Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Cytat:
Napisał afterglow
ja mam pytanko do MAM, ktore juz nimi sa.
Jak wyglada znieczulenie, jak podaja, czy wbijanie sie w kregoslup boli. Wasze opinie. raczej polecacie czy raczej odradzacie?
ja powiem tak po przyjezdzie do szpitala polozna pytala mi sie na dzien dobry czy chce znieczulenie-jeszcze mnie tak nie bolalo wiec odmowilam, jednak po godzinie to juz blagalam o PDA bo bol byl nie do zniesienia. samo podanie znieczuelnia mnie nie bolalo ( zanim podali PDA dostalam w to miejsce znieczlenie miejscowe) czulam tylko lekkie ciagniecie w nodze. wiadmomo jest duze ryzyko z tym zwiazane (musialam podpisac jakies oswiadczenia-co maz za mnie zrobil bo ja nie bylam w stanie) ale bez bym nie wytrzymala, i jakbym miala kiedys znow rodzic bym sie duzo wczesniej zdecydowala a nie czekala znow do tych mocniejszych boli.
Mysza gratuluje!!
26-05-2010, 21:33
rudzia1985
Mysza Gratuluje :kwiatek:
niech sie zdrowo chowa :)
26-05-2010, 21:45
barbara_kawka
MYSZA moje gratulacje !!!!!!!!!
a ja zglupialam !!!! wlasnie siedze i zwyczajnie jem cytryne :D hahaha ... a swoja droga moj maluszek tez chyba prezent na dzien mamy mi zrobil i bulgocze jak szalony w brzusiu :D
WSZYSTKIEGO NAJ DLA WSZYSTKICH MAM :)
26-05-2010, 22:16
afterglow
no i pieknie Basiula :) teraz mozesz przezywac podwojnie :) bo wiesz i czujesz ze masz w sobie male serdusio :)
a moj dzisiaj strajkuje... cos malo pobudzony :(
27-05-2010, 08:45
anecka17171
Mysza gratulacje !!!!! :przytul:
27-05-2010, 09:17
tusia
Mysza gratulacje:D:kwiatek:
27-05-2010, 09:34
Chanti25
Mysza Moje gratulacje :* :* i pochwal się maluszkiem.
27-05-2010, 10:20
zyza
after przy znieczuleniu rodzi sie dluzej... moja kumpela rodzila 30h miala trzy znieczulenia ale nie te do kregoslupa tylko te miejscowe nie pamietam nazwy...
w kazdym razie wiem ze sa odradzane :D ja bym chyba wolala krocej rodzic :D
Mysza moje gratulacje!!!! :D no nastepna rozpakowana :D zabraknie ciezarowek do prowadzenia tego tematu :D
27-05-2010, 12:31
Chanti25
Zyza pewnie niebawem pojawią się nowe ciężarówki hi hi hi ;)
27-05-2010, 12:49
barbara_kawka
chyba ze teraz taki okres ciezarowy :D hehe ... mysza jak sie pochwalisz malenstwem to podrzuc linka :D after chwalic mi sie tu szybko brzusiem!! i wogole laski chwalic sie :D chanti , zyza i reszta :D;)
27-05-2010, 13:41
milenka_olsztyn
ja bym z chęcią do tego klubu dołączyła:D
27-05-2010, 14:08
afterglow
milenka no to hop siup do wyra na noc z chlopem i za 2 tygodnie rob testa! :)
---------- Dodano o godzinie 14:08 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:46 ----------
Znalazłam w necie ciekawe informacje dotyczące znieczulenia... troche musialam pokopac, zeby dostać wiadomości nie ogólne a bardziej szczegółowe. mam nadzieje, że się przyda ;)
"Znieczulenie w ciąży i położnictwie - szczególna specyfika
27-05-2010, 14:43
zyza
hahahahaha musi zima i jesien przyjsc zeby ciąze powstaly bo cos jak cieplo to malo tego nowego narybku a jak zima bylo to gzily sie i ciąze byly hahahahahaha :D
27-05-2010, 14:55
afterglow
Zyza, najlepszy okres to sylwester i karnawał :D nie sądzisz ;p hehehe
wstawiaj zdjecie brzucholka i nie marudz :) hehe
a to ja i Kubuś :)
3,5 kg na plusie :)
