Dopiero teraz zauwazylam, ze mozna przy edycji dorzucic wiecej zdjec-sadzilam, ze tylko tekst jest do edycji stad moja mnogosc postow-teraz juz bede wiedziala :ok:
Printable View
Dopiero teraz zauwazylam, ze mozna przy edycji dorzucic wiecej zdjec-sadzilam, ze tylko tekst jest do edycji stad moja mnogosc postow-teraz juz bede wiedziala :ok:
Te kolorowe są naprawdę dużo lepsze, ale nadal boczki można jeszcze podpiłować, pracujesz na tipsie, więc możesz je piłować delikatnie w trapez, a później i tak się ładnie żelem (bądź akrylem) wyrównają.
Pilnuj krzywej, bo na każdym paluszku jest gdzie indziej. Możesz też próbować bardziej uśmiechnąć frencha :)
Ogólnie jest ok :ok:
Witam serdecznie
Chciałabym pokazać swoje paznokcie. To moje pierwsze w życiu, akryl na formie. Nie mam kursu, ponieważ chcę robić tylko sobie samej. Siedzę z dziećmi w domu i jeszcze jakieś 3 lata przede mną, a dwa to ciężko o dobrą stylistkę :/:
To są paznokcie lewej dłoni.
Według mnie za mało dociągnięty akryl koło skórek. Z zapowietrzeniami moje byłe stylistki miały największy problem, dlatego bardzo starałam się nie dotykać skórek ani wałów. Mam też problem z określeniem punktu krytycznego, z resztą oceńcie same, jeżeli moge oczywiście prosić o wskazówki co zrobiłam źle. Nie dociskałam kanału, bo żadna stylistka tego nie robiła na moich paznokciach i zwyczajnie nie wiedziałam kiedy to zrobić i jak dużej siły mogę użyć, żeby paznokieć nie pękł.
tutaj paznokieć kciuka
Załącznik 44152Załącznik 44153Załącznik 44154Załącznik 44155Załącznik 44156
Jej mam nadzieję, że nie są aż tak złe ...:/:
edit : samaron dziękuję za edycję ;)
poniżej to paznokiec wskazujący lewej dłoni
wydaje mi się że na początkującą osobę są idealne :O może troszkę za płaskie ale na taką długość chyba mogą być. Jestem w szoku :O
NA WSTEPIE PODZIEKUJE CI ZE WSTAWILAS ZDJECIA TAKIE JAK TRZEBA:kwiatek:
ja nie jestem specjalistka ale...cos napisze, przy tak ktorkich paznokciach nie potrzeba duzego tunelu, ale wysokiej krzywej C, ale troche bym go cofnela do walu paznokciowego...jak na pierwsze pazurki to wydaje mi sie ze jest genialnie!!
jezeli bylby to dluzsze pazurki to w tedu tunel mozna zaciskac, musisz poogladac filmikow trochei zobaczysz jak to robia, nie zaciska sie za mocno, jezeli robisz na swoich to sile poczujesz, a trzeba zaciskac wtedy gdy akryl ulega zastyganiu, ale jest jeszcze podatny...na poczatku mozesz to sprawdzac wtedy sie zorientujesz...jak znajde filmik gdzie zaciskaja tunel to przesle Ci na PW:)
o to dokladnie bym poprawila:D
a jak dla mnie to są bardzo ładne:) i na pewno nie za płaskie:)
Paulka właśnie takie krótkie pazurki nie potrzebują za dużej krzywej :) bo nienaturalnie wygląda i wtedy jest za dużo masy przy skórkach...
a mi sie wydaje, ze krzywa ce jest nieco przesunieta ku wolnemu brzegowi. a tak patrzac z kazdej perspektywy to wygladaja solidnie i estetycznie. nie ma co robic bułek, masy jest w sam raz.
według mnie są idealne :)
no walsnie mi chodzi o to ze troche jest przesunieta, ja bym ja troche cofneła czyli spilowala tam gdzie wychodzi za kreske, a jak nastepnym bedzie robila to niech wczesniej zaznaczy linie tam gdzie strzaleczka...nie pisze ze za mała jest krzywa C tylko ze przesunieta tak jak rudzia pisze...
Jej :skacze:ale się cieszę, że nie wyszły najgorzej.
Dziękuję bardzo za ocenę !
