-
Odp: Wyjatkowe dziewięć miesięcy czyli FORUMKOWY KLUB CIĄŻOWY ; )
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
a ja mam katar :( yhh... macie laski jakies sposoby ?? bo jak o krople poprosilam to mi pani dała takie za 30 zl a wiec ich nie wzielam bo pieronsko drogie :/ a ze niby innych nie moge .. a za duphaston 44zl i pusto w portfelu :/ ehh masakra....
Basia a boli cie podbrzusze nadal jak na okres? bo jesli przestanie to i lekarz ci odstawi duphaston... bez kitu placilam tyle za lek a na dobra sprawę przestał mnie brzuch bolec dopiero jak weszlam w 4 miesiac... czy na podstawie samych bolow brzucha mozna stwierdzic ze ciaza jest zagrozona czy nie? a jak od roznic rozciaganie macicy od naturalnego odruchu niektorych organizmow do pozbycia sie ciązy?...
przydalaby sie tu jakas mądra pani doktor albo chociaz polozna...
-
aaaa odebrałam ostatnie wyniki i jest wszystko dobrze :skacze: jak się cieszę :jupi:
dzięki dziewczynki za dobre słowo :*
-
Kamila to superaście :) :piatka:
a ja sie wam pochwale że zostałam ciotką bliźniaczek a bąble duże się urodziły jedna 2870 a druga 2850 :) małe klocki a długie na 53 cm :skacze:
-
oooo matko ... i jak tu chodzić z dwoma takimi szkrabami w brzuchu ... każdy prawie 3 kg i jeszcze się kręcą i ruszają ...
-
nooo a u mnie laska teraz urodziła bliźniaki - chłopiec 56 cm i 3500 g, a dziewczynka 54 cm i 3150 g :wow: i noś teraz taki brzuchhhhhhhh :wow:
-
siostra mojego męza urodziła syna o wadze 4100 a brzuszek miala niewielki...wszyscy się dziwili taki kolos a taki maly brzunio:D
-
oj te dzieciątka potrafią cuda:)
-
Kamilka Bardzo się cieszę że juz dobrze:) wiesz teraz ja juz mam lekkie niepewności bo ostatnio zaczęły mnie swędzieć nogi a badań moczu nie robiłam:( po wizycie w piątek u lek w szystko ok szyjka nadal ok 3 cm mimo iz jest troszkę wgłębiona przez główkę maleństwa. maleństwo chyba będzie duże bo lek powiedział że ma bardzo długie udo:) a wagę wyliczył na ok 2300 gr :) chyba będzie duże dzieciątko.
Od dzisiaj niesety mam insuline do wstrzykiwań 2 razy dziennie :( niestety sama dieta tym razem nie wystarczyła:(
pozdrowionka i trzymajcie się ciężaróweczki:)
dobrze że już wiosna to przynajmnie jtroszkę lżej na duszy się robi :)
-
Cytat:
Napisał
mysza31
wiesz teraz ja juz mam lekkie niepewności bo ostatnio zaczęły mnie swędzieć nogi a badań moczu nie robiłam:(
Kochana zglos koniecznie lekarzowi!! cholestaza to niebezpieczenstwo dla dziecka wiec trzeba uwazac :D
ooo kurcze :/: insulina :huh: mam nadzieję, że bedzie dobrze u Ciebie kochana :D :przytul:
-
Tą cholestaze o ile dobrze pamiętam z jakichś rozmów w toku miała podczas ciąży Steczkowska...
-
myszulka nie martw sie:przytul: kilka moich kolezanek mialo cukrzycę w ciązy i brały insulinę a po pordzie jak reką odjął...wszystko wrócilo do normy:D
zrób badania jak najszybciej i niech Twój lekarz poradzi cos na te swędzenia:)
będzie dobrze:D
-
a ja rosne i rosnę:D zimą latem na wiosnę :D
caluski dla wysztkich ciezaroweczek :D
waga moja nadal stoi :D brzucho rosnie
-
no zyza śliczny brzunio:love::D
-
Piekny brzusiu zyza:) Az zazdroszcze, bo ja mam taki duzy jak slonik. Juz mi za ciezko z nim chodzic. Moze moja Julka niedlugo ulzy mamusi:)
-
zyzolu ale fajne fotki:D:D:D:D ślicznie wyglądasz
-
aaa zyza jaki brzuch :) ja wam mojego nie pokaze bo narazie to on zwykly hehe spasiony jak ja to mowie ... ciazy na nim narazie nie widac ... choc moj malz mowi ze widac ... aaaa sama nie wiem :P pokaze jak bedzie wyraznie wiekszy :D hyhy
-
hehehe ja od poczatku mam taki brzucho :D
-
Zyza super brzus :skacze:
a mi dzis siostra przyslodzila :D mowi: " z Amelia bylas wielka jak Pudzian - no wiesz bary rozwalone, łeb wielki, uda konkret, a teraz wygladasz jak Pudzian na diecie ino masz brzuch jak miesien piwny" :wow::wow: hahahahaah
ale to prawda - brzuch mam mega i dooopka mi sie zmniejszyla wiec smiesznie to wyglada :skacze: najpierw brzuch, brzuch i potem jaaaa :hahaha:
-
Jestem kochane po wizycie. I nie wiem czy mam sie cieszyc czy nie. Lekarz stwierdzil, ze rozwarcie jest, szyjka mieciutka, ja gotowa do porodu. A wiec moze to nastapic w kazdej chwili. Bardzo delikatnie przebadal mnie, zebym wlasnie zaraz nie musiala jechac na porodowke:). Z jednej strony sie ciesze, ze moge juz niedlugo zobaczyc moja corcie, ale z drugiej strony bedzie mi brakowalo kopniaczkow:)
-
Majeczko jak dostaniesz dzidzie na rączki to zobaczysz, że o kopniaczkach zapomnisz i bedzie chciala ja tulic i całowac bez konca :love: ciąża pojdzie w niepamiec az do nastepnej :) bedziesz cieszyc sie dzieckiem i jej obecnoscia :) powodzonka Kochana :kwiatek:
-
Dziekuje Kochana. Wiecie co od powrotu ze szpitala wogole sie nie stresowalam, nie denerwowalam itd. A teraz jak mi lekarz powiedzial, ze na dniach moge urodzic, to poczulam jakis dziwny strach. Nie wiem jak to opisac, ale jakas taka niespokojna jestem:)
-
to normalne moja droga :) ja to 2 tyg przed terminem spac nie moglam hehe :) teraz jestem spokojna ale jeszcze 34 dni zostalo wiec roznie moze byc :)
-
Majka nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że to już tuż tuz u Ciebie :D Moja siostra dzisiaj urodziła, ale jest w szoku jeszcze i nie wie ile mały ma cm tylko pamięta że waży coś 300 ... ha ha ha ;)
Zyza uroczy Twój brzusio i piękne fotki masz zrobione :)
A ja tyje i brzuch rośnie :D Ważę już 52 kilo a w pasie mam 86cm :D MASAKRA!!!!
-
Zyzka super twój brzuszek jest :)
Majka narazie polowa gratulacji że donosiłaś tak długo bez rzadnyh komplikacji, a teraz to hop siup i bedziemy sie cieszyc razem z Tobą że maleństwo juz na świecie :skacze:
Chanti 52kg to ja też bym tyle chciała ważyć w ciąży :skacze:
-
hehe ja tyle ważę bez ciąży:D