-
Odp: Przedłużanie rzęs 1:1 - wątek ogólny cz.2
Cytat:
Napisał
agulusia
borasolu nie wolno stosowac w okolicy oczu ;) co zaznaczone jest na ulotce ;)
a czy myślisz że ten co pisał tę ulotkę miał też na myśli stylistki rzęs które stosują go na same rzęski? tzn nie wiem czy stosują... ja tam go stosuję do odtłuszczania u niektórych klientek okolic oczu. i to takim lekko zanurzonym patyczkiem a nie wacikiem. u mnie nie ma szans żeby się do oka przedostał.
-
Dziewczyny a nie łatwiej stosować po prostu odtłuszczacz?? po co uprzykrzać sobie życie..
-
Cytat:
Napisał
pinoczetkaaa
Dziewczyny a nie łatwiej stosować po prostu odtłuszczacz?? po co uprzykrzać sobie życie..
no właśnie ;)
rzęsy odtłuszczamy i traktujemy primerem, okolice oka przemywamy płynem do demakijażu, borasolem czy kto co woli.
-
No to oczywiste, z tym, że ostatnio kupiłam odtłuszczacz do rzęs, który jest...roztworem kwasu bornego :D nie wiem, co zawierają inne odtłuszczacze. Zapewne alkohol, ale też można przyczepić się, że podrażni oko :P
-
Dziewczynki co tak zamarłyśmy ... Jak tam karnawałowe szaleństwo trwa?? czy spokój ??
-
Dziewczyny czy jest coś takiego jak grubsza norka? Ja dotychczas spotkałam się tylko z cieniutkimi - ale nie wgłębiałam się w temat bo mam za soba tylko 2 aplikacje. A dzis napisała do mnie dziewczyna, że chce przyjść na uzupełnienie a teraz ma grube norki. I tak myślę czy ja przeoczyłam czy ona mi mówi o minkach ( bo widziałam w ogłoszeniach że potrafią je posciągać pod norki ) czy allegrowych "norkach". Oświećcie ;(
-
Gorzka, może ma rzęsy z lepiej karmionych norek? :skacze:
pewnie ma jakieś minki 0,25 i kita wciśniętego że to są prawdziwki.
-
Cytat:
Napisał
nadiuszka
Gorzka, może ma rzęsy z lepiej karmionych norek? :skacze:
pewnie ma jakieś minki 0,25 i kita wciśniętego że to są prawdziwki.
Właśnie tak bym podejrzewała, ale wolę się upewnić :D
-
grubsze norki :) pracowałam na różnych norkach, mają one grubość przeciętnie 0,05-0,15mm. ale nawet z tymi "grubszymi" aplikacja wygląda lekko. nigdy nie przyszło mi do głowy informować klientki, że zrobię aplikację "grubszymi norkami" :D
jestem skłonna myśleć, że klientka została wprowadzona w błąd i myśli, że minki są prawdziwymi norkami.
-
Cytat:
Napisał
Gorzkajakmokka
Dziewczyny czy jest coś takiego jak grubsza norka? Ja dotychczas spotkałam się tylko z cieniutkimi - ale nie wgłębiałam się w temat bo mam za soba tylko 2 aplikacje. A dzis napisała do mnie dziewczyna, że chce przyjść na uzupełnienie a teraz ma grube norki. I tak myślę czy ja przeoczyłam czy ona mi mówi o minkach ( bo widziałam w ogłoszeniach że potrafią je posciągać pod norki ) czy allegrowych "norkach". Oświećcie ;(
norka to norka:D i jest cieniutka;)
pewnie minki syntetyki ma zalozone ;)
ja powiem wam ciekaweostke, moje klientki wiedza ze pracuje na norkach,minkach i silkach i bardzo czesto nowe decydujac sie na minki mysla ze maja prawdziwe norki i musze im tlumaczyc ze to syntetyk, no ale nie znajaca sie na materiale klientka plus angielski na poziomie podst. daje taki efekt:)
-
Też właśnie podejrzewałam Minki. ZResztą nie będę miała okazji stwierdzić naocznie bo Pani mnie bezczelnie wystawiła.
