-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
pewnie, że możesz zmyć lakier, opiłować i potem znowu pomalować:)
-
hey mala
Teraz gdy paznokcie sa juz zrobione mozesz bez problemu cos z nimi robic, tz, zmieniac ksztalt i pilowac, pamietaj tylko zeby zbyt ich nie spilowac:P
-
Dziekuje dziewczyny :kwiatek:
ja ogolnie piluje delikatnie, ale dlugo dlatego musze w tip blender zainwestowac;)
-
ja już chyba doszłam do tego dlaczego mi się tak mega podpowietrzyły.
Wiecie robię paznokcie nie od wczoraj, nie możiwością jest żeby każdy jeden się zapowietrzył ... jestem przed okresem i to z pewnością dlatego ;)
-
Mnie przed okresem i w trakcie strasznie pieką w lampie, ale tylko wtedy, bo moje hormoniska szaleją:D
-
mala tip blender przydatna rzecz:D
-
Dziewczyny mam pytanie czy jak sie robi odnowę to można zmienić kształt ? Chodzi mi np z kwadratu na migdała itp
-
ja sobie tak zmieniłam, z kwadratu na migdałki wyszły całkiem normalnie:)
-
tak własnie się obawiałam czy nie będą jakieś mniej wytrzymałe ale to przecież normalnie się nakłada żel i od nowa buduje :D dzieki że rozwiałaś moje wątpliwości ;)
-
ja tez zmieniam kształt, bo juz po dwóch tygodniach noszenia mi sie kwadrat nudzi, a tak mam mozliwosc zrobic metamorfoze nie robiac na nowo paznokci
trzeba tylko pamietac zeby zachowac wszystkie krzywizny
tu jest fajny artykuł z pisma Paznokcie
Akryl - Beautify - sklep
-
dzieki że mi przypomniałaś:kwiatek: bo tak się składa że chyba mam tan numer coś mi się przypomina ;)
-
no to fajnie bo mi naprzyklad lepiej sie czyta gazete niz artykul w necie
-
Dziewczyny ratujcie bo zaraz umre ze zgryzoty.
Wczoraj w nowej pracy rzucili mnie na głęboką wodę i robiłam hybrydowy pierwszy raz w życiu 3 klientkom. Szefowie wiedzieli że tylko teoretycznie wiem o co kaman z hybrydami. Wyszły nawet w miare, ja zadowolana, klientki też, szefowa też mówi że boskie ale ja tu gdzieś dziś wyczytałam daimond shine chyba pisała że pierwszy raz przy hybrydach, hybryda zeskrobała jej się sama po 3 dniach.
I teraz siedze i myśle, modły składam. Zdziwiłam się że przy jednej babce hybrydy mi się kurczyły od skórek, jej robiłam na maleńkim odrościku, więc na to miejsce dałam primer i dopiero na zmatowionym akrylu poszła baza, 2X kolor i top coat.
Na drugiej nie dałam primera bo nie było odrostu. Nie pamietam z wrażenia firmy na której robiłam hybrydy ale niby drogie a ja takiej firmy nie skojarzyłam z czymś znanym.
Umieram ze stresu. Często się zdarza że hybrydy tak złażą jak daimond shine za pierwszym razem, złażą z jakiego powodu??
-
wszystko jest w temacie hybrydowym, zazwyczaj jezeli zejda to sa 2 powody:1 to taki, ze nie zawinelo sie na pazurku (tak jak zel sie zawija na naturalku) a 2 to taki ze pazurek sie rozdwaja, a wtedy rzadko kiedy sie trzymaja dluzej niz kilka dni.
