Mi się wydaje że jest dobrze na tak krótki pazurek,ale to tylko moje skromne zdanie, ciekawe co na to bardziej obeznane dziewczyny:papa:
Printable View
Mi się wydaje że jest dobrze na tak krótki pazurek,ale to tylko moje skromne zdanie, ciekawe co na to bardziej obeznane dziewczyny:papa:
dla mnie jest ok ;)
krzywa jest ok, im krótszy pazurek tym krzywa mniejsza
Proszę o ocenę pazurków ;)
Paznokcie robione metodą żelową na tipsie :D
Pierwszy raz robiłam sztuczne pazurki na kształt migdałka :P
P.S. Co do ostatniego zdj. - to nie jest on aż tak krzywy, po prostu się mi ręka osunęła a fotki były bez lampy hehe :D
wygląda ok - jak naturalek :)
Cudowna linia uśmiechu Joystynko :wow:
Zazdroszczę wprawnej ręki ;]
ela-k dla mnie bomba :D ja się cały czas uczę, nie robię tak ładnych pazurków...
Witam. Ja również proszę o ocenę. Jestem samouczkiem i ponadto nigdy nie widziałam jak robi pazuraski profesjonalistka. Najwięcej nauczyłam się z tego forum :ok: Mam jednak wrażenie, że utknęłam na jakimś etapie, bo jakbym się nie starała to wszystkie wychodzą mi tak:
Sroka - mi się pazurek podoba, jak dla mnie może trochę za duża krzywa, chociaż niby jest proporcjonalny, ale to takie tylko moje "widzi mi się" :D
Zdjęcie tunelu jest niewyraźne i nie widzę dokładnie, ale wydaje mi się, że linia włosa jest za gruba. Poza tym myślę że wszystko jest :ok: ale poczekaj jeszcze na Emilkę ;)
ja jeszcze widze, ze pazurek schodzi Tobie w dol :) innymi slowy czarna koncowka na dole i na gorze powinna isc rownolegle :) kurcze mam nadzieje, ze zrozumialas bo nie wiem jak inaczej wytlumaczyc :P
krzywa C i tunel oraz boczki w porzadku chodz zrobilam bym w kwadrat prosty, nie zaokraglone rogi :)
Dzięki rudziu. Wiem o co ci chodzi, dopiero jak napisałaś to zauwarzyłam. No to teraz mam kolejny "parametr" do wyuczenia...
A zdjęć tunelu chyba ze dwadzieścia zrobiłam i żadne nie wyszło. To chyba złośliwość rzeczy martwych. (chociaż i ze mnie fotograf żaden :leze:)
krzywa do poprawy i boczki za bardzo do góry wypiłowane (patrząc z boku) i chyba troszkę za gruby ten pazurek ;) można by go od spodu frezareczką potraktować :)
Załącznik 36953
Super ten rysunek Emilko. Dzięki :*
Hej,
Po raz kolejny zwracam się do Was z prośba o ocenę moich pazurków (poprzednie na stronie 60) :)
Najbardziej boczki mnie wkurzają, moje naturalne sa w kształcie wachlarzyka i potem piłuje piłuje ten akryl a one dalej są łopatkowate ;( Narazie nie mogę iśc na kurs ze względu na szkołe, ale jak się trafi okazja od razu pójdę co by ludzi na ulicach nie straszyć pazurkami :D
Ja myślę że są ok tylko na drugiej fotce troszkę krzywa jest przesunięta za mocno w stronę wolnego brzegu, kurcze nie wiem czy dobrze to napisałam ale niech się wypowiedzą inne dziewczyny :]
wg mnie to na nich prawie stresu nie ma. Ja bym o wiele bardziej wzmocnila napewno
Dziewczyny...:wstydek::wstydek: ma to coś wspólnego z edge?? Czy chociaż troszkę przypomina...?? z nudów chciałam spróbować i mi taki koślawy spaślaczek wyszedł... :P Ale czy chociaż w jakimś kierunku zmierzam?? :P
Załącznik 37351Załącznik 37352Załącznik 37353Załącznik 37354
To mój pierwszy i jedyny szpic. Już we wtorek go nie będzie bo mam zajęcia z masażu i muszę mieć cały czas wyobcinane.
Wiem że sa zapowietrzenia ale pierwszy raz próbowałam nowy żel budujący i chyba coś zrobiłam źle.
zrobienie foty tunelika na kciuku to trudna sprawa..... ale może cos na tych zdjęciach zobaczycie
Proszę oceniajcie i doradzajcie
żel na formie
http://images8.fotosik.pl/1299/28d016450203794f.jpg
http://images8.fotosik.pl/1299/212bc541c67f3212.jpg
http://images8.fotosik.pl/1299/e57450cd4a104507.jpg
http://images8.fotosik.pl/1299/5cb7c0a527e49b30.jpg
http://images8.fotosik.pl/1299/142e6c94f1a6ea3d.jpg
Tanula zmierzasz dobrze :)
jak dla mnie to ciut za gruba krzywa C, koncowka powinna byc w ostry trojkat takze jeszcze musisz pilnikiem ciut podpilowac :)
kilka razy jeszcze zmalujesz edka i bedzie cacy :)
mozesz luknac na edki naszej Anki :) http://forum.wzorki.info/237221-post1136.html
Tanulka, moim zdaniem przypomina :P ale schodzi trochę w dól, musiałabyś wypiłować na prosto.