;[;
-
Witam serdecznie, ja mam pytanko, chciałabym metoda 1:1 przedłużyć tylko kąciki oczu na zasadzie tylko imprezowo:)
Czy ktos tak już robił? Czy nie rzuca sie różnica miedzy rzęsami naturalnym a przedłużonymi? Gdzies doczytałam ze dokleja sie tez rzęsy między rzęsami.
Dzis miałam klientkę " z ulicy" ktorej tylko ściagałam rzęsy i byłam bardzo zdziwiona gdyz miała sklejane po 4 lub nawet 6 rzęs ala kępki i nie wygladało to ładnie, czy to jakaś nowa metoda? Dla mnie na logikę to bardzo obciąża rzęsy. Dziękuję z góry za odpowiedż:)
-
sofija wsystko sie da, zeby roznica nie byla widoczna mozna zrobic gruboscia 0,1, albo stopniowac efekt przyklejajac pozniej co ktoras rzese. nigdy, przenigdy nie powinno byc tak, ze rzesy sa posklejane ze soba w kepki, to jest metoda pseudostylistek, ktore albo sklejaja rzesy na potege, albo przyklejaja kepki na klej do 1:1 i wciskaja klientkom kity ze im owe 1:1 zaserwowały ;p
-
Dziewczyny mam pytanie od amatorki. Mam kurs rzęskowy, ale na szkoleniu miałam takie "gołe uzupełnienie". Czyli na odroście, który sobie sama zrobiłam wcześniej. Ale powiedzmy, że mam klientkę, która przyszła po 4 tygodniach, ma 1/3 rzęs i jak wtedy wygląda uzupełnienie. Pytam ekstremalnie, bo na pewno jeszcze kiepsko zakładam i na pewno większość w tym czasie wypadnie rzęs. Ściągacie wszystko, czy tylko te, które wyraźnie wiszą i też by odpadły za chwilę? I robimy to wtedy na patyczku remover i pojedynczo? Jeszcze nie zamierzam robić uzupełnienia, na razie ćwiczę za darmo na znajomych, ale wkrótce się trafi pewnie.
-
sciagamy to co wisi + to co ma za duzy odrost i moglo by powodowac wykrecanie rzesek :), reszta dokladnie tak jak piszesz, remover usuwamy, potem odtluszczamy i jazda na nowo :)
-
Dziękuję za odp:) Te rzęsy klientki wyglądały koszmarnie, tak właśnie myślałam, że ktoś przekombinował:)
Zauwazyłam jeszcze jedno, że po moim wykonaniu przedluzania rzęs slicznie wygladaja koncówki do środka oka a potem idą do wewnetrznego kącika jakby byly rozrzedzone staram się nie opuszczać żadnej rzęsy a mimo to jest prawie zawsze ten sam efekt ,oczywiście są takie klientki ze nie mają "gąszczu" rzęs i tak jest ale zastanawiam się czy coś na to zaradzić czy po prostu coś robię źle:huh:
-
im dluzsze sa rzeski tym bardziej taki efekt widoczny, sproboj moze kleic krotsze w kacikach, moze wstaw fotke jak bedziesz miala czas, tu rzucimy okiem :)
-
Mam kolejne pytanie. Jutro robię 3 rzęski w życiu moje modelce, która jest moją klientką paznokciowa i zgodziła się być królikiem doświadczalnym :D Ma prawie 60 lat, rzęsy krótkie, proste, ale dość grube i mocne, ale ma już opadająca powiekę i zwiotczałą skórę w zewnętrznym kąciku. Na pewno nie raz takie miałyście. I tu mam problem, jak dokleić rzęski, aby nie było smutnego, opadniętego oka? Wewnętrzny kącik 8 i co dalej? Na środku dać dłuższe , a w kąciku zewn. krótsze?
