-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
Dzieki za rady :-) No wlasnie tak myslalam ze troche za grube, dopiero to przyczailam jak ogladalam na fotce... Na koncowkach przyklejalam krotsze... Ale dzieki w sumie za pomysl, nie pomyslalam moglam przeciez zrobic efekt "kocie oko"...
Kurko, co robie zle ze one mi sie krzyzuja, bo sama nie wiem...
-
Mam chyba sposób na pierścionek do kleju:P No nie żeby jakiś rewelacyjny, ale miałam dwa pierścionki i przez miesiąc jakoś dawałam radę. Pasi mi ten pierścionek i tyle.
A więc: po użyciu (gdy klej nie jest jeszcze całkiem zaschnięty) wrzucam drania do słoiczka z wodą i tam go trzymam aż przyjdzie mi ochota rozprawić się z nim. Wtedy, najpierw ostrą pąsetą dobieram się do kleju, tak by odłubać choć kawałek do gołego plastiku. Później (już taką do np. brwi) dłubię resztę. Wydaje mi się, że klej robi się mniej uparty iprzy odrobinie determinacji można to oczyścić nie masakrując całkowicie plastiku. Ja w każdym razie dawałam radę.
Teraz zamówiłam garść nowych:D.
-
a tego kleju z pierscionka nia da sie jakims rozpuszczalnikiem potraktowac?
-
acetonem technicznym sie traktuje klej w pierscionku, 5 zlotych butelka 1 l, mozesz wrzucic pierscionek do acetonu, a mozesz po prostu w srodek wepchnac wacik nim nasaczony,odejdzie pieknie
-
Dzięki Kurko, zakupię aceton:)
-
ja namaczam w gorącej wodzie z mydłem :) - ale ja uzywam kamienia
-
Odp: [Zdjęcia] Przedłużanie rzęs - galeria i komentarze
-
witam wszystkich:]
duzo przydatnych informacji jest na tym forum umieszczonych za co dziekuje-naprawde sporo mozna sie od was dziewczyny nauczyc:ok:
mam pytanie:ood kursu zrobilam moze ok 10 zabiegow i nie moge za bardzo zejsc z czasu. w trakcie ok 5godzin wklejam w granicach 120 rzes czyli po 60 na oko (na kursie polecali 60-80 rzes dla ladnego juz efektu). czy robie cos nie tak czy poprostu uzbroic sie w cierpliwosc i cwiczyc aż czas sam zacznie schodzic w dół?
pozdrawiam:kwiatek:
-
hej ja zrobiłąm podobną liczbę aplikacji i przy bardzo gestych rzeskach czas wykonania zabiegu zamyka się w 3 godz.
sprawdź moze co tak długo Ci zajmuje? Moze wystarczy poćwiczyć chwytanie rzęs?
-
gosiaail-zmien klej, wiem ze mam wieksza praktyke, ale 120 rzesek to ja wklejam na jedno oko, klej schnie mi w 2 sekundy.
-
moją pierwszą aplikację zrobiłam Kurce :P która trwała 5h i wkleiłam 120 rzęs, druga 180 rzęs niecałe 4h i później zeszlam do 3h i do teraz to 2-2,5h. Więc za każdym razem schodziłam coraz niżej i tak stanęlo przy tych około 2 godzinkach :d więc albo Ci klej za wolno schnie, albo właśnie łapanie rzęsek nie idzie Ci sprawnie, albo rozdzielanie naturalnych.. Wstaw fotki swoich aplikacji :)
-
dzieki serdeczne za odzew:D
mysle ze musze wszystkie te rzeczy wziasc pod uwage :/:
a czy to nie jest tak ze jak robie wolno i wezme klej 2 sekundowy to zdazy mi wyschnac zanim naloze rzese na rzese?
czy czas aplikacji rzes nie jest tez uzalezniony od warunkow klientki(budowa oka rzes)?
wczoraj zrobilam 130 rzes w 3.40 ale mysle ze pomogly mi w tym bardzo rzesy klientki(grube czarne i dlugie):ok:
fotki jak bede miala to dodam:]
-
Witam wszystkie Rzęskowiczki:)
Muszę przyznać,że baaardzo tu u Was miło i profesjonalnie.