Tak właśnie myślałam, bo krogulczo wyglądają. Na niektórych mam górkę dokładnie na środku paznokcia, na ale wszystkich 10 nie będę tutaj wklejać. Lewą ręką strasznie mi ciężko było robić, tym bardziej pierwszy raz, łeb pękał od tego płynu. 8 godzin :o
Największe trudności mam z dociągnięciem akrylu koło wałów...ale praktyka czyni mistrza :)
stopki dzisiaj poszły znacznie szybciej :)
Jeszcze raz dziękuję :kwiatek:
ćwicz Kochana ćwicz, zobaczysz ze wszystko jest mozliwe:D
Mucha przypiłuj trochę na wolnym brzegu i będzie git :)
Nie potrafie wstawić fotek :(
sloonko proszę kochana:)
poczytaj to:
http://forum.wzorki.info/uwagi-o-for...iadomosci.html :)
pierwsza próba pipek oceńcie mnie konkretnie kobietki , słabo mi się zacisnął tunelik troszku
całkiem ładnie wygladaja ale jezeli chodzi o pipki to niech Sami sie wypowie:D
Moim zdaniem za duża krzywa... do pipków robimy małą :)
Mhm, Milenka ma rację, wygląda jakby troszku za dużo materiału było, mimo, że wolny brzeg cienki, oraz jak sama dobrze zauważyłaś za mało ściśnięte. Linia boczna nie jest równoległa z krzywą, widać jak mocno idzie w dół (wyobraź sobie jak pazur byłby jeszcze dłuższy) też wydaje mi się, że jest za dużo materiału na bokach. Wygląda trochę jakbyś chcąc uzyskać większy tunel dała więcej masy po bokach, paznokieć schodzi w dół, robi się niby większa rurka, ale to nie jest ten efekt.
Oraz ćwicz dalej :)
Omg... coś tam zrozumiałam ale nie za bardzo , poszukam zaraz jak podkładać szablon pod pipki i jak się robi ten śliczny kształcik:)
szablon chyba się podkłada normalnie... w pipkach najważniejsze jest zaciskanie tunelu...
Ja podkładam lekko do góry ;)
A może mi ktoś pokazać jak one wyglądją z boku tzn. krzywa? tylko nie na takich długich pazurkach bo takich nie noszę a chcę zrobić je sobie bo bardzo fajny kształt, na takiej długości jak moje wyżej bo nie mogę znaleźć tego grrrr
Ideał to nie jest, ale mniej więcej o to chodzi: http://forum.wzorki.info/members/240...ture18164.html
Czy to spełnia wymagane ujęcie??
nie, w pierwszym poscie jest jak byk napisane jakie zdjecia maja byc, nawet sa przykładowe...kochane...wezcie sie za czytanie, maja byc cztery...ech przepraszam ponioslo mnie :wstydek:
Calkiem nowa, proponuje dorzucic jeszcze szybko zdjecie z profilu, z gory i wewnetrzna strone i wtedy bedziemy mogli ocenic...A tak to zdjecie/post zostanie usuniety ;)
Sorki nie doczytalam.Ale nie jestem jednyna na forum ,ktora dała tylko jedno zdjecie :]
a jakos zostaly one opisane. Nie jest moze ono idealne bo nie bardzo umiem robic fotki pazurkow:/:.
nie musi byc idealne, ale zeby byly wyrazne... Twoje zostały usuniete bo mamy juz dosyc tego ze dziewczyny nie czytaja pierwszego postu tylko wrzucaja zdjecia jakie popadnie no i moderatorzy postanowili sie za to wziac i skonczyc to dlatego od pewniego czasu wysztko jak leci jest usuwane, tylko po to zeby byl porządek na forum, posiedzisz tu troche to docenich ich robote:D a teraz zrob jeszcze trzy pozostale zdjecia i iedytuj swoj post w kotym zdjeciu tunelu juz jest, ok:Djestesmy tu po to zoby sobie pomagac:kwiatek:
Zdjecia nie sa idealne ale...
Wypiłuj boczki, by nadać im smuklejszy kształt, do frencha proponuję kamuflaż, ładnie wydłuży płytkę :) tunel może być, jednak trochę za dużo masy nakładasz na wolny brzeg, albo wina zdjęcia bo kciuk jest ładny...i nie ma zdjęcia krzywej, więc ciężko określić budowę...ale są chyba za płaskie.. :)
Dziewczyny proszę o ocenę
Ewcia, bardzo ładne :ok: jedynie co bym dopracowała,
to uśmiech,
bo na niektórych pazurkach jest szerszy,
na niektórych węższy i mniej uśmiechnięty :)
od razu Rzymu nie zbudowano :)
A ja dodam, ze krzywa C jest jeszcze nie do konca poprawna ale mi oczywiscie tez ona nie wychodzi takze glowa do gory i cwicz :ok:
Taj właśnie uważam identycznie co do uśmiechu, widzę, że masz problem z rozlewaniem, proponuję sobie zmywać warstwę dyspersyjną covera i na tym malować uśmiech. Na kciuku prawej łapki krzywa trochę przesunięta i lekko faluje. Mam ten sam problem w migdałkach :(
Ewcia mogłabys wrzucić wszystkie wymagane zdjecia??
Ewcia dziewczyny już powiedziały co nie tak, a ja mogę Ci poradzić jak zrobić ładną linię uśmiechu. Nie wiem jak robisz, czy najpierw cover a potem uśmiech czy odwrotnie, ale mi najlepiej wychodzi jak najpierw namaluję żelem uśmiech, wytrę czystym pędzelkiem, żeby była równa, do lampki i później daję cover :)