-
Ja na pewno dalabym w kaciku wiekszy skret niz na calym oku czyli np. jesli na cale oko dajesz B to w kaciku zewnetrznym C. Jesli sie myle to neich mnie kolezanki poprawia.
-
Czytam wątek rzęskowy tę pierwszą część, a zafascynowała mnie historia kury :D (jestem pełna podziwu)
Więc czytam, bo i pośmiać sie można i wzruszyć i tam jest post (383) w który dziewczyna opisuje przypadek wyłysienia oka po przedłużeniu. Wyobraźcie sobie, że moja bratowa ma jakąś przypadłość i jej po prostu raz na jakiś czas wypadają rzęsy. Najczęściej na jednym oku i wtedy nie ma nic, łyso totalnie, albo z połowy tego z połowy drugiego. Nawet tych maleńkich nie widać.
tak z 10 lat jej się tak robi. Nie szła z tym do lekarza, pytana odpowiada "a po co, nie maluje sie przecież"
Nie brała żadnej chemii ani tabletek anty, ani przedłużanych nie miała.
Do takich łysych powiek to i rzęs na pasku sie nie przyklei, bo zwyczajnie spadną.
-
masakra! :wow::wow::wow:
ciekawe co to za choroba...
-
W ostatnim odcinku "Sekrety chirurgii" była kobieta, która po bardzo silnym stresie wyłysiała nieodwracalnie, straciła również rzęsy i brwi. Stwierdzono u niej schorzenie autoimmunologiczne. Bardzo nieciekawa historia :/:
-
Cytat:
Napisał
cubaro
W ostatnim odcinku "Sekrety chirurgii" była kobieta, która po bardzo silnym stresie wyłysiała nieodwracalnie, straciła również rzęsy i brwi. Stwierdzono u niej schorzenie autoimmunologiczne. Bardzo nieciekawa historia :/:
Tak widziąłam, ten odcinek i zaras mi się śniło, że ja tez wyłysiałam na głowie i oczach - straszne to było rano jak wstałam to przez chwile się zastanawiałam czy to na pewno był tylko sen :blink:
Muszko- podpytaj bratowej czy u niej nie następuje to właśnie po jakieś stresującej sytuacji???
Ja od klientki dzisiaj usłyszałam teorie, że podczas wysokiej gorączki włosy i paznokcie szybciej rosną!!! i że dla tego szybciej przyszła na uzupełnienie rzęs bo była chora i rzęsy szybciej urosły:o
-
Cytat:
Napisał
kamzu
Ja od klientki dzisiaj usłyszałam teorie, że podczas wysokiej gorączki włosy i paznokcie szybciej rosną!!! i że dla tego szybciej przyszła na uzupełnienie rzęs bo była chora i rzęsy szybciej urosły:o
a nie wspomniała jaka była akurat faza księżyca (bo na rosnący szybciej rosną) i faza cyklu miesiączkowego (bo jak jesteś w drugiej fazie to skóra więcej łoju produkuje co skutkuje szybszym odklejaniem się rzęs)? a no i jeszcze powinna zmierzyć wilgotność powietrza w pomieszczeniach w jakich przebywa najczęściej. no bo przecież każda z nas wie że im wilgotniej tym szybciej lecą.
-
A mi się wydaje że to ma sens bo skoro paznokcie
podobnie jak włosy, są wytworem naskórka. Ich materiałem budulcowym jest keratyna -białko, które w kontakcie z powietrzem zamienia się w twardą skorupę
a gorączka to energia powstająca w procesie metabolizmu - katabolizmie, w którym materia jest zamieniana na energię. W chorobie wzmożony anabolizm jest potrzebny do produkcji właśnie materii, ale nie po to, by przybrać masę ciała, lecz wyprodukować białka i inne substancje potrzebne do budowy przeciwciał, leukocytów, a także odbudowy komórek zniszczonych w procesie chorobowym. :wykrz:
to może wzrost paznoki i włosów jest efektem ,,ubocznym" zwiększonej produkcji białka przed organizm w czasie choroby
ale niech się wypowiedzą mądrzejsi