-
Odp: Polecane / Nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)
u mnie zetka nikogo nie podraznia. robialm na nim duzo klientek i bylo ok. bynajmniej przy mojej wilgotnosci sie sprawdza.
-
Pracuje na kleju HS-5 z Noble i mega mi odpowiada, kaprysił tylko w czasie upałów. Kupiłam Queen z Magnitiki ale szybko glucieje ( praktycznie nie możliwa praca na pierścionku, zasycha w 15 min) i rzesy nie trzymały się u klientek zbyt długo.
Potrzebuje jeszcze jakiś inny klej ale nie wolniejszy od HS-5- co polecacie?
Widziałam w Noble szybkoschnący klej ulta plus i ultra plus B - wie ktoś czym się różnią i czy będą oki. Nie wiem czy to ma znaczenie ale kleje przede wszystkim objętościówki.
A może lepszy RED...
Pomocy...
-
Klej powinno się wymieniać podczas pracy maksymalnie co 15 min. Ze wszystkich, które wymieniłaś, najlepszą opcją zdaje się red.
-
30 pażdziernika idę na szkolenie 1:1, szkolenie na produktach Lilulash.Czy ktoś zna produkty? pracował na tych rzęskach.Chciałam odrazu kupić pakiet startowy i nie wiem czy się decydować.
-
rt81 nie pracowałam nigdy na rzęsach lilulash ale z tego co kojarzę to mają rzęski standardowe (jak prawie większość firm od tego samego producenta) czyli dobre :) Na ich kleju też nie pracuje ale miałam i pamiętam że był całkiem OK.
Nie kupuj produktów wcześniej. Popróbuj na szkoleniu co Ci pasuje a co nie. Instruktorka pomoże Ci zapewne w skompletowaniu potrzebnych produktów. Zazwyczaj gotowe "kuferki" mają mnóstwo niepotrzebnych detali, których i tak nie wykorzystasz lub przynajmniej nie prędko ;)
-
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa, przeczytałam prawie dwa całe wątki odnośnie rzęs, ale nadal jestem w kropce. Zamówiłam tutaj polecane produkty z Evo lashes i klej dla początkujących D plus i bardzo mi się on nie podobał. Skleja mi rzęsy jak tylko staram się kleić szybciej, kurcze jaki poleciłybyście mi klej? Jestem początkująca, ale bardzo drażni mnie to, że to tak długo trwa, a rzęsy i tak się sklejają. Troszkę boję się kleju jednosekundowego, bo wiem że nie mogę poprawiać, a czasami to robię.
Robiłam szkolenie w Sl, tam klej też długo schnął, ale chociaż miał lepszą konsystencję jak dla mnie.
A jak jest z tymi klejami jednosekundowymi, czy one w ogóle nie sklejają?
-
Polecam gorąco klej Noble. Jeśli chodzi o sklejanie, to wszystko zależy od tego w jaki sposób pracujesz na kleju i ile go nabierasz
-
Dziękuję za odpowiedź.
Ok, a który klej najlepiej? Czyli rozumiem, że za dużo kleju nabieram? A co w sytuacji jeżeli nabiorę za dużo jednosekundowego? Też skleja? :-) to jest jakieś przegięcie ponad 4 godziny kleić rzęsy :-O
-
Na poczatku,Zaraz po szkoleniu też miałam problem ze sklejkami i zmieniłam klej na szybszy i problem zginął. Poprostu klej zbyt długo schnął. Teraz używam Noble,hs4, Zetka.
-
Dzisiaj podczas aplikacji postaram się mniej kleju nabierać, ale też zainwestuję w inny klej. A HS4 równa się zero poprawek? Jestem trochę wkurzona, bo robiłam szkolenie, po którym miałam nadzieję wiedzieć więcej, a wiem tyle co przed szkoleniem plus to jak zakładam rzęsy, to moja zasługa, a instruktorka nie przyłożyła do tego ręki. Po prostu czuję, że mam braki, a dyplom jest! :-)
-
Zawsze na koniec aplikacji przeglądam rzesy czy gdzieś sie nie posklejały obojętnie na jakim kleju klije, zawsze na koniec sprawdzam.
-
A czy ten klej HS4 nadaje się do metody 2:1? I czy ten klej na stronie noble lashes Supermocny perfect HS4 to ten sam o którym wyżej wspominano (HS4)?
Czy też tak macie, że jak kleicie profil C, to rzęsa sztuczna unosi się przy powiecie? Bo mi się tak czasami zachowuje rzęsa i wg mnie profil B tak świetnie się wtapia w rzęsy, a przy C trzeba się nieźle nagimnastykować, żeby rzęsa przylegała.
