-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Myślę, że zaryzykuję. Jeśli te cuda mają się trzymać dłużej niż dwa dni to już będę zadowolona. Może inaczej bym na to patrzyła, gdybym pracowała w salonie i chciała zapewnić klientkom trwałość mojej pracy. Ale że to dla mnie prywatnie, mogę spróbować. Dzięki za wskazówki wszelakie.
Jeśli już przetestuję to co zamówię, dam znać co z tego wyszło.
-
Cytat:
Napisał
marcysia343
LaPerl zareklamowałam, dostałam zwrot gotówki a produkt pozostał u mnie (wylądował w koszu). Żadne wskazówki nie pomogły. Już wiem dlaczego mają taka niską cenę. Nie kupujcie bo szkoda nerwów i zachodu.^_^
Przekonałam się tylko, że najlepsze hybrydy to gelish i shellac.
Ostatnio zamówiłam też hybrydy z Indigo, bo zaufałam waszym opiniom. Kupiłam 5 neonów i dwa standardowe kolory. Niestety bardzo się zawiodłam. O ile pozostałe kolory są ok to neony są mega gęste- ciągnący glut. Zbyt gruby pędzel uniemożliwia równomierne i równe nałożenie. Glut spływa na skórki, zalewa je. Niestety poszła kolejna reklamacja. Chyba mam pecha do nowych firm :)
Ja używam shellac od ok. 2 miesięcy non stop - mam 5 kolorów. Potwierdzam, że trwałość super. Nawet po pracach w ogródku, maczaniu w drewnochronie i różnych takich paznokcie jak nowe (chociaż po drewnochronie plamy zmywałam zmywaczem do paznokci):ok: laperl po tygodniu na jednym paznokciu nadal się trzyma, połysk ok, ale ta konsystencja i pędzle masakra. W domu może i można się pobawić, ale do salonu to raczej nie wyobrażam sobie takiego zachodu z kąpaniem we wrzątku. Jednego jestem pewna - laperl więcej nie kupie, ale przyznaje że obsługa sklepu miła i gotowa do zwrotu gotówki. Z shellac najbardziej lubię wildfire - piękna klasyczna czerwień, kryje już po pierwszej warstwie. To mój nr 1:D
-
A powiedzcie mi jak jakosciowo te harmony ?? jak konsystencja , czy mają mały pędzelek ?? jak w noszeniu sie trzyma ?? Jak w porównaniu do tych MM sa??
-
Hybrydy z Harmony są rewelacyjne :D mogę je polecić w stu procentach :D wytrzymują bez problemu dwa tyg. pędzel i konsystencja genialne :D ogromny wybór kolorów, co chwilę wprowadzają nowe kolekcje :D a moje klientki je po prostu uwielbiają :D jak będę miała chwile to wrzucę swój próbnik i omówię kolory :D w czwartek zamówiłam 6 nowych kolorów i juz nie moge się doczekać :D
-
marcysia343 a harmony ma jakis brąz nie za ciemny ?? bo szukam po sklepach ale nie mogę znalesc ,a twoje kolorki na wzorniczku chetnie zobaczę ;)
-
Elizabeth76
próbniki harmony są w temacie: http://forum.wzorki.info/paznokcie-n...akierow-3.html między innymi nawet mój wzornik z Harmony. ^_^ ( na 1 stronie)
-
Elizabeth76 fajny masz ten wzornik :D a z brązami jest ciężko, ja mam sweet chocolate i to chyba było by na tyle :D ale zamierzam swoją paletę urozmaicić o kolory "ziemii" z shellac'a :D ma genialna kolorówkę! A przy okazji nie ma lipy :D
Słuchajcie na allegro macie shellac w rewelacyjnej cenie :D niestety teraz zamówiłam gelishe ale w nastepnym mies. zamówie przynajmniej 6 z CND.
Macie linka :D
CND Shellac 36 KOLORÓW,BaseTop-WYSYŁKA NATYCHMIAST (2347792196) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
Załącznik 54870
Moja aktualna paleta Gelisha :)
Jedyny kolor którego nie polecem to IVORY COAST ;)
-
marcysia343 a te kolorki bez numerków co to za hybrydy ??
-
Cytat:
Napisał
marcysia343
Załącznik 54870
Moja aktualna paleta Gelisha :)
Jedyny kolor którego nie polecem to IVORY COAST ;)
A czemu nie polecasz? :)
-
Witam dziewczyny:)
Jestem pierwszy raz na tym forum , ale ciekawa byłam waszych opini na temat lakierów hybrydowych Laperl. Ja zakupiłam sobie zestawik ponad miesiac temu i jestem bardzo zadowolona. Lakiery trzymają się nawet dłużej niż 3 tygodnie, oczywiście płytka musi być odpowiednio przygotowana a mianowicie odtłuszczona i lekko zmatowiona. Konsystencja idealna, bardzo ładnie się nimi maluje. Też miałam problem z jednym lakierem i tymi pęcherzykami powietrza, ale ogólnie jak nałoży sie finish to jest ok. Jesli chodzi o ściąganie hybrydów to odradzam odrywanie bezpośrednio z płytki paznokciowej ponieważ nawet jeśli ładnie odchodzi to zawsze odejdzie kawałek płytki paznokciowej. Zmatowcie delikatnie finish, namoczcie sobie jak nie macie czystego acetonu to w zmywaczu acetonowym tak ok. 10 minut i lakier sam schodzi bez jakiegokolwiek naruszenia płytki. Ja polecam te lakiery.. zawsze miałam krótkie słabe paznokcie teraz po dwóch malowaniach mam długie i twardsze i przede wszystkim nie odpryśnięte:) ale wiadomo każdy ma swoje bestsellery :) Pozdrawiam !!!:D
-
Cytat:
Napisał
Elizabeth76
marcysia343 a te kolorki bez numerków co to za hybrydy ??
To kolory z Nail Design, ale tak jak pisałam- nie polecam! Chyba, że do użytku domowego :)
---------- Dodano o godzinie 11:31 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:29 ----------
Cytat:
Napisał
Zuuzaneczka
A czemu nie polecasz? :)
Bo nie mam dla niego zastosowania, pożółca french, trochę zmienia kolor innych hybryd a samotnie wygląda..hmmm...źle :P ale jak kto lubi :P ja tego koloru nie używam, ale jeśli ktoś chce to odsprzedam- dwa razy użyty :)
-
Witam!
Jestem nowa na forum,troszkę poczytałam i bardzo wciągną mnie wasz wątek.
Jestem na etapie otwierania własnego gabineciku i choć mam doświadczenie w manicurze i pedicurz ,żelach to jestem zupełnie zielona co do Hybryd.
Oglądam filmiki instruktażowe i mam mętlik w głowie co do wyboru żeli hybrydowych z Mistero Milano,Shellac i Harmony-może Wy mi coś podpowiecie i zdecyduje się na zakup.
Z góry dziękuję za odpowiedz.
Pozdrawiam forumowiczki.:):)
-
Witaj Jadira
No w sumie to ten temat po to założono, żeby każdy wyciągnął z naszych postów coś dla siebie. I niestety nikt nie poda Ci gotowych odpowiedzi na tacy, bo każdemu pasuje co innego - wystarczy poczytać. Nie ma sensu powielać informacji za każdym razem gdy przyjdzie ktos nowy i zada takie samo pytanie, a uwierz nie jesteś pierwsza;) Cofnij sie kilka postów w tył i czytaj, czytaj,... czytaj.. wszystko zostało napisane. Pozdrawiam!
-
Chocolata-dziekuję.
Idę za Twoją radą i czytam:)
-
czy ktos ma shellac kolory tropix i gotcha ?? mogę prosic o fotki tych kolorków ?? ;)
-
-
Ten topik to wspaniała lektura,przeczytałam od deski do deski masę rzeczy się dowiedziałam.