27-05-2010, 15:04
anecka17171
afterglow śliczny brzuszek ślicznej mamy!!!!!! :)
27-05-2010, 15:15
hassi
After, jak Ty ladnie wygladasz w tej ciazy!! :))
Piekny brzusiooo...:D
27-05-2010, 15:20
tusia
after świetnie wyglądasz:ok: śliczny brzuszek
27-05-2010, 15:33
czarnyaniol121
after jaki brzusio sliczny :D
a ty jaka kwitnaca i szcześliwa:D
27-05-2010, 17:01
milenka_olsztyn
zgadzam się z dziewczynami:) pięknie wyglądasz:)
27-05-2010, 17:20
szpila59
After ciąża Ci służy! :skacze:
Ślicznie wyglądasz, też bym tak chciała jak bede kiedyś w ciązy :D
27-05-2010, 19:37
eksnail
ale "brzydki ten brzuch" - żeby nie zapeszać:D
27-05-2010, 20:45
majkarodzik
After służy Ci, służy....:przytul:
Oby dzidzi było zdrowe i Mamusia szczęśliwa:ok:
27-05-2010, 21:25
nanami7
After pięknie wyglądasz ;)
Milenka ;> do roboty jak się Tobie dzidzi zachciało ;)
ale przyjdzie ten czas kiedyś ... na mnie też :P
27-05-2010, 21:30
afterglow
i mi sie podziekowania skonczyly ehhehe jutro nadrobie, zeby nie bylo :* wszystkim dziekuje za kompelmenciochy :D az sie zarumienilam :D hehe no na razie wiem ze bokser i zdrow jak ryba wiec jest ok :D
27-05-2010, 21:32
Chanti25
Afterq cudownie wyglądasz z tym brzuszkiem :D
27-05-2010, 21:51
barbara_kawka
no i po wizycie u lekarki :) dzidzia cala i zdrowa... duzo wod plodowych ... i duza dzidzia :) troszke hemoglobina za niska ale dostalam wykaz co mam jesc i tableteczki jakies :) no i ogolnie jeszcze nie na 100% ale najprawdopodobniej bedzie kobietkA :D
28-05-2010, 00:30
afterglow
Cytat:
Napisał barbara_kawka
no i po wizycie u lekarki :) dzidzia cala i zdrowa... duzo wod plodowych ... i duza dzidzia :) troszke hemoglobina za niska ale dostalam wykaz co mam jesc i tableteczki jakies :) no i ogolnie jeszcze nie na 100% ale najprawdopodobniej bedzie kobietkA :D
no i cacy :D w koncu jakas kobitka bedzie na forum :D gratuluje Basiu (tak wstepnie, bo prawdziwe gratulacje za miesiac) heheh :*:*
28-05-2010, 09:12
Chanti25
Basiu super że dziewuszka :D bo tu same chłopaczki (prawie) sie rodzą hi hi hi ;)
28-05-2010, 09:21
Klara
A ja jestem na początku moich wyjątkowych dziewięciu miesięcy :)
28-05-2010, 09:48
afterglow
Klara, napisz cos wiecej o sobie, w ktorym tygodniu jestes, jak sie czujesz, na kiedy termin itd. Bedzie nam milo, jak sie poznamy blizej :)
28-05-2010, 09:48
zyza
no nareszcie nowa cieżarowka :D
gratulujemy klaro :D
jednak nie w zimie ludzie dzieci sobie robia niektorym wiosna w temperament uderza :D hihihi
After super brzucho :D
ja nie bede wrzucac brzucha bo 8.06 ide na wizyte to pewnie bedzie zdjęcie :D a brzuch mam ciągle taki sam :D
Basiu gratulujemy córeczki :D ale bedzieszs miala teraz kawalerow do starania na forum :D hahahahaha :D
28-05-2010, 09:49
afterglow
dzieki Zyza :)
no ale wiesz, nie ma to jak dzieci poczete w karnawale :P hehehehe
28-05-2010, 10:18
Klara
Dziękuję za miłe przyjęcie mnie do grona ciężarnych :) Jestem w 3-4 tygodniu ciąży :) Wiadomość o tym była dla nas wielkim zaskoczeniem, ale już po kilku dniach oswoiliśmy się z tą myślą i cieszymy się strasznie :skacze:
To jest dopiero początek, a ja już od 2 tygodnia mam poranne nudności i ciągle chce mi się spać :) ale nie martwi mnie to wcale, bo jestem bardzo szczęśliwa.
Pozdrawiam Was ciepło.
28-05-2010, 11:37
afterglow
spać będziesz dłuuugo :) łożko bedzie Twoim przyjacielem a siegniecie po pilota nie lada wyczynem :)
jednak cos mi tu nie gra. piszesz, że od 2 tygodnia masz nudności... troche za wczesnie na to... (chociaz kazda ciaza jest inna, jednak nudności wystepuja dopiero 6-8 tydzien ciazy... :) ) Z tym, że nie wiem, czy dobrze liczysz wiek swojej ciąży... w 2 tygodniu dochodzi do zapłodnienia, wiec może Twoja ciąża, jest troszke starsza? jak sie dowiedzieliscie o ciąży. Zrobiłaś test czy bHCG?
28-05-2010, 11:52
milenka_olsztyn
to tak późno mdłości sie pojawiają?? moja kumpela wymiotowała jak kot w 3 tygodniu...
28-05-2010, 12:00
KaMiLaC.
Cytat:
Napisał afterglow
spać będziesz dłuuugo :) łożko bedzie Twoim przyjacielem a siegniecie po pilota nie lada wyczynem :)
jednak cos mi tu nie gra. piszesz, że od 2 tygodnia masz nudności... troche za wczesnie na to... (chociaz kazda ciaza jest inna, jednak nudności wystepuja dopiero 6-8 tydzien ciazy... :) ) Z tym, że nie wiem, czy dobrze liczysz wiek swojej ciąży... w 2 tygodniu dochodzi do zapłodnienia, wiec może Twoja ciąża, jest troszke starsza? jak sie dowiedzieliscie o ciąży. Zrobiłaś test czy bHCG?
After ja wymiotowalam od 3 tyg :D takze nie ma reguly, ak siazki mowia o tych najczestyszych przypadkach ;)
Basia gratuluje córci :kwiatek:na bank bedzie czysty tatus :D pierwsza córa to błogosławieństwo dla matki jak to moja babcia mówi :]
28-05-2010, 12:20
NiCoLa
After wyglądasz prześlicznie :)
Basiu ja także gratuluje córeczki :)
28-05-2010, 12:25
Klara
Cytat:
Napisał afterglow
No jakoś u mnie tak wyszło, że od 2 tyg mam nudności... Więc dowiedzieliśmy się przez test, a tydzień po nim byłam już u lekarza na potwierdzeniu wyniku. I to lekarz powiedział, że to jest 2-3 tydzień. :)
28-05-2010, 12:33
afterglow
Cytat:
Napisał Klara
No jakoś u mnie tak wyszło, że od 2 tyg mam nudności... Więc dowiedzieliśmy się przez test, a tydzień po nim byłam już u lekarza na potwierdzeniu wyniku. I to lekarz powiedział, że to jest 2-3 tydzień. :)
no to super! z tymi mdłościami to oczywiście różnie bywa... No to szacun dla lekarza, że potrafił poznać tak wczesną ciąże!!
---------- Dodano o godzinie 12:33 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:30 ----------
Cytat:
Napisał KaMiLaC.
After ja wymiotowalam od 3 tyg :D takze nie ma reguly, ak siazki mowia o tych najczestyszych przypadkach ;)
nie rzucam danymi z ksiazki, tylko tym co położna mi powiedziała... :)