-
Odp: Przedłużanie rzęs - wątek ogólny cz.2
Bogusiu, możesz jej zaproponować gratis nie uzupełnienie, tylko usunięcie sztucznych rzęs. jeżeli nie odpowiada jej klej, na którym pracujesz, to nie musi do ciebie chodzić :) nie musi sobie robić rzęs, niech chodzi bez rzęs, znajdziesz inną klientkę na jej miejsce :)
-
Nie lubie tak podchodzic do klientow, ale tego troszke bylo za duzo......:( moze to moja wina, ale uwazam, ze ceny mam niewielkie i za darmo caly czas robic nie dam rady:(
-
Bogusiu, ja wiem, ze wy macie customer service na innym poziomie :ok: ale bez przesady. powieki klientki się łuszczą. może to być reakcja na klej. niezależnie od tego, czy jej założysz/uzupełnisz za darmo lub za pieniądze, jej skóra może dalej się łuszczyć. i czy kolejnym razem będziesz zakładała/uzupełniała za darmo (?), bo sytuacja może się nie poprawić. zwróć uwagę na reakcję klientki - ona chciałaby założenie za darmo, twierdząc, że powieki jej się łuszczą od kleju. może powinna zrezygnować z zabiegu w trosce o swoje powieki. ja bym zdjęła rzęsy i radziła najpierw doprowadzić powieki do należytego stanu. a nuż to łuszczenie się pogorszy i będzie znów na ciebie.
-
Hej dziewczyny, niestety nie mam enegii, by przelecieć wszystkie strony wątku, dlatego swoje pytanie bazuję jedynie na ogólnie zdobytych wcześniej informacjach. Czy jest jakaś szansa, że na podlasiu pojawi się jakaś dobra instruktorka. Jestem co prawda po kursie przedłużania rzęs i kilku pokazach, ale bardzo zależało mi, żeby doszkolić się u kogoś z Evolashes bądź Noblelashes. Będę wdzięczna za odpowiedź :)
-
Zapraszam do Białej Podlaskiej:)
-
Z tego co się orientuję to w Noblelashes nie ma instruktorki w woj. Podlaskim, najblizej warminsko-mazurskie, lub Warszawa.
-
Nie kocham Silków. No nie kocham i już ;( Jak Minki mi sie kleją no jak marzenie tak Silkie się zawzięły na mnie normalnie się uwzięły jak profesorka od fizyki no..... Uzupełnienie Minkami robię w godzinę Silkami w dwie.
Wszystkiemu winna ta moja wilgotność.
Nie czytajcie tego wypłakać się nie mam gdzie. :/:
Ale płatki evo fajne. :ok: Z każdym kolejnym coraz bardziej mi się podobają.
-
Dziewczyny podpowiedzcie coś,
tydzień temu uzupełniałam dziewczynie rzęski, wprawdzie po innej stylistce, ale były ok (minki 0,15 na hs-5) dziś do mnie pisze, że połowa rzęs jej wypadła po wczorajszej wizycie na basenie:o
czy chlor i moczenie w wodzie po upływie takiego czasu od aplikacji może mieć wpływ na kondycję wiązań klejowych, czy powinnam podejrzewać jakieś inne złe moce?
Z góry dziękuję za sugestie i wsazówki, zwłaszcza że dziewczyna ma wykupiony karnet na basenik i chce zrezygnować "tymczasowo" z rzęsek;
zaproponowałam jej uzupełnienie i jeśli sytuacja się powtórzy to zdjęcie gratis, ale ma takie fajne oczka, że żal się z nimi rozstawać:(
-
dlatego po kimś lepiej nie uzupełniać..
moje klientki chodzą na basen i jest ok..
kleję na hs4 ..