Z góry dziękuję za pomoc :-)
-
Hej dziewczyny :)
Jestem tutaj nowa, od niedługiego czasu bawię się z rzęsami (po kursie oczywiście). Patrząc na ceny w innym wątku to moje są naprawdę niskie, bo biorę 80 zł za założenie (fakt że to początki ale na produktach nie szczędzę)
Piszę do Was z takim zapytaniem, może prośbą (nie wiem czy na pewno dobrze dobrałam wątek). Chodzi o to, że dwie moje klientki odezwały się do mnie po TYGODNIU!!! że widzą jak im strasznie wypadają rzęsy, na zdjęciach nie widzę tego, ale wiadomo, że zależy mi na komforcie klientki. Używam kleju blink lash ultraX mam lash primer i remover tez z blink, rzęsy tylko z noblelashes. Przy aplikacji nie widzę swoich błędów, jeżeli rzęsa źle mi się ułoży, albo doczepi od razu ją zdejmuję, dlatego nie rozumiem tego wypadania... Jeżeli chodzi o grubość rzęs... Obydwu założyłam 0,2 mm a na oko miały naprawdę silne rzęsy, może to przez tą grubość?
Nie wiem, zależy mi na zadowoleniu klientek, żeby chętnie do mnie wracały i polecały ale sama już nie wiem jak mam na to zaradzic... Oczywiście zaproponowałam im darmowe uzupełnienie, bo czuję że to może być moja wina, ale nie wiem jak sobie z tym poradzić... Może Wy z latami oświadczeń mi pomożecie? :)
-
kierl89
jak przykleisz poprawnie to nic nie bedzie odstawac. nasada musi byc dobrze przyklejona
-
Domyślam się, że jak dobrze przykleję, to nic nie będzie odstawało :-) właśnie, to jest ten problem, że czasami źle coś robię :-)
-
Witam. Jestem swiezo po kursie i mam pytanie do doswiadczonych kolezanek. Czy przy uzupełnieniu sciagacie removerem wszystkie rzesy i od nowa pelna aplikacje robicie czy tylko najbardziej odrosniete sciagacie?
-
Jeżeli ściągniesz wszystkie rzęsy removerem to już nie jest Uzupelnienie tylko nowa aplikacja.
-
Powiedz mi prosze luska102 jak ty robisz uzupełnienie.
-
Sciagamy odrosniete rzesy i uzupelniamy braki. Nie uzywamy do tego removera
-
Właśnie już wyżej jest napisane. Ściągamy delikatnie pesetami odrosnięte rzęsy bez użytku remowera.
-
Piszę, bo może komuś się przyda: u mnie tu nie ma żadnych sklepów i wszystkie produkty do rzęs trzeba ściągać, no ale... W moim salonie klei się na Sky glue, to koreański klej. Przy 85, 90% wilgotności i klimatyzatorze nnastawionym na 20 stopni C klei ladnie, trzyma różnie, ale po 3 tygodniach prawie wszystkie klientki mają połowę rzęs. Niestety klej jest gęsty, taki smolisty wręcz i aplikacja przez to wygląda trochę "nieczysto"...
Ja osobiście wolę rzedsze kleje...czekam na dostawę z pl, będziemy z wlascicielką testować.
Mamy też kleje Vivien, są rzdszej konsystencji, przy takich samych warunkach klei się doskonale, aplikacja wygląda czysto. Niestety trzyma ciut gorzej. A no i trzeba tych klei nabrać więcej i później odsączyć o płatek...
-
Z jakiej firmy rzesy sa dobre? Chce kupic mink skret C ale slyszalam ze w niektorych firmach te skrety sie roznia tzn b=c albo c=d i teraz jestem w kropce.
-
Ja używam firm Noble, Evo i SL, wszystkie OK, SL mają delikatniejszy skręt czyli SL B to w tamtych A lub J, w SL C to tam B a D w SL to w tamtych C. Z resztą na stronie np. Noble masz przedstawione na rysunkach skręty i dopasujesz wzrokowo.
-
A rzesy z Star Lash Academy maja taki sam skret co Noble czy Evo?
-
Ollenna z SLA Premium Mink tak ;)
-
Cześć, niedawno zrobiłam kurs na przedłużanie rzęs metodą 1:1, proszę pomóżcie jakiej firmy rzęsy i klej wybrać na początek, czy wystarczy mi MINI paleta mink premium z evolashes mix rzęs skręt C 0,15 dł 8-13? i klej hs4? Na ile przedłużeń wystarcz taka paletka? Czy lepiej będzie kupić rzęsy sypkie? z góry dziękuję za każdą odpowiedź
-
Rzęsy sypkie bym nie polecała,rzęsy w paletce ułatwiają pracę. Jesli chodzi o klej HS4 to jest to klej szybkoschnący i nie wiem czy sobie dasz z nim radę, to jest klej dla szybko- pracujących.