Salis według mnie ten kształt to migdałek :) ładna linia uśmiechu, ale jest trochę za płaski.
Dzięki asiek :) za ocenę :)
salis bardzo ładny pazureczek ;) troszkę bym więcej masy dała żeby nie był narażony na uszkodzenia :) ale ogólnie jest super :ok:
tanulka za bardzo idzie w dół i to narazie jedyne moje ale ;)
Załącznik 37363
Emilia B.- dzięki, też mi sie deko płaski wydawał . Ja mam płaska płytkę i jak dam więcej żelu tu już mi sie wydaje że mam na nich "bułę" straszną. Będę ćwiczyć puki co na sobie nie mam jak a utwardzając swoja naturalna płytkę to przecież nie będę na nią tak dużo żelu kłaść zwłaszcza że nie może mi wolny brzeg wystawać ponad opuszek palca.:]
przy żelach typu soak off nie buduje się pazurka więc nie będzie tych wszystkich krzywych :) ale przy przedłużaniu już trzeba ;)
I tak wyszedł rewelacyjnie :)
zaraz w piórka obrosnę :D....dla mnie dziś najważniejsze było sprawdzić ten kształt pazurka i nowe żele a zwłaszcza cover :P
Salis faktycznie migdał ale jak dla mnie jest ok... Uśmiech można by wyciągnąć na boki jeszcze wąziutko i byłby głęboki (mam na tym punkcie manię więc nie zwracajcie na mnie uwagi hihi takie moje zboczenie) ale tak jak masz jest ladny.. i ładnie coverek wycieniowany :ok: czy płaski.. jak ktoś nosi pazury i wie co i jak z nimi się obsługiwać to i taki stres jak masz wytrzyma.. myślę.. no a do szpica to trzeba by wypiłować oj trzeba bo prawdziwy stilleto winien mieć na końcu igiełkę coby się ukłuć co jakiś czas w oko :P
Podoba mi się Twoje dzieło :D
Taulka edek ladny, ale jak Emila ladnie zaznaczyla boki leca w dol, zle forme podlozylas, powinna by ciut w gore z tego co wiem
Salis typowy migdal, ladniutki ;) Moze taki stres wystarczy, ale ja bym nadbudowala i to bardziej w okolicach srodka plytki, a tak to bardzo ladny migdalek :)
Nie mnie oceniać bo sama się uczę:P Zauważyłam jednak, że pazurek jest dość płaski...trochę za mało wzmocniony na linii stresu. Wolny brzeg tak jakby troszkę uciekał w prawą stronę trza go odrobinkę podpiłować. Ale bardzo ładna linia uśmiechu!! Mi taka nie wychodzi. No i tunelik Ci wyszedł co dla mnie jest jeszcze nie osiągalny hi hi:P Ale ogólnie bardzo ładny:):*:kwiatek:
Gattina tak jak Tanulka napisała jest płaski, przy takiej długości, moim zdaniem :P, wystarczyłoby trochę żelu dodać. tunel mi też taki nie wychodzi :D a linia uśmiechu ładniutka :)
Gattina jest ciutke płaski ale to przez tunel - jakbyś zacisnęła większy tunelik pazurek od razu by się inaczej ułożył ;)
To i ja nieśmiało wstawiam swoje początki do oceny:) środkowy prawej ręki straszna łopata mi jakaś wyszła...
niuśka, te ze zdobieniem wyszły za szerokie, troszkę takie łopatki, są też trochę za płaskie, nakładaj więcej masy na linię stresu. Co do linii uśmiechu to bardziej bym ją zaokrągliła, jest trochę za prosta. Ale ogólnie pazurki są estetycznie wykonane, zwłaszcza te drugie bez zdobienia, są o wiele ładniejsze. Jak na początki to super pazurki;)
Candynails dziękuję za opinie:] właśnie nie mogę za bardzo okiełznać tego, żeby były bardziej węższe, szczególnie u prawej ręki( te robiłam na swoich);( ale dziękuję ślicznie za rady i będę ćwiczyła dalej. Linię uśmiechu też pomęczę;)
zwracaj uwagę na to, żeby paznokcie nie rozszerzały się przy wolnym brzegu, czyli końcówki paznokci nie mogą być szersze, niż u nasady, czyli przy wale paznokcia. Mi było najlepiej opanować to prostym pilnikiem, gdy trzymałam go równolegle do boku paznokcia i piłowałam góra-dół, nie wiem czy nie zagmatwałam:P:P
Nie zagmatwałaś, zrozumiałam o co chodzi:] staram się tak robić tylko boję się zawsze, że przepiłuję frencha jak tak bedę zwężała:/: poza tym to nie wiem dlaczego, ale jak wypiłuję już pazurka i wydaje mi się, że jest ok, to po nałożeniu glossa i wyjęciu z lampy, widzę dopiero, ze jednak jeszcze są za szerokie...:/:
Robisz na formie czy na tipsie?
Na samym początku robiłam na tipsie, ale teraz na formie próbuje:]
Ja bym go raczej mocniej ścisnęła niż piłowała boki ;)