Chciałabym zapytać czy znacie kogoś godnego polecenia ze Szczecina?
Ps.Jestem pod wrażeniem Waszych prac Dziewuszki,tylko czemu tak daleko do Was?;)
Pozrawiam serdecznie :przytul:
-
a czy to nie jest tak ze jak robie wolno i wezme klej 2 sekundowy to zdazy mi wyschnac zanim naloze rzese na rzese?
na początku jest to trochę stresujące, ale znacznie skraca czas. Nie musisz przykejonej rzęsy w nieskończoność pilnować żeby się z sąsiednimi nie skleiła. Ja biorę nieco więcej kleju na rzęskę, nadmiar zostawiam w ostatniej dosłownie chwili na plasterku lub płatku i jakoś idzie:) Powodzenia :)
-
gosiail-poczatek moze byc stresujacy, ale wierz mi ze nie, jak juz masz przeciez rzeske w pincecie to druga reka juz masz przygotowana i idseparowana rzese naturalna, tyle co przeniesc posmarowac, puscic, dopiero klej rozporwadzony cieniutko na rzesie zasycha, dasz rade.
nie chce zadnej kasy jak mam robic rzesy cztery godziny na jednej klientce, toz to fiola mozna dostac, sila rzeczy pod dwoch godzinach zwalniasz i tak prace, bo oczy sa przesilone, spada koncentracja etc
-
ja tez pierwsza aplikacje wykonalam w 3,5 godz a teraz zeszlam do 2-2.5....
aaaaaaaa dziewczyny terstowalam dzisiaj folie...pod oczy i rewelacja:D
no i musze kupic klej i nie wiem jaki ten moj za dlugo schnie:(
-
Nnisia ja mam Blinka z czarna nakrętką i jest ok
-
Nisia a jakiego aktualnie używasz? ja polecam 4youlashes
-
ja obecnie miałąm Diamond i bylo ok teraz chyba wadliwa partie trafilam....
Valia on jest tez z tych 2sekundowcow?
-
-
Odp: [Zdjęcia] Przedłużanie rzęs - galeria i komentarze
dobra to pokaze cos mojego....mile widziana konstruktywna krytyka:) aaa praca na tym kleju ferelnym niestety:(
-
http://img813.imageshack.us/img813/4...raz081s.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
http://img140.imageshack.us/img140/862/obraz095k.th.jpg
http://img153.imageshack.us/img153/4...az102of.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
---------- Dodano o godzinie 21:50 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:38 ----------
witam ponownie:]
wstawilam wlasnie swoje wypociny dzisiejsze ;)jak moglybyscie fachowym okiem zerknac i powiedziec czy jakos to wyglada:)
nie pisze o czasie bo jeszcze pozostawia wiele do zyczenia ale wzielam pod uwage wasze rady i popracowalam dzis nad szukaniem rzes i naklejaniem a klej sporo mi opoznia bo co zostawie to pozniej musze tracic czas na rozklejanie rzes syntetycznych:/:nie wiem czemu niektore spadaja mi nizej czyzbym kleiła za daleko czy moze za niskie rzesy chwytam?
-
Chcialam zapytac, jaka to dlugosc rzes?
-
przewaga 14 kilka 13 ,11 i 9 w kacikach:)
-
Halo,halo Kobitki :)
Potrzebuję Waszej rady.Zapisałam się na rzęski,ale cena u kosmetyczki do której się wybieram to 3 zł/za rzęsę.Niestety nie stać mnie żeby zapłacić 600 zł,dlatego chciałabym założyć po ok.50-60 sztuk na oko.Powiedzcie mi Kochane czy jest sens zakładać taką ilośc?Wiem,że nie będzie to efekt "spektakularny",ale czy chociaż będzie ładny?