Ale muszę Was zapytać ,zwłaszcza osoby pracujące na żelach h.MM, pytanko;
cytat###Mnie denerwowało, że warstwa koloru troche pływa po bazie więc zaczęłam przecierać ją po utwardzeniu suchym wacikiem i teraz jest super .
###Co do tego przecierania bazy to właśnie na pokazie mistero milano Pani Emilia mówila że trzeba przetrzeć bo inaczej te żele spływają z tej bazy -chodzi o frencz.#####
1.Jak przetrę bazę to nie zaburzę całego scalenia się bazy, lakierów h. i warstwy nawierzchniowej?
2.I jeśli przecierać to czym i w jaki sposób ?
3.Jeśli robicie frencz to malujecie najpierw białą końcówkę,a potem kolor? czy w odwrotnej kolejności-na MM?
-
Przecierasz suchym, bezpyłowym wacikiem jedynie bazę po wyjęciu z lampy, na którą potem nanosisz dwie warstwy koloru (każda po 2 min. do lampy) Bez tego kolor będzie się kurczył i uciekał z brzegów. Następnie na mokry kolor kładziesz top i ten po utwardzeniu w lampie 2 min. - przecierasz wacikiem z cleanerem.
Robienie frencha jest ladnie pokazane na filmikach w temacie Mistero Milano - polecam przeglądnięcie.
-
Cytat:
Napisał
Elizabeth76
czy ktos ma shellac kolory tropix i gotcha ?? mogę prosic o fotki tych kolorków ?? ;)
Ja ma tropix - kolr kryje za drugim razem, piękny koralowy odcień - nie jaskrawy ale nie blady, taki w sam raz - też go lubię, ale gdyby krył jak wildfire to bym go kochała:D Barwa super, ale jak dasz dwie cienkie warstwe, potrafi być bardzo delikatnie, ale jednak transparentny. Wpisz w google tropix shellac i popatrz co wyskoczy na grafice - ja chyba lepszych zdjęć nie zrobię. Generalnie kolory shellaca bardzo dobrze odwzorowują kolory butelek.
-
Chocolata-szukam tego filmiku w temacie Mistero Milano,ale nie mogę znaleźć:( ,proszę o wskazówki.
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
dziewczyny czy robicie frenche lakierozelami? ja zrobiłam raz i wysły mi strasznie macie jakies rady na frencha??
-
Odp: Stylizacje hybrydowe
wiesz co duzo zalezy od tego jaki masz bialy. musi miec dobrą pigmentację, zeby nie trzeba bylo 5 razy malowac 1 linii :) a co do gestosci to chyba kazdy woli po swojemu, generalnie im rzadsze tym "cieniej" wyglada to na pazurku, bardziej naturalnie.
a co ci wyszlo nie tak?
-
MisteroMilano
MisteroMilano
MisteroMilano
MisteroMilano
---------- Dodano o godzinie 14:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 14:08 ----------
Ja robię często french żelem z Harmony Sleek White. Nawet dwie warstwy dobrze wygladają tylko trzeba bardzo cieniutko nakladać bo się marszczyć lubi. Niestety z doświadczenia wiem, że frenche trzymają się znacznie krócej od koloru.
-
Super te filmiki-dziękuję.
Ja właśnie zastanawiam się który żelik do frenczu kupić z Mistero Milano;
Z różowych- ROSA NATURALE naturalny róż czy ROSA CHIARO jasny róż czy ROSA INNOCENTE niewinny róż
Z beżowych -BEIGE CARNICINO cielisty beż czy BEIGE NATURALE naturalny beż
Mam dylemat jaki wybrać???
---------- Dodano o godzinie 15:23 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:16 ----------
Znalazłam fajny filmik z HARMONY-tu jest pokazane przecieranie pędzelkiem bazy i robienie frenczu i nie tylko.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=MasZa--hHBI&feature=related]Learn and Play by Gelish? - YouTube[/ame]