-
dziewczyny ratujcie, przed chwila zadzwonila do mnie kolezanka dziewczyny ktorej robilam rzesy, minal tydzien a ona powiedziala ze kolezance wypadly rzesy i ze wiecej do mnie nie przyjdzie, w zamian albo zwrot kasy chce albo zebym zrobila rzesy tej dziewczynie co dzwonila w jej imieniu. nie wiem co robic... :(
-
co za bezsensu sytuacja, jak zwykle wymuszająca. po pierwsze nie wiesz czy wypadły na prawdę, po drugie może wypadły z jej winy... Nic nie rób za darmo. A co ona jakaś niemowa, że nie potrafi sama zadzwonić do Ciebie i powiedzieć o co chodzi.
Jak już to powinna przyjść i powinnaś zobaczyć. Może jej się coś wydaje ;D
-
oj :przytul:stresujące doświadczenie. Aż współczuję. Może zaproś tą której spadły rzęsy i sprawdź co tam w rzęsach piszczy? Zrób wywiad czy na pewno przestrzegała zaleceń po aplikacji i uzupełnij jej za free. Może w trakcie wyjdzie że to ewidentnie jej wina i dojdziecie do porozumienia. Gdyby chciała zwrot kasy, to chyba nie całość? Bo ja rozumiem, że jakby jej spadły do 3 dni, to jeszcze ale po tygodniu
-
nawet jak robila cos nie tak to sie nie przyzna... poza tym ta kolezanka powiedziala ze ona juz wiecej do mnie nie przyjdzie! powiedzialam ze nie ma takiej opcji ze zrobie cos na slowo, ma wyslac zdjecie... bardzo dziwna sytuacja... poza tym powiedziala ze nie chce miec wiecej rzes, zadnego uzupelnienia, ze za to mam zrobic tej lasce co dzwonila w jej imieniu...
-
Bombelku,
dziękuję za odpowiedź;
wiem wiem, że po kimś nie uzupełniać:D, ale powiem tak, staram się nie wybrzydzać, jestem dopiero na początku mojej rzęsistej drogi i wszystkie rzęski, które mogę zrobić traktuję jak kolejne doświadczenie i praktykę:),
natomiast wsparcie i rady Doświadczonych Stylistek są dla mnie nieocenione, więc proszę o jeszcze :tuptup::piatka:
---------- Dodano o godzinie 21:40 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:20 ----------
Mysiaczqu,
popieram przedmówczynie, dziwna reakcja i żenujące zachowanie klientki, jeśli ja byłabym klientką w takiej sytuacji to raczej starałabym się wyjaśnić przyczyny i albo zdjęłabym resztki u Ciebie, które zostały, albo poprosiłabym o uzupełnienie w ramach rekompensaty, pod warunkiem, że stosowałam się do zaleceń i nie ma w tym mojej winy, a tak wygląda to jak naciąganie troszkę
-
Mysaczeq nigdy w życiu nie zgódź się na taki manewr to ewidentna manipulacja!!!! Powiedz delikatnie, że reklamacja działa tylko wobec osoby ,która ją zgłasza i miała robioną przez Ciebie stylizację a nie piąta woda po kisielu! :/ Wkurzają mnie takie zagrania brrr... Trzymaj się i nie daj! :ok:
-
postanowiłam napisac do tej dziewczyny. tak oczywiscie wszystkie zalecenia przestrzegane to tamto, a potem metoda malych krokow wyszlo na jaw ze tarła oko i poleciały jej tylko z jednego, ale dalej roszczeniowa...
-
Odp: [Rzęsy] Galeria zdjęć i komentarze
Fikuśnie to ja wyglądam jak się z tym stołem w pokrowcu i lampą pod pachą staczam ze schodów :leze: .... skubany waży około 30 kg :D Nie przypuszczałam, ze będę go gdzieś ze sobą targać ^_^
Nawet mój TZ mimo że silny chłop, to psioczył nieziemsko jak go wynosił do góry na piętro :skacze:
-
ło matko, :wow:to strasznie ciężki model sobie wybrałaś. Toż cię kręgosłup będzie bolał nie od pozycji przy aplikacji tylko od noszenia tego. A w ogóle to pokaż fotkę:):skacze:strasznie mi się takie łamane podobają i z pewnością lepszy jest niż taki łamany na 2 jak mój.