-
To jaki klej na początek ? może Klej My First Glue (3 ml) - dla początkujących stylistek z magnetica i rzęsy w mix palecie też magnetica?
---------- Dodano o godzinie 17:24 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:18 ----------
Dziewczyny bardzo proszę o poradę na jakich produktach polecacie zacząć, aplikację rzęs robiłam tylko raz na kursie i nie chciałabym skrzywidzić koleżanki na której będę kontynuować moją naukę ;) miłego wieczoru dla Was, forum bardzo ciekawe i będę tu zaglądała regularnie :)
-
Poczytaj trochę forum i dowiesz się więcej przydatnych rzeczy.
Większość firm o których pisze się na forum mają bardzo dobre produkty ( Noble ,Evo, SLA, Mlashes....) jesli chodzi o kleje to ja tylko na tych super szybkich pracuje ale inne dziewczyny napewno coś pomogą. Rzęsy, najlepiej popróbować rożne paletki z rożnych firm bo nie każda rzęsa będzie odpowiednia dla każdej klientki. Ja posiadam rożne paletki z wyżej wymienionych firm. Na początek radziłabym kilka mixów z rożnych firm i sama się potem przekonasz i zdecydujesz które ci odpowiadają.
-
Moze maly ranking?
Jakiej firmy sa najlepsze dla was rzesy do metody 1:1 oraz objetosciowej?
Secret L, Evo L czy Noble L?
:)
---------- Dodano o godzinie 17:25 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 09:09 ----------
Czym roznia sie rzesy Smarty od Mink?
-
Do metod 1:1 stosuję sypane z SL, a objętościówki z Noble i Evo. Te mi pasują i nie szukam innych :P
-
A nie lepiej trochę poszukać ? Jest masa opinii i to na każdy pojedynczy produkt każdej firmy a o tym czym różnią się Smarty od mink wystarczy przeczytać opis przedmiotu w sklepie- skrętem i ilością rzędów.
-
Ja wciąz sprowadzam noblowskie i teraz te z evo, bo nie znalazłam lepszych!
-
Cytat:
Napisał
nygus555
Cześć, niedawno zrobiłam kurs na przedłużanie rzęs metodą 1:1, proszę pomóżcie jakiej firmy rzęsy i klej wybrać na początek, czy wystarczy mi MINI paleta mink premium z evolashes mix rzęs skręt C 0,15 dł 8-13? i klej hs4? Na ile przedłużeń wystarcz taka paletka? Czy lepiej będzie kupić rzęsy sypkie? z góry dziękuję za każdą odpowiedź
Z 1 mini paletki zrobisz 2 pełne sety 1:1, zostaną Ci 8,9,10 i 13 .
na początek polecałabym Ci dużą paletkę mix skręt B, one są dość ładnie podkręcone. Klej hs4 nie wypowiem się bo w moich warunkach jest mega wolny.
-
Dziewczyny korzystałyście z rzęs Amazing Lashes? Macie jakieś porównanie do Noble?
-
to są takie rzęsy jak ma evo lashes. do noble cieżko porównać, na pewno mają zupełnie różne skręty.
-
HS11 od dziewczyn z Evo trzyma u mnie superasnie! W moim mokrym klimacie i 10 minutowej odleglosci od morza. Co prawda mam ok 20 stopni tylko...ale dziewczyny wracaja po 4-5 tygodniach z prawie polowa rzes!
-
Najczęściej dziewczyny chcą mieć podkręcenie B, wiec tak jak poprzedniczka, polecam kupić dużą kasetke MIX rozmiarów z podkręceniem B.
-
Witam Was Drogie Panie !
Już od dłuuugiego czasu śledze to forum ! Przed szkoleniem i po nim aż do teraz :)
Odpowiedziałyście na wieele pytań, które tworzyły się w mojej głowie przez ten czas i jestem meega hepi, że trafiłam do was:D
Zajmuję się od roku przedłużaniem rzęs metodą 1:1 i zdecydowałam sie na apgrejd :) Objętościóóówkii! :love:
Chciałam Was zapytać o podkładki pod tworzone kępki - Czy silikonowa podkładka "utrzyma" w pionie kępke tak samo jak pojedyńczą rzęse syntetyczną ? Ja od zawsze kleiłam rzęsy z pasków także nie mam doświadczenia w tym temacie a przeważnie wszędzie widze takie bardziej porowate podkładki . Pytam ponieważ do jakiej hurtowni nie podjade to wszędzie mają silikony na stanie.
..Btw.. Troszkę zagajam do was żeby się zintegrować:master:
-
Obawiam się że masz trochę błędne wyobrażenie o tym jak się robi kępkę przy metodach objętościowych ;) żadna podkładka nie będzie Ci potrzebna, zobaczysz na kursie jakie to czary mary :kwiatek: