stronie z serii Basic nie mają żelu violet, i właśnie spróbuję tego Base One Violet, ciekawe jak będzie mi się pracowało na gęściochu :)
Malinowa, mam pytanko do ciebie :)
Czy przetestowałaś już może nabłyszczacz o którym pisałaś kilka stron wcześniej? Potrzebuję na biegu coś zamówić, i zastanawiam się właśnie nad tym Base One, ale zastanawiam się czy to nie będzie ten sam co NO Name,z którym mam właśnie problemy.