-
A jak dla mnie- koleżance spodobały się rzęsy. Zamarzyły jej się takie a nie ma kasy, albo jej szkoda tyle wydać i wymyśliły sobie, taką zagrywkę. Ojjj pewnie gdyby to przeszło to zaraz zaczęłyby zgłaszać się inne koleżanki :D
żal..
-
meraszkowe łóżko znam :) z autopsji :)
-
Mysiaczeq - Ja Ci powiem tak: nie tłumaczysz się, nie słuchasz dziwnych wymówek tylko stanowczo stwierdzasz, ze jeżeli coś stało się nie z winy klientki to ma prawo do reklamacji u Ciebie, jednak reklamacje uwzględniasz tylko po osobistym odwiedzeniu i szczegółowym wywiadzie.
Jeżeli wina leży po stronie klientki to informujesz, ze w takim wypadku nie ma możliwości bezpłatnego uzupełnienia (pod warunkiem, że wszystkie zalecenia zostały omówione - najlepiej dawać ulotkę wtedy nie ma opcji żeby ktoś wmawiał, że nie wiedział).
Nie ma czegoś takiego jak bezpłatna aplikacja komuś innemu w zamian ^^ To brak szacunku dla Ciebie i próba wymuszenia/oszustwa.
Myślę, że nie potrzebne Ci takie klientki, wyjaśnij grzecznie aż stanowczo swoje stanowisko i olej jeżeli nic z tego wyjaśnienia nie wyniknie ;)
-
-
takie w sam raz ( jak się leży). Jak się przy nim uczyłam, tez mi było wygodnie
-
ŁÓŻKO KOSMETYCZNE-FOTEL NOWY PROMOCJA!!! F-VAT (3323976807) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to jest wąskie przy głowie ale ja mam super poduszke ortopedyczna która jest prostokątna i Panie przy okazji leżą komfortowo i nie narzekają po 1,5h klejenia rzęs, że je głowa boli z tyłu :)
a 2 mam takie materac jest grubszy i to jest duzo szersze i wiecej się "rópci" rzęsowych mieści na łóżku ;)
ŁÓŻKO DO MASAŻU KOSMETYCZNE FOTEL KOSMETYCZNY NOWY (3319991491) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale też czaję się, żeby kupić stół do masażu taki chyba 4 segmentowy aluminiowy sobie sprawię ;)
-
Wlaśnie zauważyłam, że macie jakieś poduszki pod kark- możecie jakieś polecić?
-
Oj te nasze kochane klientki... ;) Tak ,do mnie również kiedyś zadzwoniła dziewczyna, że po dwóch tygodniach jest łysa i chce ściągnąć rzęsy. W międzyczasie stale milion pytań o to samo... Po położeniu się widzę nie dość, że są zapaćkane czym się da (ja również się maluję mając rzęsy, ale zasady higieny to podstawa i świadczą o człowieku) to miała z ok.60% tych rzęs... Pisała później czy znowu jej nie założę, ale sobie podarowałam.. ;)
-
dziewczyny naprawdę dziękuję za podniesienie na duchu :* jestescie niesamowite. Zauważyłam że mam mały problem z asertywnością. Po napisaniu do dziewczyny prowadziłyśmy najnormalniejszą w świecie rozmowę, bez żadnych wątów, nienawiści. A z relacji kolezanki, nie chciała ze mna pisac mnie widziec i w ogole. Doszłyśmy wspolnie do tego, ze rzeski pocierala bo ja oczy piekly. Chce zdjac rzesy wiec zaproponowalam jej zdjecie. dziewczyna chce normalnie zaplacic i wszystko cacy. do tego napisala ze to nie moja wina i ze jeszcze bedzie korzystac z moich uslug o ile bede chciala, no i stwierdzila, ze jestem super :) wiec wychodzi na to ze kolezanka sobie bajeczke wymyslila, ze albo wezmie kase i "odda" znajomej, bo przeciez znajoma nie chce mnie widziec. albo wyludzi sobie rzeski za darmoche. perfidnosc az kluje w oczy, masakra. a i ulotka oczywiscie zostala wreczona :)
-
No to super Mysiaczq :ok:
Ja już dawno doszłam do wniosku że najlepiej strach przed konfrontacją z innymi schować do kieszeni i po prostu porozmawiać. Nie ma co demonizować ludzi i spodziewać się najgorszego.