-
murbania mi wtedy odprysly ja mialam żelem przedłużone wiesz moze dlatego ... nie wiem sama kurcze ale na naturalnych robilam znajomym i sie trzymaly 2 tygodnie .. spokojnie nie stresuj sie :) proponuje dla wlasnego spokoju jak masz kontakt do tych pan to napisz albo zadzw po kilku dniach jak sie trzymaja :) wiesz tAk dla wlasnego spokoju
-
Czy tipsy tunelowe przykleja sie na całego paznokcia? a tipsy z mala kieszonka tez da sie tak przykleic?:]
-
żadnego tipsa nie przykleja się na całego paznokcia
no chyba że mówisz o takich z kiosku ;)
-
Cytat:
Napisał
aga21
Czy tipsy tunelowe przykleja sie na całego paznokcia? a tipsy z mala kieszonka tez da sie tak przykleic?:]
Przyklejasz je tak jak tipsy z kieszonką, tipsy z małą kieszonką przyklejasz tak aby linia kończąca kieszonkę nie nachodziła na paznokieć a graniczyła z jego krańcem.
Kieszonka jest wycięciem na naturalny paznokieć. I on ci pokazuje jak masz go nakleić.
-
Witam Dziewczyny. Chciałam zapytać czy żel może powodować "odciski"? Znajomej stylistka zrobiła paznokcie przeźroczystym żelem i pod nim widać takie zaróżowienia najczęściej na linii włosa gdzie kończy się odrost a zaczyna płytka. Na niektórych paznokciach występują również podłużne. Nie wiem czy wyraziłam się tak byście mnie zrozumiały ;) Czy możliwe, że przepiłowała płytkę frezarką przy odnowie? Czy to często powtarzający się problem skoro te zaróżowienia występują na różnych wysokościach paznokcia? Zapytałam koleżankę to powiedziała, że to odciski i znikną. Nie zauważyłam jednak tego na żadnym z forumowych zdjęć ale może dlatego, że często paznokcie są z kamuflażem no i nie przeczytałam jeszcze nigdzie o odciskach od żelu. Proszę Was o rozwianie moich wątpliwości.
-
to nie są odciski tylko przepiłowana naturalna płytka paznokcia! Naturalny paznokieć musi być tylko zmatowiony, niestety często jest przepiłowany. To częsty błąd stylistek ktore zaczynają dopiero swoją prace z pazurkiem.
-
Problem jest taki, że te paznokcie wykonywane u tej Pani są 2 lata ;)) a zapytałam bo są też płaskie, beż budowania krzywej. No nic widać lenistwo bądź niedouczenie bo kursy ma... Dziękuję za pomoc.
-
Kursy to nie wszystko, trzeba tez chcieć sie nauczyć i nie osiąść na mieliznie. Jeżeli nawet budowy paznokiec nie posiada najlepiej zrezygnować z takiej stylistyki chociażby dla własnego zdrowia.
-
Witam. Mam pewien problem.A więc ostatnio wpadłam na pomysł aby zacząć "przygodę" z akrylami bo zawsze robiłam żele.A więc zamówiłam tipsy french z krótką kieszonka i akryl przezroczysty. Nie wydaje wam się że to wygląda źle? Co robię źle i jak to poprawić?
-
po pierwsze tipsy mają zbyt mały uśmiech po drugie biała końcówka nie trzyma proporcji czyli 1/3 biała cześć 2/3 łożysko, u ciebie biała cześć zakrywa za dużo, niestety to jest efekt przyklejania tipsów do krótkich paznokcie, to nigdy nie będzie dobrze wyglądać , po trzecie mam wrażenie, że ten tips jest źle przyklejony, pazurek za szeroki, źle opiłowany, zamiast tipsów kup biały akryl i spróbuj zrobić french samodzielnie no i kamuflaż obowiązkowo
-
Tips jest za szeroki. Wiem, ze dla początkujących tipsy French są rajem ale niestety czasami trudniej dobrać odpowiednio tips niż zbudować akrylami cały paznokiec. Przejzyj temat o metodzie akrylowej tam masz także opis krok po kroku i na pewno uda ci sie zbudować poprawny paznokiec bez użycia tipsa. Niestety tips jest bardziej dostosowany do metody zelowej. Akrylowe paznokcie łatwiej zbudować na szablonie. Pamiętaj o dokładnym opracowaniu paznokcia. Tu tez ewidentnie nie był opracowany, zwłaszcza boczki. Ale nie przerazaj sie:) pierwsze kory za płoty