Tą drugą się nie przejmuj.
Super że się wyjaśniło :)
-
Cytat:
Napisał
iosa
ło matko, :wow:to strasznie ciężki model sobie wybrałaś. Toż cię kręgosłup będzie bolał nie od pozycji przy aplikacji tylko od noszenia tego. A w ogóle to pokaż fotkę:):skacze:strasznie mi się takie łamane podobają i z pewnością lepszy jest niż taki łamany na 2 jak mój.
Proszę bardzo :) Takie o...
przeniosłam posty żeby nie było że w złym temacie gadamy o łóżkach....ale one się porozrzucały troche bo godzinowo się układają :D
-
ja mam stół z allegro czterosegmentowy, dałam 370 z przesyłką. Bardzo chwalę poza tym, że bardzo ciężki jest, ale ja tam z nim nie wychodze gdzies dalej, stacjonarnie :)
piszemy już w ogólnym temacie rzęsowym o stołach
-
Misiaczek.. super, że sprawa się wyjaśniła :ok: bo śmierdziała na odległość :/:
popieram w ogóle Anastazje w tym co napisała...^_^
poduszkę pod kark mam z Ikei :) takiego rogala dmuchanego na podróż.. i się pięknie sprawdza :) a kosztował 15zł ;)
-
Poduszkę pod główkę nam taki zagłówek do podróżowania. Klientki chwalą i te co zasną nie przekręcają głów ;)
FAQs about Packing a Travel Pillow | Overstock.com
Fajna jest bo ma zameczek i mogę ją wyprać, ale i tak okładam ją ręczniczkiem jednorazowym.
Cytat:
Napisał
maksik
Dziewczyny podpowiedzcie coś,
tydzień temu uzupełniałam dziewczynie rzęski, wprawdzie po innej stylistce, ale były ok (minki 0,15 na hs-5) dziś do mnie pisze, że połowa rzęs jej wypadła po wczorajszej wizycie na basenie:o
czy chlor i moczenie w wodzie po upływie takiego czasu od aplikacji może mieć wpływ na kondycję wiązań klejowych, czy powinnam podejrzewać jakieś inne złe moce?
Z góry dziękuję za sugestie i wsazówki, zwłaszcza że dziewczyna ma wykupiony karnet na basenik i chce zrezygnować "tymczasowo" z rzęsek;
zaproponowałam jej uzupełnienie i jeśli sytuacja się powtórzy to zdjęcie gratis, ale ma takie fajne oczka, że żal się z nimi rozstawać:(
maksik Jeżeli tydzień po aplikacji nic nie powinno się dziać. Moja klientka właśnie wróciła z Tunezji, rzęsy miała klejone na D+ Evo, czekamy na jej grafik, żeby sie umówić na uzupełnienie, ale rzęsy normalnie, jak zawsze bez większych ubytków. A chodzi tutaj na basen, tak tez pływała, i spa i sauny. Jednej po hs4 lecą, innej na delikatne się trzymają, to chyba od rzęs klientek zależy, bo robię wszystkim tak samo, tak samo oczyszczam, stosuję tylko primer dwa razy i jedna ma tyle druga ma tyle.
Cytat:
Napisał
Mysiaczeq
dziewczyny ratujcie, przed chwila zadzwonila do mnie kolezanka dziewczyny ktorej robilam rzesy, minal tydzien a ona powiedziala ze kolezance wypadly rzesy i ze wiecej do mnie nie przyjdzie, w zamian albo zwrot kasy chce albo zebym zrobila rzesy tej dziewczynie co dzwonila w jej imieniu. nie wiem co robic... :(
Misiaczeq Dobrze, że się sytuacja wyjaśniła. od początku było wiadomo, że to jakieś krętactwo. Musisz być stanowcza w takich sytuacjach, bo zaczną Cię wykorzystywać. Ja wiem i doskonale rozumiem, że na początku kariery każdy klient się liczy. Każda z nas musi przejść przez przypadki alergii, każda z nas musi przejść przez spadające rzęsy czy "toksyczne klientki". Później już nawet nie zwracamy na to uwagi, bo tak jest i koniec.
Stół też mam ciężki ale składany z dwóch części tylko. I targam.... sama... ale ja wielka baba jestem :D
-
Dziękuję Muszko:),
wsparcia technicznego było mi trzeba:przytul:
-
Witajcie Dziewczyny, jestem tu nowa, zazwyczaj tylko podczytuję to, co piszecie, ale w końcu postanowiłam się ujawnić. Otóż postanowiłam (w końcu!) wybrać się na kursik do Clareny w Krakowie, już nie mogę się doczekać. Mam pytanie: czy warto już przed kursem zaopatrzyć się w podstawowe rzeczy czy poczekać i dopiero po kursie? Boję się, że kupię coś źle, z drugiej zaś strony chcę po kursie od razu siadać i kleić :D a nie czekać na przesyłkę. Sama już nie wiem, przepraszam za banalność pytania.
-
http://www.activeshop.com.pl/media/c.../100718_12.jpg
Ja dorwałam takie ( b.podobne) activa, okazyjnie na samym początku i takie sobie użytkuję. Wydaje mi się, że jest wygodne, ale czasami chciałabym je złożyć bo tyle miejsca zajmuje... :P Aż mi słabo jak sobie pomyślę że niedługo się znowu przenosimy i trzeba będzie go rozkładać a później na nowo składać :D
-
Gorzka, pewnie miękkie jest to twoje łóżko. tylko mi by nie pasowało, ja muszę mieć dużo miejsca po prawej stronie (jestem praworęczna), gdzie wszystko mam pod ręką :)
leahh, nie kupowałabym produktów przed szkoleniem, lepiej parę dni poczekać na przesyłkę, niż kupować rzeczy, które może wcale ci się nie przydadzą.
-
leahh jak chcesz mozesz jak najbardziej zakupic produkty wczesniej, moge Ci pomoc, jak chcesz napisz na priv
-
Ja na swoim łóżku muszę mieć i prawą i lewą stronę przy głowie wolną, co oznacza, że musi być szerokie w części głowy.Tak się nauczyłam i nie wyobrażam sobie inaczej pracować, z lewej klej i rzęsy (jestem leworęczna), z prawej ewentualnie odpady rzęsowe tzw. śmietnik
-
Gorzka fajne te Twoje nowe wyrko. :ok: Ja wróciłam do kamienia, więc znów potrzebuję jak dziewczyny miejsca przy głowie. Czas pracy się wydłużył o pół godziny w porównaniu do pracy na pierścionku, ale siła wyższa :(
leahh poczytaj wątek polecane /nie polecane. później posłuchaj co mówią na szkoleniu. Nawet tutaj na forum możesz kupić dobrej jakości rzęsy do ćwiczeń, których już ktoś nie potrzebuje bo pracuje na paskowych. Sama mam ich masę .... aż szkoda, ale szkoda mi czasu aby bawić się "łapanie rzęs"
-
a czemu z pierścionkiem szybciej? przecież i tak trzeba sięgnąć po rzęsy, zamoczyć i do oka. droga taka sama w sumie.